0 van 15

Het Kruger Park & Duizend-en-één-nacht

 • De bekende provincies Mpumalanga en KwaZulu-Natal
 • Formule 1 & Ferrari in Abu Dhabi
 • Cruisen met MSC Fantasia vanuit Abu Dhabi
 • 22 dagen
 • Rondreis
 • Individueel, Reis incl. cruise
 • Reiscode: AZA160914
€ 1829,-
Al onze reizen zijn maatwerk
Kan ik u helpen?
Nina Kruisheer
WRC Zuid-Afrika specialist

Als Zuid-Afrika specialist weet Nina Kruisheer alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie

Kennismakingreis met het noorden van Zuid-Afrika inclusief MSC cruise in het Midden-Oosten!

Een boeiend arrangement dat wordt uitgevoerd met de luchtvaartmaatschappij Etihad Airways en waarbij u een bezoek brengt aan Zuid-Afrika en op de terugreis uw reis onderbreekt te Abu Dhabi om een mooie cruise te maken met de MSC Fantasia van MSC Cruises. In Zuid-Afrika maakt u kennis met de bekende provincies Mpumalanga (voormalig Transvaal) en KwaZulu-Natal. Tijdens de cruise brengt u onder andere een bezoek aan het indrukwekkende Dubai.

Zuid-Afrika
In samenwerking met onze lokale Nederlandse vertegenwoordiging in Zuid-Afrika hebben wij deze bijzonder voordelige reis op gezet voor reizigers die in een relatief korte periode kennis willen maken met een deel (noorden) van Zuid-Afrika. U bezoekt de bekende provincies Mpumalanga (voormalig Transvaal) en KwaZulu-Natal.
Beknopte route
 • Dag 1 Vliegreis Amsterdam – Abu Dhabi
 • Dag 2 Vliegreis Abu Dhabi – Johannesburg
 • Dag 3 Johannesburg – Pretoria
 • Dag 4 Pretoria – Hoedspruit
 • Dag 5 Hoedspruit / Marulaneng
 • Dag 6 Hoedspruit – Hazyview
 • Dag 7 Hazyview – Swaziland
 • Dag 8 Swaziland – St. Lucia
 • Dag 9 St. Lucia
 • Dag 10 St. Lucia – uMhlanga Rocks
 • Dag 11 uMhlanga Rocks – Drakensberg
 • Dag 12 Drakensberg
 • Dag 13 Drakensberg – Johannesburg + vliegreis Johannesburg – Abu Dhabi
 • Dag 14 Aankomst Abu Dhabi
 • Dag 15 - 21 Cruisen met MSC Fantasia
 • Dag 22 Einde cruise + vliegreis Abu Dhabi – Amsterdam

Toon alle dagen

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Abu Dhabi
De vliegreis wordt uitgevoerd met Etihad Airways, zodat u zonder extra vliegkosten uw vliegreis kunt onderbreken in Abu Dhabi om vanuit deze bestemming een fraaie cruise te maken. Het vluchtschema luidt (onder voorbehoud): Vlucht EY 078 vertrek Amsterdam 21.20 uur en aankomst Abu Dhabi 07.20 uur (volgende ochtend).
Dag 2: Vliegreis Abu Dhabi – Johannesburg
In Abu Dhabi stapt u over op een ander toestel van Etihad Airways. Het vluchtschema luidt (onder voorbehoud): Vlucht EY 604 vertrek Abu Dhabi 10.00 uur en aankomst Johannesburg  16.40 uur. Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Vervolgens reist u op eigen gelegenheid naar uw airport hotel.
Dag 3: Johannesburg – Pretoria
De te rijden afstand: ca. 65 km
Vanochtend adviseren wij u de huurauto op te halen om hiermede Pretoria en omgeving te verkennen. Pretoria is de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika en is tevens gedurende de helft van het jaar regeringsstad. Het is een rustige, aantrekkelijke stad met prachtige Jacaranda bomen die gedurende oktober & november in bloei staan met kleurige paarse bloemen. Het toeristenbureau (Tourist Rendezvous Centre) bevindt zich op de Prinsloo Street in het centrum. Op de begraafplaats Heroes Acre liggen een aantal historische personen, waaronder Paul Kruger. Iets buiten het centrum liggen de Union Buildings. Dit schitterende gebouw is opgetrokken uit rode zandsteen en heeft de vorm van een halve maan. Pretoria heeft een aantal musea waarvan het National Museum of Culture, het Pretoria Art Museum en het Police Museum het bekendst zijn.
Dag 4: Pretoria – Hoedspruit
De te rijden afstand: ca. 430 km
Hoedspruit is een klein dorpje maar met een grote naam, gelegen net buiten het Kruger National Park. Hoedspruit is een uitstekende uitvalsbasis om dit deel van het Kruger Park te observeren. Van hieruit worden verschillende wandelsafari’s en game drives naar het Kruger Park georganiseerd. Dit wereldberoemde, 20.000 km2 grote wildpark herbergt de grootste rijkdom aan soorten dieren van het Afrikaanse continent. Op acht plaatsen staan toegangspoorten naar het Kruger Park.
Dag 5: Hoedspruit / Marulaneng
Gereedschappen uit het vroeg stenentijdperk, ruïnes van stenen muren en ijzersmeltplaatsen vormen stukjes van de oude puzzel. Bedenk, terwijl u hier verblijft, dat hier de wieg van de mensheid stond, dat uit deze schoot honderdduizenden jaren geleden de hedendaagse mens is voortgekomen. Nog steeds worden overblijfselen gevonden die erop duiden dat in dit gebied onze eerste voorvaderen woonden. Het is omringd door een prachtige natuur, met meer dan 80 soorten zoogdieren, 400 vogelsoorten en een grote verscheidenheid aan reptielen en insecten. Hoge gebergtes worden afgewisseld door uitgestrekte vlaktes en bosveld, het leefgebied van de ‘Big Five’. Hier kunt u een ecosysteem ervaren uit een vervlogen tijd.
Dag 6: Hoedspruit – Hazyview
De te rijden afstand: ca. 100 km
Hazyview, gelegen in de provincie Mpumalanga, is een tropisch paradijs en een handelscentrum. Het kreeg haar naam door de laaghangende mist die hier opkomt wanneer de temperatuur hoog is. Dit dorp werd belangrijk in 1959 toen hier een postkantoor werd gevestigd. Hazyview ligt temidden van de spectaculaire natuurwonderen van het voorgebergte zoals de Blyde River Canyon en de vele wildparken waaronder het Kruger National Park. Ongeveer 5 kilometer buiten Hazyview richting Graskop ligt het Shangana Cultural Village. De markt aldaar is een plek waar lokale en/of traditionele handvaardigheidsproducten te koop worden aangeboden.
Dag 7: Hazyview – Swaziland
De te rijden afstand: ca. 250 km
U vervolgt uw reis in zuidelijke richting naar het kleine koninkrijk Swaziland. U verlaat het voormalige Transvaal en rijdt via Nelspruit naar Swaziland. Deze route is prachtig! Na het passeren van de grens en de douaneformaliteiten rijdt u naar uw overnachtingsadres. Het koninkrijk Swaziland heeft ruim 1 miljoen inwoners. De hoofdstad heet Mbabane. In het noordwesten zijn regenwouden en in het oosten bevinden zich uitgestrekte savannes. Door het warme klimaat en de regenbuien in de zomer is er een veelvoud aan prachtige bomen en planten te vinden. De meeste attracties zijn te vinden in de buurt van Lobamba in de Ezulwini vallei.
Dag 8: Swaziland – St. Lucia
De te rijden afstand: ca. 300 km
U verlaat Swaziland en rijdt verder naar het zuiden langs Manzini en Big Bend (grote bocht), langs de grens met Mozambique naar Golela, de grens met KwaZulu-Natal. Het landschap wordt vlakker en ook weer wat droger. Eenmaal op Zuid-Afrikaans grondgebied neemt u de snelweg naar Hhluhluwe en dan de afslag naar het dorpje St. Lucia, vlakbij het meer en natuurreservaat met dezelfde naam.
Dag 9: St. Lucia
U heeft vandaag de gelegenheid om kennis te maken met Lake St. Lucia en eventueel het mooie Hluhluwe National Park te verkennen. Er is hier echt van alles te beleven. Zo kunt u met uw eigen auto naar de St. Lucia Wetlands, op circa 45 minuten rijden. Rond het veertig kilometer lange St. Lucia meer liggen verschillende ecosystemen, moerassen, wet- en bushlands en grasvlakten. Naast krokodillen ziet u er nijlpaarden, flamingo’s, pelikanen en andere visetende vogels. Vanuit St. Lucia dorp vertrekt er ook twee keer per dag een boot voor een ongeveer twee uur durende cruise over de rivier. Bekend is Hluhluwe-Umfolozi Park, vanwege de populatie zwarte neushoorns. Het park is klein, de spotkans des te groter.
Dag 10: St. Lucia – uMhlanga Rocks
De te rijden afstand: ca. 220 km
Dit kustplaatsje was oorspronkelijk deel van de suikerplantage van Sir Marshall Campbell. Hij was het die de kleurrijke riksja introduceerde op de boulevard van Durban. Toen een verbinding werd aangelegd tussen Mount Edgecombe en Umhlanga Rocks, werd het gebied populair bij de lokale boeren die kleine kavels aan de kust huurden en er vakantiehuisjes op bouwden. In 1931 werd Umhlanga Rocks tot dorp uitgeroepen en meer huizen, hotels, pensions en winkels werden bijgebouwd. Het eerste hotel, het Victoria Hotel, werd gebouwd en werd het Umhlanga Rocks Hotel genoemd. Het eerste strandhutje, de Oyster Box, werd in 1869 gebouwd en is nu het Oyster Box Hotel. Het tinnen dak van dit huisje werd gebruikt als navigatiebaken tot dat in 1953 de automatische vuurtoren werd gebouwd. De Natal kust is het ‘Great White Shark’ territorium waar aan het einde van de 50’er jaren een paar ernstige aanvallen door haaien plaatsvonden. Daarom werden er in 1962 haainetten gespannen. Nu kunt u met een gerust hart heerlijk zwemmen en zonnebaden op de prachtige stranden.
Dag 11: uMhlanga Rocks – Drakensberg
De te rijden afstand: ca. 275 km
In de ochtend kunt u Salt Rock ontdekken of een duik nemen in de zee. Vervolgens rijdt u via Pietermaritzburg en de Howick Falls naar Drakensberg. Het is een mooi gezicht de bergtoppen vanuit de verte steeds dichterbij te zien komen. U verblijft twee nachten, zodat u de tweede dag de tijd heeft om dit gebied al wandelend te verkennen. Hier ligt het uKhahlamba National Park, één van de mooiste nationale parken van Zuid-Afrika. Indrukwekkende pieken worden afgewisseld met diepe dalen omgeven door ongerepte wildernis. Ondanks het ruige aanzien kunt u hier gemakkelijk wandelen. Het landschap neemt de meest waanzinnige vormen aan die u ooit heeft gezien. Het Amfitheatre is een brede halvemaanvormige basalten wand van maar liefst 6 km breed en 1500 meter hoog. Dit wordt nog indrukwekkender door de Tugela falls die hier van 900 meter naar beneden donderen. Dit zijn de op één na hoogste watervallen ter wereld. Ze stromen in vijf etappes naar beneden waarvan de bovenste in de winter kan bevriezen.
Dag 12: Drakensberg
De geologische vorm van Zuid-Afrika kan heel simpel beschreven worden als een binnenlands hoogland, in het westen, oosten en zuiden omringd door berghellingen. De bergketen van de Drakensberg maakt deel uit van de oostelijke glooiingen, die ongeveer 4000 meter hoog zijn. De Bergen van de Draken zijn gevormd door erosie. De basis van de berg was oorspronkelijk deel van het supercontinent Gondwanaland dat ongveer 300 tot 100 miljoen jaar geleden uiteen viel om de nieuwe continenten, zoals Afrika, Antarctica, India en Zuid-Amerika te vormen.
Dag 13: Drakensberg – Johannesburg + vliegreis Johannesburg – Abu Dhabi
De te rijden afstand: ca. 400 km
Helaas is er al weer een einde gekomen aan deze fantastisch reis door het noorden van Zuid-Afrika. U rijdt terug naar Johannesburg. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd checkt u in voor uw vlucht met Etihad Airways naar Abu Dhabi. Het vluchtschema luidt (onder voorbehoud): Vlucht EY 603 vertrek Johannesburg 19.40 uur en aankomst Abu Dhabi 06.00 uur (volgende ochtend).
Dag 14: Aankomst Abu Dhabi
Na aankomst reist u op eigen gelegenheid (taxi) naar uw accommodatie. U logeert in het Yas Island Rotana op basis van logies. Opmerking: U dient er rekening mede te houden dat wellicht uw kamer pas in de loop van de middag ter beschikking is.

U heeft vandaag de gelegenheid om Abu Dhabi te ontdekken. Abu Dhabi heeft alles wat u van een steenrijk olie sjeikdom mag verwachten: de futuristische architectuur, de miljardenprojecten op iedere straathoek en midden in de woestijn, de super-de-luxe winkelcentra en de peperdure bolides in de straten om maar wat te noemen. En toch stond de stad en het gelijknamige emiraat bekend als veel ingetogener dan het uitbundigere naburige Dubai en heeft het ook daadwerkelijk een veel hechtere band bewaard met de traditionele Arabische cultuur waardoor het de bezoeker een aantrekkelijke mengeling biedt van moderniteit en cultureel erfgoed, denk aan oases in de woestijn, kamelen en valkenieren.

Yas Island Rotana****

Yas Island Rotana ligt vlak bij de luchthaven in Yas Island in Abu Dhabi, dicht bij Yas Waterworld, Ferrari World en Yas Kartzone. In de buurt bevindt zich ook Yas Island Circuit. De accommodatie heeft een koffiebar/café, een bar/lounge en een swim-up bar. Yas Island Rotana beschikt tevens over een buitenzwembad, healthclub, turks stoombad, een kinderzwembad, een dakterras en een sauna. In de gemeenschappelijke ruimtes is gratis WiFi en kabelinternet beschikbaar. Het hotel heeft 308 kamers voorzien van airconditioning, lcd-televisie, bureau, telefoon, minibar, kluis en koffiezetapparaat/waterkoker. De badkamer is voorzien van een bad/douchecombinatie, een bidet, een föhn en pantoffels.

Dag 15 - 21: Cruisen met MSC Fantasia
U reist op eigen gelegenheid naar de cruise terminal in Abu Dhabi. Stap aan boord van de luxueuze MSC Fantasia met haar fantastische MSC Yacht Club en leer tijdens deze Midden-Oosten cruise de verschillen kennen tussen toekomst en traditie. Waar ooit alleen woestijn was, vinden we vandaag de dag de hoogste gebouwen van de wereld, de meest luxe hotels en de meest gedurfde architecturale stijlen die samengaan met historische locaties en de overblijfselen van de lange en rijke Arabische geschiedenis. Met MSC Cruises verblijft u maar liefst twee dagen in Dubai!

Het stijlvolle en ecologische MSC Fantasia

MSC Fantasia is stijlvol en ecologisch en het combineert de warmte en het comfort van de mediterrane sfeer met ultramodern design. Als middelpunt vindt u er een echt stenen plein compleet met een espressobar die verse deegwaren en authentiek ijs serveert — de perfecte plek om tot rust te komen van het vele shoppen in de chique boetieks en het belastingvrije gebied in de buurt. Geniet van de metropolische sfeer van de loungebars, culinaire specialiteiten en gevarieerd amusement, waaronder een pianobar, een jazzbar en een sportbar met videospelletjes en live-uitzendingen van wedstrijden.  De restaurants bieden een onvergetelijke culinaire ervaring. Er is een zeer uitgebreid aanbod van sportvoorzieningen, van tennis, basketbal, minigolf, een trimbaan en fitnesszaal tot aan het Aqua Park zwembadencomplex, een spannende Formule 1-simulator en een 4D-bioscoop.

Dag 22: Einde cruise + vliegreis Abu Dhabi – Amsterdam
Vanochtend vindt al vroeg de transfer plaats naar de luchthaven van Abu Dhabi. Vervolgens checkt u in voor uw vlucht met Etihad Airways naar Nederland. Het vluchtschema luidt (onder voorbehoud): Vlucht EY 077 vertrek Abu Dhabi 09.30 uur en aankomst Amsterdam 14.20 uur.

Routekaart

Recensies

Het Kruger Park & Duizend-en-één-nacht 1829 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

Vertrek iedere zondag van 20 november 2016 t/m 05 maart 2017.

Prijsindicatie in Euro per persoon bij 2 samenreizende personen:

Vertrek uit Nederland 
20-nov 1829
27-nov 1829
4-dec 2229
11-dec 2509
18-dec 2338
25-dec 2038
1-jan 1829
8-jan 1929
15-jan 1929
22-jan 1929
29-jan 1929
5-feb 2129
12-feb 2129
19-feb 2029
26-feb 2029
5-mrt 2129


Cruiseprijs:
Cruiserederijen hanteren wisselende prijzen die dagelijks aangepast kunnen worden aan de hand van vraag en aanbod. De cruiseprijs die in de reissom is opgenomen is een vanaf prijs. De actuele prijs wordt in uw reisvoorstel doorgegeven.

Inbegrepen:

 • Vliegreis Amsterdam - Johannesburg - Abu Dhabi - Amsterdam met Etihad.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • 11 Overnachtingen in B&B op basis van een 2-persoonskamer logies en ontbijt.
 • Meet en Greet bij aankomst door onze lokale vertegenwoordiging.
 • 11 Dagen autohuur via Avis, ingaande dag 3 in de ochtend op Johannesburg Airport, inleveren in Johannesburg Airport in de middag op dag 13.
 • huurauto is op basis van premium dekking, Type EDMR voor 2 personen en type CDMR voor 4 personen.
 • 1 overnachting in Hotel Yas Rotana Island op basis van logies in Abu Dhabi in een 2 persoonskamer.
 • 8-daagse cruise met MSC Fantasia in een 2-persoonsbinnenhut, (bella) inclusief alle maaltijden en havengelden.

Niet inbegrepen:

 • Eventuele extra verhoging brandstoftoeslag.
 • Overige maaltijden, entreegelden nationale parken en overige kosten.
 • Fooien aan boord van de cruise, ca € 12,- per persoon per dag.
 • Transfer luchthaven Abu Dhabi - hotel - cruise terminal – luchthaven.
 • Reserveringskosten € 40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

Optioneel bij te boeken:

 • Transfer cruise terminal-luchthaven: € 15,- per persoon.

Note: I.v.m. beperkte beschikbaarheid van de genoemde accommodaties wordt automatisch een alternatieve, gelijkwaardige accommodatie gereserveerd (zonder overleg) indien de genoemde accommodatie is vol geboekt.

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel
Dag 2 Johannesburg The Aviator
Dag 3 Pretoria The Bushbaby Inn
Dag 4 - 5 Hoedspruit Pezulu Tree House Lodge
Dag 6 Hazyview Hamilton Parks
Dag 7 Hawane Hawane Resort
Dag 8 - 9 St. Lucia Rhino Coast Guesthouse
Dag 10 uMhlanga Rocks The Honey Pot Guest House
Dag 11 - 12 Drakensberg Ardmore Guest Farm
Dag 13 Johannesburg Vlucht Johannesburg - Abu Dhabi
Dag 14 Abu Dhabi Yas Island Rotana