11 tips voor reizen met tieners in Canada

11 tips voor reizen met tieners in Canada


Met tieners op vakantie, dat vraagt om een andere aanpak, andere activiteiten en vooral om een WIFI verbinding. Wij weten dat, omdat wij zelf ook met tieners reizen en dus precies weten wat de gemiddelde tiener nodig heeft. Lees deze tips, laat ze aan uw tieners zien en voeg ze toe aan uw gave rondreis door Canada. Succes gegarandeerd!

1. Een dag als Bear Grylls survivallen in Kananaskis Country

Leer survivallen zoals Bear Grylls dat ook zou doen. Welke bessen mag u eten? Hoe maak u een vuurtje? Hoe vangt u een vis? Van welke dieren zijn bepaalde sporen? Is er een beer in de buurt? Na deze survival trucs kunt u tenminste onbezorgd de natuur in.

2. Paardrijden in Banff

Hop, uw paard op en in galop! Samen met een groep ruiters en amazones galoppeert u  over de weidse vlaktes, met bergen in de verte en de zon op uw bol. U lijkt wel een echte cowboy of -girl. Alsof u nooit anders hebt gedaan. Vindt u één ritje wel genoeg? Dan laat u het hierbij. Wilt u meer? Maak dan een meerdaagse trektocht maken te paard. Hierbij bezoekt u de mooiste afgelegen plekken, waar u normaal niet zou komen. U gaat door diepe dalen, langs wilde rivieren en door kabbelende beekjes.

3. Surf de rivier af met topsnelheid

U gaat surfen met een instructeur u krijgt, onder andere, een speciaal ontworpen riverboard (soort kleine surfplank). Liggend op het riverboard ‘surft’ u de stroomversnellingen af. Het gaat er hard en wild aan toe, gaaf toch!

4. Maak een helikoptervlucht!

Het kost wat, maar dan heeft u ook wat. Maak een spectaculaire helikoptervlucht. Waar? Het kan op verschillende plaatsen. Neem bijvoorbeeld Wedge Mountain bij Whistler National Park, de grillige bergen van Banff National Park of boven de 1000-islands. Tijdens de vlucht voelt u u als een vogel en kunt u niet alleen opzij kijken, maar ook boven en onder je. U raast langs de (besneeuwde) bergen of vlak over de 1000-islands. In de grotere steden zijn ook helikoptervluchten te maken, gaaf om de hectiek van de stad van boven te bekijken.

5. Winterfun in Banff National Park; alleen voor daredevils

Per helikopter gedropt worden bovenop een berg, ski's/snowboard onder en gáán! In het funpark in het dal kunt u uw gaafste moves laten zien en als u nog energie over hebt, pak dan een tube (dikke band) en roetsj met een noodgang van de steile bergen af! Het is nog niet klaar; als het donker wordt, gaan de lichten langs de pistes aan en kunt u nachtskiën. Het kan allemaal in Banff National Park.

 

 

6. Stoere activiteiten in Jasper National Park

Maak een spectaculaire hondensledetocht door een onherbergzaam, besneeuwd gebied. Ga ijsklimmen in een kloof van 50 meter diep in Maligne Canyon. Stijgbeugels onder, pikhouweel in uw hand en gaan. Hangend aan een enorme ijswand, glibberend en glijdend langs de bevroren watervallen en oog in oog staan met de lokale inwoners; herten, beren en elanden. U kunt het ook wat rustiger aan doen en een hike maken over één van de gletsjers. Geen zin in sneeuw? Pak dan een mountainbike en maak de prachtig aangelegde mountainbikepaden onveilig. Jasper National Park is een bestemming voor stoere en ruige ontdekkers.

7. Scheur met een Jetboat door het water bij Vancouver

De kapitein scheurt met hoge snelheid door de wateren bij Vancouver. Rakelings langs de kant, met de neus omhoog, waardoor u net niet uit de boot valt. Nat wordt u wel, daar is niets aan te doen. Maar ja, wat maakt het uit als de adrenaline door uw lijf giert en u een de meest toffe boottocht ooit aan het maken bent!

8. Kamperen met uw kano

Spullen in een waterdichte ton en peddelen maar. Per kano peddelt u van de ene camping naar de andere camping. Onderweg stopt u op de gaafste en mooiste plekken, die eigenlijk alleen maar door dieren worden bezocht, omdat er geen mensen komen. Behalve jij en uw kano. Er is genoeg eten en drinken mee en ‘s avonds maakt u een groot kampvuur en haalt u de marshmallows en koekjes uit de ton en maakt u S'mores link als op site staat. Er bestaat een kans dat er niet overal WIFI is. Maar dat heeft u ook eigenlijk echt niet nodig als u op dit avontuur gaat. Zorg dat u genoeg foto’s en filmpjes maakt die u over een paar dagen kunt uploaden als u weer online bent.

9. Cruisen over de Icefields parkway

Het wordt geen gewone dag! Vandaag rijden jullie over de 230 kilometer lange Icefields parkway. Een van de mooiste wegen van de wereld! U cruist door de Rocky mountains. Maak een weddenschap wie het meeste wildlife spot, want de kans is groot dat u er heel wat van tegenkomt. Wat dacht u van beren, elanden of grote roofvogels? Ook trekken de meest gave landschappen aan u voorbij. Maak een stop bij Peyto Lake & Bow lake; allebei zó intens blauw dat het lijkt alsof u in een groot schilderij bent beland. Dit ziet u niet vaak!

10. Watervallen afsjeesen in Wells Gray Provincial Park

U zit goed ingesnoerd in uw kajak. Dat moet ook wel, want het kan er wild aan toegaan. Het Wells Gray Provincial Park wordt ook wel het park van de watervallen genoemd. En dat is niet voor niets; er zijn hier bijna 40 watervallen! De ene waterval is nog steiler en grilliger dan de andere dus go with the flow.

11. Chillen met fruit & wijn in Okanagan

Chillen in de zon met vers fruit wat u net zelf hebt geplukt, terwijl u aan de wijn zit. Dat kan in Okanagan, hét gebied wat bekend is om de wijnbouw. Er groeien hier zoveel fruitbomen, dat u er wel de hele dag door van kan eten.