15-Daagse camperreis West Canada

15-Daagse camperreis West Canada


Deze ingezonden routesuggestie begint en eindigt in Calgary of Vancouver. 


Aankomst Calgary met 1 nacht airport hotel.
 

Calgary – Banff 
Met bv een stop bij het Indiananrestaurant in Kananaskis. Overnachting camping Two Jack Lake Side of Two Jack Main (deze laatste heeft geen hookups of douches!) nabij Banff of Banff – camping Tunnel Mountain Village 2 (met hookup). Excursies naar bv Lake Louise via Bow Highway 1A. Touristische route met veel kans op het zien van ‘wild’. Wandeling (klim) vanaf het meer Lake Louise naar Mirror Lake en hoger naar Lake Agnes. 


Banff - Jasper 
Naar Jasper. Stop bv bij Crowfoot Glacier, Bow Lake en het schitterende Peyto Lake. Een wandeling bij de Mistaya Canyon en naar de Bridel Veil Falls. En loop naar het eind van de gletscher van de Columbia Ice Field. Evt 2 overnachtingen bv op Whistler Camping, net even voor Jasper. 

Jasper – Clearwater 
Langs Mount Robson (3954m) en via Valemount naar Clearwater. Zoek een plekje in het Wells Gray Park of in de buurt. 

Clearwater - Vancouver 
Via Kamloops naar Vancouver. Een mooie camping is BCRV-Camping en een mooie uitgang voor bezoek aan Vancouver want de bushalte is voor de deur. Koop een OV dagkraskaart en geniet van elke mogelijkheid met openbaar vervoer. Met deze dagkaart kunt u reizen per bus, skytrain en seabus. Ga bv met de bus naar downtown Vancouver of vanaf Canada Place met de seabus naar Vancouver Noord alwaar de bus vertrekt naar Lynn Valley Suspension Bridge. Een lange hangbrug over de Lynn Canyon. Daar kunt u een 20min durende wandeling maken naar de Twin Falls. Ook het Stanley Park is de moeite waard. Hier het Vancouver Sea Aquarium met zijn dolfijnenshows, de mooie tuinen en de totempalen. Geniet hier ook van de Canadese ganzen en de zwarte eekhoorntjes. 


Vancouver – Vancouver Island 
Met de ferry naar Vancouver Island vanaf Horse Shoe Bay, aankomst in Nainamo. Maak een stop in het totempalenstadje Duncan voor het bewonderen van de vele tomtempalen en de schilderingen op de huizen. Overnachting bv op RV Fort Victoria nabij Victoria. 
Bezoek het zeer engelse Victoria met zijn Parliament Gebouw en ga eens (sjiek) high tea-en in het luxe Empress Hotel (kosten ca Can$25 pp / geen vrijetijds kleding). Een bezoek aan het Butchart Garden via Hwy 17. Terug via een scenic route door Saanich en een Indianan Reservaat. 

Vancouver Island – Vancouver – Kamloops (lake) Revelstoke 
Vroeg op pad Vanaf Schwartz Bay met de ferry naar Tsawassan (Vancouver). Over de highway langs de mooie Fraser River Canyon rnaar Kamloops. Maak een stop in Sushwap Lake en Salmon Arms. Overnachting op een KOA camping. Een bezoek aan het plaatsje met de mooie huizen uit langvervlogen jaren is zeer de moeite waard. 

Revelstoke – Golden 
Doe onderweg de Hemrock Glove Trail, een route langs de oudste soort ceders. Maak ook een stop in Glacier National Park en loop de Rogers Pass Trail “Meeting of the two Rivers” Overnachten kan op Whispering Spruce Campgroud & RV Park nabij Golden. 


Golden – Lake Louise – Banff 
Via het Yoho National Park (even een wandeling) een stop bij de Sunwapta Falls. Maak een stop bij de schitterende Athabasca Glacier en voer de forellen van Leach Lake. Maak nog even een stop bij chateau Lake Louise en overnacht weer in Banff. 

Banff – Calgary 
Inleveren van de camper. 

Dit is zomaar een route. Maar wel één van de mooiste door Canada. De route kan naar wens ook langer duren en/of vanaf Vancouver beginnen. 

Zorg dat u in het weekend nog in de middag (plm half 4 /4 uur) op een camping bent. Als u een plaatsje heeft besproken kunt u altijd weer wegrijden om nog iets te bezichtigen. 

Een prettige reis!