19-Daagse camperreis Vancouver - Whitehorse

19-Daagse camperreis Vancouver - Whitehorse


Deze ingezonden routesuggestie begint in Vancouver en eindigt in Whitehorse. 

Routeplanner: 
Vancouver – Whistler - Lillooet 232 km 
Lillooet – Clinton 104 km 
Clinton – 1000 Mile House 83 km 
1000 Mile House – Williams Lake 90 km 
Williams Lake – Prince George (route 16) 232 km 
Prince George – Burns Lake 233 km 
Burns Lake – Smithers 138 km 
Smithers – New Hazelton 68 km 
New Hazelton – Kitwanda 45 km 
Kitwanda – Cranberry Junction (route 37) 73 km 
Cranberry Junction – Meziadin Junction 80 km 
Meziadin Junction – Bob Quinn Lake 142 km 
Bob Quinn Lake – Iskut 110 km 
Iskut – Dease Lake 83 km 
Dease Lake – Good Hope Lake 137 km 
Good Hope Lake – Upper Liard 97 km 
Upper Liard – Johnssons Crossing (route 1) 298 km 
Johnssons Crossing – Whitehorse 113 km inleveren camper in Whitehorse. 

Via deze route naar Whitehorse is het aantal kilometers totaal 2358. 

Dag 1 aankomst in Vancouver 
Per taxi naar bijvoorbeeld BW Vancouver Downtown voor een verblijf van 2 nachten of naar uw airport hotel. 


Dag 2 Vancouver 
Verken vandaag Vancouver met een openbaar vervoerkaart. Hiermee kunt u met de stadsbus naar bv Waterfront, met de skytrain, de seabus, de bus naar Lynn Valley Suspension Bridge (daar een wandeling naar de Twin Falls), de bus naar Stanley Park met zijn totempalen en de beroemde Canadian goose en de zwarte eekhoorntjes. 0f de bus naar Groose Mountain en Capliano Suspension Bridge (beiden met een toegangsprijs). ’s Avonds kunt u met de bus naar Granville Island voor een diner in de vele restaurantjes. 

Dag 3 Vancouver – Dryden Creek 
Ophalen camper. Via Lion’s Bridge en Sea-to-Sky highway naar Whistler. Bewonder de Shannon Falls en de prachtige route langs de kust. 0vernachting op Dryden Creek Resort, een mooie camping aan de voet van de bergen tussen Highway 99 en Dryden Creek. Maak een avondwandeling naar de baldeagle plaats Brackendale, misschien ziet u er enige. 

Dag 4 Dryden Creek – Whistler 
Bij een viewpoint met het uitzicht op de bergkam Tantalus staat een verwijzing naar Coastal Cedar Creations, waar de kunstenaar prachtig houtsnijwerk maakt. Maak ook een stop bij de mooie Brandywine Falls. In Whistler kunt u overnachten op de (niet goedkope) Riverside RV Resort en Campground. Bewonder het luxueuze en mooie Whistler. 


Dag 5 Whistler – Clinton 
Via route Ninety Nine (99) richting Pemberton. Stop in Nairns Falls NP en maak een wandeling van 1,5 km naar de Nairn Falls. 0f/en voorbij Lillooet een wandeling naar Lower Joffre Lake (op 1213m hoogte) met een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergkammen. U kunt overnachten in Cache Creek. Maar ook doorrijden naar Clinton en overnachten op Clinton Pines Campground en maak een avondwandeling ‘Historic Clinton’, langs oude huisjes, museum, flea-markets etc. 

Dag 6 Clinton – Williams Lake 
In Chasm N.P. is het hasme Plateau en Canyon een bezoek waard en via de Goldrush Trail (hwy 97) gaat de reis naar 100 Mile House. Hier de lange trail langs het Canim Lake naar de Canim Waterfall. Maak richting Williams Lake een stop bij Lac la Hoche. 0vernachting bv op McLeese Lake Resort. 

Dag 7 Williams Lake – Prince George 
Richting Quesnel en het Pinnacle Provincial Park met de bijzondere hoodoo’s en fauna. Via Ten Mile Provincial Park door een bos- en merenrijk veeteeltgebied. Voor Prince George de camping Sintich RV-Mobile Home Park, een trefpunt voor reizigers uit Vancouver, Whitehorse en Prince Rupert. 

Dag 8 Prince George – Houston 
Richting Beaumont Provincial Park via route 16-West. Door het 300-meren gebied met veel bos, akkers en veeteelt. Gebruik de lunch in Beaumont P.P. In Vanderhoof een visitors centrum met info over de omgeving en via Burns Lake naar Houston en camping Silverthorn. 


Dag 9 Houston – Kitwanga 
In Telkwa kunt u de kleine Circle Tour doen waarin een prachtig uitzicht op Bulk Mountain en Bulkey River. Een prachtige route langs Tyhee Lake en doe de klim naar de Twin Falls. Langs meren, riviertjes en bossen komt u bij Ross Lake en Moricetown Canyon nabij nativetown Moricetown. Bewonder bij Hazelton in Gitksan Indian Village de prachtige totempalen en neem een kijke in het museum. 0vernachting bv op Cassiar RV Park in Kitwanga. 

Dag 10 Kitwanga – Steward 
De route vandaag via Kitwancool en Cranberry Junction. Rijd niet te hard, er kunnen beren schrikken die langs de weg in de struiken hun eten zoeken. De weg is hier deels verhard, deels gravel. De weg gaat langs de Nass River die door een mooie canyon stroomt. Bij Meziadin Junction via de 37-A over de Glacier Hwy naar Steward. Een schitterende route langs bergen en gletschers en Bear Glacier Park. Voor Steward Bear River Trailer Court & RV Camp. Hier kunt u doorrijden naar de grens met Alaska en het Alaska’s spookstadje Hyder bezoeken. De houten huisjes zijn vervallen. Even verder rijden en daar is het viswater (o.a. zalm). 

Dag 11 – Steward – Iskut 
Terug naar Meziadin Jct . Langs Bell Irving River en via het vakantiedorp Dell II komt u van de canyon van Burrage Bridge. Via een kilometerslange gravelweg up-en-down door de Sheena Mountains, net boven de boomgrens. Hier de flora bij Upper Gmat Lake en op 1241m hoogte de Good Hope Lake. Dan via Kinaska Lake P.P. naar Iskut. Hier camping Mountain Shadow R.V. Park & Campground, aan het meer met zicht op de bergen. 


Dag 12 Iskut – Watson Lake 
0ver de Cassiar highway door de gelijknamige bergen, een cake-walk weg langs meren, bossen, stroompjes, rivieren en bergen. Maak even een stop bij Upper Gmat Lake en het mooie Deese Lake. Via Good Hope Lake naar Jade City, het jade stadje met dito winkeltjes met sieraden etc. Ten westen van Watson camping Baby-Nugget RV Park . 

Dag 13 Watson Lake – Teslin 
Bekijk in Watson Lake de beroemde plaatsbordjes uit de hele wereld. Het 1e eens geplaatst door een militair uit de USA als verwerking van een ongeluk in 1942. Bezoek daar ook het Northern Light Center. Via de Alaska Highway richting Teslin. Bij Rancheria River watervallen en voorbij Swift River smelten twee grote rivieren samen. Via Teslin Lake naar bv camping Dalton Peak Resort. 

Dag 14 Teslin – Atlin 
Bij Lake Teslin de geschiedenis van de Natives, Canadezen en Amerikanen tijdens de goldrush. Via Johnsons Crossing en Jake’s Corner naar Hwy 7 richting Atlin langs het glasheldere Small Atlin Lake. Atlin, een oud maar vervallen pioneersstadje, maar wel een wandeling waard. 0vernachting bv op Nordic RC-Park of Pine Tree Provincial Park (geen hook-ups etc). 

Dag 15 Atlin – Whitehorse 
Via de gravelroad terug richting Jake’s Corner en daar de Alaska Hwy naar Whitehorse. Lunch aan het Tarfu Lake, in de bush. Bij het immens grote Tagish Lake het uitzichtpunt Swan’s Haven met een mogelijke blik op de knobbel- en toendrazwanen. Even voor Whitehorse camping Pioneer RV Park. 


Dag 16 Whitehorse 
Verkenning Whitehorse. Een hike langs Miles Canyon, heen langs de steile afgrond en terug door het bos. In het Berengia Museum ontdekt u dat Alaska en Siberie eens samen een deel van het vasteland waren, hoe en waarom hier al leven was tijdens de ijstijd. Probeer de oude edelstenenmijnen te vinden aan de Lake Fish-road. Haal info bij het Visitor Info Center en maak een wandeling door het centrum. 

Dag 17 Whitehorse 
Vanochtend kunt u al inchecken in uw hotel (bv High Country Inn) en uw koffers stallen. Daarna de camper inleveren. Bij het startpunt van de Historic Walktown is het Parc of Art, waar bijna elke dag artiesten optreden. De plaatselijke brouwerij is ook te bezichtigen. Een laatste kans om Whitehorse te bezichtigen. 

Dag 18 Whitehorse – Vancouver – Amsterdam 
Vanochtend uw vlucht naar Vancouver en aan het eind van de middag de vlucht naar Nederland. 

Dag 19 Aankomst Nederland.