22-Daagse camperreis West Canada

22-Daagse camperreis West Canada


Deze ingezonden routesuggestie begint en eindigt in Calgary. 


Aankomst Calgary met 1 nacht airport hotel. 

Calgary – Banff 
Met bv een stop bij het Indianenrestaurant in Kananaskis. Overnachting camping Two Jack Lake Side (hookup) of two Jack Main (deze laatste heeft geen hookups of douches!) nabij Banff of camping Tunnel Mountain Village 2 (met hookup). Excursies naar bv Lake Louise via Bow Highway 1A. Touristische route met veel kans op het zien van ‘wild’. Wandeling (klim) vanaf het meer Lake Louise naar Mirror Lake en hoger naar Lake Agnes. Ook kunt u een wandeling maken in de Johnston Canyon. Suggestie: verblijf van minimaal 2 nachten. 


Banff – Jasper (kan ook via LL en Bow Highway 1A)
Naar Jasper. n Stop bv bij Crowfoot Glacier, Bow Lake en het schitterende Peyto Lake. Een wandeling bij de Mistaya Canyon en naar de Bridel Veil Falls. En loop naar het eind van de gletscher van de Columbia Ice Field of ga met de snowmobile op de gletcher. Overnachtingen bv op Whistler Camping, net even voor Jasper. Suggestie: verblijf van minimaal 2 nachten. 

Jasper – Vancouver 
Via Kamloops naar Vancouver over Highway 1/stukje 1A door de Fraser Valley. Een mooie camping is BCRV-Camping en een mooie uitgang voor bezoek aan Vancouver want de bushalte is voor de deur. Koop een OV dagkraskaart en geniet van iedere mogelijkheid met openbaar vervoer. Met deze dagkaart kunt u reizen per bus, skytrain en seabus. Ga bv met de bus naar downtown Vancouver of vanaf Canada Place met de seabus naar Vancouver Noord alwaar de bus vertrekt naar Lynn Valley Suspension Bridge. Een lange hangbrug over de Lynn Canyon. Daar kunt u een 20min durende wandeling maken naar de Twin Falls. Ook kunt u naar Groose Mountain en Suspension Bridge (beide entreegeld). Ook het Stanley Park is de moeite waard. Hier het Vancouver Sea Aquarium met zijn dolfijnenshows, de mooie tuinen en de totempalen. Geniet hier ook van de Canadese ganzen en de zwarte eekhoorntjes. Verblijf van minimaal 2/3 nachten is aan te bevelen. 


Vancouver – Vancouver Island 
Met de ferry naar Vancouver Island vanaf Horse Shoe Bay, aankomst in Nainamo. Maak een stop in het totempalenstadje Duncan voor het bewonderen van de vele tomtempalen en bewonder de schitterende schilderingen op de huizen in Chemainus. Overnachting bv op RV Fort Victoria nabij Victoria. Bezoek het zeer Engelse Victoria met zijn Parliament Gebouw en ga eens (sjiek) tea-en in het luxe Empress Hotel (kosten ca Can$25 pp / geen vrijetijds kleding). Een bezoek aan het Butchart Garden via Hwy 17. Terug via een scenic route door Saanich en een Indianen Reservaat. Verblijf van minimaal 2 nachten is aan te bevelen. 

OF 

Vancouver - Vancouver Island 
Vanaf Tsawassan naar Sidney (Swartz Bay) met de ferry. 0vernachting bv op RV Fort Victoria. Rijd bv via Duncan, Chemainus (meer dan 30 historische muurschilderingen) langs de kust naar Campbell River of/en Tofino (vissersstadje met zandstrand/walvissen spotten). Vanaf Nanaimo met de ferry weer terug naar Vancouver/Horse Shoe Bay. 

Vancouver Island - Whistler 
Vanaf Swartz Bay met de ferry naar Tsawassan (camper). Via de Sea-to-Sky highway op weg naar Whistler. Bewonder onderweg de Shannon Falls. Nabij Squamish kunt u over nachten op Dryden Creek Resort. Maak vroeg in de avond een wandeling naar het baldeagle-plaatsje Brackendale en probeer de vogel te spotten. Bewonder onderweg naar Whistler de mooie houtsnijwerken van Coastal Cedar Creations en maak een stop bij de Brandywine Falls. Bij Whistler kost de camping RV Riverside Camp Park kost ca. CAD$60 per nacht voor een kleine standplaats op tegels zonder groen. 


Whistler – Cache Creek 
Na een wandeling door het mooie Whistler met zijn schitterende huizen op weg naar Cache Creek. Een stop bij Joffre Lower Lake (schitterend uitzicht op de besneeuwde berg Mount Curry) en het Seton Lake is de mooie waard. Vanaf Lillooet gaat de rustige weg 99 door het Xaxilips Indian Reverve en door de canyon Fountain Valley. Het landschap wisselt hier nogal want u gaat over schitterende bergen en langs even zo mooie meren. In Cache Creek kunt u bv overnachten op camping Brookside Campside*. 

Cache Creek – Revelstoke 
Langs de Fraser River naar Kamloops . Via een stop in Shuswap Lake (in dit gebied kunt u raften op de Thompsons River en wijnproeven bij de diverse proeferijen in de Okanagan Valley) en Salmon Arms aankomst in Revelstoke. Overnachting op de KOA camping. Een bezoek aan het plaatsje met de nog mooie huizen uit langvervlogen jaren is zeer de moeite waard. 

Revelstoke – Golden 
Doe onderweg de Hemrock Glove Trail, een route langs de oudste soort ceders. Maak ook een stop in Glacier National Park en loop de Rogers Pass Trail “Meeting of the two Rivers” Overnachten kan op Whispering Spruce Campgroud & RV Park nabij Golden. 

Golden – Lake Louise – Banff 
Via het Yoho National Park (even een wandeling) een stop bij de Shuswapta Falls. Maak een stop bij de schitterende Athabasca Glacier en voer de forellen van Leach Lake. Maak nog even een stop bij Chateau Lake Louise en overnacht weer in Banff. 


Banff – Calgary 
Inleveren van de camper. 

Dit is zomaar een route. Een van de mooiste door Canada. Natuurlijk kan deze route ook vanaf Vancouver beginnen. 

*Bent u van plan lange ritten te rijden is ook een optie: 

Whistler – Lillooet – Cache Creek - Clinton 
Vanaf Lillooet richting Cache Creek en dan naar Clinton. Daar kunt u overnachten op Clinton Pines Campground. Maak ‘s avonds een wandeling door Historic Clinton. 

Clinton - 100 Mile House – Kamloops 
Door verlaten, maar mooi gebied, heel rustig rijden. Vanaf 100 Mile House richting Clearwater, bij Little Fort via Barriere naar Kamloops.