AIDA Cruises

AIDA CruisesHet Duitse AIDA Cruises is geschikt voor de levensgenieter! De rederij geeft een nieuwe dimensie aan het cruisen. Informeel, sportief, gezinsvriendelijk, ontspannen en semi all inclusive zijn de belangrijkste kenmerken van AIDA Cruises. Semi all inclusive betekent bij AIDA Cruises dat alle frisdranken, tafelwijnen en bieren zijn inbegrepen in de buffetrestaurants van elk schip. Ook alle fooien zijn inbegrepen. De cruises van AIDA zijn zeer informeel en een driedelig pak en een avondjurk hoeft u niet mee te nemen want er zijn geen kledingvoorschriften. De voertaal is Duits. Cruisen met AIDA is geschikt voor een breed publiek en zeker ook voor families. De hutten zijn zowel qua comfort als qua prijs aantrekkelijk voor gezinnen. 

De vloot van AIDA
AIDA Cruises heeft moderne en kleurrijke schepen met een informele clubsfeer. De vloot bestaat uit twaalf hoogwaardige schepen. Alle schepen hebben een prachtige boegschildering, die elk AIDA schip ‘aan het lachen maakt’. De kunstenaar Feliks Büttner heeft de markante lippen, sprankelende ogen en golven op de boeg van de AIDA schepen ontworpen. Op de vrolijke schepen staat sport hoog in het vaandel. Alle schepen hebben een verfrissend interieur en zijn uitgerust met uitgebreide sportvoorzieningen.


Entertainment aan boord
Aan boord van de schepen van AIDA is van alles te beleven, ook voor de jonge gasten. Het Theatrium, een combinatie van theaters, bars en atrium, biedt topklasse entertainment en spectaculaire shows. De nieuwste schepen hebben zelfs een Brauhaus aan boord, een bierbrouwerij, waar al naar gelang het jaargetijde speciale biertjes worden gebrouwen. Een bijzondere ontspanning vindt u in de Body & Soul Spa. Naast het sportieve element aan boord, biedt AIDA ook veel sportieve excursiemogelijkheden, zoals fietstours per mountainbike, jeeptours, prachtige duikexcursies of golfclinics. 

Culinair genieten 
AIDA Cruises biedt u een gevarieerde gastronomische ervaring. De nadruk ligt vaak op gezonde maaltijden. Vaste dinertijden en kledingvoorschriften zijn niet van toepassing. In principe zijn alle maaltijden in buffetvorm. Tafelwijn, bier en frisdrank (tijdens de buffetten) zijn inbegrepen in de prijs. Wanneer u wilt dineren in het à la carte restaurant Rossini, betaalt u een kleine toeslag. Als u wenst te dineren in één van de specialiteitenrestaurants zoals de sushibar of het Buffalo Steakhouse, tegen een toeslag, wordt aanbevolen vooraf een reservering te maken.