Qatar Airways

Qatar Airways


Verrassen met innovatie en comfort 

Qatar Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van Qatar, is één van de negen airlines wereldwijd met een vijfsterrenbeoordeling door Skytrax. Innovatie, comfort en uitmuntende service creëren een onvergetelijke ervaring voor reizigers die met Qatar Airways reizen. Qatar Airways maakt deel uit van de One World luchtvaartalliantie die passagiers dagelijks 14.250 vluchten aanbiedt naar meer dan 1000 luchthavens in 150 landen. 

Vluchtfrequentie vanuit België en Nederland


Qatar Airways is de snelst groeiende luchtvaartmaatschappij wereldwijd. Vanuit Brussel vliegt Qatar Airways achtmaal per week naar Doha en dagelijks vanuit Amsterdam. 

Meer dan 150 bestemmingen


Qatar Airways vliegt naar meer dan 150 bestemmingen voor zakenreizigers, toeristen, citytrippers, cultuurliefhebbers en avonturiers. Vanuit de internationale luchthaven van Doha kunnen reizigers met Qatar Airways vlot hun reis vervolgen naar andere bestemmingen in het Midden-Oosten, Zuid-Oost-Azië, China, Indonesië, Australië, Nieuw-Zeeland, Oost- en Zuid-Afrika.

Met A350 en B777

De vloot van Qatar Airways bestaat uit meer dan 200 vliegtuigen, waaronder de Airbus A350 en de Boeing B777 die worden geprezen voor hun ‘state of the art technology’ en de wijze waarop zij van vliegtuigreizen een optimale en onvergetelijke reiservaring maken. Op de route tussen Doha en Brussel wordt gevlogen met de Airbus A350, op het traject vanuit en naar Amsterdam wordt een Boeing B777 ingezet.

Qsuite, eerste Business Class Suite

Met de Qsuite biedt Qatar Airways haar reizigers de allereerste Business Class Suites aan. Reizigers genieten aan boord van het ultieme reiscomfort met oog voor detail en uitmuntende service.

  • Privacy.
  • Sfeerverlichting.
  • Volledig horizontaal verstelbare zetels.
  • Ruime opbergruimte. 

Vier Skytrax-Awards voor Qatar Airways

Qatar Airways rijgt al verschillende jaren op rij de awards aan elkaar voor zijn uitmuntende service. Skytrax World Airline Awards nomineerde Qatar Airways in 2017:

  • Best Airline in the Middle East.
  • World’s Best Business Class. 
  • World’s Best First Class Airline Lounge. 
  • Best Airline Innovation of the Year award-Qsuite.

 

Vijfsterren voor de luchthaven van Doha

Hamad International Airport, de thuisbasis van Qatar Airways, wordt eveneens internationaal geprezen. In de Ultimate Luxury Travel related Awards ontving Doha als één van de vijf luchthavens wereldwijd de vijfsterren status.In het Skytrax World Airport Awards 2017 werd de luchthaven van Doha onderscheiden als ‘Best Airport in the Middle East’ en ‘Best Staff Service in the Middle East’. 

Gratis visum

Wie met Qatar Airways naar Doha vliegt en Qatar wil ontdekken, kan dankzij de samenwerking tussen Qatar Airways en VFS Global een gratis toeristenvisum aanvragen. Door op Qatarairways.com in te loggen op ‘My Trips’ kunt u uw reisschema raadplegen en automatisch het visum aanvragen. 

Alle informatie onder voorbehoud van wijzigingen.