Brisbane, Hervey Bay, Fraser Island & Noosa

 • Start en eind in Brisbane
 • Hervey Bay en Fraser Island
 • Stranden van Noosa
 • 8 dagen
 • Autoreis
 • Bouwstenen
 • Reiscode: AAU170120
Al onze reizen zijn maatwerk.

Helaas is deze reis (tijdelijk) niet beschikbaar. Indien u een prijsopgave voor deze of een soortgelijke reis wenst voor deze reis dan kunt u telefonisch/ per e-mail contact met ons opnemen.

Kan ik u helpen?
Maudy Zuidema
WRC Australië specialist

Als Australië specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie

Combineer Fraser Island met een beach break in Noosa

Begin uw rondreis door Australië, of sluit uw rondreis af met deze combinatiereis die bestaat uit de volgende elementen: een prettige stad, unieke natuur en schitterend strand. Of maak onderweg naar of vanuit Nieuw-Zeeland een stop in Brisbane. Deze omgeving heeft bijzonder veel te bieden en de zon schijnt hier nagenoeg het hele jaar door. De winters zijn mild en droog, de zomers warm en vochtig.

Start in Brisbane, de derde stad van Australië. De skyline wordt gedomineerd door glinsterende gebouwen in het zakencentrum. Dwars door de stad loopt de Brisbane River. Langs deze rivier zijn witte, met palmbomen omgeven stadsstranden te vinden en mooie parken waardoor het heerlijk fietsen en wandelen is. Brisbane kent een levendig uitgaansleven en ook op cultureel gebied valt hier veel te beleven. Per huurauto rijdt u naar Hervey Bay, de toegangspoort Fraser Island. Dit is het grootste zandeiland ter wereld, met een unieke flora en fauna. Tussen Brisbane en Hervey Bay ligt de Sunshine Coast, met mooie stranden en leuke badplaatsen. Eén van deze badplaatsen is Noosa, gelegen aan de monding van de Noosa rivier. Hier vindt u geen hoogbouw, maar wel een breed scala aan restaurants en watersportmogelijkheden. Even voorbij het toeristische gedeelte treft u een schitterend groen, subtropisch achterland.

Lees meer

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reisbeschrijving

Dag 1: Aankomst Brisbane

Koddige koalaberen

Na aankomst op de luchthaven van Brisbane haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw accommodatie. De rest van de dag heeft u de tijd om Brisbane te verkennen. Maak kennis met één van de Australische iconen: de koddige koalabeer in het Lone Pine Koala Sanctuary. Geniet van de live muziek die hier op veel plekken te horen is, ga winkelen in het autovrije winkelgebied, pak een terrasje langs de waterkant van de Brisbane River, of wandel door één van de vele parken die Brisbane rijk is.
Dag 2: Brisbane - Hervey Bay
Wellicht besteedt u nog wat tijd in Brisbane of start u ’s ochtends met de rit van ca. 300 km naar Hervey Bay. De keuze is aan u. 
Dag 3: Hervey Bay - Fraser Island

Op de veerboot naar Fraser Island!

U laat uw auto achter in Hervey Bay en neemt de veerboot naar Fraser Island waar u twee dagen verblijft. Rijd direct naar de Tourist Terminal om uw bagage uit te laden en rijdt dan terug naar de parkeerplaats. Het is ongeveer 100 meter lopen. De parkeerkosten bedragen ca. AU$12,- per auto per dag. De overtocht duurt 40 minuten. U verblijft twee nachten in het King Fisher Bay Resort op Fraser Island.
Dag 4: Fraser Island
Fraser Island het grootste zandeiland op aarde en valt onder het Unesco-erfgoed. Het eiland kent een buitengewoon gevarieerde planten- en dierenwereld. De bekendste bewoner is de dingo, de Australische wilde hond. Aboriginals hebben minstens 5000 jaar lang op het eiland gewoond. De regenwouden en de 40 zoetwatermeren zijn via zandpaden te bereiken. Fraser Island verkent u tijdens de Beauty spots tour. In een speciaal gebouwde 4-WD bus verkent u onder leiding van een gids de mooiste plekjes van Fraser Island, zoals het schitterende Lake McKenzie, Seventy-Five Mile Beach highway, het heldere water van Eli Creek, het gekleurde zand van de Pinnacles, de machtige Stone Tool Sand Blow en meer.
Dag 5: Fraser Island - Noosa
U keert vanochtend met de veerboot weer terug naar het vasteland. De boot vertrekt om 10.30 uur vanaf Fraser Island en komt om 11.10 uur aan in Hervey Bay. Vervolgens rijdt u in zuidelijke richting naar de Sunshine Coast. De komende drie nachten verblijft u in Noosa, gelegen aan de monding van de Noosa River. Een heerlijke vakantieplaats, waar u geen hoogbouw vindt. U verblijft in het Australis NoosaLakes Resort.
Dag 6 - 7: Noosa

Noosa strand en Noosa National Park

Deze twee dagen heeft u helemaal ter vrije besteding in Noosa. Gaat u relaxen op het strand, kanoën op de Noosa rivier, of toch liever één van de vele andere (water)sport activiteiten beoefenen? Ga in ieder geval wandelen en wilde dieren spotten in het Noosa National Park, of neem de auto en ga het mooie subtropische achterland verkennen.
Dag 8: Noosa - Brisbane
Vanuit Noosa is het ca. 135 kilometer rijden naar de luchthaven van Brisbane. Op de luchthaven aangekomen levert u uw huurauto in en checkt u in voor uw vervolg vlucht.

Routekaart

Recensies

Brisbane, Hervey Bay, Fraser Island & Noosa 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

 01 april 2017 - 31  maart 2018 

Prijsindicatie in Euro per persoon bij minimaal 2 samenreizende personen, bij aanvang van de tour in de periode 27 apr 17 - 31 mei 17 en 20 jun 17 - 31 aug 17:

Reissom vanaf 690

Opmerking:

 • Vanaf prijs is alleen van toepassing indien dit arrangement als onderdeel van een complete rondreis geboekt wordt.
 • Dagelijks vertrek mogelijk. De actuele reissom voor de vertrekdatum van uw keuze wordt in de prijsopgaaf meegenomen.

Vroegboekkorting autohuur:
Boekt u voor 31 maart 2017 een auto met een huurperiode tussen 01 apr 17 - 31 mrt 18, dan ontvangt u een vroegboekkorting op de autohuur. Deze korting is afhankelijk van de huurperiode en het type auto, maar zal minimaal €28,- per 8 dagen bedragen.

 

Inbegrepen:

 • 07 Overnachtingen in genoemde hotels in Australië, 6x op basis van logies en 1x op basis van logies en ontbijt (Fraser Island).
 • Ferry Hervey Bay - Fraser Island v.v. voor passagiers.
 • Dagtour Fraser Island: Beauty Spots.
 • 08 Dagen autohuur van Maui, type CDMR, All Inclusive tarief.

Niet inbegrepen:

 • Entreegelden, overige maaltijden, eventuele parkeergelden en excursies.
 • Overige kosten.
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

Upgrade autohuur:
Indien u de voorkeur geeft aan een huurauto met automatische versnellingsbak, een groter type huurauto of een 4WD auto, is dat tegen meerprijs mogelijk (prijzen op aanvraag). Bekijk hier de diverse huurautotypes van Britz/Maui Australië.  

Opmerking:
Deze reis kan ook in omgekeerde volgorde gemaakt worden. 

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel
Dag 1 Brisbane Metro Hotel Tower Hill
Dag 2 Hervey Bay Alexander Lakeside B&B
Dag 3 - 4 Fraser Island Kingfisher Bay Resort
Dag 5 - 7 Noosa Australis Noosa Lakes Resort