Dwars door het centrum Australië: van Darwin naar Adelaide

 • Ervaar de enorme ruimte en uitgestrektheid
 • Indrukwekkende natuur
 • Coober Pedy: de ondergrondse woestijnstad.
 • 17 dagen
 • Rondreis
 • Bouwstenen
 • Reiscode: AAU170327
Al onze reizen zijn maatwerk.

Helaas is deze reis (tijdelijk) niet beschikbaar. Indien u een prijsopgave voor deze of een soortgelijke reis wenst voor deze reis dan kunt u telefonisch/ per e-mail contact met ons opnemen.

Kan ik u helpen?
Maudy Zuidema
WRC Australië specialist

Als Australië specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie

Start in het tropische noorden en rijdt dwars door het rode hart van Australië naar de zuidkust.

Maak kennis met de uitgestrektheid van de Australische Outback. De schitterende natuur van het ruige, tropische noorden die bestaat uit diepe kloven, talloze rivieren waar de beruchte ‘Salties’ zoutwaterkrokodillen leven en de uitgestrekte moerasgebieden die het woongebied zijn van veel vogelsoorten. Naarmate u verder naar het zuiden rijdt, richting het centrum van Australië maakt het groen plaats voor het rood van de oneindige woestijn. Het landschap wordt steeds droger. En toch is er nog steeds een verbazingwekkende verscheidenheid aan landschappen, planten en dieren waar te nemen. Reis via één van de grootste heiligdommen voor de Aboriginals: de indrukwekkende rotsformatie Uluru. Maak kennis met het ondergrondse leven van de opaalhoofdstad van de wereld Coober Pedy en reis via Port Augusta naar de groene stad Adelaide in Zuid-Australië. 

Deze reis kunt u tevens gebruiken om zelf, of met onze hulp, uw eigen droomreis naar Australië samen te stellen. Bekijk hier ons ruime aanbod aan ‘bouwstenen’ en combineer, met behulp van binnenlandse vluchten, diverse gebieden in Australië tot 1 fantastische rondreis. Van het tropische, groene noorden, via de rode woestijn in het centrum, naar de diep blauwe kusten en de bruisende wereldsteden. 

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reisbeschrijving

Dag 1: Aankomst Darwin
Na aankomst op de luchthaven van Darwin reist u op eigen gelegenheid naar uw hotel. U verblijft twee nachten in Hotel Darwin Central.
Dag 2: Darwin
De helft van de bevolking van Northern Territory, ongeveer 80.000 inwoners, woont in de hoofdstad Darwin, de stad die haar naam dankt aan de legendarische Charles Darwin. De inwoners noemen dit deel van het land Top End. De aan een grote baai gelegen tropische stad is multicultureel, heeft een moderne en gastvrije uitstraling en een ontspannen sfeer. Op zondag is er een leuke markt, de Mindil Market. Darwin heeft een tropisch klimaat. Er zijn winkelcentra tussen de palmen en bars en restaurants met brede veranda’s. Na de orkaan van 1974 is de stad bijna compleet herbouwd.
Dag 3: Darwin – Cooinda
U reist op eigen gelegenheid naar het verhuurkantoor van Avis en haalt uw huurauto op. Vervolgens verlaat u Darwin en rijdt u in zuidelijk-oostelijke richting naar het Kakadu National Park. U verblijft twee nachten in Kakadu.
Dag 4 - 5: Cooinda
U heeft de gehele dag de gelegenheid om in Kakadu National Park door te brengen. Bezoek bijvoorbeeld de diverse spectaculaire watervallen. Een aantal van deze watervallen liggen zeer afgelegen en zijn alleen bereikbaar per 4WD voertuig en een flinke wandeling. U kunt ter plaatse (afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden) diverse 4WD-dagtours boeken. Ook een boottocht over de Yellow Waters, waar u onder meer de enorme zoutwater krokodillen zult tegen komen, mag niet ontbreken.
Dag 6: Cooinda – Katherine
Tijd om afscheid te nemen van Kakadu en verder te reizen naar het volgende natuurwonder. De volgende bestemming is het spectaculaire Nitmiluk National Park (Katherine Gorge). De hoofdattractie van het gebied is de 30 km lange Katherine Gorge in het Nitmiluk National Park. Het uitzicht op de enorme rotswanden die hoog boven de kloof uitsteken is werkelijk indrukwekkend. De Katherine River kronkelt zich tussen 13 afzonderlijke kloven, omgeven door hoge steile rotswanden. De Katherine Gorge kan per boot, per kano, te voet of vanuit de lucht worden verkend.
Dag 7: Katherine - Mataranka
Vandaag staat een relatief korte rit op het programma. Dat geeft u de gelegenheid om ’s ochtends nog van de schoonheid van Katherine Gorge te genieten. Vervolgens rijdt u over de Stuart Highway, de weg die u ook de komende dagen zult volgen. In de loop van de middag arriveert u in Mataranka voor een overnachting in het Territory Manor Motel. Nabij Mataranka ligt het Elsley National Park. Hier loopt de Roper rivier doorheen en liggen twee thermale bronnen. Na een rit door de woestijn is het hier heerlijk vertoeven: baden in één van de bronnen met een temperatuur van ca. 32 graden. Het water is fantastisch helder. U kunt een stuk stroomafwaarts zwemmen en genieten van de schitterende vegetatie en de vele vogels spotten die hier leven.
Dag 8: Mataranka – Tennant Creek
Er staat een flinke rit van ca. 570 km door de enorm uitgestrekte woestijn op het programma. Onderweg zult u weinig verkeer tegen komen. Maar u zult waarschijnlijk wel enkele ‘road trains’ passeren. Deze enorme vrachtwagencombinaties kunnen ruim 50 meter lang zijn en worden vaak ingezet op het traject Alice Springs – Darwin of v.v. Omdat het nagenoeg één lange, rechte weg is, levert dit traject geen verkeersproblemen op. Maak onderweg een stop bij de unieke Daly Waters pub. Hier ervaart u de sfeer en gastvrijheid die het leven in een afgelegen gebied met zich meebrengt. U overnacht in Tennant Creek, met ca. 3000 inwoners is dit de grootste plaats in de verre omtrek.
Dag 9: Tennant Creek – Alice Springs
U zult vandaag wederom de uitgestrektheid van de Australische Outback ervaren tijdens een rit van ruim 500 km over de Stuart Highway. U komt geen noemenswaardige dorpen tegen, slechts een enkel tankstation. Het wordt aangeraden te tanken zodra u de gelegenheid heeft. Aan het eind van de middag arriveert u in Alice Springs. U kunt de volgende  bezienswaardigheden in Alice Springs bekijken: Anzac Hill, The Old Telegraph Station, de basis van de Flying Doctors en een kamelenboerderij waar u een kamelenrit kunt maken.

De Devils Marbles

Maak onderweg zeker een stop bij de Devils Marbles: de wonderlijke ronde rotsen hebben een doorsnee van wel 7 meter en leveren bijzonder fotomateriaal op! De informatieborden langs de voetpaden vertellen u meer over deze bijzondere plek. De rotsen zijn voor de lokale Aboriginals van belangrijke religieuze betekenis. Volgens de legende zijn dit de eieren van de regenboogslang. De regenboogslang is in vele Aboriginal kunstuitingen te zien.

Dag 10: Alice Springs – Kings Canyon
Een flinke rit door de woestijn brengt u naar de fameuze Kings Canyon. Hier maakt u een schitterende wandeling van ca. 6 kilometer door het bijzondere rotslandschap. U loopt tussen de enorme rotswanden, langs diepe spleten en over plateaus die prachtige  uitzichten bieden. Bekijk het amfitheater, de ‘Lost City’ en de rustgevende oase: Garden of Eden. U verblijft in het Kings Canyon Resort. 
Dag 11: Kings Canyon – Ayers Rock
Wij raden u aan om eerst naar Kata Tjuta te rijden, voordat u naar uw eindbestemming Ayers Rock gaat. In Kata Tjuta kunt u een schitterende wandeling van ca. 7 km maken door de indrukwekkende Valley of the Winds. U zult verbaasd zijn over de diversiteit aan landschappen en natuur die in de woestijn te vinden zijn. Vanuit Kata Tjuta is het ca. 1 uur rijden naar één van de bekendste iconen van Australië: de enorme rode rotsformatie Ayers Rock oftewel Uluru. Het is een goed idee om eerst een stop bij het Cultural Centre te maken, waar u meer te weten kunt komen over de Aboriginal cultuur. Uluru is één van de grootste heiligdommen van de Aboriginals. Maak vervolgens een wandeling naar de basis van Uluru. De droogte aan de oppervlakte heeft voor een unieke vegetatie gezorgd. Uiteraard is een bezoek aan Uluru niet compleet zonder dat u de fameuze kleurveranderingen tijdens zonsondergang heeft gezien. U logeert in het Voyages Outback Resort.

Een wandeling rond de Ayers Rock

Uluru is één van de grootste heiligdommen uit de Aboriginal cultuur. Maak vervolgens een wandeling naar de basis van Uluru. De droogte aan de oppervlakte heeft voor een unieke vegetatie gezorgd. De meest voorkomende soorten zijn casuarina’s, woestijneiken die 600.000 jaar oud worden, acacia’s en rode eucalyptusbomen Indien het weer het toelaat kunnen diegenen die dat willen, de rots beklimmen (houdt u er alstublieft rekening mee dat Uluru een heilige plaats is voor de Aboriginals. De Anangu, oorspronkelijke bewoners vragen bezoekers de rots niet te beklimmen). 

Dag 12: Ayers Rock – Erlunda
Als u vroeg op staat kunt u ook bij zonsopgang genieten van de schitterende kleurveranderingen van Uluru. In de loop van de dag rijdt u door het uitgestrekte, rode landschap naar Erlunda, voor een overnachting.
Dag 13: Erlunda – Coober Pedy
U bent weer terug op de Stuart Highway, de weg die het midden van Australië van noord naar zuid doorkruist. De route voor vandaag is eenvoudig: 500 kilometer rechtdoor, totdat u aankomt in Coober Pedy, de opaalhoofdstad van de wereld.
Dag 14: Coober Pedy
Sinds 1915 wordt hier opaal gedolven. Het werk in de opaalmijnen gebeurt ondergronds. Vanwege het extreme woestijnklimaat wonen veel mensen hier onder de grond. Zo zijn er ook diverse ondergrondse voorzieningen als ondergrondse kerken, winkels en hotels te vinden.
Dag 15: Coober Pedy – Port Augusta
U vervolgt uw weg verder over de Stuart Highway naar Port Augusta, gelegen aan de golf van Spencer. Een aanrader is een bezoek aan het Wadlata Outback Center (niet inbegrepen) hier leert u alles over het ontstaan van de bijzondere landschappen van de outback.
Dag 16: Port Augusta – Adelaide
Het woestijnlandschap maakt plaats voor heuvels en wijngaarden. En u rijdt door Clare Valley en Barossa Valley. Maak een stop bij één van de vele wijnhuizen, alvorens u de eindbestemming van deze reis bereikt. U verblijft twee nachten in Adelaide.
Dag 17: Adelaide
Hoewel Adelaide ruim 1 miljoen inwoners heeft, is Adelaide een overzichtelijke stad. De straten zijn breed, files komen er nauwelijks voor, alles is gemakkelijk bereikbaar. Adelaide laat zich dan ook graag de ’20 minuten-stad’ noemen; bij alles wat de moeite van het bekijken waard is bereikt u al wandelend in minder dan een half uur. Bovendien is het een mooie groene stad, een ‘city in a park’, met veel parken en tuinen en met door bomen omzoomde pleinen.
Dag 18: Vertrek Adelaide
U rijdt naar de luchthaven van Adelaide en levert uw huurauto in.

Routekaart

Recensies

Dwars door het centrum Australië: van Darwin naar Adelaide 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

01 april 2017 - 31 maart 2018

Prijsindicatie in Euro per persoon, bij minimaal 2 samenreizende personen:

Reissom vanaf 1530

Opmerkingen:
Vanaf prijs is alleen van toepassing indien dit arrangement als onderdeel van een complete rondreis geboekt wordt. Dagelijks vertrek mogelijk. De actuele reissom voor de vertrekdatum van uw keuze wordt in de prijsopgaaf meegenomen.

Het regen seizoen dat in dit deel van Australië in de periode half november t/m maart heerst, breng beperkingen m.b.t. bereikbaarheid van diverse gebieden met zich mee. Daarom raden wij aan dit gebied in de periode april t/m oktober te bezoeken. Derhalve is de 'vanaf' prijs gebaseerd op reizen in de periode tussen april en oktober. (Ondanks dat er in de periode november t/m maart lagere prijzen kunnen gelden)


Inbegrepen:

 • 16 overnachtingen in genoemde hotels in 2 persoonskamers op basis van logies.
 • 15 Dagen autohuur van Maui type CDAR Inclusive tarief. (remote area)
  Ophalen Darwin downtown locatie dag 3 vanaf 08.00 uur, inleveren Adelaide dag 17 in de middag. 

Niet inbegrepen:

 • Entreegelden, overige maaltijden, eventuele parkeergelden en excursies.
 • Achterlatingskosten huurauto AU$ 440,- (onder voorbehoud van wijziging).
 • Reserveringskosten € 40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.
         

Upgrade autohuur:
Indien u de voorkeur geeft aan een huurauto met automatische versnellingsbak, een groter type huurauto, of een 4WD auto, is dat tegen meerprijs mogelijk. Bekijk hier de diverse types huurauto. Prijzen op aanvraag.

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel
Dag 1 - 2 Darwin Rydges Darwin Central
Dag 3 - 5 Kakadu National Park Kakadu Lodge Cooinda
Dag 6 Katherine Ibis Styles Katherine
Dag 7 Mataranka Territory Manor Hotel
Dag 8 Tennant Creek Eldorado Motor Inn
Dag 9 Alice Springs Aurora Alice Springs Resort
Dag 10 Kings Canyon Kings Canyon Resort
Dag 11 Ayers Rock Voyages Outback Pioneer Hotel
Dag 12 Erlunda Erlunda Desert Oaks Resort
Dag 13 - 14 Coober Pedy Desert Cave Hotel
Dag 15 Port Augusta Majestic Oasis Apartments
Dag 16 - 17 Adelaide Mercure Grosvenor Hotel