Red Centre Outback Safari Camping Tour - 4 dagen

 • Internationale gezelschappen max. 16 personen
 • Vervoer per 4WD minibussen
 • Begeleid door ervaren chauffeur/gids
 • 4 dagen
 • Rondreis
 • Bouwstenen
 • Reiscode: AAU180311
Al onze reizen zijn maatwerk.

Helaas is deze reis (tijdelijk) niet beschikbaar. Indien u een prijsopgave voor deze of een soortgelijke reis wenst voor deze reis dan kunt u telefonisch/ per e-mail contact met ons opnemen.

Kan ik u helpen?
Maudy Zuidema
WRC Australië specialist

Als Australië specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek

Ontdek het hart van Australië per 4WD tour!

Red Center, het rode hart van Australië. Hier vindt u indrukwekkende rotsformaties, diepe kloven en een schitterend woestijnlandschap met het kenmerkende rode zand. De oorspronkelijke bewoners, Aboriginals leven al tienduizenden jaren in dit droge, hete gebied. Voor hun is de enorme, rode rotsformatie Uluru (Ayers Rock) hun belangrijkste heiligdom. Voor veel bezoekers vormt deze magische plek het hoogtepunt van hun bezoek.

De beste manier het rode hart van Australië te verkennen is tijdens één van de Outback Safari camping tours. Avontuurlijk, met toch een zekere mate van comfort, een authentieke outback ervaring in een klein, internationaal gezelschap, zo laten de ‘Red Centre Safari tours’ zich het beste omschrijven. Ervaar de uitgestrekte woestijn in een airconditioned 4WD voertuig. De ervaren chauffeur / gids rijdt u veilig over de veelal onverharde wegen. Op deze manier komt u op plekken die u met een personenauto op eigen gelegenheid niet kunt bezoeken. Overnacht in permanente safari tenten, voorzien van bedden, op unieke, afgelegen privé campsites. Ver weg van de bewoonde wereld. Ruil voor de echte outback ervaring de tent in voor een nacht in een ‘swag’ een Australische slaapzak en slaap onder miljoenen sterren. Geniet van heerlijk Australisch eten, veelal bereid op een kampvuur, onder het genot van sterke verhalen en een drankje. Een ervaring die u nooit meer zult vergeten. Zit u krap in de tijd? Dan kunt u ook kiezen voor de 3-daagse Red Centre Outback Safari Camping Tour

Tour informatie:
Wat dient u mee te brengen
Zaklamp, zonnehoed, zonnebrandcrème, insectenspray, waterfles (1,5 liter), goede wandelschoenen, toiletartikelen, zwemkleding, handdoek en comfortabele kleding voor de duur van de tour. (Uw overige bagage laat u achter in een depot in uw accommodatie in Alice Springs). 

Opmerking:
Houdt u er rekening mee dat de sanitaire voorzieningen tijdens deze reis beperkt zijn, vanwege de afgelegen locaties die u bezoekt. Op de campsites zijn doorgaans een eenvoudig bush toilet en een (buiten)douche aanwezig. Vanwege vroeg vertrek uit Alice Springs en aankomst aan het eind van de middag / begin van de avond is het noodzakelijk om een overnachting voor het begin en na afloop van de tour in Alice Springs te boeken. Wij kunnen dit voor u verzorgen in het Aurora Alice Springs Resort (niet bij de reissom van de tour inbegrepen). De tours zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar.

Lees meer

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reisbeschrijving

Dag 1: Alice Springs – Uluru (lunch & diner)
Een vroege start: omstreeks 6 uur in de ochtend wordt u opgehaald bij uw accommodatie in Alice Springs. U laat uw grote bagage in depot bij uw accommodatie in Alice Springs. De benodigdheden voor de komende dagen neemt u mee in een kleinere tas (maximaal 10 kilo). U verlaat de bewoonde wereld voor een avontuur door de enorm uitgestrekte rode woestijn. Tijdens een stop bij een kamelenboerderij heeft u de mogelijkheid een rit op een kameel te maken (eigen kosten). Bekijk lokale Aboriginal kunst in het Mount Ebenezer Roadhouse.

Na de lunch gaat de rit verder naar Uluru-Kata Tjuta National Park. De eerste stop is bij het Cultural Centre waar u meer te weten kunt komen over Aboriginal wetten en religie, gevolgd door een korte wandeling naar de basis van Uluru. Indien het weer het toelaat kunnen diegenen die dat willen, de rots beklimmen (echter gaat dit tegen het geloof van de oorspronkelijke bewoners, Aboriginals in). Uiteraard is een bezoek aan Uluru niet compleet zonder dat u de fameuze kleurveranderingen tijdens zonsondergang heeft gezien. Geniet onder het genot van een glas bubbels en een snack hoe de rots steeds weer van kleurschakering verandert, zodra de zon ondergaat. Vervolgens wordt u naar de privé campsite gebracht waar de safari tenten voorzien van bedden klaar staan. Op het kampvuur wordt een heerlijke maaltijd bereid. 
Dag 2: Uluru (ontbijt / lunch / diner)
Begin de dag op het uitkijkpunt, vlak bij de campsite, om te zien hoe de zon achter de enorme rotsformatie opkomt. Na het ontbijt staat een rit naar Kata Tjuta op het programma, waar u een schitterende wandeling van ca. 7 kilometer door de Valley of the Winds kunt maken. U zult verbaasd zijn over de diversiteit aan landschappen en natuur die in de woestijn te vinden zijn. Vervolgens gaat de reis via Curtin Springs naar Kings Creek Cattle station waar een afgelegen privé campsite de unieke plek is om de volgende nacht door te brengen. Hier ervaart u het echte outback gevoel. Vanuit het kamp heeft u een schitterend uitzicht over de George Mill Ranges. Ook vanavond kunnen de belevenissen van vandaag met elkaar gedeeld worden tijdens het diner onder de sterrenhemel, om het kampvuur.
Dag 3: Kings Canyon – Glen Helen (ontbijt / lunch / diner)
Na het ontbijt gaat de reis naar Watarrka (Kings Canyon). Hier maakt u wederom een  schitterende wandeling van ca. 6 kilometer door het bijzondere rotslandschap. U loopt tussen de enorme rotswanden, langs diepe spleten en over plateaus die schitterende uitzichten bieden. Bekijk het amfitheater, de ‘Lost City’ en de rustgevende oase: Garden of Eden. Hierna is het tijd voor een mooie 4WD route: de bekende Mereenie Loop Road. Onderweg zult u veel Australisch wild tegen komen. Overnachting is op de campsite bij Glen Helen vlakbij een schitterende waterbron, waar volgens een oude legende de regenboog slang woont. 
Dag 4: Glen Helen – MacDonnell Ranges – Alice Springs (ontbijt / lunch)
De tour door het rode landschap wordt vervolgd naar de imposante MacDonnell Ranges. De route gaat deels ‘off road’ naar de Ormiston kloof. Wellicht spot u een grote Perentie varaan. Maak de schitterende ‘Ghost Gum’ wandeling en koel vervolgens af in één van de poelen. Daarna is het tijd om weer naar Alice Springs terug te keren, waar de aankomst rond 17.30 uur zal zijn.

Routekaart

Recensies

Red Centre Outback Safari Camping Tour - 4 dagen 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

Vertrek elke dinsdag, donderdag, vrijdag & zondag in periode: 01 maart 2018 - 31 maart 2019.

Prijsindicatie in Euro per persoon, bij minimaal 2 samenreizende personen:

4 Dagen / 3 nachten 4WD Wallaby Dreaming Red Centre Safari
Aanvang tour:
01 mrt 18 - 31 mrt 19 573


Inbegrepen:

 • Vervoer per 4WD voertuig.
 • Chauffeur / gids (Engelstalig).
 • National Park entry fee.
 • Gebruik slaapzak.
 • Laken, kussen en kussensloop, handdoek.
 • 03 Overnachtingen in een permanente tent voorzien van bedden.
 • Alle maaltijden vanaf lunch op dag 1 tot en met de lunch op de laatste dag (lunch op dag 1 vervalt indien u de reis op Ayers Rock Airport aanvangt). 
 • Morgen / Namiddag thee met snacks.
 • Bubbelwijn bij Uluru.
 • Niet alcoholische dranken.
 • 1 Glas wijn bij de avondmaaltijden tijdens de safari.

Niet inbegrepen:

 • Vliegreis.
 • Overnachtingen in Alice Springs voorafgaand aan de tour of aansluitend na de tour.
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

Aanvullende informatie:
Vervoer is per 4WD voertuig die wordt bestuurd door een speciaal opgeleide gids / chauffeur. U overnacht op campsites, voorzien van sanitaire voorzieningen in permanente bedden voorzien van bedden. Minimale groepsgrootte: 2 personen, maximaal 16 personen. U sluit aan bij een internationaal gezelschap tijdens deze reis. Indien u specifieke dieetwensen heeft, dient u dit bij boeking te laten weten, zodat er overlegd kan worden met de uitvoerder van de safari of ze aan de de dieetwensen kunnen voldoen. Houdt u er rekening mee dat de gebieden waardoor gereisd wordt, erg afgelegen liggen.

Vanwege het vroege vertrek op dag 1 uit Alice Springs en aankomst laat in de middag op de laatste dag, is het noodzakelijk om een nacht voor en na de tour in Alice Springs te boeken (niet bij de reissom inbegrepen). Dit kunnen wij uiteraard voor u verzorgen. Tevens is het mogelijk om de tour op Ayers Rock Airport aan het begin van de middag te beginnen (afhankelijk van aankomst tijd van de vlucht op Ayers Rock Airport).