Red Centre Outback Safari Camping Tours

 • Internationale gezelschappen max. 17-21 personen.
 • Vervoer per 4WD airconditioned truck.
 • Begeleiding door ervaren chauffeur/gids.
 • 3 of 4 dagen
 • Rondreis
 • Bouwstenen
 • Reiscode: AAU200321
€ 500,-
Bovenstaande betreft de meest gunstige prijs,
bekijk prijzen en vertrek voor meer informatie.
Al onze reizen zijn maatwerk.

Helaas is deze reis (tijdelijk) niet beschikbaar. Indien u een prijsopgave voor deze of een soortgelijke reis wenst voor deze reis dan kunt u telefonisch/ per e-mail contact met ons opnemen.

Kan ik u helpen?
Mirja Rempt
WRC Australië specialist

Als Australië specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek

Ontdek het hart van Australië per 4WD tour

Red Center, het rode hart van Australië. Hier vindt u indrukwekkende rotsformaties, diepe kloven en een schitterend woestijnlandschap met het kenmerkende rode zand. De oorspronkelijke bewoners, Aboriginals, leven al tienduizenden jaren in dit droge, hete gebied. Voor hun is de enorme, rode rotsformatie Uluru (Ayers Rock) hun belangrijkste heiligdom. Voor veel bezoekers vormt deze magische plek het hoogtepunt van hun bezoek. 

De beste manier het rode hart van Australië te verkennen is tijdens één van de Outback Safari Camping Tours. Avontuurlijk, met toch een zekere mate van comfort, een authentieke outback ervaring in een klein, internationaal gezelschap, zo laten de ‘Red Centre Safari Tours’ zich het beste omschrijven. Ervaar de uitgestrekte woestijn in een airconditioned 4WD voertuig. De ervaren chauffeur/gids rijdt u veilig over de veelal onverharde wegen. Op deze manier komt u op plekken die u met een personenauto op eigen gelegenheid niet kunt bezoeken. U overnacht in permanente safaritenten, voorzien van bedden, op unieke, afgelegen privé campsites, ver weg van de bewoonde wereld. Ruil voor de echte outback ervaring de tent in voor een nacht in een ‘swag’ een Australische slaapzak en slaap onder miljoenen sterren. Geniet van het heerlijke Australisch eten, veelal bereid op een kampvuur, onder het genot van sterke verhalen en een drankje. Een ervaring die u nooit meer zult vergeten.  

Lees meer

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reisbeschrijving

U heeft de keuze uit de volgende tours:
- 3 dagen / 2 nachten 4WD Goanna Dreaming Red Centre Safari.
- 4 dagen / 3 nachten 4WD Wallaby Dreaming Red Centre Safari.
Let op: Deze tours zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar.
3 dagen / 2 nachten Goanna Dreaming Red Centre 4WD Tour

Inbegrepen: 2x ontbijt, 3x lunch en 2x diner

Hoogtepunten van deze tour
- Bezoek aan Uluru, KataTjuta en Kings Canyon.
- Deelname aan de begeleide wandeling rondom Uluru.
- Bekijk de zonsondergang en zonsopgang bij Uluru.
- Reis in groepen van maximaal 21 personen per 4WD voertuig.
- Slaap onder de sterren in een traditionele swag of in comfortabele safari tenten voorzien van echte bedden op afgelegen privé campings.
- Optioneel: deelname aan Field of Light Experience bij Uluru.
4 dagen / 3 nachten Wallaby Dreaming Red Centre 4WD Tour

Inbegrepen: 3x ontbijt, 4x lunch en 3x diner

Hoogtepunten van deze tour:
- Bezoek aan Uluru, KataTjuta en Kings Canyon.
- Ontdek de Western MacDonnell Ranges. 
- Bekijk de zonsondergang en zonsopgang bij Uluru.
- Reis in groepen van maximaal 17 personen per 4WD voertuig.
- Slaap onder de sterren in een traditionele swag of in comfortabele safari tenten voorzien van echte bedden op afgelegen privé campings.
- Optioneel: deelname aan Field of Light Experience bij Uluru.

Reisschema:

Dag 1 t/m het ochtendprogramma op dag 3 zijn gelijk aan de Goanna Dreaming Tour. Echter na het bezoek aan Watarrka (Kings Canyon ) volgt een rit over de fameuze 4WD Mereenie weg naar de camping in het West MacDonnell Ranges National Park. Het diner is tevens inbegrepen.

Dag 1: Alice Springs – Uluru (inbegrepen: lunch en diner)
Een vroege start: rond 06:00 uur wordt u opgehaald bij uw accommodatie in Alice Springs. U verlaat de bewoonde wereld voor een avontuur door de enorm uitgestrekte rode woestijn. Tijdens een stop bij een kamelenboerderij heeft u de mogelijkheid een rit op een kameel te maken (eigen kosten). De eerste rotsformatie van indrukwekkend formaat doemt vervolgens op: Atila (Mount Connor). Na de lunch gaat de rit verder naar Uluru-KataTjuta NP. Na een eerste wandeling met uitleg van uw gids aan de voet van de rots, ontmoet u een lokale Aboriginal gids voor boeiende verhalen over het unieke landschap, de traditionele Aboriginal manier van leven en hun bijzondere schilderkunst. In het Cultural Centre kunt u meer te weten komen over de unieke flora en fauna van dit gebied. Tijdens de zonsondergang ziet u de fameuze kleurveranderingen van de enorme rots onder het genot van een glas bubbels en een snack. Vervolgens wordt u naar de privé campsite gebracht waar de safari tenten voorzien van bedden klaar staan. Op het kampvuur wordt een heerlijke maaltijd bereid. 
Dag 2: Uluru – Kings Creek Station (inbegrepen: ontbijt, lunch en diner)
Wederom een vroege start! U maakt een korte wandeling naar het uitkijkpunt vlakbij de camping om de zonsopgang bij Uluru te bekijken. Vervolgens gaat de rit naar KataTjuta voor een schitterende wandeling door de Valley of the Winds. U zult verbaasd zijn over de diversiteit aan landschappen en natuur die in de woestijn te vinden zijn. Vervolgens gaat de reis via Curtin Springs naar Kings Creek Cattle station waar een afgelegen privé campsite de unieke plek is om de volgende nacht door te brengen. Hier ervaart u het echte outback gevoel. Vanuit het kamp heeft u een schitterend uitzicht over de George Mill Ranges. Ook vanavond kunnen de belevenissen van vandaag met elkaar gedeeld worden tijdens het diner, onder de sterrenhemel, rond het kampvuur.
Dag 3 Kings Creek – Alice Springs (inbegrepen: ontbijt & lunch)
Na het ontbijt gaat de reis naar Watarrka (Kings Canyon). Hier maakt u wederom een schitterende wandeling van ca. 6 km door het bijzondere rotslandschap. U loopt tussen de enorme rotswanden, langs diepe spleten en over plateaus die schitterende uitzichten bieden. Bekijk het amfitheater, de ‘Lost City’ en de rustgevende oase: Garden of Eden. Daarna is het tijd om weer richting Alice Springs te vertrekken. Deels gaat de weg over de ‘dirtroads’ de typerende onverharde wegen,  het kenmerk van dit verlaten gebied. Zo rond 17:30 uur wordt u weer bij uw accommodatie in Alice Springs afgezet. 
Dag 4: West MacDonnel Ranges – Alice Springs (inbegrepen: ontbijt en lunch)
U verkent de West MacDonnel Ranges. In Ormiston Gorge is het heerlijk zwemmen in één van de rots poelen. De kloof is het best te zien tijdens de ‘Ghost Gum Walk’, een 1,5 uur durende wandeling. De volgende stops zijn bij de Glen Helen Gorge en Ochre Pits, heilige plaatsen voor de oorspronkelijke bewoners. De Elly Creek Big Hole biedt één van de meest pittoreske wandel- en zwemplekken, omgeven door hoge rode kliffen, waar de Ellery Creek doorheen loopt. De kloof is door grote overstromingen, die duizenden jaren geleden plaatsvonden, uitgesleten. Geologisch en historisch gezien is het een belangrijke plaats. Omdat er permanent water aanwezig is, is het al eeuwenlang een belangrijke ontmoetingsplaats voor de inheemse bewoners. Aan het einde van de middag reist u terug naar Alice Springs.

Routekaart

Recensies

Red Centre Outback Safari Camping Tours 500 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

Prijzen tot en met 31 maart 2021

Prijsindicatie in Euro per persoon, bij minimaal 2 samenreizende personen

 Reissom
3 Dagen / 2 nachten 4WD Goanna Dreaming Red Centre Safari 500
4 Dagen / 3 nachten 4WD Wallaby Dreaming Red Centre Safari 654

Inbegrepen:

 • Vervoer per 4WD voertuig.
 • Chauffeur /gids (Engelstalig).
 • National Park entry fee.
 • Gebruik slaapzak.
 • Laken, kussen en kussensloop, handdoek.
 • 02 of 03 Overnachtingen in een permanente tent voorzien van bedden.
 • Alle maaltijden vanaf lunch op dag 1 tot en met de lunch op de laatste dag (lunch op dag 1 vervalt indien u de reis op Ayers Rock Airport aanvangt).
 • Morgen / Namiddag thee met snacks.
 • Bubbelwijn bij Uluru.
 • Niet alcoholische dranken.
 • 01 Glas wijn bij de avondmaaltijden tijdens de safari.

Niet inbegrepen:

 • Vliegreis.
 • Overnachtingen in Alice Springs voorafgaand aan de tour of aansluitend na de tour.
 • Reserveringskosten & calamiteitenfonds €45,- per boeking.

Aanvullende informatie
U heeft de keuze uit 2 verschillende campingtours: 3 dagen / 2 nachten of 4 dagen / 3 nachten. Vervoer is per 4WD voertuig die wordt bestuurd door een speciaal opgeleide gids / chauffeur. U overnacht op campsites, voorzien van sanitaire voorzieningen in permanente bedden voorzien van bedden. Voor de 3 daagse tour is het tegen toeslag mogelijk om in 2 persoons lodge kamers te verblijven in plaats van in een safari tent.

Minimale groeps grootte: 2 personen, maximaal 16 personen. U sluit aan bij een internationaal gezelschap tijdens deze reis. Indien u specifieke dieetwensen heeft, dient u dit bij boeking te laten weten, zodat er overlegd kan worden met de uitvoerder van de safari of ze aan de dieetwensen kunnen voldoen. Houdt u er rekening mee dat de gebieden waardoor gereisd wordt, erg afgelegen liggen.

Vanwege het vroege vertrek op dag 1 uit Alice Springs en aankomst laat in de middag op de laatste dag, is het noodzakelijk om een nacht voor en na de tour in Alice Springs te boeken. (Niet bij de reissom inbegrepen) Dit kunnen wij uiteraard voor u verzorgen. Tevens is het mogelijk om de tour op Ayers Rock Airport aan het begin van de middag te beginnen. (afhankelijk van aankomst tijd van de vlucht op Ayers Rock Airport).