Top End Outback 4WD camping tours

 • Internationale gezelschappen max. 17 personen.
 • Vervoer per 4WD airconditioned truck.
 • Begeleiding door ervaren chauffeur/gids.
 • 3, 4 of 5 dagen
 • Rondreis
 • Bouwstenen
 • Reiscode: AAU1906051
€ 560,-
Bovenstaande betreft de meest gunstige prijs,
bekijk prijzen en vertrek voor meer informatie.
Al onze reizen zijn maatwerk.

Helaas is deze reis (tijdelijk) niet beschikbaar. Indien u een prijsopgave voor deze of een soortgelijke reis wenst voor deze reis dan kunt u telefonisch/ per e-mail contact met ons opnemen.

Kan ik u helpen?
Maudy Zuidema
WRC Australië specialist

Als Australië specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek

Keuze uit 3 unieke 4WD campingtours vanuit Darwin

Top End is het ruige tropische noorden van Australië in de omgeving van Darwin met de bekende nationale parken Litchfield, Kakadu, Arnhemland en Katherine Gorge. Het groene en waterrijke landschap telt talloze rivieren, meren, spectaculaire watervallen, diepe kloven, imposante rotspartijen, dichte bossen en uitgestrekte moerassen. Hier leven vele watervogels, inheemse diersoorten en de enorme zoutwaterkrokodillen die wel 5 meter lang kunnen worden! Ook cultureel is het een uniek gebied: op vele plaatsen zijn Aboriginal rotstekeningen te vinden die wel duizenden jaren oud kunnen zijn.
De beste manier om dit gebied te verkennen is per Outback Safari Camping Tour. Avontuurlijk, met toch een zekere mate van comfort, een authentieke outback ervaring in een klein, internationaal gezelschap zo laten de ‘Top End Safari Tours’ zich het beste omschrijven. Ervaar de uitgestrekte woestijn in een airconditioned 4WD voertuig. De ervaren chauffeur/gids rijdt u veilig over de veelal onverharde wegen. Hierdoor komt u op plekken die u op eigen gelegenheid niet kunt bezoeken. U overnacht in permanente safaritenten, voorzien van bedden, op unieke, afgelegen privé campsites. Ook kunt u kiezen voor de ‘accommodatie’ optie; dan overnacht u in tweepersoonskamers in een lodge, ver weg van de bewoonde wereld. Geniet van heerlijk Australisch eten, veelal bereid op een kampvuur, onder het genot van sterke verhalen en een drankje. Een ervaring die u nooit meer zult vergeten.  

Lees meer

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reisbeschrijving

U heeft de keuze uit de volgende tours:
- 3 dagen / 2 nachten Dragonfly Dreaming Top End Safari: Kakadu & Litchfield.
- 4 dagen / 3 nachten Arnhemland Dreaming: Litchfield, Kakadu & Arnhemland.
- 5 dagen / 4 nachten Jabiru Dreaming Top End Safari: Kakadu, Katherine & Litchfield.
Let op: Deze tours zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 5 jaar.
3 dagen / 2 nachten Dragonfly Dreaming Top End Safari: Kakadu & Litchfield

Inbegrepen: 2x ontbijt, 3x lunch en 2x diner

Hoogtepunten van deze tour
- Zwemmen in de heldere meertjes in Litchfield National Park. 
- Bewonder de 20.000 jaar oude inheemse kunst in Ubirr en Nourlangie. 
- Spot krokodillen tijdens de Yellow Water cruise in Kakadu. 
- Bezoek de parels van Kakadu: Jim Jim en Twin watervallen. (droogseizoen)
4 dagen / 3 nachten Kakadu, Arnhem Land & Litchfield Top End Safari

Inbegrepen: 3x ontbijt, 4x lunch en 3x diner

Hoogtepunten van deze tour:
- Zwemmen in de heldere meertjes in Litchfield National Park.
- Bewonder hoe de Aboriginal kunst tot leven komt in Arnhem Land.
- Bewonder de 20.000 jaar oude inheemse kunst in Ubirr en Nourlangie.
- Spot krokodillen tijdens de Yellow Water cruise in Kakadu.
- Bezoek de parels van Kakadu: Jim Jim en Twin watervallen. (droogseizoen)

Reisschema:

Dag 1 t/m 3 gelijk aan de 3-daagse Dragon Fly Tour, aan het einde van dag 3 gaat u na het bezoek aan de Jim Jim Falls terug naar de campsite/lodge in Kakadu National Park voor een extra overnachting. Tevens is op dag 3 een diner inbegrepen.

5 dagen / 4 nachten Kakadu, Litchfield & Katherine Tour Jabiru Dreaming

Inbegrepen: 4x ontbijt, 5x lunch en 4x diner

Hoogtepunten van deze tour
- Zwemmen in de heldere meertjes in Litchfield National Park.
- Bewonder de 20.000 jaar oude inheemse kunst in Ubirr en Nourlangie. 
- Spot krokodillen tijdens de Yellow Water cruise in Kakadu. 
- Bezoek de parels van Kakadu: Jim Jim en Twin watervallen.(droogseizoen)
- Kano, wandel of vaar door de machtige Katherine Kloof. 
- Een culturele workshop door inheemse kunstenaars in Katherine.

Reisschema:

Dag 1 t/m 3 gelijk aan de 3-daagse Dragon Fly Tour en aan het einde van dag 3 gaat u na het bezoek aan de Jim Jim Falls terug naar de campsite/lodge in Kakadu National Park voor een extra overnachting. Tevens is op dag 3 een diner inbegrepen. Vervolgens reist u naar Katherine Gorge op dag 4.

Dag 1: Darwin – Litchfield – Kakadu National Park (inbegrepen: lunch en diner)
Een vroege start: rond 07:00 uur wordt u opgehaald bij uw accommodatie in Darwin. De eerste stop is Litchfield National Park. Wandel langs de enorme termietenheuvels en zwem bij de Florence en Wangi watervallen. Na een picknick lunch gaat de rit verder naar Kakadu National Park. Al snel maakt de verharde weg plaats voor de onverharde Marrakai weg, gevolgd door de oude Jim Jim weg, diep Kakadu in. Er worden verschillende ‘water crossings’ gepasseerd, waar vaak vele wilde dieren te zien zijn. Aan het einde van de middag arriveert u bij de privé camping in Cooinda.
Dag 2: Yellow Waters Cruise – Nourlangie en Ubirr (inbegrepen: ontbijt, lunch en diner)
Na het ontbijt gaat u het water op. Tijdens een boottocht door het Yellow Waters gebied maakt u kennis met een uniek watersysteem bestaande uit vele waterwegen en met elkaar verbonden meren. Het is het woongebied van onder meer enorme krokodillen en vele vogelsoorten. Vervolgens kunt u in het nabijgelegen Nourlagie Rock eeuwenoude rotstekeningen bewonderen die laten zien hoe de Aboriginals hier al 20.000 jaar onder steeds veranderende omstandigheden leven. Na de lunch bezoekt u het Bowali bezoekerscentrum en de Marrawuddi Galerie waar Aboriginal kunst uit de hele regio te zien is. Eén van de belangrijkste Aboriginal plekken op cultureel gebied: Ubirr is de volgende stop. Van uw gids krijgt u uitleg over de antieke schilderingen, die veelal mystieke verhalen vertellen. Beklim de Nadab uitkijkpost voor een schitterend uitzicht over de moerrassen en Arnhemland.
Dag 3: Twin Falls, Jim Jim Falls – Darwin (inbegrepen maaltijden: ontbijt en lunch)
Vandaag staan twee parels van Kakadu op het programma: de Twin Falls en Jim Jim Falls, twee schitterende watervallen, die het Kakadu Nationaal Park huisvest. De Twin Falls zijn gelegen aan het einde van een afgelegen kloof die alleen bereikbaar is per 4WD pad, een boot shuttle service, een boardwalk en een rotsachtig wandelpad. Eenmaal bij de waterval aangekomen is het heerlijk relaxen op het strandje. De Jim Jim Falls zijn ook alleen per 4WD pad en een wandeling te bereiken en worden omgeven door 200 meter hoge rotsen. Geniet deze dag van de ongekende schoonheid van de omgeving, voordat u weer naar Darwin terug wordt gebracht.
Dag 4: Arnhem Land – Darwin (inbegrepen: ontbijt en lunch)
Vandaag staat u een unieke ervaring te wachten: een bezoek aan het afgelegen deel van Westelijk Arnhem Land. Hier ziet u hoe de eeuwenoude inheemse kunst tot leven wordt gebracht onder begeleiding van een inheemse gids op Injalak Hill. Het uitzicht vanaf deze heuvel is adembenemend. Bij het Injalak Art Centre kunt u kunstenaars aan het werk zien. In de loop van de middag wordt u teruggebracht naar Darwin.
Dag 4: Kakadu via Gunlom Falls naar Katherine (inbegrepen: ontbijt, lunch en diner)
Vanmorgen heeft u de hele ochtend de gelegenheid om te genieten van al het moois dat de omgeving van de Gunlom Falls te bieden heeft. Het is heerlijk relaxen bij het meer waar de waterval uitkomt. Via een mooie wandeling kunt u de top van de waterval bereiken vanwaar het uitzicht schitterend is. Diegene die er niet genoeg van kunnen krijgen, kunnen nog verder wandelen naar de achterste waterval, voor een bijzondere zwempartij onder de waterval. Na de lunch gaat de rit verder richting Katherine. In de middag stopt u bij de Edith Falls waar  wederom gezwommen kan worden. ’s Avonds overnacht u op de privé camping nabij Katherine.
Dag 5: Katherine – Indigenous Cultural Experience – Darwin (inbegrepen: ontbijt en lunch)
Een vroege start voor een bezoek aan Nitmiluk National Park (Katherine Gorge). Hier heeft u de mogelijkheid om een boottocht of kanotocht te maken (niet inbegrepen) of te wandelen langs de indrukwekkende rotswanden van de kloof. Na de lunch bezoekt u de Top Didj Cultural Experience. U heeft de gelegenheid om vragen te stellen aan één van de top Aboriginal artiesten Manuel Pamlak. U leert over de schilderstijl, hoe wapens gemaakt worden en hoe er eeuwenlang geleefd wordt van alles wat de natuurlijke omgeving te bieden heeft. In de loop van de middag wordt u weer teruggebracht naar Darwin.

Routekaart

Recensies

Top End Outback 4WD camping tours 560 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

Prijzen tot en met 31 maart 2021


Reissommen in Euro per persoon, op basis van 2 persoons tent

3 Dagen / 2 nachten 4WD Dragon fly Top End Safari   
Camping optie, overnachting in permanente safari tenten 560
Accommodated: overnachtingen in 2 persoons lodge kamers 770

 

4 day 4WD Arnhem Land Dreaming Top End safari  
Camping optie, overnachting in permanente safari tenten 780

 

5 day 4WD Jabiru Dreaming Top End Safari  
Camping optie, overnachting in permanente safari tenten 810

 

Vertrek:      
3-daagse Dragon Fly safari dagelijks    
4-daagse Arnhem Land Dreaming maandag, woensdag, vrijdag
5-daagse Jabiru Dreaming maandag, woensdag, vrijdag

Inbegrepen:

 • Vervoer per 4WD voertuig.
 • Chauffeur / Gids. (Engelstalig)
 • Gebruik slaapzak.
 • Laken, kussen en kussensloop, handdoek.
 • 02, 3 of 4 Overnachtingen in een permanente tent voorzien van bedden.
 • Of 2 overnachtingen in 2-persoonslodge kamer bij 3 daagse tour accommodatie optie.
 • Alle maaltijden vanaf lunch op dag 1 tot en met de lunch op de laatste dag.
 • Morgen/namiddag thee met snacks.
 • Niet alcoholische dranken.
 • 1 Glas wijn bij de avondmaaltijden tijdens de safari.

Niet inbegrepen:

 • Vliegreis.
 • Kakadu National Park entry fee (AU$ 40,- 01 april-31 oktober/ AU$ 25,- 01 november-31 maart)
 • Twin Fall boat shuttle AU$ 12,50 per persoon (ter plaatse te voldoen)      
 • Reserveringskosten & calamiteitenfonds €45,- per boeking.

Opmerking: 
Tijdens de regenperiode (01 december - 31 maart) zijn er afwijkende reisschema's van toepassing.

Aanvullende informatie

U heeft de keuze uit een tour van 3 dagen / 2 nachten met 2 verschillende overnachtingsopties: overnachting in permanente safari tenten of met bedden of verblijf in een 2-persoonslodge kamer voorzien van airco. Voor de 4 en 5 daagse tour bestaat alleen de Classic style optie: verblijf in permanente safari tenten voorzien van bedden.

Vervoer is per 4WD voertuig die wordt bestuurd door een speciaal opgeleide gids / chauffeur.
U overnacht op campsite, voorzien van sanitaire voorzieningen in permanente safari tenten voorzien van bedden.
Minimale groepsgrootte: 2 personen, maximaal 16 personen. U sluit aan bij een internationaal gezelschap tijdens deze reis.
Indien u specifieke dieet wensen heeft, dient u dit bij boeking te laten weten, zodat er overlegd kan worden met de uitvoerder van de safari of ze aan de dieetwensen kunnen voldoen. Houdt u er rekening mee dat de gebieden waardoor gereisd wordt, erg afgelegen liggen.

Vanwege het vroege vertrek op dag 1 uit Darwin en aankomst laat in de middag op de laatste dag, is het noodzakelijk om een nacht voor en na de tour in Darwin te boeken. (Niet bij onderstaande reissom inbegrepen)
Dit kunnen wij uiteraard voor u verzorgen.