Top End Outback Safari Camping Tour - 3 dagen

 • Internationale gezelschappen
 • Vervoer per 4WD minibussen
 • Begeleid door ervaren chauffeur/gids
 • 3 dagen
 • Rondreis
 • Bouwstenen
 • Reiscode: AAU180315
Al onze reizen zijn maatwerk.

Helaas is deze reis (tijdelijk) niet beschikbaar. Indien u een prijsopgave voor deze of een soortgelijke reis wenst voor deze reis dan kunt u telefonisch/ per e-mail contact met ons opnemen.

Kan ik u helpen?
Mirja Rempt
WRC Australië specialist

Als Australië specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek

Ontdek Litchfield en Kakadu per 4WD tour

Top End is het ruige tropische noorden van Australië in de omgeving van Darwin. Hier vindt u de bekende nationale parken Litchfield, Kakadu, Arnhemland en Katherine Gorge. Het groene en waterrijke landschap telt talloze rivieren, meren, spectaculaire watervallen, diepe kloven, imposante rotspartijen, dichte bossen en uitgestrekte moerassen. Hier leven onder andere vele watervogels, inheemse diersoorten en de enorme zoutwaterkrokodillen die wel 5 meter lang kunnen worden! En ook cultureel is dit een uniek gebied: op vele plaatsen zijn Aboriginal rotstekeningen te vinden die wel duizenden jaren oud kunnen zijn.
De beste manier om dit gebied te verkennen is per Outback Safari camping tour. Avontuurlijk, met toch een zekere mate van comfort, een authentieke outback ervaring in een klein, internationaal gezelschap zo laten de ‘Top End Safari tours’ zich het beste omschrijven. Ervaar de uitgestrekte woestijn in een airconditioned 4WD voertuig. De ervaren chauffeur / gids rijdt u veilig over de veelal onverharde wegen. Op deze manier komt u op plekken die u met een personenauto op eigen gelegenheid niet kunt bezoeken. U overnacht in permanente safaritenten, voorzien van bedden, op unieke, afgelegen privé campsites. Of u kunt kiezen voor de ‘accommodated’ optie; dan overnacht u in tweepersoonskamers in een lodge. Ver weg van de bewoonde wereld. Geniet van heerlijk Australisch eten, veelal bereid op een kampvuur, onder het genot van sterke verhalen en een drankje. Een ervaring die u nooit meer zult vergeten.
Heeft u meer dagen te besteden, dan kunt u ook kiezen uit de volgende tours:
Tour informatie:
Deze reis is in 2 varianten beschikbaar. Bij beide varianten is het dagprogramma hetzelfde, het verschil is de slaapaccommodatie:
 • Classic style optie: overnachtingen in permanente safaritenten voorzien van bedden en slaapzak.
 • Classic accommodated: overnachtingen in tweepersoonslodge kamers voorzien van airco.
Wat dient u mee te brengen:
Zaklamp, zonnehoed, zonnebrandcrème, insectenspray, waterfles (1,5 liter), goede wandelschoenen, toiletartikelen, zwemkleding, handdoek en comfortabele kleding voor de duur van de tour (uw overige bagage laat u achter in een depot in uw accommodatie in Alice Springs). 
Opmerking:
Houdt u er rekening mee dat de sanitaire voorzieningen tijdens deze reis beperkt zijn, vanwege de afgelegen locaties die u bezoekt. Op de campsites zijn doorgaans een eenvoudig bush toilet en een (buiten)douche aanwezig. Vanwege vroeg vertrek uit Darwin en aankomst aan het eind van de middag / begin van de avond is het noodzakelijk om een overnachting voor het begin en na afloop van de tour in Darwin te boeken. Wij kunnen dit voor u verzorgen in het Travelodge Mirambeena Resort (niet bij de reissom van de tour inbegrepen). De tours zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar. Tijdens het regenseizoen van 1 november t/m 30 april zijn de reisprogramma’s afwijkend  i.v.m. weersomstandigheden en bereikbaarheid van bepaalde locaties. Programma op aanvraag.

Lees meer

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reisbeschrijving

Dag 1: Darwin – Litchfield – Mary River (lunch & diner)
Een vroege start: omstreeks 7 uur in de ochtend wordt u opgehaald bij uw accommodatie in Darwin. U laat uw grote bagage in depot bij uw accommodatie in Darwin. De benodigdheden voor de komende dagen neemt u mee in een kleinere (rug)tas (maximaal 10 kilo). Als eerste staat een bezoek aan Litchfield National Park op het programma.Ontdek de vele watervallen, waterbronnen en riviertjes, ruige zandsteenformaties en termietenheuvels. Wandel rond en zwem bij de Florence en Wangi watervallen. Na de lunch rijdt u naar Kakadu National Park, naar de Mary River regio. Tijdens een privé cruise zult u vele krokodillen, vogels, buffels en andere dieren spotten. Hiervandaan is het een korte rit naar de privé campsite, waar de nieuwsgierige wallabies vaak de gasten verwelkomen. De permanente safaritenten staan klaar en zijn voorzien van bedden. Op het kampvuur wordt een heerlijke maaltijd bereid. Indien u voor de 'accommodated' optie heeft gekozen, overnacht u in een tweepersoons lodge kamer. 
Dag 2: Mary River – Kakadu (ontbijt, lunch & diner)
Vandaag wachten twee parels van Kakadu National Park: Twin en Jim Jim watervallen (in de periode april – juni kan toegang tot de Jim Jim en Twin Falls niet gegarandeerd worden. Indien het niet mogelijk is de watervallen te bezoeken worden er andere watervallen bezocht). Al snel wordt de verharde weg verlaten en volgt een mooie 4WD tocht naar de schitterend gelegen Twin Falls en Jim Jim Falls, twee juwelen van Kakadu National Park. Na de lunch leidt een 4WD spoor richting de Twin Falls. Een korte boottocht, wandeling over een rotsachtig pad en een boardwalk brengen u naar de zandbanken rondom de watervallen. Vervolgens weer een rit over een 4WD spoor, gevolgd door een wandeling door het bos en over een rotsachtig pad leiden u naar de Jim Jim Falls. De tochten naar deze watervallen zijn wat avontuurlijk maar zeer de moeite waard! Neem een welverdiende duik in de poel onder de waterval, omringd door 150 meter hoge rotsen; een ongeëvenaarde ervaring. De overnachting vindt plaats op een campsite in Kakadu NP, of in een lodge, indien u voor de ‘accommodated’ optie heeft gekozen.
Dag 3: Kakadu - Darwin (ontbijt / lunch)
Na het ontbijt start u met een korte wandeling naar het Nawurlandja uitkijkpunt voor een spectaculair uitzicht over Nourlangie. Vervolgens bezoekt u Ubirr, gelegen in het oostelijk deel van de Alligator Region van het park. Deze plek is van groot cultureel belang. Hier is een grote verscheidenheid aan oude Aboriginal kunst te vinden. Uiteraard zal uw gids u van uitleg voorzien. Maak kennis met de legende van de regenboog slang en beklim het Nadab uitkijkpunt voor een weids uitzicht over Arnhemland. Na de lunch staat nog een bezoek aan het Bowali bezoekerscentrum op het programma. Ook hier leert u meer over de unieke Aboriginal kunst. Op de terugweg, richting Darwin, wordt nog een stop gemaakt bij de Mamukala Wetlands. Het uitbundige vogelleven is te bewonderen vanaf diverse uitkijkpunten en een boardwalk. Rond 17.30 uur wordt u afgezet bij uw accommodatie in Darwin, een zeer bijzondere ervaring rijker!

Routekaart

Recensies

Top End Outback Safari Camping Tour - 3 dagen 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

01 maart 2018 - 31 maart 2019

Prijsindicatie in Euro per persoon, bij minimaal 2 samenreizende personen

Camping optie, overnachting in permanente safari tenten
Aanvang tour:
01 mei - 31 okt 18 472 Wet season schema
01 nov 18 - 31 mrt 19 415 Wet season schema

 

Accommodated: overnachtingen in 2 persoons lodge kamers
Aanvang tour:  
01 mei - 31 okt 18 657 Dry season schema
01 nov 18 - 31 mrt 19 542 Wet season schema


Inbegrepen
:

 • Vervoer per 4WD voertuig.
 • Chauffeur / Gids (Engelstalig).
 • Gebruik slaapzak.
 • Laken, kussen en kussensloop, handdoek.
 • 02 Overnachtingen in een permanente tent voorzien van bedden of 2 overnachtingen in een 2-persoonslodge kamer.
 • Alle maaltijden vanaf lunch op dag 1 tot en met de lunch op de laatste dag.
 • Morgen / Namiddag Thee met snacks.
 • Niet alcoholische dranken.
 • 01 Glas wijn bij de avondmaaltijden tijdens de safari.

Niet inbegrepen:

 • Vliegreis.
 • Kakadu National Park entry fee (AU$40,- 01 apr - 31 okt, AU$25,- 01 nov - 31 mrt).
 • Twin Fall boat shuttle AU$12,50 p.p. (ter plaatse te voldoen).
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

Opmerking:
Tijdens de regenperiode (01 december - 31 maart) zijn er afwijkende reisschema's van toepassing.

Aanvullende informatie:
U heeft de keuze uit een tour van 3 dagen/2 nachten met 2 verschillende overnachtingsopties: overnachting in permanente safari tenten of met bedden of verblijf in een 2-persoonslodge kamer voorzien van airco. Vervoer is per 4WD voertuig die wordt bestuurd door een speciaal opgeleide gids / chauffeur. U overnacht op campsite, voorzien van sanitaire voorzieningen in permanente safari tenten voorzien van bedden. Minimale groeps grootte: 2 personen, maximaal 16 personen. U sluit aan bij een internationaal gezelschap tijdens deze reis. Indien u specifieke dieet wensen heeft, dient u dit bij boeking te laten weten, zodat er overlegd kan worden met de uitvoerder van de safari of ze aan de de dieetwensen kunnen voldoen. Houdt u er rekening mee dat de gebieden waardoor gereisd wordt, erg afgelegen liggen.

Vanwege het vroege vertrek op dag 1 uit Darwin en aankomst laat in de middag op de laatste dag, is het noodzakelijk om een nacht voor en na de tour in Darwin te boeken (niet bij bovenstaande reissom inbegrepen). Dit kunnen wij uiteraard voor u verzorgen.