Top End Outback Safari Camping Tour - 5 dagen

 • Internationale gezelschappen max. 16 personen
 • Vervoer per 4WD minibussen
 • Begeleid door ervaren chauffeur/gids
 • 5 dagen
 • Rondreis
 • Bouwstenen
 • Reiscode: AAU180313
Al onze reizen zijn maatwerk.

Helaas is deze reis (tijdelijk) niet beschikbaar. Indien u een prijsopgave voor deze of een soortgelijke reis wenst voor deze reis dan kunt u telefonisch/ per e-mail contact met ons opnemen.

Kan ik u helpen?
Mirja Rempt
WRC Australië specialist

Als Australië specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek

Ontdek Litchfield, Kakadu en Katherine per 4WD

Top End is het ruige tropische noorden van Australië in de omgeving van Darwin. Hier vindt u de bekende nationale parken Litchfield, Kakadu, Arnhemland en Katherine Gorge. Het groene en waterrijke landschap telt talloze rivieren, meren, spectaculaire watervallen, diepe kloven, imposante rotspartijen, dichte bossen en uitgestrekte moerassen. Hier leven onder andere de enorme zoutwaterkrokodillen die wel 5 meter lang kunnen worden! En ook cultureel is dit een uniek gebied: op vele plaatsen zijn Aboriginal rotstekeningen te vinden die wel duizenden jaren oud kunnen zijn. 

De beste manier om dit gebied te verkennen is per Outback Safari camping tour. Avontuurlijk, met toch een zekere mate van comfort, een authentieke outback ervaring in een klein, internationaal gezelschap zo laten de ‘Top End Safari tours’ zich het beste omschrijven. Ervaar de uitgestrekte woestijn in een airconditioned 4WD voertuig. De ervaren chauffeur / gids rijdt u veilig over de veelal onverharde wegen. Op deze manier komt u op plekken die u met een personenauto op eigen gelegenheid niet kunt bezoeken. U overnacht in permanente safaritenten, voorzien van bedden, op unieke, afgelegen privé campsites. Ver weg van de bewoonde wereld. Geniet van heerlijk Australisch eten, veelal bereid op een kampvuur, onder het genot van sterke verhalen en een drankje. Een ervaring die u nooit meer zult vergeten.

Naast de 5 daagse tour, kunt u tevens kiezen uit de volgende 2 tours: Wat dient u mee te brengen:
Zaklamp, zonnehoed, zonnebrandcrème, insectenspray, waterfles (1,5 liter), goede wandelschoenen, toiletartikelen, zwemkleding, handdoek en comfortabele kleding voor de duur van de tour (uw overige bagage laat u achter in een depot in uw accommodatie in Alice Springs).

Opmerking:
Houdt u er rekening mee dat de sanitaire voorzieningen tijdens deze reis beperkt zijn, vanwege de afgelegen locaties die u bezoekt. Op de campsites zijn doorgaans een eenvoudig bush toilet en een (buiten)douche aanwezig. Vanwege vroeg vertrek uit Darwin en aankomst aan het eind van de middag / begin van de avond is het noodzakelijk om een overnachting voor het begin en na afloop van de tour in Darwin te boeken. Wij kunnen dit voor u verzorgen in het Travelodge Mirambeena Resort (niet bij de reissom van de tour inbegrepen). De tours zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar. Tijdens het regenseizoen van 1 december t/m 31 maart kunnen de reisprogramma’s afwijkend zijn i.v.m. weersomstandigheden en bereikbaarheid van bepaalde locaties.

Lees meer

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reisbeschrijving

Dag 1: Darwin – Kakadu – Mary River (lunch & diner)
Een vroege start: omstreeks 7 uur in de ochtend wordt u opgehaald bij uw accommodatie in Darwin. U laat uw grote bagage in depot bij uw accommodatie in Darwin. De benodigdheden voor de komende dagen neemt u mee in een kleinere (rug)tas (maximaal 10 kilo). Als eerste staat een bezoek aan Litchfield National Park op het programma. Ontdek de vele watervallen, waterbronnen en riviertjes, ruige zandsteenformaties en termietenheuvels. Wandel rond en zwem bij de Florence en Wangi watervallen. Na de lunch rijdt u naar Kakadu National Park, naar de privé campsite in de Mary River regio, waar de nieuwsgierige wallabies vaak de gasten verwelkomen. De permanente safaritenten staan klaar en zijn voorzien van bedden. Op het kampvuur wordt een heerlijke maaltijd bereid. 
Dag 2: Kakadu (ontbijt, lunch & diner)
U start de dag met een 2 uur durende boottocht om vele krokodillen, vogels, buffels en andere dieren te spotten. Een magische ervaring ver weg van mensenmassa’s. In dit gebied leven de grootste concentraties zoutwaterkrokodillen ter wereld. Vervolgens staat een wandeling  naar het Nawurlandja uitkijkpunt op het programma, voor een spectaculair uitzicht over Nourlangie. Vervolgens bezoekt u Ubirr, gelegen in het oostelijk deel van de Alligator Region van het park. Deze plek is van groot cultureel belang. Hier is een grote verscheidenheid aan oude Aboriginal kunst te vinden. Uiteraard zal uw gids u van uitleg voorzien. Maak kennis met de legende van de regenboog slang en beklim het Nadab uitkijkpunt voor een weids uitzicht over Arnhemland. Na de lunch staat nog een bezoek aan het Bowali bezoekerscentrum op het programma. Ook hier leert u meer over de unieke Aboriginal kunst.
Dag 3: Kakadu (ontbijt, lunch & diner)
Een schitterende dag staat te wachten: de magische Twin en Jim Jim watervallen! Via een mooie tocht over een 4WD pad, rijdt u naar de schitterend gelegen Twin Falls en Jim Jim Falls, twee juwelen van Kakadu National Park. Na de lunch leidt een 4WD spoor richting de Twin Falls. Een korte boottocht, wandeling over een rotsachtig pad en een boardwalk brengen u naar de zandbanken rondom de watervallen. Vervolgens weer een rit over een 4WD spoor, gevolgd door een wandeling door het bos en over een rotsachtig pad leidt u naar de Jim Jim Falls. De tochten naar deze watervallen zijn wat avontuurlijk maar zeer de moeite waard! Neem een welverdiende duik in de poel onder de waterval, omringd door 150 meter hoge rotsen; een ongeëvenaarde ervaring. De overnachting vindt plaats op een campsite in Kakadu NP. Kiest u ervoor om in een bed in een safaritent te slapen, of gaat u voor een unieke ervaring: slapen onder de sterren in een ‘swag’(Australische slaapzak)?
 
Dag 4: Kakadu - Katherine (ontbijt, lunch& diner)
Een heerlijke ontspannen ochtend bij de Gunlom Falls staat op het programma. Geniet van de spectaculaire omgeving van deze waterval en zwem in de poel onderaan de waterval. Wandel vervolgens naar de top van de waterval voor een waanzinnig uitzicht over de waterval. Voor diegene die nog energie over hebben: loop door naar de achterste waterval met als beloning afkoelen in de poel onder deze waterval. Na de lunch wordt de reis vervolgd naar de Katherine Gorge. Onderweg is er nog tijd voor een (zwem)stop bij de Edith waterval. Overnachting vindt plaats op een privé campsite in de Katherine regio.
Dag 5: Katherine – Darwin (ontbijt & lunch)
Een vroege start voor een boottocht door Nitmiluk National Park (Katherine Gorge). Het uitzicht op de enorme rotswanden die hoog boven de kloof uitsteken is werkelijk spectaculair. Het is ook mogelijk om hier een kanotocht te maken (niet inbegrepen). Bezoek het spirituele huis van de Jawoyn Aboriginals. Vervolgens gaat de reis in noordelijke richting terug naar Darwin, waar u aan het eind van de middag aankomt.

Routekaart

Recensies

Top End Outback Safari Camping Tour - 5 dagen 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

Vertrek op maandag, woensdag en vrijdag in de periode: 01 maart 2018 - 31 maart 2019.

Prijsindicatie in Euro per persoon, op basis van een 2-persoons tent:

Camping optie, overnachting in permanente safari tenten (geen lodge optie mogelijk)
Aanvang tour:
01 jun 18 - 31 okt 18 691


Inbegrepen:

 • Vervoer per 4WD voertuig.
 • Chauffeur / Gids (Engelstalig).
 • Gebruik slaapzak.
 • Laken, kussen en kussensloop, handdoek.
 • 04 Overnachtingen in een permanente tent voorzien van bedden.
 • Alle maaltijden vanaf lunch op dag 1 tot en met de lunch op de laatste dag.
 • Morgen / Namiddag Thee met snacks.
 • Niet alcoholische dranken
 • 1 Glas wijn bij de avondmaaltijden tijdens de safari.

Niet inbegrepen:

 • Vliegreis.
 • Kakadu National Park entry fee (AU$40,- in de periode 01 apr - 31 okt en AU$25,- in de periode 01 nov - 31 mrt).
 • Twin Fall boat shuttle AU$12,50 p.p. (ter plaatse te voldoen).
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

Opmerking: tijdens de regenperiode (01 december - 31 maart) zijn er afwijkende reisschema's van toepassing.


Aanvullende informatie:
Voor de 5-daagse tour bestaat alleen de Classic style optie: verblijf in permanente safari tenten voorzien van bedden. Vervoer is per 4WD voertuig die wordt bestuurd door een speciaal opgeleide gids / chauffeur. U overnacht op campsite, voorzien van sanitaire voorzieningen in permanente safari tenten voorzien van bedden. Minimale groeps grootte: 2 personen, maximaal 16 personen. U sluit aan bij een internationaal gezelschap tijdens deze reis. Indien u specifieke dieet wensen heeft, dient u dit bij boeking te laten weten, zodat er overlegd kan worden met de uitvoerder van de safari of ze aan de de dieetwensen kunnen voldoen. Houdt u er rekening mee dat de gebieden waardoor gereisd wordt, erg afgelegen liggen. Vanwege het vroege vertrek op dag 1 uit Darwin en aankomst laat in de middag op de laatste dag, is het noodzakelijk om een nacht voor en na de tour in Darwin te boeken (niet bij onderstaande reissom inbegrepen). Dit kunnen wij uiteraard voor u verzorgen.