Autohuurvoorwaarden Avis Australië

Autohuurvoorwaarden Avis Australië


01 april 2017 - 31 maart 2018

Inbegrepen in de huurprijs:
  • Vehicle Registration Fee (VRF). 
  • Administration Fee.
  • Good & Services Taks (GST).
  • Premium location Surcharge (PLS) / Concession Recovery Fee (CRF).
  • Excess Reduction.
  • Loss Damage Waiver.
  • Ongelimiteerd aantal kilometers, m.u.v. Remote locaties buiten de Northern Territory.*  


* Remote locaties (buiten Northern Territories) alle locaties in Noord-West Australië, Albury (WA) , Esperance (WA), Geraldton (WA), Naracoorte (SA), Olympic Dam (SA), Broken Hill (NSW) en Aulludulla (NSW) op deze locaties geldt: 100 kilometer per dag vrij, extra kilometers AU$ 0,28 per kilometer.

Huurperiode:
De minimum huurperiode bedraagt 1 dag. 1 Huurdag = 24 uur en 1 week = 7 x 24 uur. 

Leeftijd/documenten:
Minimum leeftijd bestuurders is 21 jaar voor de autogroepen ECMR, CCAR, ICAR en SCAR en voor de overige autogroepen 25 jaar. Geldig rijbewijs (minimaal 1 jaar in het bezit) en internationaal rijbewijs verplicht. 

Toeslag medebestuurder(s):
Er is geen toeslag voor medebestuurder(s). De bestuurders dienen wel op het huurcontract te worden vermeld. Voor medebestuurder(s) van 21-25 jaar geldt wel de toeslag jongerenbestuurder. 

Toeslag jongerenbestuurder: 
Bestuurders jonger dan 25 jaar betalen een extra toeslag van AU$27,50 per dag. Prijzen zijn exclusief GST.

Autotypes:
Niet alle auto types zijn aanwezig bij de verhuurstations. U boekt de huurauto in een bepaalde categorie, maar u kan geen special model opgeven. 


Verzekeringen en eigen risico:


Eigen risico:
Indien u met de Avis huurauto betrokken bent bij een ongeluk dan is er geen eigen risico (met inachtname van de uitgebreide verzekeringsvoorwaarden en wetten van de staat). Er is wel een brandstof borg van AUD 100,- die ter plaatse moet worden voldaan. 

Wij hebben hier slechts een korte weergave van de verzekeringsvoorwaarden gegeven. De uitgebreide voorwaarden zijn op het verhuurstation te verkrijgen. Vraagt u ernaar bij het ophalen van de auto. 

Waarborgsom:
De waarborgsom, zoals genoemd in de verzekeringsvoorwaarden, kan per creditcard, of travellercheques voldaan worden. Indien u de waarborgsom per creditcard voldoet dan wordt deze door de verhuurmaatschappij niet direct belast/ afgeschreven maar gereserveerd op uw creditcard. Uw saldo en kredietlimiet zullen hier op berekend moeten zijn. Bij het inleveren van de auto zonder schade, schoon en met een volle tank wordt het bedrag gereserveerd door Avis vrijgegeven.

Ter plaatse te huren:
Baby en/of kinderstoeltje Aus$7,70 per dag. 

Rij restricties: 
U mag met gewone huurauto’s alleen rijden op geasfalteerde/verharde wegen en toevoerwegen. 4-WD auto’s mogen wel op onverharde wegen rijden, mits dit erkende wegen zijn. “Off road driving’ is voor geen enkele autoklasse toegestaan. Er mag niet op het strand gereden worden en de auto mag niet in aanraking komen met zout water. De huurauto mag niet vanuit het vasteland worden meegenomen naar Tasmanië of een ander eiland. 

Queensland
- Huurauto’s mogen niet westelijker dan Chillagoe of verder zuidelijk dan Normanton/ Georgetown rijden.
- U mag niet noordelijker dan Cooktown met uw 4-WD huurauto, u mag wel met uw 4-WD op de kustweg (van Cape Tribulation naar Cooktown) rijden. Gewone huurauto’s zijn alleen toegestaan op de hoofdweg naar Cape Tribulation en mogen niet noordelijker. Huurauto’s mogen niet naar Fraser Island. 

Tasmanië, Victoria en New South Wales:
- U mag met uw huurauto niet boven de sneeuwlijn (Jindabyne in NSW en Bright in Victoria) vanaf juni t/m september.
- U mag uw huurauto vanuit Tasmanië niet meenemen naar het vasteland. Huurauto’s mogen niet naar Bruny Island. 

Western Australia:
- Auto’s die zijn gehuurd ten zuiden van Exmouth mogen niet ten noorden van Exmouth rijden, tenzij Avis toestemming heeft gegeven en de achterlatingskosten worden voldaan.  
- Het rijden van een huurauto op de toegangswegen naar de mijnen in Pilbara is verboden, dit is privé grond.
- Rijden op een andere weg dan de main road: highways 1 & 96 ten noorden van Geraldton is niet aan te raden. 

South Australia:
- Huurauto mogen niet rijden op de Oodnadatta track en op Kangaroo Island.

Northern Territory
De Jim Jim Falls en de Twin Falls (Kakadu-gebied) en Gibb River Road zijn voor alle autoklassen (ook voor 4-WD auto’s) verboden gebied. Alle type: SFAR en PFAR mogen rijden op de The Mereenie Loop Raod, voor alle andere huurauto's is dit verboden. 

Andere beperkingen:
In/uit het Northern Territory en Western Australia. Alleen de FCAR en de FWAR types mogen vanuit elke staat worden meegenomen naar het Northern Territory of Western Australia van april t/m november, dit dient aan Avis te worden doorgegeven. Indien er met deze huurauto's vanaf december tot en met maart door het Northern Territory of Western Australia wordt gereden dan zijn de wegen vaak onbegaanbaar en kan het enige tijd duren voordat de wegen vrij zijn, ook is assistentie niet mogelijk in deze reisperiode.  Andere types mogen niet naar of door het Northern Territory of Western Australia worden meegenomen. 

One way rentals: 
One way rentals zijn toegestaan met uitzondering van de klasse ECMR, SFAR en PFAR (deze one way rentals zijn op aanvraag).

Achterlatingskosten:
In geval van one way rentals tot 3 dagen, worden door Avis achterlatingskosten in rekening gebracht die ter plaatse moeten worden afgerekend.  Deze achterlatingskosten zijn op aanvraag. 


Wijzigingen voorbehouden:
Alle genoemde of verstrekte informatie omtrent lokale tarieven, achterlatingskosten, verzekeringspremies en verzekeringsvoorwaarden kunnen zonder voorafgaande kennisgeving door de verhuurder of onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd. Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.

Bekijk hier de autotarieven en autotypes van Avis in Australië.