Thrifty Car Rental autohuurvoorwaarden Costa Rica

Thrifty Car Rental autohuurvoorwaarden Costa Rica


01 september 2015 - 31 oktober 2016

Creditcard, rijbewijs en leeftijd:
De hoofdbestuurder dient een creditcard op eigen naam te kunnen overleggen (Visa, Master Card of American Express). Zonder een geldige creditcard, is het niet mogelijk een auto te huren. Alle bestuurders dienen bij het ophalen van de huurauto de volgende documenten te overleggen: geldig rijbewijs (dient minimaal 1 jaar geldig te zijn) en een paspoort. Minimale leeftijd bestuurders: 21 jaar*, maximale leeftijd bestuurders: 75 jaar. 

*Bestuurders in de leeftijd van 18 t/m 20 jaar dienen een jongerenbestuurders toeslag te voldoen van US$10,- per huurdag en dienen verplicht naast de basisverzekering (CDW) een aanvullende autohuurverzekering (AER) af te sluiten.

Minimale huurperiode:
3 dagen.

Benzine:
Is niet inbegrepen in de huurprijs. Bij het ophalen van de huurauto is de benzine tank vol, bij het inleveren van de huurauto dient de auto volgetankt te zijn. Benzinestations zijn in alle grotere plaatsen te vinden. Zorg ervoor dat, indien u door minder bevolkt gebied rijdt, u tijdig tankt. Het verdient de aanbeveling altijd contant geld (Amerikaanse dollars) voor het betalen van de benzine, mee te hebben. Hoewel er vaak met creditcard betaald kan worden bij tankstations, komt het geregeld voor dat het creditcard autorisatiesysteem uitvalt.

Bijkomende huurkosten:
Het is verplicht voor alle huurders een basisverzekering (CDW) af te sluiten. License Plate Fee (LPF) US$0,95 per huurdag (voor alle type huurauto’s) dient bij het ophalen van de huurauto ter plaatse voldaan te worden.

Extra bestuurders:
Er zijn 2 bestuurders bij de huurprijs inbegrepen. Toeslag voor een 3e bestuurder bedraagt US$4,99 per huurdag.

Verzekeringen:
Colision Damage Waiver (CDW) dient verplicht te worden afgesloten. Kosten bedragen US$18,- tot US$20,- per huurdag, afhankelijk van de autocategorie. Het eigen risico in combinatie met de CDW verzekering bedraagt US$750,- tot US$950,- afhankelijk van de autocategorie. Dit bedrag zal op de creditcard geblokkeerd worden. De CDW biedt dekking bij schade aan het voertuig en aansprakelijkheid tegenover een derde partij. Er is geen dekking voor schade aan banden, glas en diefstal.

Accident Excess Reduction (AER) is een optioneel af te sluiten verzekering. Toeslag (bovenop de CDW toeslag) is US$18,- per huurdag voor alle autotypes. Het eigen risico wordt teruggebracht naar nul. De verzekering biedt een totale dekking: ook schade aan banden en diefstal is gedekt. Er is een borgsom van US$300,- van toepassing, die op de creditcard van de huurder wordt geblokkeerd bij het ophalen van de huurauto.

Opmerking: Indien er sprake is van roekeloos gedrag en ondeugdelijk gebruik van de auto, vervalt elke dekking van de basisverzekering en aanvullende verzekering. Hieronder wordt onder andere verstaan: rijden onder invloed van drank en drugs, schade veroorzaakt door rijden door rivieren, meren, lagunes en de zee, rijden over ongeschikte wegen, te hard rijden op slechte wegen. Het is tevens van toepassing indien er geen politierapport of verzekeringsrapport overhandigd kan worden in geval van een ongeluk.

Overige diensten:
GPS: is te huur voor US$10,- per huurdag. Indien er een GPS wordt bij gehuurd, wordt de borg met US$100,- verhoogd. Bij een huurperiode van minimaal 14 dagen is de huur voor de GPS gratis. Bij verlies van de GPS wordt er US$250,- in rekening gebracht.

Emergency Road Assistance (ERA): toeslag US$1,99 per dag. De volgende diensten zijn inbegrepen: verlies van sleutels en sleutels achterlaten in de auto, bandenwissel, hulp bij startproblemen en benzine service indien men zonder benzine komt te staan (benzinekosten zijn niet inbegrepen). De ERA is automatisch in alle huurcontracten opgenomen. Indien u hier geen gebruik van wilt maken, dient u dit voor het ondertekenen van het huurcontract aan te geven.

Baby- en/of kinderzitjes: Per huurauto kan er 1 gratis babystoeltje of kinderzitje/zitverhoger worden aangevraagd. Zitverhogers zijn verplicht voor kinderen onder de 1.30 m. Extra kinderzitjes zijn te huur voor US$10,- per huurperiode.

Draagbare Wifi Hotspot: Een draagbare Wifi Hotspot service is beschikbaar tegen een prijs van US$10,- per huurdag. Bij verlies van de Wifi Hotspot wordt er US$110,- in rekening gebracht.