Autohuur Zuidelijk Afrika Britz SUV & 4x4 auto's

Autohuur Zuidelijk Afrika Britz SUV & 4x4 auto's


01 augustus 2018 - 31 oktober 2019

Huurprijs:
De huurprijs voor een huurauto van Britz in Zuidelijk Afrika wordt per kalender dag berekend. De ophaal- en inleverdagen worden als volledige huurdagen berekend. Minimale huurperiode is 3 dagen.
Er zijn 3 factoren die bepalen welk dag-huurtarief van toepassing is:

 • De autocategorie.
 • De ophaaldatum van de huurauto: Britz hanteert laagseizoen-, hoogseizoen-, en piekseizoentarieven. De ophaaldatum van de huurauto bepaalt de tariefperiode.
 • Het totaal aantal huurdagen: er zijn dagtarieven voor huurperioden van 3 – 6 huurdagen, 7 – 13 huurdagen 14 – 29 huurdagen en 30 + huurdagen. Des te langer de totale huurperiode, des te lager de dagprijs.

Indien de huurauto eerder wordt ingeleverd dan de oorspronkelijke inleverdatum volgens boeking, is geen restitutie van de niet genoten huurdagen mogelijk.


Inbegrepen in de standaard huurprijs:    
                                                      

 • Luchthaven / hotel transfer binnen een straal van 25 kilometer van het verhuurdepot.
 • 2 bestuurders (voor 3e en 4e bestuurder is een toeslag van toepassing).
 • Super cover verzekering.
 • Ongelimiteerd aantal kilometers.
 • Pechhulp (08.00 – 22.00 uur).
 • VAT Value added taks (lokale belasting in Zuid-Afrika, Botswana en Namibië.
 • Creditcard kosten.

Verhuurdepots:
Zuid-Afrika: Johannesburg en Kaapstad
Namibië: Windhoek
Botswana: Maun

Openingstijden verhuurkantoren:
Maandag t/m vrijdag: 08.00–16.30 uur (ophalen voor: 15.00 uur, inleveren uiterlijk 16.00 uur).
Zaterdag: 08.00 – 13.00 uur (ophalen voor 11.00 uur, inleveren uiterlijk 12.00 uur).

Tegen toeslag is het mogelijk de huurauto op zaterdagmiddag en op zondag en feestdagen op te halen.
Toeslag bedraagt ZAR / NA$ 500,- voor ophalen of inleveren tijdens ‘afterhours’ tijden.
De ‘afterhour’ tijden zijn als volgt:
Zaterdag 13.00 – 16.00 uur.
Zondag en officiële feestdagen 08.00 – 16.00 uur.
Alle verhuurkantoren zijn op 25 december gesloten.

Ophalen van de huurauto:
Het ophalen neemt ca. 30 – 40 minuten in beslag. U ontvangt uitleg over het voertuig en inspecteert samen met de Britz employe het voertuig. Vervolgens wordt er een ‘condition report’ van de huurauto opgemaakt die u dient te ondertekenen, evenals het huurcontract. Mocht u na het ophalen van de huurauto schade ontdekken of een onderdeel die niet volledig naar behoren functioneert, dan dient u dit binnen 24 uur aan de verhuurder te melden (onrechtmatigheden aan de versnellingsbak binnen 3 dagen). Indien u dit niet tijdig rapporteert heeft u geen recht op eventuele compensatie.

Het inleveren van de huurauto:
Dit neemt ca. 30 minuten in beslag. Het voertuig wordt gecontroleerd. Om het voertuig goed te kunnen controleren is het van belang dat het schoon wordt ingeleverd. Indien het voertuig niet schoon genoeg is om een goede controle te kunnen uitvoeren, wordt er ZAR / NA$ 1000,- schoonmaakkosten doorbelast. Tevens dient de auto met een volle brandstoftank te worden ingeleverd.                                        

Bestuurders / medebestuurders:
Alle bestuurders dienen aan de volgende regels te voldoen:

 • In het bezit zijn van een geldig rijbewijs (voor het besturen van voertuigen tot 3500 kg).
 • Minimale leeftijd: 21 jaar, maximaal 85 jaar.
 • Geldig paspoort.
 • Alle bestuurders dienen bij het ophalen en inleveren van de huurauto aanwezig te zijn.
 • Internationaal rijbewijs is verplicht
 • Additionele kosten dienen per creditcard op naam van de bestuurder bij het ophalen van de huurauto voldaan te worden.

Betalingen:
Betalingen van eventuele aanvullende kosten kunnen alleen per creditcard of per EFT (Electronic Funds Transfer) betaling voldaan worden.

Super Cover:
Schade en aansprakelijkheidsverzekering voor schade aan het voertuig of schade aan derden. De dekking is inclusief schade aan voorruit, banden, radiodiefstal en bergingskosten. Het eigen risico bedraagt 0. (Zero Excess Cover).
Er dient een borgsom van ZAR 3000,- middels een pre-autorisatie op de creditcard van de huurder (Visa of MasterCard) te worden voldaan. De borg is om te verzekeren dat de huurauto op de afgesproken locatie en datum, in schone conditie zonder beschadigde onderdelen wordt ingeleverd. Indien de huurauto wordt ingeleverd volgens de condities zoals gesteld in het huurcontract, dan wordt de borg binnen 21 – 30 werkdagen geretourneerd.

De Super Cover dekt geen schade of diefstal aan eventueel extra bij gehuurde items zoals navigatie systeem, kinderstoeltjes etc.

Uitsluiting op de Super Cover:
De huurder is volledig verantwoordelijk voor de schade aan het voertuig of aan derden wanneer de schade is veroorzaakt door een situatie die onder de uitsluitingen valt:

 • Contract breuk.
 • Het negeren van verkeers regels.
 • Het rijden onder invloed van alcohol of drugs.
 • Te hard rijden.
 • Rijden over niet-geautoriseerde wegen.
 • De hoogte van het voertuig niet in acht nemen.
 • Het rijden door water van meer dan 30 centimeter diep.
 • Rijden door een land waarvoor niet vooraf toestemming is gegeven door de verhuurder.
 • Schade veroorzaakt door het niet juist hanteren van de handrem.
 • Schade aan de schakelpook, indien niet binnen 3 dagen na aanvang van de huur gemeld.
 • Roll-over ongeluk: schade veroorzaakt doordat het voertuig niet op 4 wielen reed.
 • Het tanken van de verkeerde brandstof.
 • Sleepkosten als gevolg van schade aan de schakelpook of waterschade.
 • Verlies van sleutels of het insluiten van sleutels.

 

Schade of diefstal aan persoonlijke spullen valt in geen geval onder de dekking. Hiervoor dient de huurder een persoonlijke reisverzekering af te sluiten.

Toevoeging in geval van schade of diefstal:
Indien tijdens de huurperiode een ongeluk plaatsvindt, bent u verplicht binnen 24 uur een politierapport te laten opmaken. De verhuurder adviseert u zoveel mogelijk foto’s te maken van de schade en de plek waar het ongeval heeft plaatsgevonden en gegevens van getuigen en / of derden te noteren. Neemt u ook een foto van het rijbewijs van de betrokkenen. Ook dient u de verhuurder direct op de hoogte te stellen.Indien u geen politierapport heeft laten opmaken wordt u aansprakelijk gesteld voor de schade.

Vervangend voertuig:
Indien een vervangend voertuig na een ongeval noodzakelijk is, wordt het voertuig, indien beschikbaar, geleverd nadat eventuele kosten voor schade voldaan zijn. Indien de bestuurder niet in staat is om de reis per huurauto voort te zetten, is geen restitutie voor de niet genoten huurdagen mogelijk. Indien de reis met een vervangend voertuig wordt voortgezet wordt een nieuw huurcontract opgemaakt en is opnieuw een borg van ZAR 3000,- van toepassing.

Airconditioning:
In de cabine van het voertuig is airconditioning aanwezig. In regio’s waar de temperatuur boven de 30 graden Celcius uitkomt of bij een luchtvochtigheid van meer dan 60% kan het zijn dat de airconditioning minder effectief werkt. Dit is normaal geen reden om een vervangend voertuig te vragen.

Binnendringend stof:
Namibië en Botswana kennen overwegend droge woestijngebieden, waarin grotendeels over secundaire, deels niet geasfalteerde wegen wordt gereden. Het is onmogelijk om de voertuigen volledig stofdicht te maken. Derhalve worden claims ten gevolge van stof niet gehonoreerd.

 

Bij het ophalen van de huurauto ontvangt u de volledige huurvoorwaarden.

Weg restricties:
2WD aangedreven SUV’s mogen alleen over openbare geasfalteerde en gravel wegen gereden worden. 4WD SUV en LDV voertuigen mogen tevens over openbare 4x4 tracks gereden worden. (Mozambique tot Vilanculous, Zambia tot Livingstone, Zimbabwe tot Harare) Het is niet toegestaan om door de volgende landen te rijden: Kenia, Angola, Malawi of Tanzania. Alle locaties ten noorden van de toegestane locaties, zijn niet toegestaan. Het rijden tussen zonsondergang en zonsopgang wordt sterk afgeraden.

Grensoverschreiding:
Indien u tijdens de huur van het voertuig door een ander land wilt rijden, dient dit bij boeking aangegeven te worden. Er is een ‘cross border’ toeslag van ZAR 650,- van toepassing voor de vereiste grensoverschrijding documenten. Voor de volgende landen is de cross border fee van toepassing: Botswana, Lesotho, Mozambique, Namibië, Zambia, Zimbabwe en Swaziland.

Reparaties:
Indien tijdens de huurperiode reparaties aan het voertuig noodzakelijk zijn, dient voor reparaties waarvoor de kosten meer dan ZAR / NA$ 1000,- bedragen, telefonische goedkeuring van de verhuurder verkregen te worden. Voor kleine reparaties onder de ZAR / NA$ hoeft niet vooraf toestemming te worden gevraagd. De originele kwitantie voor de kosten dient bewaard te worden.

Banden:
De huurder is verantwoordelijk voor het repareren van platte of beschadigde banden. De verhuurder adviseert niet harder te rijden dan 100 km per uur over geasfalteerde wegen buiten de bebouwde kom, maximaal 60 km per uur over gravel wegen en maximaal 40 km per uur in de Nationale Parken te rijden. De banden worden tijdens het rijden warm en hoge snelheden verhoogt de druk en daarmee de kans op lek rijden. Indien een band vervangen moet worden, dan dient het een nieuwe band van hetzelfde merk en formaat te zijn. Tweede hands banden worden niet geaccepteerd. De huurder dient regelmatig de bandenspanning te controleren wanneer de banden nog koud zijn. (binnen 10 kilometer na vertrek).

Tracking systeem:
Alle voertuigen zijn voorzien van een SABS goedgekeurd tracking systeem, zodat de verhuurder kan nagaan waar het voertuig zich bevindt.

Boetes:
De huurder is verantwoordelijk voor alle verkeersboetes tijdens de huurperiode. De daadwerkelijke  boetes + aanvullende administratiekosten ZAR / NA$ 250,- per boete zullen worden doorbelast aan de huurder.


Aanvullende huurkosten:

Aanvullende autohuurkosten zijn niet bij de huurprijs inbegrepen, dienen ter plaatse per creditcard voldaan te worden en  zijn onder voorbehoud van wijziging. Indicatie van de kosten inclusief lokale belasting (15%).

Verplichte kosten, van toepassing bij elke autohuur:

 • Contract fee: ZAR / NA$ 150,- per huurperiode.

Verplichte kosten, indien van toepassing:

 • Voor alle huur aanvangend en / of eindigend in Johannesburg: ZAR 500,- rental agreement fee voor de eToll tag.
 • Toeslag medebestuurder(s): ZAR / NA$ 200,- per extra bestuurder per huurperiode vanaf de derde bestuurder.
 • Claim administration fee ZAR / NA$ 500,-: In geval van schade of diefstal worden er administratiekosten berekend om de administratieve kosten die het afhandelen van de schadeclaim met zich mee brengt te dekken. Deze kosten vallen buiten het eventuele eigen risico van de schade/diefstal verzekering.
 • Carbon admission taks, voor huur aanvangend in Namibië NA$ 50,- per dag (NA$ 750,- maximaal).

 

One way kosten:
Wanneer u de huurauto ophaalt in Johannesburg en inlevert in Kaapstad of v.v., dan zijn er one way kosten van toepassing: ZAR 3500,-.
Wanneer u de auto ophaalt in Johannesburg of Kaapstad en inlevert in Windhoek of v.v. betaalt u ZAR 4500,- one way toeslag. Overige achterlatingskosten op aanvraag.

Transferkosten:
Voor transfers naar / van het verhuurstation naar een locatie 26 – 70 kilometer van het verhuurstation bedragen de kosten ZAR / NA$ 400,-.

Optioneel bij te huren:

GPS per dag (maximaal 15 dagen betalen) ZAR / NA$50,-
Kinderveiligheidsstoel per huurperiode  ZAR / NA$250,-
Extra reserve wiel (alleen voor single / double cab SUV) ZAR / NA$ 1000,-
Compressor (alleen voor SUV’s) ZAR / NA$ 500,-
Koelkast (alleen voor single / double cab SUV) ZAR / NA$ 1000,-