Baloe Bentley

Baloe Bentley


Mijn naam is Baloe. Ik ben werkzaam bij WRC reizen als Travel Support. Ik ben een echte liefhebber van zonnige bestemmingen, lekker eten en mooie culturen. Ik krijg heel veel positieve energie van reizen en alle voorpret die daarbij komt kijken. Voordat ik vertrek, zoek ik alles op over een bestemming. Zo kan ik uren kijken naar reisvideo’s op YouTube en stippel ik hele routes uit.

Als ik op reis ben, geniet ik ervan om te verdwalen door allerlei kleine straatjes om prachtige verborgen plekjes te ontdekken. Ik zoek de plekjes op waar de locals eten en drinken. En met mijn camera probeer ik cultuur en mooie natuur vast te leggen.

De meest indrukwekkende reis was naar Australië. Ik heb met een auto een reis gemaakt langs de oostkust, waarbij ik van Sydney naar Brisbane ben gereden. Direct na aankomst in Sydney was is al helemaal verliefd op deze stad. De mensen zijn bijzonder vriendelijk en behulpzaam. Ze zorgen goed voor elkaar en voor de natuur. En het zijn echte levensgenieters. Overal zie je mensen sporten en genieten. Ik bleef me verwonderen over de mooie en schone stranden, de wilde natuur en prachtige bossen en watervallen. Gedurende de reis ben ik langs een aantal bekende plekken geweest, zoals Bondi Beach en Byron Bay, maar ik ben ook landinwaarts gereden om de echte wilde natuur op te zoeken. Tijdens het reizen kom je regelmatig kangoeroe en koala zones tegen. Het is bijzonder om deze dieren in het echt te zien. Na Australië heb ik tijdens de terugreis nog een korte stop gemaakt in Bali. Hier viel mij de mooie natuur op en de vriendelijke mensen.

Kaapstad is een fantastische stad waar je veel activiteiten kunt doen in de mooiste landschappen, denk aan klimmen op de Table Mountain, surfen naast de mooiste witte stranden of wandelen door de stad met veel geschiedenis. Als het in Nederland winter is, is het daar zomer, en er is maar 1 uur tijdverschil. De natuur is prachtig en wild, als je een stukje de stad uit gaat met de auto, voelt het alsof je op safari bent, want je kan zomaar langs struisvogels, zebra’s en kamelen rijden. Bezoek ook de mooie wijnhuizen en wijngaarden in Stellenbosch en geniet van een heerlijke wijnproeverij.

De ABC eilanden bestaan uit ArubaBonaire en Curaçao. Een heerlijke tropische bestemming met de mooiste stranden en altijd lekker weer. Prachtig helder en warm water om te duiken of te snorkelen. De kans is aanwezig dat je een schildpad tegenkomt en dolfijnen ziet. Je kan er heerlijk uit eten, bezoek ook eens een Truki Pan. Dit is een foodtruck langs de weg waar veel locals eten. Over het hele eiland hangt een ontspannen sfeer en iedereen geniet van de gezelligheid tijdens de vele happy hours met cocktails en live muziek. Als je de eilanden met elkaar vergelijkt, vind ik persoonlijk dat Aruba een beetje een Amerikaanse sfeer heeft, Bonaire is een kleiner en rustiger eiland met een klein centrum, en Curaçao bruist meer en is wel mijn favoriet. Hier heb ik namelijk een half jaar gewoond en daarna nog vaak terug geweest. Mijn favoriete stranden zijn Cas Abao, Daaibooi en Porto Marie. Je kan overal heerlijk eten, maar het liefste ga ik naar Scuba Lodge en Zest Beach Café.

Mijn favoriete bestemming dichter bij huis is Spanje, en dan met name de Spaanse eilanden. Mooie baaien met mooie stranden en helder blauw water. Leuke oude dorpjes om te bezoeken met prachtige gebouwen. Het meest geniet ik van de Spaanse keuken. Lekker uit eten en heerlijke gerechten en hapjes bestellen met een goed glas wijn of sangria.

Ik kijk er naar uit om u te helpen met alle voorbereiding voor uw reis!

Met reislustige groet,

Baloe