Begeleide wandelingen door het achterland van Tropea, op prive basis, onder leiding van een Nederlandse gids.

Begeleide wandelingen door het achterland van Tropea, op prive basis, onder leiding van een Nederlandse gids.


Wandeling 1: In het spoor van de Basiliaanse monniken.

Uw taxi brengt u  naar Papaglionti Vecchio waar uw wandeling “in het spoor van de Basiliaanse monniken” begint. Papaglionti Vecchio is een dorp dat door de originele inwoners verlaten is uit angst voor een overstroming. U wandelt door het dorp dat 1 openluchtmuseum is. Daarna volgt u  het voormalige oude karrespoor (nu een verhard pad) door een landschap waar sinds de late middeleeuwen nog niets veranderd is. Het heuvellandschap is een oase van groen, bestaande uit statige olijfbomen, weilanden met schapen en ezels en diverse fruitbomen afgewisseld met dorpjes en boerderijtjes opgetrokken uit leem, kenmerkend voor deze regio.  Onderweg lassen we aangename rustpauze in onder de eeuwenoude olijfbomen met prachtige vergezichten op de stad Vibo Valentia, Pizzo Calabro en de Thyrreense Zee. In San Giovanni kunt u een heerlijk glas wijn, bier of koffie nuttigen bij de lokale bar. Vervolgens wandelt u naar Zungri. Hier eindigt de wandeling in de grotwoningen van de monniken. Ook kunt u er een interessant folkloristisch museumpje bezoeken. Wederom wordt u door  een privé-taxi afgehaald voor transfer naar uw accommodatie.

Lengte wandeling: ongeveer 11,2 km, overwegend vlak en golvend met 3 x 10 minuten steiler omhoog wandelen en 1 x 10 minuten steiler naar beneden stappen. Nominale wandeltijd 4 – 4,5 uren.

Wandeling 2: Hoogste punt van de Monte Poro, Sicilië en de Vulkaaneilanden met Stromboli

Na ontbijt vertrekt uw privé-taxi transfer naar 780mtr hoogte op de Monte Poro, waar de wandeling start. U bezoekt het kerkje van San Carmelo, de beschermheilige van de schapen. U   kunt pauzeren bij een bar waar u de allerfijnste grappa’s, limoncello of gewoon een cappuccino kunt nemen. Met uitzichten op Sicilië, de Eolische eilanden en de straat van Messina wandelt u bergafwaarts. Onderweg ontmoet u de lokale bevolking en ruikt u de  geur van schapen en pijnbomen. De wandeling eindigt bij  een bar die bekend staat om haar Crema di Limone (citroencrème-likeur), heerlijk, maar pas op, want het venijn zit in het alcoholpercentage. Daarmee is deze mooie dag nog niet voorbij. U gaat per taxi naar het mooiste uitzicht punt van Calabria, om te genieten van de fraaie uitzichten op Sicilie, de strandjes en de azuurblauwe zee. Tenslotte wordt u teruggebracht naar het hotel.

Lengte wandeling: ongeveer 11,4 km waarvan 5 minuten omhooggaand in een lichte stijging en overig traject overwegend naar beneden wandelend.

Wandeling 3: van Madama naar Tropea.

Na ontbijt wordt u afgehaald voor transfer naar het plaatsje Madama. U wandelt door het achterland, parallel aan de zee via authentieke dorpjes naar Tropea. Aangekomen in Parghelia, kunt u genieten van een heerlijk ijsje of granita bij gelateria Pepe. Daarna wandelt u terug naar het hotel .

Lengte wandeling: 14 km. De wandeling is vlak en naar beneden wandelend met een lichte stijging van ongeveer 10 minuten en 1 stijging van 5 minuten.