Blue Mountains Tours

Blue Mountains ToursDe Blue Mountains maken deel uit van de Great Dividing Range, de bergketen die langs de hele oostkust van Australië van noord naar zuid loopt. Dit fantastische natuurgebied, dat in 1959 uitgeroepen is tot nationaal park, staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst. In dit gebied vindt u diepe ravijnen en steile rotswanden, watervallen, regenwouden en veel eucalyptusbossen. De naam dankt de Blue Mountains aan de eucalyptusbossen, waarvan de bomen een olieachtige substantie afscheiden die in het zonlicht de lucht een blauwe schijn geven. U hebt een magnifiek uitzicht over de omgeving wanneer u op één van de vele uitkijkpunten in de Blue Mountains staat en kunt dan deze blauwe waas zelf waarnemen. 

De Blue Mountains zijn geen bergen zoals de naam doet vermoeden, maar ravijnen en rotsformaties die ruim 250 miljoen jaar geleden ontstaan zijn onder invloed van wind en regen. Door de invloed hiervan werden de ravijnen en rotsformaties in het zandsteen uitgesleten. Een mooi voorbeeld van de erosie is de rotsformatie 'The Three Sisters'. The Three Sisters bestaan uit drie naast elkaar gelegen rotsformaties die doen denken aan menselijke gestaltes.

Onderstaand een aantal van de mogelijke dagexcursies

Full day Blue Mountains Unearthed & Blue Mountains and Australian Wildlife
Deze excursies worden uitgevoerd in international gezelschap met een onbeperkt aantal deelnemers (indien noodzakelijke met meerdere tourbussen).

In deze tours zijn de volgende bezienswaardigheden opgenomen:
- De rotsformatie 'The Three Sisters' (te zien vanaf Echo Point) is de meest populaire attractie van het gebied. De rotsformatie dankt zijn naam aan een legende van de Aboriginals. Volgens overlevering zijn hier drie zussen (Meehni, Wimlah en Gunnedoo) versteend. Vanaf Valley Point kan men ook Mt. Solitary en de rotsformatie zien die bekend staat als Ruined Castle. Een korte wandeling vanaf Echo Point leidt naar The Giant Stairway, een steile trap van 860, in de rotsen uitgehakte, treden die toegang verschaft tot een aantal wandelroutes door de vallei. 
- Scenic World waar u kunt genieten (optioneel) van 3 ritten, te weten Cableway, Skyway en Railway.
- De charmante plaats Leura, waar het leuk winkelen en lekker eten is in de straten met 19de eeuwse cottages en historische panden.
- Kennismaking met diverse iconen in het Featherdale Wildlife Park: koala’s, kangoeroes, emoes en wallabies kunt u hier van dichtbij zien.
- Homebush Bay.
- Bij de tour Blue Mountain Unearthed maakt u een ‘bush wandeling’ en bezoekt u het Aboriginal Cultural & Education Centre i.p.v. Featherdale Wildlife en Scenic World.


Full day Mountains Deluxe Experience, Blue Mountains hike the World Heritage & Blue Mountains Wildlife 
Deze excursies worden uitgevoerd in international gezelschap met maximaal 17 deelnemers. Bij deze luxe tours is het volgende inbegrepen:
- U wordt tussen 07:00-07:30 uur opgehaald bij uw hotel.
- De eerste stop vindt plaats bij Calmsley Hill. Dit is een boerderij en het thuis van kangoeroes, wombats, emoes en koala’s.
- Bustocht door de Blue Mountains met bezoek aan Jamison Valley, Eaglehaw lookout met uitzicht op de Three Sisters.
- De middag is gereserveerd voor een aantal vergezichten zoals Govetts Leap met een waterval met een lengte van 180 meter en er wordt gestopt bij de prachtige Mt Tomah Botanic Garden.