Fraserway & Four Seasons camperhuurvoorwaarden Canada

Fraserway & Four Seasons camperhuurvoorwaarden Canada


01 januari 2017 - 31 december 2018

Huurtarief
De dagprijs varieert per seizoen. De huurprijs wordt per nacht berekend.

(Hotel) overnachting
Na een transatlantische vlucht is een (hotel) overnachting verplicht.

Leeftijd / documenten
Minimum leeftijd bestuurders is 21 jaar. Geldig rijbewijs verplicht. Fraserway stelt een internationaal rijbewijs niet verplicht maar raadt het wel aan voor het geval u door de politie wordt aangehouden.

Benzine (of diesel)
Benzine / diesel is voor eigen rekening. Meestal ontvangt men de camper met een volle tank en dient men de camper weer met een volle tank in te leveren.

Borgsom
Cad$7500,-. Indien een CDR-verzekering is afgesloten Cad$750,- . Ter plaatse te voldoen per creditcard. De verhuurmaatschappij behoudt zich het recht voor om uw creditcard te belasten, voor het bedrag van uw borgsom. Indien na inleveren van de camper geen schade is, dan wordt dit bedrag weer op uw creditcard gerestitueerd. Het kan enige tijd duren voordat het bedrag weer op uw creditcard is bijgeschreven. WRC Reizen kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het koersverschil.

Openingsdagen en openingstijden
De verhuurstations van Fraserway/Four Seasons zijn geopend:
- ma t/m vrij: 08.30 tot 17.00 uur
- za: 08.30 tot 16.00 uur
Alle verhuurstations van Fraserway/Four Seasons zijn op zondag gesloten m.u.v. het verhuurstation van Fraserway in Vancouver wat ook op zondag geopend is van 09.00 uur-15.00 uur in de periode 1 mei – 30 september, alsmede verhuurstation Whitehorse in de periode 1 juni – 30 september.

Feestdagen
Alle verhuurstations zijn tevens gesloten op onderstaande feestdagen in 2017.

01 januari = New Year’s Day
13 februari = Family Day (Vancouver)
20 februari = Family Day (Toronto & Calgary)
14 april = Goede Vrijdag
22 mei = Victoria Day
01 juli = Canada Day
07 augustus = Natal Day (Halifax)
07 augustus = Civic Holiday (Vancouver)
04 september = Labour Day
09 oktober = Thanksgiving
11 november = Rememberance Day
25 december = Christmay Day
26 december = Boxing Day

Valt een van deze dagen in uw vakantie? Dan raden wij u aan om eventuele ferry overtochten en campings alvast te reserveren i.v.m. de grote drukte.

Ophalen / inleveren
Op de verhuurdag dient u contact op te nemen met het verhuurbedrijf van Fraserway i.v.m. de gratis transfer. Fraserway verzorgt transfers van/ naar de internationale luchthavens, luchthaven hotels en stadshotels. In Toronto is er geen transfer naar een stadshotel mogelijk. In Vancouver is het aantal hotels in de stad waarvandaan transfers verzorgd worden beperkt. De camper is beschikbaar tussen 09.00-15.00 uur (Fraserway) en tussen 11.00-15.00 uur (Four Seasons). Op de laatste dag camper inleveren tussen 09.00-12.00 uur. Indien u de camper te laat inlevert geldt er een boete per uur wat kan oplopen tot een volledige huurdag. De boete kunt u uitrekenen door de dagprijs van de camper te delen door 4.

Transfers
Er zijn geen gratis transfers bij Four Seasons Campers van/naar Abbotsford (Vancouver) en Toronto. Na 13.00 uur worden er geen transfers meer verzorgd. Houdt u er rekening mee dat het inleveren van de camper minimaal een uur in beslag neemt. Indien u de camper eerder dan de afgesproken datum inlevert, zal er geen restitutie van de ongebruikte huurdagen plaatsvinden.

Tolgelden, parkeergelden en verkeersboetes
De huurder is geheel verantwoordelijk voor het tijdig voldoen van tolgelden, parkeergelden en verkeersboetes. Indien dit niet tijdig voldaan wordt, zal Four Seasons / Fraserway dit aan u doorbelasten vermeerderd met CA$ 25,- administratiekosten. Alle bedragen zullen op de creditcard van de huurder worden doorbelast.

Kofferopslag
Fraserway biedt gratis opslaan van uw koffers aan. Dit geschiedt op eigen risico en is niet mogelijk indien u de camper op een andere locatie inlevert.

Schoonmaken
Het interieur van de voertuigen dient schoon te zijn op het moment dat het voertuig ingeleverd wordt. Dit geldt voor zowel de keuken, badkamer als het leefgedeelte. Een vergoeding van CA$ 40,- per uur voor het schoonmaken zal worden doorbelast, indien het voertuig onvoldoende schoon wordt ingeleverd. Indien het personeel van Fraserway / Four Seasons afvalwater tanks dient te legen, wordt er een toeslag van CA$ 25,- voor het legen van de tanks doorberekend. Het is niet noodzakelijk de buitenkant van het voertuig te wassen, tenzij de buitenkant van het voertuig zo vies is, dat een goede inspectie niet mogelijk is. Voor reizigers naar het noorden (met name Yukon) is het aan te raden de buitenkant van het voertuig te wassen, om vertraging bij het inleveren te voorkomen.

Rijrestricties
Het is niet toegestaan te rijden in Mexico, Death Valley (1 jun-31 aug), op onverharde en niet publieke wegen en eventuele gebieden die ter plaatse worden vermeld. De voertuigen mogen niet onbeheerd achter gelaten worden in de volgende steden: Montreal, Quebec, Ottawa en New York. Tevens is het niet toegestaan om te rijden op de volgende noordelijke wegen:

Yukon:
- Canol Road, North of Ross River
- Aishihik Lake Road
- Road between Dease Lake and Telegraph Creek

Alaska:
- Dalton Highway (Hwy 11), between Coldfoot and Prudhoe Bay
- McCarthy Road, between Chitina and McCarthy

Northern Territory
Het is toegestaan te rijden in Yukon, Northwest Territories, Alaska en de Nunavut Territories, indien dit bij boeking vooraf is opgegeven.

Four Seasons levert geen C-Large (MH23-25-S), C-Xlarge (MH29-31-S), MH27-SW, A-Luxury of Adventurer4 campers in deze gebieden af.

Annuleringskosten
Na bevestiging en tot 46 dagen voor vertrek 10% van de huursom met een minimum van Cad$100,-
Van 45 dagen tot 31 dagen voor vertrek 20% van de huursom met een minimum van Cad$500,-.
Van 30 dagen tot 15 dagen voor vertrek 80% van de huursom met een minimum van Cad$1000,-
Van 14 dagen tot de dag van ophalen + no show 100% + lokale belastingen. Bij een One Way rental gelden bovenstaande annuleringskosten en een toeslag van Cad$200.

Achterlatingskosten
Indien u de Fraserway camper bij een ander verhuurstation wordt ingeleverd, worden er achterlatingskosten berekend. Prijzen op aanvraag. De achterlatingskosten zijn excl. lokale belastingen. De minimale huurperiode voor een One Way rental is 14 dagen. De achterlatingskosten kunt u vooraf reeds voldoen en deze wordt omgerekend tegen de koers op het moment van reserveren. Let op: Geen one way huur mogelijk bij de Four Seasons campers.

Reparaties
Voor het vervangen van onderdelen of reparaties voor een bedrag hoger dan CA$50,- dient vooraf authorisatie door Four Seasons / Fraserway gegeven te worden. Er kan alleen tot vergoeding over worden gegaan indien er een geldige rekening overlegd kan worden. Het niet goed functioneren van airconditioning systemen, magnetrons / ovens, radio’s en cruise control wordt niet als motorpech beschouwd, derhalve wordt hiervoor geen compensatie gegeven.

Verzekeringen
De camperhuur is inclusief basisverzekering van Cad$5.000.000,- met een eigen risico van Ca$7500,- per schadegeval, in geval van diefstal, auto-ongeluk, vandalisme en brand (geen persoonlijke bezittingen), schade aan de banden, ruitschade, aanrijding met dieren, schade ontstaan door het achteruit rijden van de camper, weersinvloeden: (o.a. hagel, storm, overstroming), schade aan het interieur en vervanging van verloren campersleutels of sleutels die in de camper worden vergeten en alle overige schade dit ter beoordeling van Fraserway RV.

Indien CDR-verzekering ad Cad$25,- per dag (max. Cad$750,- per huur) is afgesloten wordt bovengenoemd eigen risico teruggebracht tot Cad$750,- per schadegeval.

Bij het afsluiten van een extra CDR-Plus Ca$12,- per dag (kan alleen in combinatie met een CDR verzekering) wordt het eigen risico teruggebracht naar Ca$0,-.

Medebestuurders dienen altijd op de huurovereenkomst te worden vermeld.

Verval van verzekering
De dekking van de verzekering vervalt geheel bij het rijden onder invloed van drank, drugs, schade ontstaan door een bestuurder die niet op het huurcontract vermeldt staat of niet de leeftijd van 21 jaar heeft. Ook bij schade onstaan door verkeerde benzine te tanken, nalatigheid bij het controleren van de vloeistoffen (o.a. water, oliepeil) en bandenspanning, schade door oververhitting van remmen, versnelling en moter, schade ontstaan door het rijden in “verboden”gebied (zie rijrestricties) en schade aan de boven- en onderkant van de camper en overige schade dit ter beoordeling van Fraserway RV.

Reisverzekering
U bent niet verzekerd voor schade aan persoonlijke eigendommen en lichamelijk letsel. Hiervoor adviseren wij u een goede reisverzekering af te sluiten.

MH niet beschikbaar?
Indien de gereserveerde motorhome onverhoopt niet beschikbaar is, zal een motorhome uit een hogere categorie beschikbaar worden gesteld. Extra kosten die hier uit voortvloeien (o.a. brandstof, ferry overtocht etc.) worden niet gerestitueerd. Indien slechts een lagere categorie beschikbaar is verplicht de verhuurmaatschappij zich uitsluitend tot terugbetaling van het verschil in huurprijs.

Restitutie
Indien op de ingangsdatum geen motorhome beschikbaar is, verplicht de verhuurmaatschappij zich uitsluitend tot vergoeding van de daghuurprijs. Op (gedeeltelijk) ongebruikte vouchers wordt geen restitutie verleend. Evenmin wordt restitutie verleend indien u de motorhome niet heeft kunnen huren vanwege het feit dat u niet over de juiste papieren beschikte.

NB:
Deze lijst van voorwaarden geeft een indicatie. Ter plaatse krijgt u aanvullende informatie.


Bekijk hier de campertarieven en campertypes van Fraserway.
Bekijk hier de campertarieven en campertypes van Four Seasons.

Bekijk hier de aanbiedingen van Fraserway & Four Seasons.