El Monte RV praktische informatie

El Monte RV praktische informatie


Huurtarief
De huurprijzen zijn gebaseerd op het flex-tarief systeem. De tarieven worden wekelijks door de verhuurder vastgesteld aan de hand van vraag en aanbod en zijn alleen geldig indien in de desbetreffende week (uiterlijk op zaterdag)  de reservering wordt vastgelegd. Per 7 huurdagen kan een andere dagprijs van toepassing zijn. De huurprijs wordt per nacht berekend.

Leeftijd en documenten:
Minimum leeftijd van bestuurders is 21 jaar en in het bezit van een rijbewijs. Geldig rijbewijs verplicht en internationaal rijbewijs sterk aanbevolen. Bij het ophalen van de camper dient een geldig legitimatiebewijs en geldig rijbewijs getoond te worden door alle bestuurders. Er is geen toeslag voor extra bestuurders. Alle bestuurders dienen het huurcontract te ondertekenen. De hoofdbestuurder dient een creditcard op eigen naam te tonen, waarop het borgbedrag doorbelast wordt. 

Openingstijden van de verhuurstations:
Locaties: Las Vegas, Los Angeles, Orlando en San Francisco
April t/m september: maandag t/m zaterdag van 08:00 - 17:00 uur en zondag van 08:00 uur - 16:00 uur.
Oktober t/m maart: maandag t/m zondag van 09:00 - 16:00 uur.

Locatie: Dallas
April t/m september: maandag t/m zaterdag van 08:00 - 17:00 uur.
Oktober t/m maart: maandag t/m zaterdag van 09:00 - 16:00 uur. 

Locatie: New York
April t/m september: maandag t/m zaterdag 08:00 - 17:00 uur.
Oktober t/m maart: maandag t/m vrijdag 09:00 - 16:00 uur.

Locatie: Vancouver, Bellingham, WA (USA)
April t/m september: maandag t/m zaterdag 09:00 - 17:00 uur.
Oktober t/m maart: maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur.
Wintersluiting in periode: 26 januari - 11 februari. 

Locaties: Denver, Miami, Chicago, Phoenix, San Diego en Salt Lake City
April t/m september: maandag t/m vrijdag 08:00 - 17:00 uur.
Oktober t/m maart: maandag t/m vrijdag 09:00 - 16:00 uur.


Op onderstaande officiële feestdagen zijn de verhuurkantoren gesloten:

Feestdagen
  2019
Easter Monday 21 april 2019
Memorial Day 27 mei 2019
Independence Day 04 juli 2019
Pioneer Day (alleen Salt Lake City) 24 juli 2019
Burning Man (alleen San Francisco) 01-03 september 2019
Labor Day 02 september 2019
Thanksgiving Day 28 november 2019
Christmas Eve 24 december 2019
Christmas Day 25 december 2019
New Year's Eve 31 december 2019
New Year’s Day 01 januari 2020


Transfer
Naar de volgende verhuurlocaties worden vanaf specifieke hotels gratis shuttle transfers verzorgd: Dallas, Las Vegas, Los Angeles, Orlando, Newark Airport (New York), San Francisco en Vancouver. Klik hier voor een overzicht van hotels vanwaar transfers verzorgd worden naar de verhuurlocaties. Overzicht onder voorbehoud van wijziging.

Voor alle andere verhuurlocaties, of vanaf hotels die niet in het overzicht vermeld staan, dient u op eigen gelegenheid en op eigen kosten naar de verhuurlocatie te reizen. Op de dag van  ophalen van de camper, dient u voor 09:00 uur telefonisch contact op te nemen met de verhuurder, middels een gratis telefoonnummer: 1-800-367-6507, om te vernemen hoe laat u wordt opgehaald. Bovengenoemd telefoonnummer is alleen gratis vanaf een vaste telefoon, niet te gebruiken vanaf een mobiele telefoon. 

Vanaf de bovenvermelde locaties is een shuttle transfer na het inleveren van de camper naar luchthavens en specifieke (luchthaven)hotels inbegrepen. De shuttle transfer vertrekt op een specifiek tijdstip, na 11:00 uur. Kunt u hier vanwege uw tijdsplanning i.v.m. bijvoorbeeld de vertrektijd van uw terugvlucht geen gebruik van maken, dan heeft u geen recht op vergoeding van een transfer.


Verhuurlocaties:

 • Chicago 
 • Dallas
 • Denver 
 • Las Vegas
 • Los Angeles
 • Miami
 • New York
 • Orlando
 • Phoenix
 • Salt Lake City
 • San Diego
 • San Francisco
 • Vancouver, Bellingham, WA (USA)


Ophaaltijden en inlevertijden:
De campers kunnen vanaf 13:00 uur worden opgehaald, met uitzondering voor klanten die PAD hebben bijgeboekt. Indien u niet gebruik kunt maken van de gratis transfer of de camper ophaalt op een locatie waar deze niet wordt aangeboden met transfer, dient u altijd contact op te nemen met de verhuurlocatie om te informeren hoe laat u de camper kunt ophalen. U gelieve niet onaangekondigd op de verhuurlocatie te verschijnen. U kunt de camper uiterlijk 1 uur voor sluitingstijd ophalen. 

De campers dienen tussen 08:00 (of 09:00 uur, afhankelijk van de openingstijd van het verhuurkantoor) en 11:00 uur te worden ingeleverd. Indien de camper na 11:00 uur wordt ingeleverd, wordt een boete van US$ 50,- per uur doorberekend. Indien de camper op een eerdere datum dan de geboekte inleverdatum wordt ingeleverd, wordt geen restitutie van de niet genoten huurdagen gegeven.

De binnenkant van de camper (leefruimte) dient schoon gemaakt te zijn en de water- en afvaltanks dienen geleegd te zijn.

PAD (Priority AM Departure)
Wilt u uw camper vroeg ophalen en als eerste op pad zijn, dan kunt u tegen een toeslag een PAD-pakket bijboeken (uiterlijk 14 dagen voor ingang van de huur bij te boeken). Dit is mogelijk voor de verhuurlocaties: Dallas, Las Vegas, Los Angeles, Orlando, New York (Newark) en San Francisco. De transfers vertrekken al vanaf 06:45 uur. Ophalen kan tussen 09.00-11.00 uur. Indien u gebruik maakt van PAD, dan dient u voor vertrek online in te checken: www.MyElMonteRV.com/check-in 

Borgsom:
Bij het ophalen van de camper dient een borgsom voldaan te worden. Zorg voor voldoende limiet op uw creditcard. De borgsom bedraagt US$1000,- en kan alleen per creditcard voldaan worden. (Visa, MasterCard, American Express en Diners Club). De borgsom wordt niet van de creditcard afgeschreven, maar op de kaart gereserveerd. Dat wil zeggen dat uw  bestedingslimiet met de borgsom verminderd wordt.

Rij-restricties:
De verhuurder heeft het recht om aanvullende rij-restricties op te leggen indien weersomstandigheden of wegcondities dit noodzakelijk maken. Het rijden in de volgende gebieden is in geen geval toegestaan:

 • Death Valley: niet toegestaan in juli en augustus. Op eigen risico in mei, juni en september, maar wordt afgeraden bij hoge temperaturen. Eventuele schade is voor eigen rekening. 
 • Mexico: alleen toegestaan met MALI-verzekering en op eigen risico. Eventuele schade is voor eigen rekening.
 • Manhattan / New York City: niet toegestaan. Onverharde en niet-openbare wegen, stranden e.d: niet toegestaan. 
 • Ontario & Québec: El Monte adviseert in Montréal, Ottawa en Québec City om uw camper op een camping te laten staan en met het openbaar vervoer naar de stad te gaan, vanwege verhoogde kans op diefstal.
 • Alaska & Noord-Canada: is op eigen risico. Eventuele schade is voor eigen rekening.


Winterization
Zodra er kans op vorst is, dient de camper ‘winterized’ te worden, om te voorkomen dat waterleidingen stuk vriezen. Dat betekent dat geen water in de camper beschikbaar is (voor toilet gebruik, in de keuken en douche). Indien de temperatuur 35 graden Fahrenheit (ca. 1,5 graden Celcius) of lager is op het moment dat de camper wordt opgehaald, dan wordt de camper in winterized conditie opgeleverd. Indien de huurder tijdens de reis door gebieden reist waar de temperatuur op of onder het vriespunt zakt, is de huurder zelf verantwoordelijk voor het ‘winterizen’ van de camper en de kosten daarvoor. Indien de camper winterized is en wordt ingeleverd bij een verhuurkantoor waar op dat moment de temperaturen boven het vriespunt liggen, zal er een toeslag van US$150,- berekend worden als ‘re-winterization’ toeslag.

Campground Resort Pass
El Monte RV werkt samen met Thousand Trails en Encore RV Resorts. De 2 grootste luxe camping resort ketens in de Verenigde Staten. Exclusief bij El Monte RV kunt u een campground RV Pass aanschaven (bij boeking opgeven). Hiermede kunt u voor de gehele duur van de camperhuur overnachten op de 170 deelnemende campings. De campings zijn te vinden op populaire toeristische locaties en bij nationale parken. De campings zijn resort-stijl campings met een breed aanbod aan faciliteiten en zijn kind-vriendelijk. De overnachtingen dienen voor aankomst online geboekt te worden via: www.RVontheGo.com. In vakantie periodes is het aan te bevelen de campings vroeg te reserveren.

Inhoud klaarzetkosten:
Volle gas tank
Toilet Chemicaliën en toilet papier
Volle schoonwater tank
Schoonwater slang en rioleringsslang
Instructie handboek
Persoonlijke uitleg over de werking van de camper
Camping gids en kaarten
Schoonmaak van de buitenkant van de camper bij terugkomstVerzekeringen:
Inbegrepen in de standaard huursom:

 • Public Liability Insurance.
 • Schadeverzekering met een eigen risico van US$1000,- (uitsluitingen van toepassing).

Optioneel kunt u via El Monte ter plaatse de volgende verzekering afsluiten:

 • Een aanvullende aansprakelijkheid verzekering afsluiten (SLI)

Kosten voor aanvullende verzekeringen vindt u in het prijsoverzicht.
Bekijk hier een overzicht van de verzekeringsvoorwaarden van El Monte RV. Bij het ophalen van de camper ontvangt u een compleet overzicht van huurvoorwaarden.