Camperhuur Asco Campers Namibië

Camperhuur Asco Campers Namibië


Waarom we Asco Car Hire preferent aanbieden:
-          De vloot bestaat uit voertuigen geschikt voor lodge reizen als wel voor kampeerreizen (met daktenten of grondtenten).
-          Alle voertuigen zijn uitgerust voor het rijden in Afrika; ze hebben een dubbele brandstoftank, ingebouwde watertank, dubbel accusysteem, twee reservewielen, een bullbar & rollbar en zijn GPS getrackt.
-          Eigen werkplaats en 24-uurs service in geval van pech en calamiteiten.
-          Engels, Duits en Nederlands sprekend team om u bij te staan.
-          Gratis shuttle bus van/naar het vliegveld in Windhoek.

Asco Car Hire is één van de grootste autoverhuurders in Namibië en volledig gespecialiseerd in compleet uitgeruste 4x4’s die uitermate geschikt zijn voor self-drive vakantiereizen in Namibië, Botswana, Zuid-Afrika (inclusief Swaziland en Lesotho), Zimbabwe, Mozambique en Malawi. Het team bestaat uit meer dan 40 medewerkers en het bedrijf is centraal gelegen op het zuidelijke industrieterrein van Windhoek.

Asco Car Hire beschikt over een vloot van meer dan 200 4x4 voertuigen. Men biedt nieuwe of zeer recente modellen 4x4 voertuigen aan, die technisch volledig zijn aangepast voor het rijden over de avontuurlijke onverharde Afrikaanse wegen. Alle voertuigen zijn perfect onderhouden en worden voor elke verhuurperiode onderworpen aan een uitgebreide inspectie en controle. 

Asco Car Hire verhuurt 4x4 voertuigen voor de kampeerliefhebbers, die speciaal zijn uitgerust met alles wat nodig is om comfortabel te kunnen kamperen. Onbeperkte kilometers, een dubbele brandstoftank, 40 liter watertank, een dubbel accusysteem, evenals een ‘bull- en rollbar’ voor extra veiligheid, worden standaard meegeleverd.

Hoewel de Namibische wegen in relatief goede staat verkeren, is slechts 15% geasfalteerd. De meest wegen zijn zogenaamde gravelwegen of ‘dirt roads’, die vaak in prachtige, maar afgelegen gebieden liggen. Veel van deze adembenemende ‘tracks’ gaan over ruig terrein en zijn alleen toegankelijk per 4x4. Veel buitenlandse bezoekers hebben, ondanks hun jarenlange rijervaring, geen of weinig kennis van het rijden op gravelwegen en al helemaal niet van het echte off-road rijden. Om hen voor te bereiden op wat te wachten staat, adviseert Asco Car Hire uitgebreid over het gebruik van het 4x4 voertuig op de Namibische wegen. Mocht er zich onderweg onverhoopt een technisch probleem voor doen, dan is het verhuurbedrijf op het alarm- en servicenummer 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.

Value Car Rental
Value Car Rental behoort tot dezelfde organisatie als Asco Car Rental. Onder deze naam worden wat ‘oudere’ voertuigen onder het ‘budget-merk’ Value Car Rental  verhuurd aan klanten met een beperkter budget en/of klanten die het niet erg vinden om een iets ouder voertuig (jaar model 2011/2012) met wat meer kilometers (ongeveer 150.000 km) te huren. De uitrusting is hetzelfde, maar extra’s (zoals de shuttle bus en additionele uitrusting) dient apart geboekt te worden. Daarnaast geldt bij Value Car Rental een 48-uurs service in plaats van een 24-uurs service bij Asco Car Hire. Dit betekent niet dat men niet direct aan de slag gaat om te assisteren bij een pechgeval, maar dit betreft een mogelijke compensatie voor verloren huurdagen, welke pas ingaat na 48 uur, terwijl dit bij Asco na 24 uur in gaat. 

Gratis vervoer luchthaven
Asco Car Hire biedt een gratis airport shuttle service aan tussen 07.00-17.00 uur, 7 dagen per week. Uiterlijk 7 dagen voor aankomst dienen alle details omtrent uw aankomst in Windhoek (aankomstdatum- en tijd, luchtvaartmaatschappij en vluchtnummer, aantal personen) bij Asco Car Hire bekend te zijn. Er zal een gratis shuttle service beschikbaar zijn om u naar het depot in Windhoek te vervoeren om daar uw voertuig in ontvangst te nemen. Het is ook mogelijk om u eerst naar uw accommodatie in Windhoek te laten brengen, indien u pas later of de volgende dag uw voertuig in ontvangst wil nemen. De shuttle service van en naar de luchthaven en uw accommodatie is gratis. Helaas rijdt deze gratis shuttle bus niet naar lodges in de omgeving van het vliegveld of naar lodges buiten Windhoek. De aangeboden gratis shuttle service rijdt volgens een vast tijdschema en volgens een vaste route (alleen Windhoek- Airport v.v., geen gravelwegen). De shuttle service is operationeel vanaf 07.00 (eerste vertrekmogelijkheid vanaf Asco Car Hire) tot 17.00 (laatste vertrekmogelijkheid vanaf Asco Car Hire). De shuttle vertrekt 90 minuten na geplande aankomsttijd van de betreffende vlucht. Indien men na 17.00 bij het depot in Windhoek aankomt, dan zal de overhandiging van het voertuig de volgende dag plaatsvinden. 

Coffee Garden & Curio Shop
Geniet na aankomst of voor vertrek nog van een koud drankje of een kop koffie op het terras van de koffieshop. Nuttig een tosti of een pizza, voordat men op reis gaat of weer naar de luchthaven vertrekt en geniet van een klantvriendelijke bediening en gratis internet (WiFi) in de relaxte setting van een kleine tropische tuin. Bezoek ook de shop voor de aankoop van de meest belangrijke zaken voor onderweg, zoals insecten werende middelen en gedetailleerde wegenkaarten. Maar ook voor brandhout, houtskool en bijvoorbeeld 5 liter flessen drinkwater, kunt u hier terecht. Dit wordt dan voor u in uw auto geladen en dat scheelt weer een hoop sjouwwerk.... 

Kampeermateriaal
Gereedschap waarmee elke 4x4 standaard is uitgerust: 
Extra brandstoftank (of jerrycan), twee reservewielen, zekeringen, wiel moersleutel, complete gereedschapskist, handborstel set, gevarendriehoek, sleepkabel, banden drukmeter, spade, EHBO set, veiligheidsvest, brandblusser, krik en houten ondersteuningsblok voor de krik. 

Kampeermateriaal waarmee een voor camping uitgeruste 4x4 is uitgerust
- Kampeertafel en –stoelen, complete keukenset, een gaskoker, een gas- of LED lamp, 2 gasflessen, BBQ set, waterkan, een stofvrij aluminium kist.
- Double cab: 2 daktenten met matrassen (dikte 8 cm). 
- Single cab: 1 daktent met matras (dikte 8 cm). 

Alle voertuigen zijn uitgerust met een 220V/12V koelkast. 1 (of 2) daktent(en) met matrassen, laken(s), dekbed(den) en kussens.