Camperhuur Down Under

Camperhuur Down Under


Het is een lange zit voordat u op de plaats van bestemming bent aangekomen, maar de beloning is dan ook formidabel: Australië en Nieuw-Zeeland zijn fantastische en bijzonder veelzijdige reisbestemmingen. Beide landen lenen zich uitstekend om per camper ontdekt te worden. 

De enorme uitgestrektheid van Australië, dat qua oppervlakte groter is dan Europa, maakt dat de afstanden veelal groot zijn. Hoe prettig is het om al uw spullen bij de hand te hebben, te kunnen stoppen waar u wilt om zo optimaal te kunnen genieten van de mooiste plekken. Bovendien maakt u onderweg en op campings makkelijk contact met de lokale bevolking. Australiërs zijn bijzonder ‘easy going’, hun ‘no worries’ mentaliteit werkt aanstekelijk. 

Nieuw-Zeeland is qua formaat aanzienlijk kleiner dan Australië: ca. 8 x zo groot als Nederland. Maar de natuurlijke diversiteit is indrukwekkend. Onderweg komt u ongetwijfeld op schitterende plekken, waar u wellicht langer wilt verblijven dan u aanvankelijk had gepland. Met een camper heeft u de vrijheid om elke dag weer opnieuw te bekijken waar u die dag naar toe gaat.

U heeft keuze uit een uitgebreid aanbod aan campertypes: van een zeer eenvoudig camperbusje tot een luxe 6-persoons motorhome. Van (bijna) nieuwe modellen, tot oudere campers voor de budget reiziger. Een passende oplossing voor bijna elk reisgezelschap!

De wegen in beide landen zijn goed en buiten de grote steden rustig. De faciliteiten op de commerciële campings zijn vergelijkbaar met de West-Europese campings. Daarnaast zijn in Nieuw-Zeeland ca. 250 openbare campings te vinden die beheert worden door het Department of Conservation. De faciliteiten op deze campings zijn zeer eenvoudig, maar de campings liggen op de mooiste plekken en zijn bijzonder voordelig. Op bepaalde plekken in Nieuw-Zeeland is het mogelijk om vrij te kamperen, in de zogeheten Freedom of Camping zones. Informeer bij lokale bezoekers en toeristencentra waar u deze kunt vinden. Indien u dit overweegt dient de camper over een afval watertank en toilet te beschikken. Ook in Australië kunt u op aangegeven plekken vrij kamperen. In met name afgelegen gebieden bieden ‘Road houses’; tankstations met veelal een restaurant en/of andere faciliteiten erbij ook kampeerplekken. Kortom, twee bestemmingen die op u wachten om per camper verkend te worden.