Autoreis Ontario en Nova Scotia

 • Autoreis in het oosten van Canada
 • Bezoek de Niagara Falls
 • Bezoek aan Cape Breton Island
 • 18 dagen
 • Autoreis
 • Individueel, Reizen met kinderen
 • Reiscode: ACA151214
€ 1627,-
Bovenstaande betreft de meest gunstige prijs,
bekijk prijzen en vertrek voor meer informatie.
Al onze reizen zijn maatwerk.

Helaas is deze reis (tijdelijk) niet beschikbaar. Indien u een prijsopgave voor deze of een soortgelijke reis wenst voor deze reis dan kunt u telefonisch/ per e-mail contact met ons opnemen.

Kan ik u helpen?
Mirja Rempt
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Uitbreidingen

Ontario Highlights & Road Trip Nova Scotia

Een unieke reis waarbij u in het oosten van Canada zowel de provincie Ontario als Nova Scotia bezoekt. De vliegreis wordt uitgevoerd met Air Canada die vanaf Schiphol rechtstreeks vliegt naar Toronto (Ontario). Na een kennismaking met deze provincie vliegt u naar Halifax (Nova Scotia) en bezoekt u de provincie Nova Scotia.

De provincie Ontario biedt een opvallende diversiteit zoals haar negentiende eeuwse dorpjes, moderne metropolen, uitzonderlijke natuurgebieden, ruige gebieden die ideaal zijn voor de outdoor liefhebber en de wereldberoemde Niagara Falls. In Ontario liggen ook The Great Lakes. Tevens liggen in deze provincie lieflijke boerderijen met oneindige graslanden. Ook treft u in deze provincie de charmante hoofdstad van Canada: Ottawa en de grootste stad van Canada: Toronto, aan.

In Nova Scotia maakt u een afwisselde autoreis langs de spectaculaire kustlijn en bezoekt u het legendarische Cape Breton Island en volgt u de beroemde Cabot Trail. Ook de reis door Nova Scotia is met zorg samengesteld en uitermate geschikt voor de reiziger die een natuurreis wil combineren met een kleurrijk en historisch deel van Canada.

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Toronto
U vliegt met de luchtvaartmaatschappij Air Canada naar Toronto. Na aankomst reist u op eigen gelegenheid naar uw accommodatie. U logeert twee nachten in Toronto. Wellicht heeft u nog gelegenheid om in de stad rond te kijken.
Dag 2: Toronto
Vandaag heeft u alle gelegenheid om deze bruisende metropool te verkennen. Toronto is de grootste stad van Canada en tevens het economisch centrum van het land. In de lente, zomer en herfst is de temperatuur er heerlijk, zitten de terrassen vol en maakt u kennis met meer dan honderd nationaliteiten. Ga heerlijk eten in één van de vele restaurants, winkelen in de langste winkelstraat ter wereld of bekijk de stad vanuit de CN Tower. Ook bezienswaardig zijn het sprookjeskasteel Casa Loma, de ondergrondse winkelstad, het oude Fort York en één van Canada’s oudste musea over archeologie, historie en cultuur, het Royal Ontario Museum.
Dag 3: Toronto – Niagara Falls ca. 130 km
Vanochtend haalt u uw huurauto op en begint u aan uw rondreis door Ontario. U rijdt langs Lake Ontario naar Niagara Falls. U rijdt door een fraai gebied met veel wijnboerderijen. Het historische stadje Niagara on the Lake is beslist een bezoek waard. Neem de tijd om rond te neuzen in de bijzondere winkeltjes. Trek zeker uw regenjas aan voordat u aan boord gaat van de Maid of the Mist! Met de Maid of the Mist vaart u naar de American Falls en dan langs indrukwekkende rotsformaties naar de kolossale Horseshoe Falls. Dé gelegenheid om prachtige foto’s te maken.
Dag 4: Niagara Falls – Gananoque ca. 415 km
Eindbestemming voor vandaag is de curieuze stad Gananoque, een goede uitvalsbasis om het gebied van de ‘duizend eilanden’ te verkennen. Vanuit het verderop gelegen Rockport scheept u in voor een 1 uur durende ‘Duizend eilanden’ cruise (inbegrepen). Ontspannen geniet u tijdens deze cruise van het weelderige landschap, mooie landhuizen en het bekende Boldt Castle.
Dag 5: Gananoque – Ottawa ca. 165 km
U rijdt verder langs de St. Lawrence. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het historische ‘Upper Canada Village’ in Morrisburg. Dit dorpje geeft een kijkje in het leven van de eerste pioniers aan het begin van de 19de eeuw. Aan het einde van de dag arriveert u in de hoofdstad van Canada: Ottawa, gelegen aan de Ottawa rivier. 
Dag 6: Ottawa
Gelegenheid om de hoofdstad van Canada te leren kennen. Deze leuke stad staat boordevol met mooie, historische gebouwen, diverse musea, vele shopping malls en gezellige restaurants. Breng een bezoek aan de parlementsgebouwen en woon het wisselen van de wacht bij. Maak kennis met de 1000-jarige geschiedenis van de menselijke beschaving in Canada in het Canadian Museum of Civilization, of bezoek de National Gallery van Canada. Wandel langs het Rideau kanaal. Geniet van de By Ward markt, een kleurrijke boerenmarkt die hier al sinds 1840 wordt gehouden. In de omliggende straten zijn talloze cafés, restaurants en boetieks. U zult zich in Ottawa geen moment vervelen!
Dag 7 - 8: Ottawa – Rice Lake / Peterborough area ca. 280 km
U verlaat de hoofdstad van Canada en rijdt via een mooie route richting Peterborough, gelegen in het schitterende Kawartha merengebied. Peterborough is een middelgrote stad. Geniet van de ontspannen atmosfeer in dit waterrijke gebied. In de omgeving kunt u prima vissen, kanoën, fietsen, paardrijden en wandelen. Eén van de grootste toeristische trekpleisters is de Peterborough Lift Lock. Dit is een sluis in het Trent Canal, die in één keer een niveauverschil overbrugt van twintig meter. Daarmee is het de hoogste botenlift van de wereld. Vanuit de jachthaven van Peterborough aan Little Lake worden twee uur durende rondvaarten gemaakt waarmee u de sensatie van deze liftsluis zelf kunt ervaren.
Dag 9: Rice Lake / Peterborough area – Toronto ca. 160 km + vliegreis Toronto - Halifax

Welkom in Halifax, hoofdstad van Nova Scotia!

U verlaat het gebied van Peterborough en rijdt naar de luchthaven van Toronto. Nadat  u de huurauto heeft ingeleverd checkt u in voor uw vlucht naar Halifax. Het vluchtschema luidt (onder voorbehoud): Vlucht AC 610 vertrek Toronto 14.30 uur en aankomst Halifax 17.36 uur. Na aankomst neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u naar uw accommodatie. 
Dag 10: Halifax – Liscomb Mills ca. 172 km
Vanochtend maakt u aan boord van de Gray Line Tram (inbegrepen) een 1 uur durende rit door Halifax en ziet u de historische hoogtepunten van de stad zoals de Citadel, Harbour 21, Titanic’s cemetry en St. Paul’s Church. In de middag rijdt u naar Liscomb Mills. 
Dag 11: Liscomb Mills – Baddeck ca. 221 km
Vandaag staat een bezoek aan Cape Breton Island op het programma. U heeft thans de mogelijkheid om de schitterende kustlijn, de heuvels en de valleien met de meren te bezichtigen. U zult ongetwijfeld regelmatig stoppen om te genieten van de prachtige panorama’s. Het schrale hoogland en de ruige kust doen verbluffend veel aan de Schotse Hooglanden denken. Naast de natuur biedt de omgeving ook veel historische sites, die herinneringen oproepen aan de bevolking die dit gebied ontdekte zoals de Britten, Fransen en uiteraard de Schotten. U logeert in Baddeck, fraai gelegen aan de oevers van het Bras d’Or Lake.
Dag 12 - 13: Baddeck – Ingonish ca. 85 km
U rijdt naar Ingonish waar u twee nachten verblijft in de Keltic Lodge. De lodge ligt net buiten Ingonish en heeft een spa & wellness centrum, tennisbanen en een fitnesscentrum. Voor diegenen die graag fietsen biedt het resort een fietsverhuur. Tijdens uw verblijf in Ingonish heeft u de gelegenheid om de beroemde Cabot Trail te rijden (ca 300 km). Dit wordt niet voor niets de mooiste route van Oost-Canada genoemd: steile kliffen en verlaten hoogveengebieden, rode granietrotsen te midden van opspattend schuim en kleine vissersdorpen met opgestapelde kreeftenvallen. U rijdt langs watervallen, snelstromende beekjes en u heeft grote kans dat u elanden ziet. Een dagtocht die wij u van harte kunnen aanbevelen. 
Dag 14: Ingonish – Sydney ca. 142 km
Het Forteresse van Louisbourg is vandaag de belangrijkste attractie. Dit is het grootste Nationaal Historisch Park van Canada en de sterkste vesting die ooit door de Fransen in Noord-Amerika is gebouwd. Tussen juni en eind september laten gekostumeerde ‘animators’ de tijden van zomer 1744 herleven. U ziet hier exercerende soldaten en aristocraten die de lakens uitdelen – een nauwkeurige weergave van het leven in 1744. De liefde voor de geschiedenis gaat zo ver dat in de twee restaurantjes van het museumstadje wordt gekookt op basis van 18de eeuwse recepten.
Dag 15: Sydney – West Bay ca. 148 km
U rijdt vandaag naar West Bay, de ingang van Cape Breton Island. Er zijn meerdere mogelijkheden om naar West Bay te rijden. De Fleur-de-Lis Trail, de mooiste route, volgt de Atlantische kust en voert u door indrukwekkende landschappen en langs leuke vissersdorpjes.
Dag 16: West Bay – Halifax ca. 331 km
Vandaag rijdt u terug naar Halifax. Wellicht heeft u nog gelegenheid om zelf rond te kijken in Halifax. Deze havenstad met circa 380.000 inwoners kent een bruisend uitgaansleven en met name in de weekenden. De stad dankt haar jeugdige imago in belangrijke mate aan de vijf universiteiten. Niettemin is de stad trots op haar ouderdom en haar historische bezienswaardigheden. 
Dag 17: Vliegreis Halifax – Toronto – Amsterdam
In aansluiting op de vertrektijd van uw vlucht rijdt u naar de luchthaven van Halifax. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd checkt u in voor uw terugvluchten naar Nederland. Het vluchtschema luidt (onder voorbehoud): vlucht AC 619 vertrek Halifax 17.15 uur en aankomst Toronto 18.35 uur. Vlucht AC 824 vertrek Toronto 20.45 uur en aankomst Amsterdam 10.15 uur (volgende ochtend).
Dag 18: Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

Routekaart

Recensies

Autoreis Ontario en Nova Scotia 1627 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

Dagelijks vertrek van 21 juni 2016 – 26 september 2016.


Hotels tijdens deze reis:


Prijzen in Euro per persoon

Middenklasse accommodatie   
Vertrek uit Nederland: 2 pers 3 pers 4 pers
21 jun 16 - 22 aug 16 2365 2019 1817
23 aug 16 - 04 sep 16 2195 1849 1647
05 sep 16 - 26 sep 16 2156 1823 1627

 

Superior accommodatie 
Vertrek uit Nederland: 2 pers
21 jun 16 - 23 jun 16 2534
24 jun 16 - 22 aug 16 2632
23 aug 16 - 02 sep 16 2462
03 sep 16 - 26 sep 16 2347


Toeslag United:
Indien u met United vliegt via de Verenigde Staten betaalt u een toeslag op de luchthavenbelasting € 40,- per persoon.

Toeslag autohuur:
Indien uw huurperiode ingaat in de periode 11 jul-22 aug dan betaalt u een toeslag van € 5,- per auto per dag. Let op, voor deze reis zijn er 2 huurperiodes van toepassing: 1 x huur in Toronto op dag 3 en 1 x huur in Halifax op dag 9.


Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam-Toronto-Halifax met United of Air Canada.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • Ontario:
 • 8 Overnachtingen in naar keuze middenklasse of superior hotels op basis van logies. Bij 2 personen: 2-persoonskamer, bij 3 personen: 3-persoonskamer en bij 4 personen: 4-persoonskamer (3- en 4-persoonskamers alleen mogelijk in middenklasse categorie).
 • 7 Dagen autohuur van Avis op basis van Superplus tarief. Ophalen op dag 3 in de ochtend Toronto Downtown locatie, inleveren op dag 9 in de middag Toronto Airport. Type Compact (B) bij deelname 2 personen en type Full-Size (E) bij deelname van 3-4 personen.
 • 1 Uur durende 1000 Islands cruise (dag 4).
 • Informatiepakket.
 • Nova Scotia:
 • 8 Overnachtingen in naar keuze middenklasse of superior accommodaties op basis van logies. Bij 2 personen: 2-persoonskamer, bij 3 personen: 3-persoonskamer en bij 4 personen: 4-persoonskamer.
 • In middenklasse accommodatie: 4 x ontbijt inbegrepen, in superior accommodatie 2 x ontbijt inbegrepen.
 • 8 Dagen autohuur van Avis op basis van Superplus tarief. Type Compact (B) bij 2 personen en type Full-size (E) bij 3-4 personen.
 • Historische tour (1 uur) in Halifax op dag 10.
 • Informatiepakket.

Niet inbegrepen:

 • Eventueel extra verhoging brandstoftoeslag.
 • Maaltijden, entreegelden nationale parken.
 • Overige kosten.
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

Uitbreidingen