Camper wegbrengen in Canada

Camper wegbrengen in Canada


Canada is op veel verschillende manieren te ontdekken. Één van onze favoriete manieren? Per camper! Maar wat dacht u van een rondreis in een splinternieuwe camper door Canada tegen een flinke korting? Klinkt goed toch? Dit kan met een zogenaamde wegbrengcamper. Lees snel verder over wat dit is en hoe u een camper kunt wegbrengen in Canada.

 

Een wegbrengcamper, wat is het eigenlijk?

Het reizen per camper betekent vrijheid, zelf kunnen koken waar en wanneer u wilt en slapen midden in de natuur. In Canada komt u op tal van manieren aan een camper. U kunt er gewoon eentje huren of u kunt een camper tijdens het gebruik zogezegd terugbrengen in Canada. Hier zit een groot verschil in, want zodra u een camper wegbrengt in Canada kan dit veel geld schelen. Let daarbij nog even goed op, want voor het wegbrengen van een camper zijn er twee opties. Namelijk gloednieuwe campers die van de fabriek naar een bepaalde locatie gebracht moeten worden of ‘bestaande’ campers die van plaats A naar plaats B gebracht moeten worden. Het verschil zit hem voornamelijk in de prijs en wij vertellen u graag waarom.

 

 

Gloednieuwe campers wegbrengen

Laten we beginnen bij het wegbrengen van gloednieuwe campers in Canada. Ieder jaar rollen er in het voorjaar nieuwe campers van de band in de grote fabrieken. Dit zijn campers die u kunt wegbrengen. Deze campers moeten namelijk vanuit de fabriek verspreid worden door Canada. Soms doet het personeel dat en soms vragen ze toeristen dit te doen.

 Wat het grote voordeel voor fabrikanten is? U kunt tijdens deze reis de camper testen. Waarom? Dit zodat als er iets niet werkt, het gerepareerd kan worden voordat het hoogseizoen begint. Het wegbrengen van de camper in Canada kan vaak voor enorm lage prijzen; u doet wat voor het bedrijf en het bedrijf doet wat voor u. Bovendien hoeft u vaak niet te betalen voor de vele extra’s zoals bedlinnen, handdoeken of een keukenpakket. Klinkt aantrekkelijk, nietwaar? Voor een aantrekkelijke prijs in een nieuwe camper door Canada reizen en het enige dat u hoeft te doen is de camper op de afgesproken dag naar de afgesproken locatie te rijden.

 

Specials bij gloednieuwe campers wegbrengen

Het wegbrengen van gloednieuwe campers in Canada kan echter niet altijd. Zoals gezegd bieden fabrikanten dit veelal aan het begin van het seizoen aan: net voordat toeristen tijdens het hoogseizoen in de campers stappen. Vlak voor de start van het seizoen zijn er vaak speciale acties. Deze acties volgen wij altijd op de voet. Bekijk hiervoor de wegbrengcamper specials Canada.

 

Campers wegbrengen van A naar B

Waar in het begin veel nieuwe campers uit de fabriek weggebracht moeten worden, eindigt het camperseizoen (eind september/begin oktober) natuurlijk ook in Canada. Veel verhuurders willen de campers dan weer teruggebracht hebben. U raadt al: daar liggen ook voordelige kansen voor u. Aan het einde van het seizoen kunt u vaak een camper wegbrengen in Canada, van bijvoorbeeld Whitehorse in de Yukon naar de grote steden zoals Vancouver en Calgary.

 

Camper wegbrengen: welke bestemmingen?

Zodra u ervoor kiest om een camper weg te brengen in Canada, dan zijn diverse bestemmingen mogelijk om als vertrekpunt te kiezen. Het hangt om te beginnen af van uw interesses en de tijd die u heeft om te reizen. De meeste grote camperfabrieken staan in de buurt van Chicago. Vanuit hier kunt u een mooie rondreis per camper maken naar Toronto en omgeving. Of u rijdt nog verder en ontdekt de provincie Quebec en de Atlantische Provincies.

Opweg naar of van Canada kunt u altijd even stoppen in New York. Voeg zo een citytrip naar The Big Apple toe aan uw camperreis. Het verschilt wel per luchtvaartmaatschappij hoe gemakkelijk dit te plannen is. Let wel op dat de aanbieding geldt in het voor- en najaar. Houd in dat geval rekening met de weersomstandigheden. Het kan dan namelijk best koud zijn en er kan nog sneeuw vallen. Vooral in de bergen even opletten: sommige bergpassen en campings kunnen hierdoor nog dicht bij.

 

Alles over campers wegbrengen

Gaat u mee een camper terugbrengen? Natuurlijk snappen wij dat er bij het boeken van een wegbrengcamper naar Canada veel vragen komen kijken. Om het u gemakkelijker te maken, zetten we graag een aantal praktische punten op een rij:

  • Reisperiode: De camper wegbrengspecials vallen vrijwel altijd buiten het hoogseizoen van Canada. Denk aan vertrekken in de maanden maart, april en mei. Vaak wordt een reisperiode aangeduid waarbij u tussen bepaalde data kunt reizen. Bij een wegbrengspecial wordt altijd duidelijk aangegeven wanneer de camper uiterlijk op de eindbestemming moet zijn.
  • Paspoort en Visuminformatie: Voor alle reizigers die naar Canada reizen is een ETA verplicht. Ook als u via Canada naar Alaska (VS) of een andere bestemming reist. Deze aanvraag dient u voor uw vertrek in te dienen. Gelijk aan de slag? Doe hier uw ETA aanvraag.
  • Niet inbegrepen: Extra verzekeringen, benzine, campings, entreegelden, maaltijden en niet genoemde kosten.
  • Campings: De campings worden bij de reizen om campers weg te brengen niet automatisch door ons vastgelegd. Bij het ophalen van de camper ontvangt u een campinggids. Mocht u deze niet ontvangen, vraag hier dan ter plekke naar. Canada kent talloze campings, variërend van eenvoudige campings tot complete resort campings. Vindt u het toch prettig om de campings voorafgaand te reserveren? Lees dan verder over de mogelijkheden.

 

Wilt u meer informatie? Lees dan verder op de pagina praktische informatie en FAQ.

 

Campings Canada reserveren

Voordat u uw wegbreng camperreis naar Canada maakt, kijk u waarschijnlijk al even naar de overnachtingsmogelijkheden op campings en RV camperplaatsen. Dat begrijpen we volkomen, want het is toch prettig om van te voren te weten waar u kunt overnachten. In het hoogseizoen  en tijdens feestdagen is het zelfs noodzakelijk om de campings en RV camperplaatsen van te voren te boeken, aangezien deze snel vol zitten. Ook op populaire locaties, zoals in bekende nationale parken, is het verstandig om vooraf een plekje te claimen.

 Wilt u volledig ontzorgd worden en de camperreis Canada uit handen geven aan onze Canada- en camperspecialisten? Geen probleem. Speciaal voor u hebben we camperreizen naar Canada met gereserveerde campings. Samen met u nemen we de camperreis door en reserveren wij de campings vooraf voor u zodra u reist vanuit Vancouver, Calgary en Edmonton, of in de provincies Alberta en British Columbia. Zo bent u verzekerd van een campingplek en kunt u iedere minuut van uw rondreis door Canada besteden aan het genieten van al het moois.

 

Dat wil ik! Hoe kan ik mij aanmelden voor een wegbrengcamper?

Om in aanmerking te komen voor een wegbrengcamper, kunt u verschillende dingen doen.

Abonneer zeker onderaan deze pagina op onze nieuwsbrief. Dan krijgt u niet alleen interessant nieuws over diverse bestemmingen, ook zullen wij hierin vermelden wanneer de wegbrengcampers beschikbaar zijn.

Samen met u stellen onze Canada-experts uw droomreis samen, zodat u onbezorgd op een Canadese camperreis kunt. Met meer dan 40 jaar Canada ervaring weten onze reisspecialisten precies waar ze het over hebben. Jaarlijks helpen wij honderden Canada reizigers aan een droomreis. Ziet u het helemaal zitten, een wegbreng camperreis door Canada? We gaan graag voor u een de slag. Neem contact op met Canada-experts Mirja, Maudy of Corine.