Camperreis The Maritimes met gereserveerde campings

 • Begin- en eindpunt van campertour: Halifax
 • Ingangsdatum: dagelijks
 • Uw campings zijn gereserveerd en betaald
 • 22 dagen
 • Camperreis
 • Individueel, Campingtour, Reizen met kinderen
 • Reiscode: ACA181004
Al onze reizen zijn maatwerk.

Helaas is deze reis (tijdelijk) niet beschikbaar. Indien u een prijsopgave voor deze of een soortgelijke reis wenst voor deze reis dan kunt u telefonisch/ per e-mail contact met ons opnemen.

Kan ik u helpen?
Corine Klootwijk
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Uitbreidingen

Campertour Nova Scotia, New Brunswick & Prince Edward Island met gereserveerde campings

Zo op het oog beslaan de maritieme provincies in het oosten slechts een klein deel van Canada. Maar er is zoveel te zien en te doen! De kusten aan de noordelijke Atlantische Oceaan herbergen vele schatten: schoeners en andere grote zeilschepen, afgemeerd in de havens van Nova Scotia, de indrukwekkende hoge waterstand bij hoogwater in de Bay of Fundy met de grootste getijde verschillen ter wereld en de roodgekleurde zandstranden van Prince Edward Island. Maar maritiem Canada strekt zich ook uit over landbouwgronden, rivierdalen en grote bosgebieden. 

Tijdens deze camperreis komen de rijke geschiedenis van Maritiem Canada, het prachtige kustlandschap en de authentieke stadjes ruim aan bod. Slenter door pittoreske vissersdorpjes zoals Peggy’s Cove, Mahone Bay en Lunenburg. Daarna rijdt u naar het noorden van Nova Scotia, via Kejimkujik National Park naar Annapolis Royal, waar alles het rijke historische verleden ademt. In Annapolis Valley kunt u de wijngaarden bezoeken, en in Grand-Pré kunt u kennismaken met de ‘Acadiërs’, zoals de eerste Franse kolonisten in Nova Scotia werden genoemd. In de mooie Bay of Fundy kunt u getuige zijn van de grootste getijdenverschillen ter wereld, die kunnen oplopen tot meer dan 16 meter tussen eb en vloed! Als u onderweg bent naar Prince Edward Island (PEI), plan dan vooral wat tijd in om over de oceaanbodem te lopen tijdens laagwater bij Hopewell Rocks en te smullen van een broodje kreeft in Shediac.
Uw kinderdromen komen tot leven op Prince Edward Island. U bent in de geboortestreek van Lucy Maud Montgomery, de schrijfster van het beroemde boek ‘Anne of Green Gables’. Breng ook een bezoek aan Charlottetown. Steek met de ferry over naar Nova Scotia en vervolg uw weg naar de Cape Breton Highlands, voor de werkelijk oogverblindend mooie Cabot Trail toertocht. Een bezoek aan de Fortress of Louisbourg brengt u terug naar één van de drukst bezochte 18de eeuwse zeehavens van Noord-Amerika. Via Sherbrooke rijdt u terug naar Halifax, langs de oostkust met z’n authentieke vissersbevolking en stranden die zich verder uitstrekken dan uw ogen kunnen zien. 

Fraserway is ons inziens het meest gerenommeerde camperbedrijf in Canada. Fraserway werkt in tegenstelling tot andere verhuurmaatschappijen met vaste dagtarieven, waardoor wij een definitieve prijs kunnen verstrekken en indien u tijdig reserveert kunt u gebruik maken van enorme kortingen! Klik hier voor de campertypes.

Lees meer

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Halifax
U vliegt met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze naar Halifax. Na aankomst op de luchthaven reist u veelal met de shuttle service van het hotel naar het nabij de luchthaven gelegen airport hotel. Nadat u bent ingecheckt kunt u bijkomen van de vliegreis en al enigszins wennen aan het tijdsverschil.
Dag 2: Camperhuur Fraserway + Halifax – Peggy’s Cove area ca. 58 km

Uw rijdend huis staat klaar!

Vanochtend vindt de transfer plaats van uw airporthotel naar het verhuurdepot van Fraserway. Na een hartelijk welkom, uitgebreide uitleg van de werking van de camper en opmaken van het contract gaat u op pad. U beschikt 20 dagen / 19 nachten over een camper. Bij deelname van 2 personen is een type C-small (MH 19) en bij deelname van 4 personen een type C-medium (MH 22) gereserveerd. Nadat de boodschappen binnen zijn, is het moment aangebroken de stad achter u te laten en de natuur in te trekken! U volgt de Lighthouse Route naar Peggy’s Cove waar de beroemde vuurtoren stevig op zijn rotspunt staat. Dit is één van de meest gefotografeerde plekken van Canada. Maar het rustige dorpje – zo’n plaats waar inwoners hun was nog te drogen hangen aan waslijnen en straten namen hebben als ‘Church Road’ en ‘Lobster Lane’ - heeft nog veel meer te bieden.
Dag 3: Peggy’s Cove area – Lunenburg ca. 127 km
Vandaag vervolgt u uw weg over de Lighthouse Route. U komt langs zandstranden, ruige kustlijnen, mooie baaien bestrooid met eilandjes en authentieke vissersdorpjes zoals Mahone Bay, met helder gekleurde huizen en winkels in Victoriaanse stijl, fleurige historische tuinen en drie beroemde kerken.
Dag 4: Lunenburg
Het oude centrum van Lunenburg is erkend als UNESCO Werelderfgoed. Het heeft een lange en trotse geschiedenis als zeevarende stad, en dit ziet u nog steeds terug in de pittoreske bebouwing aan de waterkant. Langs de straten aan de haven vormen de winkels en restaurants een harmonieus geheel met de heldere gekleurde historische huizen, die prachtig onderhouden zijn. Het lijkt alsof u in een openluchtmuseum uit de 18de eeuw loopt.
Dag 5: Lunenburg – Kejimkujik National Park ca. 92 km
U rijdt door een gebied met glooiende heuvels, dennenbomen en langs de La Have River naar Kejimkujik National Park. Dit beschermde gebied, met een bos en een stelsel van meren, ligt in het hart van Nova Scotia. U kunt de wildernis verkennen te voet of per kano of kayak. Ontdek de historische rotstekeningen die de inheemse Mi’kmaq-bewoners duizenden jaren geleden hebben achtergelaten, toen ze dezelfde routes volgden.
Dag 6: Kejimkujik National Park – Annapolis Royal ca. 50 km
Naar Annapolis Royal is het maar een korte rit. Onderweg kunt u het gebied rond Digby verkennen en over de landtong Digby Neck rijden, of de tijd nemen om de geschiedenis van de stad Annapolis Royal te ontdekken. Deze mooie stad heeft een erfgoeddistrict met ruim 135 dicht bij elkaar gebouwde huizen en musea in Victoriaanse stijl. Vergeet niet een bezoek te brengen aan Fort Anne, het oudste nationaal erfgoed van Canada. Hier kunt u het Koninklijk Handvest uit 1621 zien, waarin de naam en vlag van Nova Scotia werden vastgelegd.
Dag 7: Annapolis Royal – Grand Pré ca. 146 km
Ons TravelBook voert u naar Grand Pré via Hall’s Harbour, één van de mooiste natuurlijke havens aan de noordkant van de Bay of Fundy met de hoogste waterstanden ter wereld bij hoogwater. De Acadiërs vestigden zich al in 1680 in Grand Pré en daarom is de geschiedenis van deze plaats net zo rijk als de vruchtbare oevergronden. Nu is Grand Pré een Canadees nationaal erfgoed en een UNESCO Werelderfgoed waar u alles te weten komt over de Acadiërs en verbanning uit het gebied.
Dag 8: Grand Pré – Five Islands ca. 194 km
U rijdt vandaag langs Minas Basin in het noordoosten van de Bay of Fundy naar Five Islands Provincial Park. Dit is één van Nova Scotia’s belangrijkste bestemmingen voor buitenactiviteiten, zo genoemd vanwege de vijf eilandjes vlak voor de kust. Het park heeft kliffen van 90 meter hoog, zodat u kunt uitkijken over de grootste getijde verschillen ter wereld. Een spectaculaire plek om te kamperen!
Dag 9: Five Islands – Fundy National Park ca. 252 km
Via Parrsboro rijdt u naar Joggins Fossil Cliffs, waar u oeroude dieren kunt ontmoeten die hier miljoenen jaren geleden leefden, zoals de eerste reptielen die op aarde voorkwamen, vroege dinosaurussen en reuze libellen. Daarna rijdt u in noordelijke richting naar Fundy National Park in New Brunswick.
Dag 10: Fundy National Park
Fundy National Park strekt zich uit langs de Bay of Fundy en heeft 28 wandelpaden, zowel langs de kust als door de bossen. Verschillende paden leiden naar mooie, verborgen watervallen. Het park ligt op de Atlantische trekroute voor vogels: meer dan 260 soorten zijn in dit gebied waargenomen.
Dag 11: Fundy National Park – Prince Edward Island ca. 250 km
U verlaat de provincie New Brunswick, maar niet vóórdat u de majestueuze ‘bloempotrotsen’ van Hopewell Rocks’ hebt gezien en in Shediac op de foto bent gezet met de grootste kreeft ter wereld! Steek daarna de 12,9 km lange Confederation Bridge over en u komt in Canada’s kleinste en dunstbevolkte provincie, Prince Edward Island.
Dag 12: Prince Edward Island
Door de kleine oppervlakte van het eiland kunt u deze provincie gemakkelijk per camper verkennen. In het TravelBook worden 3 routes beschreven. U kunt er één uitkiezen, maar ook delen van alle drie routes rijden. De vruchtbare, okerkleurige grond van kust tot kust zorgt voor grazige weilanden en aan de kust vindt u rood- en goudkleurige zandstranden. U komt in kleine stadjes, her en der verspreid liggend, met hartelijke bewoners die eigenzinnig vasthouden aan hun ‘easy going’ leefstijl. Bezoek vooral de schilderachtige provinciehoofdstad Charlottetown, met kleurrijke huizen, mooie boomrijke straten en wandelpromenades aan het water. Bezoek Anne at Green Gables Heritage Place, de plek die Lucy Maud Montgomery’s inspireerde tot het schrijven van haar klassieke roman ‘Anne of Green Cables’.
Dag 13: Prince Edward Island – Pictou ca. 113 km + ferry
Vanochtend kunt u nog wat meer zien van Prince Edward Island. In de middag neemt u de ferry naar Pictou, Nova Scotia. Slenter langs de historische waterkant van Pictou. Geniet van de historische Schotse architectuur, de stranden, wandelpaden, musea, restaurants, winkels en de vriendelijke mensen.
Dag 14: Pictou – Chéticamp ca. 263 km
Het TravelBook leidt u over de Ceilidh Trail, een pittoreske route van ongeveer 100 km, waarbij u uitzicht heeft op de Gulf of St. Lawrence aan de westkant van Cape Breton Island. Deze route eindigt in Margaree Harbour en komt samen met de Cabot Trail. Chéticamp, uw eerste stop langs de schilderachtige Cabot Trail, is een traditioneel vissersdorp van Acadië. U kunt een bezoek brengen aan St. Peter’s Church en aan Les Trois Pignons, een cultureel centrum en wandkleedmuseum. Of boek een excursie om walvissen te spotten.
Dag 15: Chéticamp – Ingonish ca. 104 km
Het 115 km lange deel van de Cabot Trail dat klimt en daalt door het Cape Breton Highlands National Park is werkelijk indrukwekkend. Wegen vlak naast kliffen, winderige hoogvlaktes, bijzondere dorpjes en ontmoetingen met elanden vormen de aantrekkelijke hoogtepunten van deze populaire route. U kunt kiezen uit meer dan 25 wandelpaden, maar een ‘must’ voor alle reizigers is de Sky Line Trail! Aan het eind van dit wandelpad kijkt u vanaf een indrukwekkende klif op een landtong uit over de ruige kustlijn.
Dag 16: Ingonish
Ingonish is één van de meest ontwikkelde plaatsen langs de Cabot Trail en heeft voor iedereen iets te bieden. Warme zandstranden aan de verfrissende oceaan, een 18-holes golfbaan van wereldklasse, fantastische wandelpaden, tongstrelend seafood en vriendelijke mensen. Boek een walvisexcursie en misschien spot u blauwe vinvissen, dwergvinvissen, bultruggen, grienden of Noorse vinvissen!
Dag 17: Ingonish – Baddeck ca. 105 km
Uw tocht door Cape Breton Highlands National Park is bijna afgelopen, maar de Cabot Trail gaat gewoon verder! U kunt de ferry nemen naar Bird Islands waar u papegaaiduikers en andere zeevogels kunt zien, alsmede zeehonden en Amerikaanse zeearenden. Verder op uw route ligt Baddeck, een levendige en bruisende stad aan Bras d’Or Lake, met een pittoreske haven en met historische attracties zoals de Alexander Graham Bell National Historic Site, waar u een boeiend kijkje kunt nemen in leven en werk van de man die de telefoon uitvond. Bras d’Or Lake is de moeite van het ontdekken waard. Het is een grote binnenzee met deels zoet en zout water, waardoor er verschillende ecosystemen kunnen bestaan, zoals wilde dieren en een grote populatie Amerikaanse zeearenden.
Dag 18: Baddeck – Louisbourg ca. 147 km + ferry
Overal kunt u genieten van het uitzicht op het meer! Onderweg naar Louisbourg komt u in het Highland Village Museum bij Iona alles te weten over het leven van de eerste Schotse kolonisten. In dit museum van 17 hectare komt de geschiedenis tot leven en wordt u begroet in het Keltisch. Louisbourg is een kleine stad, bekend om de Fortress of Louisbourg, een Canadees nationaal erfgoed. Dit ‘levende museum’ is de grootste historische reconstructie in Noord-Amerika van een 17de eeuwse Franse garnizoensstad. Ongeveer 60 gebouwen zijn in de oorspronkelijke staat teruggebracht, waardoor dit één van de grootste en meest indrukwekkende voorbeelden is van Canadees nationaal erfgoed.
Dag 19: Louisbourg – Sherbrooke ca. 269 km
Als u langs de zuidkant van het Bras d’Or Lake rijdt, kunt u St. Peter’s Canal Historic Site bezoeken. Hier krijgt u informatie over de aanleg en over de geschiedenis van het kanaal dat al meer dan 140 jaar de Atlantische Oceaan verbindt met het Bras d’Or Lake. Als u Sherbrooke Village bezoekt, gaat u terug in de tijd, want daar wordt het cultureel erfgoed van het 19de eeuwse Nova Scotia tot leven gebracht door gekostumeerde vertellers, zoals een hoefsmid, pottenbakker, wever en boekdrukker. Deze streek van Nova Scotia is oogstrelend ongerept en een paradijs voor natuurliefhebbers, met kilometers wandelpaden en eindeloze mogelijkheden om wilde dieren te spotten.
Dag 20: Sherbrooke – Halifax area ca. 200 km
De grilligheid van de kustlijn, authentieke vissersdorpjes, stranden die zich uitstrekken zover als het oog reikt, dát zijn de kenmerken van de Eastern Shore van Nova Scotia. We zorgen ervoor dat u niets mist! U kunt de Liscomb River Trail lopen of een wandelroute kiezen in Taylor Head Provincial Park. Geniet van een picknick in Marie Joseph Provincial Park, of van de hartelijke ontvangst aan de Eastern Shore in het authentieke huis van een vissersgezin. Relax op het 5 km lange witte zandstrand van Martinique Beach Provincial Park of leer surfen bij Lawrencetown Beach Provincial Park.
Dag 21: Inleveren camper + vliegreis Halifax – Amsterdam
Vanochtend levert u de camper weer in bij Fraserway. Vervolgens vindt de transfer plaats naar de luchthaven. Hier checkt u in voor uw vluchten naar Nederland.
Dag 22: Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

Routekaart

Recensies

Camperreis The Maritimes met gereserveerde campings 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

01 mei 2019 – 30 september 2019

Prijsindicatie in Euro per persoon:

Vertrek uit Nederland Bij 2 personen Bij 4 personen
  vanaf p.p. vanaf p.p.
01 mei 2019 2450 1650
01 jun 2019 2800 1850
01 jul & 01 aug 2019 3550 2400
01 sep 2019 3150 2000

Vertrekdata: Dagelijks vertrek mogelijk.

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam naar Halifax.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • 01 Overnachting in een hotel nabij de luchthaven op basis van logies in een 2-persoonskamer (bij 2 personen) of een 4-persoonskamer (bij 4 personen)
 • 19 Overnachtingen op campings voor de camper en het aantal samenreizende personen in de camper.
 • Lokale belasting over de camping-nachtprijs.
 • Routeboek.
 • Gebruik maken van een Travel app.
 • 19 Nachten camperhuur via Fraserway, 2 personen type C-small (MH19) en 4 personen type C-medium (MH22) - andere types op aanvraag mogelijk.
 • 2500 vrije kilometers.
 • Basis verzekering & CDR verzekering. (zie algemene voorwaarden)
 • Preparation fee.
 • Persoonlijke uitrustingen.
 • Lokale belastingen.
 • Transfers hotel - verhuurstation - luchthaven.

Niet inbegrepen:

 • Transfer luchthaven - hotel.
 • Benzine, entreegelden, maaltijden en excursies.
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

Ter plaatse te betalen:

Opmerking
Voor deze reis bedraagt de aanbetaling 50% van de reissom en zijn er afwijkende annuleringsvoorwaarden van toepassing. 
Kijk hier voor deze aanvullende informatie.  

Uitbreidingen

Stopover of citytrip Toronto

Vliegt u via Toronto naar uw eindbestemming in Canada of de Verenigde Staten, dan kunt u uw vlucht onderbreken met een verblijf in de stad Toronto!
 
Maakt u een camperreis vanuit Toronto, start dan met een verblijf in een centraal gelegen hotel in Toronto, voordat u de camper ophaalt en de Canadese natuur in trekt.
 
Speciaal hiervoor hebben wij een 4-daagse stopover of citytrip Toronto samengesteld. 
 
 

€ 365,-