17 van 27

Campingreis: De highlights van British Columbia en Alberta

 • Begin- en eindpunt: Vancouver.
 • 2-weekse reis langs de hoogtepunten
 • Spectaculaire berglandschappen
 • 15 dagen
 • Camperreis
 • Campingtour, Reizen met kinderen, Bouwstenen
 • Reiscode: ACA2004237
Al onze reizen zijn maatwerk.
Kan ik u helpen?
Mirja Rempt
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Excursies

De highlights van British Columbia en Alberta met gereserveerde campings


Dit is een compacte reis waarin de allermooiste hoogtepunten van de provincies British Columbia en Alberta zijn opgenomen. U kunt dagelijks uitgebreid genieten van de bezienswaardigheden en u heeft extra tijd omdat u niet hoeft te zoeken naar een overnachtingsplaats. Alle campings zijn voor u gereserveerd en betaald. U ontvangt een uitgebreid Travel Book waarin alle bezienswaardigheden onderweg en ter plaatse zijn aangegeven. Zeker in drukke reisperiodes, zoals tijdens de zomervakantie en weekenden rondom nationale feestdagen, kunnen camperplekken op populaire locaties schaars zijn. Met deze campingtour, bent u verzekerd van een plek.
Indicatie aantal te rijden kilometers : 2500 kilometer, o.b.v. de opgegeven route, exclusief eventueel extra toe te voegen plaatsen.

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1: Camper ophalen + Vancouver - Manning Provincial Park ca. 230 km
Vandaag haalt u uw camper op en nadat de boodschappen binnen zijn, is het tijd om Vancouver achter u te laten.
Dag 2 - 3: Manning Provincial Park – Penticton ca. 180 km
Geniet van het spectaculaire landschap in Manning Provincial Park als u door de beboste valleien van de Cascade Mountains rijdt. De rit eindigt de in de warme Okanagan Valley, dat bekend staat om zijn meren, wijn en fruit.
Slenter over de gezellige Main Street en bezoek de SS Sicamous, een grote raderstoomboot. Bezoek een paar wijnhuizen, koop wat fruit onderweg en eet het lekker op aan het strand van Okanagan Lake of Skaha Lake terwijl u van het uitzicht geniet. Huur een ‘tube’ en laat u rustig met de stroming mee voeren over de ‘Channel’ van het ene naar het andere meer. De ideale besteding op een warme zomer dag.
Dag 4: Penticton – Nelson ca. 325 km
U vervolgt de route eerst over rollende heuvels langs prachtige meren en wijngaarden.
De bestemming voor vandaag is het oude stadje Nelson in de West-Kootenays. Dit is het culturele centrum van de regio met veel galeries en historische gebouwen.
Dag 5: Nelson – Revelstoke ca. 250 km
Op weg naar Revelstoke komt u langs de grotten van Ainsworth Hot Springs. Maak een stop in Kaslo en de zilvermijn van Sandon, nu een spookstad. Rijd langs de oevers van Arrow Lakes naar het bergdorpje Revelstoke.
Dag 6 - 7: Revelstoke – Banff National Park ca. 185 km
De Trans-Canada Highway leidt u langs steile berghellingen en gletsjers naar Glacier National Park. Houd uw camera in de aanslag voor berggeiten en beren. Golden is de plek voor een raftingtrip. U rijdt vervolgens door de diepe valleien van de Kicking Horse Pass in Yoho National Park. Bezoek de indrukwekkende Wapta Falls en Emerald Lake op weg naar uw bestemming: Banff
Dag 8 - 9: Banff National Park – Jasper National Park ca. 250 km
Ga vroeg op pad! Een van de hoogtepunten van deze reis wacht op u. Stop eerst bij het iconische Lake Louise. Iets voorbij Lake Louise start de beroemde Icefields Parkway (Highway 93): één van de mooiste wegen ter wereld. Wat zult u genieten van de spectaculaire vergezichten met ongerepte, turquoise meren, woeste watervallen en eeuwenoude gletsjers. Stop bij Johnston Canyon, Morant’s Curve, Bow Lake en Peyto Lake. Athabasca Falls, Sunwapta Falls, Glacier Skywalk, Athabasca Glacier. Alle bezienswaardigheden staan ook in uw Travel Book dat u van ons ontvangt, zodat dat u niets mist!
Dag 10 - 11: Jasper National Park – Clearwater (Wells Gray Provincial Park) ca. 320 km
De Yellowhead Highway brengt u via Mount Robson Provincial Park (genoemd naar de hoogste piek in de Canadese Rockies) en de Cariboo Mountains naar Clearwater en Wells Gray Provincial Park. U rijdt in zuidelijke richting over de Caribou Mountains waar zwarte beren vaak worden gespot.
Dag 12: Clearwater (Wells Gray Provincial Park) – Lillooet ca. 300 km
Vandaag ervaart u het gold rush verleden van British Columbia.
Dag 13: Lillooet – Whistler ca. 130 km
U rijdt door het schilderachtige kustgebergte. Stop bij de wonderschone Duffey en Joffre Lakes. Struin door de straten van Whistler. Huur een fiets of kajak, maak een mooie wandeling of neem de Peak two Peak Gondola.
Dag 14 - 15: Whistler – Vancouver ca. 125 km – inleveren camper te Vancouver
U neemt vandaag de indrukwekkende Sea-to-Sky Highway langs de Stille Oceaan naar Vancouver. U kunt vandaag Vancouver verkennen. 
De volgende ochtend levert u de camper weer in.

Routekaart

Recensies

Campingreis: De highlights van British Columbia en Alberta 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

Excursies