28 van 37

Campingreis: De highlights van British Columbia en Alberta

 • Begin- en eindpunt: Vancouver.
 • Uw campings zijn gereserveerd en betaald.
 • Incl. routeboek/travel App. met veel tips.
 • 16 dagen
 • Camperreis
 • Campingtour, Reizen met kinderen, Bouwstenen
 • Reiscode: ACA1906111
Al onze reizen zijn maatwerk.
Kan ik u helpen?
Maudy Zuidema
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek

De highlights van British Columbia en Alberta met gereserveerde campings


Dit is een compacte reis waarin de allermooiste hoogtepunten van de provincies British Columbia en Alberta zijn opgenomen. U kunt dagelijks uitgebreid genieten van de bezienswaardigheden en u heeft extra tijd omdat u niet hoeft te zoeken naar een overnachtingsplaats. Alle campings zijn reeds voor u gereserveerd en voldaan. Ter plaatse krijgt u een uitgebreid Travel Book waarin alle bezienswaardigheden onderweg en ter plaatse zijn aangegeven. Indien u kiest voor deze camperreis is het extra handig dat u vooraf de campings heeft laten vastleggen aangezien u verblijft op zeer geliefde bestemmingen waar de campings niet altijd nog beschikbaarheid hebben.

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1: Camper ophalen + Vancouver - Manning Provincial Park ca. 230 km
Vandaag haalt u uw camper op en nadat de boodschappen binnen zijn, is het tijd om Vancouver achter u te laten.
Dag 2: Manning Provincial Park – Penticton ca. 180 km
Geniet van het spectaculaire landschap in Manning Provincial Park als u door de beboste valleien van de Cascade Mountains rijdt. Vandaag eindigt de rit in de warme Okanagan Valley, dat bekend staat om zijn meren, wijn en fruit.
Dag 3: Penticton
U rijdt de prachtige route langs Okanagan Lake naar Naramata. Bezoek onderweg een paar wijnhuizen en koop wat fruit onderweg en eet het lekker op aan het strand van Okanagan Lake of Skaha Lake terwijl u van het uitzicht geniet. Slenter over de gezellige Main Street en bezoek de SS Sicamous, een grote raderstoomboot. Het kan hier flink warm zijn. Koel af op de ‘Channel’ in een bootje waar u van het ene naar het andere meer met de stroom meedrijft.
Dag 4: Penticton – Christina Lake ca. 220 km
U vervolgt de route eerst naar het zuiden over rollende heuvels langs prachtige meren en wijngaarden. Dan rijdt u via de Crowsnest Highway naar Christina Lake, het warmste meer in heel Canada.
Dag 5: Christina Lake – Nelson ca. 120 km
De route gaat verder naar het oude stadje Nelson in de West-Kootenays. Dit is het culturele centrum van de regio met veel galeries en historische gebouwen.
Dag 6: Nelson – Revelstoke ca. 250 km
Op weg naar Revelstoke leidt het Travel Book u naar de grotten van Ainsworth Hot Springs. Bezoek dan Kaslo en de zilvermijn van Sandon, nu een spookstad. Rijd langs de oevers van Arrow Lakes naar het bergdorpje Revelstoke.
Dag 7: Revelstoke – Banff National Park ca. 185 km
De Trans-Canada Highway leidt u langs steile berghellingen en gletsjers naar Glacier National Park. Houd uw camera in de aanslag voor berggeiten en beren. Golden biedt goede mogelijkheden voor een raftingtrip. U rijdt vervolgens door de diepe valleien van de Kicking Horse Pass in Yoho National Park in de richting van Banff. Bezoek de indrukwekkende Wapta Falls en mis zeker Emerald Lake en Lake Louise niet.
Dag 8: Banff National Park
Dag 9: Banff National Park – Jasper National Park ca. 250 km
U rijdt over de beroemde Icefields Parkway, die staat aangeschreven als één van de mooiste wegen ter wereld. Wat zult u genieten van de spectaculaire vergezichten met ongerepte, turquoise meren, kronkelende watervallen en eeuwenoude gletsjers. Kijk goed of u schapen, herten, zwarte beren of coyotes ziet. Stop bij Johnston Canyon, Morant’s Curve, Bow Lake en Peyto Lake. Athabasca Falls, Sunwapta Falls, Glacier Skywalk, Athabasca Glacier….Het Travel Book zorgt ervoor dat u niets mist!
Dag 10: Jasper National Park
Jasper National Park wordt omgeven door gletsjers, meren en bergen. Neem de Jasper Sky Tram, de langste en hoogste in Canada, en geniet van het uitzicht. Maak een wandeling door het adembenemende landschap bij Patricia Lake en Pyramid Lake of neem een duik in het warme water van Lake Edith en Lake Annette.
Dag 11: Jasper National Park – Clearwater (Wells Gray Provincial Park) ca. 320 km
De Yellowhead Highway brengt u via Mount Robson Provincial Park (genoemd naar de hoogste piek in de Canadese Rockies) en de Cariboo Mountains naar Clearwater en Wells Gray Provincial Park. U rijdt in zuidelijke richting over de Caribou Mountains waar zwarte beren vaak worden gespot.
Dag 12: Clearwater (Wells Gray Provincial Park)
Wells Gray Provincial Park staat bekend om het wild (zwarte beren, grizzly beren, elanden, berggeiten, kariboes, wolven, poema’s etc), watervallen en de ongerepte wildernis. Bezoek vooral Dawson Falls en Helmcken Falls, die in een groot bassin valt.
 
Dag 13: Clearwater (Wells Gray Provincial Park) – Lillooet ca. 300 km
Vandaag ervaart u het gold rush verleden van British Columbia. De route leidt u langs historische gebouwen, door unieke geologische landschappen en naar delen van de originele Cariboo Wagon Road die in de jaren 1860 door meer dan 10.000 pioniers werd gebruikt.
Dag 14: Lillooet – Whistler ca. 130 km
U rijdt door het schilderachtige kustgebergte. Stop bij de wonderschone Duffey en Joffre Lakes. Struin door de straten van Whistler. Huur een fiets of kajak, maak een mooie wandeling of neem de Peak two Peak Gondola.
Dag 15: Whistler – Vancouver ca. 125 km
U neemt vandaag de indrukwekkende Sea-to-Sky Highway langs de Stille Oceaan naar Vancouver. U kunt vandaag Vancouver verkennen. 
Dag 16: Inleveren camper te Vancouver
Vanochtend levert u de camper weer in.

Routekaart

Recensies

Campingreis: De highlights van British Columbia en Alberta 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

01 april 2020 – 31 oktober 2020

Bekijk hier de diverse vroegboek specials, boeken voor 01 december 2019!

Prijsindicatie in Euro per persoon:

Aantal personen:
2 personen 500
3 personen 350
4 personen 300

Vertrekdata:
Dagelijks vertrek mogelijk.

Inbegrepen:

 • 15 Overnachtingen op campings voor de camper en het aantal samenreizende personen in de camper.
 • Lokale belasting over de camping-nachtprijs.
 • Routeboek.
 • Gebruik maken van een Travel app.

Niet inbegrepen:

 • Vluchten naar / van Vancouver.
 • Camperhuur.
 • Hotelovernachting na aankomst van de vlucht.
 • Maaltijden en excursies.

Camperhuur:
Wij kunnen u camperhuur aanbieden met de verhuurmaatschappijen: Fraserway & Four Seasons, CanaDream en Cruise Canada.

Opmerking
Voor deze reis bedraagt de aanbetaling 50% van de reissom en zijn er afwijkende annuleringsvoorwaarden van toepassing. Indien uw aantal camperhuur nachten afwijkt (meer of minder dan 19 nachten) dan kan de campingtour op maat worden aangepast.
Kijk hier voor deze aanvullende informatie.