15 van 29

Campingreis: De highlights van British Columbia en Alberta

 • Begin- en eindpunt: Vancouver
 • 2-weekse reis langs de hoogtepunten
 • Spectaculaire berglandschappen
 • 15 dagen
 • Camperreis
 • Campingtour, Reizen met kinderen, Bouwstenen
 • Reiscode: ACA2004237
Al onze reizen zijn maatwerk.
Kan ik u helpen?
Corine Klootwijk
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie
 • Excursies

De highlights van British Columbia en Alberta met gereserveerde campings

 
Heeft u beperkt de tijd, maar wilt u wel reizend per camper van de iconische berglandschappen van West-Canada genieten? Dan is dit uw reis! In 2 weken tijd langs de allermooiste hoogtepunten van de provincies British Columbia en Alberta! Volledig ontzorgd per camper rondreizen. De campings op de route zijn voor u geboekt. Zo bent u zeker van een plek. Uw persoonlijke routeboek en reis app vertellen u wat de mooiste route is en welke plekken u niet mag missen. 
 

Start uw rondreis vanuit Vancouver

De route start en eindigt in Vancouver en brengt u naar de zonnige Okanagan Valley, naar schitterende natuurparken parken zoals Mount Revelstoke, Banff, Jasper en Wells Grey. De weg ernaartoe is vaak al een belevenis op zich. Schitterende routes zoals de wereldberoemde Icefields Parkway en de Sea-to-Sky Highway. Kortom 2 weken lang genieten!
 
Indicatie aantal te rijden kilometers : 2500 kilometer, o.b.v. de opgegeven route, exclusief eventueel extra toe te voegen plaatsen.

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1: Camper ophalen + Vancouver - Manning Provincial Park ca. 200 km
Vandaag haalt u uw camper op en nadat de boodschappen binnen zijn, is het tijd om Vancouver achter u te laten. U maakt al meteen kennis met de schoonheid van de Canadese natuur rondom uw eerste overnachtingslocatie: Manning Park.
Dag 2 - 3: Manning Provincial Park – Oliver / Penticton ca. 180 km
Geniet van het spectaculaire landschap in Manning Provincial Park als u door de beboste valleien van de Cascade Mountains rijdt. De rit eindigt de in de zonnige Okanagan Valley, dat bekend staat om zijn meren, wijn en fruit. We hebben voor 2 nachten een camping gereserveerd in de regio Oliver / Penticton, in het zuiden van de Okanagan Valley. De meren in de omgeving bieden tijdens zomerse dagen watersport mogelijkheden en verkoeling. Ten zuiden van Oliver ligt Osoyoos, met het enige woestijn gebied dat Canada rijk is. In het Desert Center om meer te leren over dit bijzondere stukje Canada!
 
Dag 4: Oliver / Penticton – Nelson ca. 285 km
U vervolgt de route eerst over rollende heuvels, langs prachtige meren en wijngaarden.
De bestemming voor vandaag is het pittoreske stadje Nelson in de West-Kootenays. Dit is het culturele centrum van de regio met veel galeries en historische gebouwen.
Dag 5: Nelson – Revelstoke ca. 250 km
Op weg naar Revelstoke! De kortste route is ca. 250 km. Kiest u voor een kleine omweg van ca. 30 km dan komt u langs de grotten van Ainsworth Hot Springs. Maak een stop in het charmante dorp Kaslo en de zilvermijn van Sandon, nu een spookstad. Vervolgens rijdt u langs de oevers van Arrow Lakes naar Revelstoke.
Dag 6: Revelstoke – Banff National Park ca. 185 km
De Trans-Canada Highway leidt u langs steile berghellingen en gletsjers naar Glacier National Park. Houd uw camera in de aanslag voor berggeiten en beren. Golden is de plek voor een raftingtrip. U rijdt vervolgens door de diepe valleien van de Kicking Horse Pass in Yoho National Park. Bezoek de indrukwekkende Wapta Falls en Emerald Lake op weg naar uw bestemming: Banff
Dag 7: Banff N.P.
Banff N.P: het oudste en bekendste nationale park van Canada. U gaat vandaag ontdekken waarom al in 1885 beseft werd, dat dit schitterende stuk natuur een beschermde status verdient in de vorm van het benoemen tot nationaal park.
Dag 8 - 9: Banff National Park – via Icefields Parkway - Jasper National Park ca. 250 km
Ga vroeg op pad! Een van de hoogtepunten van deze reis wacht op u: de beroemde Icefields Parkway (Highway 93): één van de mooiste wegen ter wereld. Wat zult u genieten van de spectaculaire vergezichten met ongerepte, turquoise meren, woeste watervallen en eeuwenoude gletsjers. Alle bezienswaardigheden staan ook in uw Travel Book dat u van ons ontvangt, zodat dat u niets mist! Aan het eind van de dag komt u aan in het gezellige Jasper, gelegen in het gelijknamige nationale park. Een van de andere 'sterren' van deze reis.
Dag 10 - 11: Jasper National Park – Clearwater (Wells Gray Provincial Park) ca. 320 km
De Yellowhead Highway brengt u via Mount Robson Provincial Park (genoemd naar de hoogste piek in de Canadese Rockies) en de Cariboo Mountains naar Clearwater en Wells Gray Provincial Park. U rijdt in zuidelijke richting over de Caribou Mountains waar zwarte beren vaak worden gespot. U verblijft 2 nachten in de buurt van Wells Grey Provincial Park: het park dat bekend staat om de indrukwekkende watervallen die hier in grote getalen te vinden zijn.
Dag 12: Clearwater (Wells Gray Provincial Park) – Lillooet ca. 300 km
Vandaag ervaart u het gold rush verleden van British Columbia.
Dag 13: Lillooet – Whistler ca. 130 km
U rijdt door het schilderachtige kustgebergte. Stop bij de wonderschone Duffey en Joffre Lakes. Struin door de straten van Whistler. Huur een fiets of kajak, maak een mooie wandeling of neem de Peak two Peak Gondola.
Dag 14 - 15: Whistler – Burnaby / Vancouver ca. 125 km – inleveren camper te Vancouver
U neemt vandaag de indrukwekkende Sea-to-Sky Highway die u vanuit het kustgebergte naar de Stille Oceaan brengt met als eindbestemming Burnaby, in de regio Vancouver. De volgende ochtend levert u de camper weer in.

Routekaart

Recensies

Campingreis: De highlights van British Columbia en Alberta 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Hotelinformatie

Dag Bestemming Budget hotel
Dag 1 Manning Park Provincial Park camping in regio Manning Park
Dag 2 - 3 Oliver camping in regio Oliver / Penticton
Dag 4 Nelson camping in regio Nelson BC
Dag 5 Revelstoke camping in regio Revelstoke
Dag 6 - 7 Banff National Park camping in regio Banff N.P.
Dag 8 - 9 Jasper National Park camping in regio Jasper
Dag 10 - 11 Clearwater camping in regio Clearwater / Wells Grey N.P.
Dag 12 Lillooet camping in regio Lillooet
Dag 13 Whistler camping in regio Whistler BC
Dag 14 - 15 Burnaby Camping in regio Burnaby / Fort Langley

Excursies