3 van 28

Campingreis: door 5 nationale parken van Canada met gereserveerde campings

 • Begin- en eindpunt: Vancouver.
 • Uw campings zijn gereserveerd en betaald.
 • Incl. routeboek/travel app. met veel tips.
 • 20 dagen
 • Camperreis
 • Campingtour, Individueel, Reizen met kinderen, Bouwstenen
 • Reiscode: ACA2004234
Al onze reizen zijn maatwerk.
Kan ik u helpen?
Corine Klootwijk
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Excursies

Campertour: Between Mountains and Ocean

U zult tijdens deze vakantie vijf van de mooiste nationale parken van Canada bezoeken: Mt. Revelstoke National Park, Glacier National Park, Yoho National Park, Banff National Park en Jasper National Park. De vele provinciale parken die in deze route zijn opgenomen zijn eveneens indrukwekkend. Enkele voorbeelden hiervan zijn Manning Provincial Park, Mt. Robson Provincial Park en Wells Gray Provincial Park. Ieder park heeft de bezoeker weer iets unieks te bieden: van turquoise meren zoals Lake Louise, Peyto Lake en Maligne Lake tot kletterende watervallen zoals Athabasca Falls, Wapta Falls en Helmcken Falls. Ook maakt u kennis met indrukwekkende bergen zoals Mount Robson en Mount Assiniboine en gletsjers zoals Columbia Icefield etc etc. De parken huisvesten veel wild: beren, herten en elanden en duizenden soorten planten, vogels en insecten. 

Laat Vancouver achter u liggen en kom eerst lekker bij in Manning Provincial Park. Bezoek vervolgens de wijngaarden, zonovergoten valleien, warme meren, zandstranden en de boomgaarden van de Okanagan. De Kootenays staan bekend om hun prachtige berglandschappen en schattige bergdorpjes.

Rij met een camper de wereldberoemde Icefields Parkway en de Sea-to-Sky Highway. Bezoek unieke dorpjes zoals Whistler, Golden, Revelstoke, Nelson, Banff en Jasper. 
 
Indicatie aantal te rijden kilometers : 3000 kilometer, o.b.v. de opgegeven route, exclusief eventueel extra toe te voegen plaatsen.
 

Lees meer

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1 - 2: Camper ophalen + Vancouver – Manning Provincial Park ca. 200 km
Vandaag haalt u uw camper op en nadat de boodschappen binnen zijn, is het tijd om Vancouver achter u te laten en de ‘greatoutdoors’ op te zoeken. Het landschap van Manning Provincial Park varieert van weelderige, groene vegetatie die kenmerkend is voor kustgebieden, tot aan de drogere gebieden die meer in het binnenland voorkomen. Het park is de thuisbasis van een verscheidenheid aan wildlife, zoals eekhoorns, chipmunks, marmotten, bevers, herten, beren, coyotes en meer dan 190 soorten vogels.
Dag 3: Manning Provincial Park – Okanagan Valley ca. 180 km
Geniet van het spectaculaire landschap in Manning Provincial Park als u door de beboste valleien van de Cascade Mountains rijdt. Vandaag eindigt de rit in de warme Okanagan Valley, dat bekend staat om zijn meren, wijn en fruit.
Dag 4: Okanagan Valley – Christina Lake ca. 208 km
U vervolgt de route eerst naar het zuiden over de rollende heuvels langs prachtige meren en wijngaarden. Dan rijdt u via de Crowsnest Highway naar Christina Lake, het warmste meer in heel Canada.
Dag 5: Christina Lake – Nelson ca. 116 km
De route gaat verder naar het oude stadje Nelson in de West-Kootenays. Dit is het culturele centrum van de regio met veel galeries en historische gebouwen.
Dag 6 - 7: Nelson – Revelstoke ca. 270 km
Op weg naar Revelstoke leidt het Travel Book u naar de grotten van Ainsworth Hot Springs. Bezoek Kaslo en de zilvermijn van Sandon, nu een spookstad. Rijd langs de oevers van Arrow Lakes naar het bergdorpje Revelstoke, waar u twee nachten verblijft.
Dag 8: Revelstoke – Golden 150 km
De Trans-Canada Highway leidt u langs de steile berghellingen en gletsjers naar Glacier National Park. Houd uw camera in de aanslag voor berggeiten en beren. Golden biedt goede mogelijkheden voor een rafting-trip.
Dag 9 - 11: Golden – Banff National Park ca. 140 km
Vandaag rijdt u door de diepe valleien van de Kicking Horse Pass in Yoho National Park in de richting van Banff. Bezoek de indrukwekkende Wapta Falls en mis zeker Emerald Lake en Lake Louise niet.
Dag 12: Banff National Park – Cline River ca. 180 km
U rijdt vandaag over de beroemde Icefields Parkway (Highway 93), die staat aangeschreven als één van de mooiste wegen ter wereld. Er staan spectaculaire vergezichten met ongerepte, turquoise meren, kronkelende watervallen en eeuwenoude gletsjers op het programma. Kijk goed of u herten, zwarte beren of coyotes ziet. Stop bij Johnston Canyon, Morant’s Curve, Bow Lake en Peyto Lake.
Dag 13 - 14: Cline River – Jasper National Park ca. 199 km
De route gaat verder over de Icefields Parkway. Athabasca Falls, Sunwapta Falls, Glacier Skywalk, Athabasca Glacier... Het Travel Book zorgt ervoor dat u niets mist!
Dag 15 - 16: Jasper National Park – Wells Gray Provincial Park ca. 320 km
De Yellowhead Highway brengt u via Mount Robson Provincial Park (genoemd naar de hoogste piek in de Canadese Rockies) en de Cariboo Mountains naar Clearwater en Wells Gray Provincial Park.
Dag 17: Wells Gray Provincial Park – Lillooet ca. 290 km
Vandaag ervaart u het gold rush verleden van BC. De route brengt u langs historische gebouwen, door unieke geologische landschappen, en naar delen van de originele Cariboo Wagon Road die in de jaren 1860 door meer dan 10.000 pioniers werd gebruikt.
Dag 18: Lillooet – Whistler ca. 130 km
U rijdt door het schilderachtige kustgebergte  met de wonderschone Duffey en Joffre Lakes. Struin door de straten van Whistler. Huur een fiets of kajak, maak een mooie wandeling of neem de Peak 2 Peak Gondola.
Dag 19 - 20: Whistler – Vancouver omgeving ca. 170 km – inleveren van de camper
Rijd de schilderachtige Sea-to-Sky Highway langs de Stille Oceaan. Er is veel te zien langs deze route, van watervallen, een kopermijn tot adembenemende vergezichten.
De volgende dag komt de campertour tot een einde wanneer u uw camper terugbrengt bij het verhuurbedrijf. 

Routekaart

Recensies

Campingreis: door 5 nationale parken van Canada met gereserveerde campings 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

Excursies