3 van 29

Campingreis: door 5 nationale parken van Canada

 • Begin- en eindpunt: Vancouver
 • Uw campings zijn gereserveerd en betaald
 • Incl. routeboek/travel app. met veel tips
 • 20 dagen
 • Camperreis
 • Campingtour, Individueel, Reizen met kinderen, Bouwstenen
 • Reiscode: ACA2004234
Al onze reizen zijn maatwerk.
Kan ik u helpen?
Mirja Rempt
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie
 • Excursies

Campingreis vanuit Vancouver: van kust tot bergen met gereserveerde campings

 
Een fantastische route met start & eind in Vancouver! 
 
U bezoekt vijf van de mooiste nationale parken van Canada: Mt. Revelstoke National Park, Glacier National Park, Yoho National Park, Banff National Park en Jasper National Park. Tel daar de vele provinciale parken op deze route bij op, zoals: Manning Provincial Park, Mt. Robson Provincial Park en Wells Gray Provincial Park. Een indrukwekkende hoeveelheid natuurschoon staat u te wachten! Ook de wegen ernaar toe zijn schitterend. Bijvoorbeeld de wereldberoemde Icefields Parkway en de Sea-to-Sky Highway. Dit maakt de route tot een ultieme camper roadtrip. Ervaar bovendien het gemak van gereserveerde campings en uw persoonlijke road book & reis app.
 

Camperrondreis door de mooiste nationale en provinciale parken van Canada

Ieder park heeft de bezoeker weer iets unieks te bieden: van turquoise meren zoals Lake Louise, Peyto Lake en Maligne Lake tot kletterende watervallen zoals Athabasca Falls, Wapta Falls en Helmcken Falls. Hoge bergen zoals Mount Robson en ijzige gletsjers zoals Columbia Icefield. Daarnaast is ook het wildlife spectaculair: beren, herten en elanden en (roof) vogels. 

Ter afwisseling vindt u in zuiden van Canada, zonovergoten Okanagan Vallei met warme meren, zandstranden en wijn- en boomgaarden. Even ten zuiden hiervan ligt zelfs een woestijn gebied. Zou u niet verwachten in Canada. De Kootenays staan bekend om hun prachtige berglandschappen en pittoreske plaatsen zoals Nelson.


Deze route is ca. 3000 kilometer. 
 

Lees meer

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1 - 2: Camper ophalen + Vancouver – Manning Provincial Park ca. 200 km
Vandaag haalt u uw camper op en nadat de boodschappen binnen zijn, is het tijd om Vancouver achter u te laten en de ‘greatoutdoors’ op te zoeken. Het landschap van Manning Provincial Park varieert van weelderige, groene vegetatie die kenmerkend is voor kustgebieden, tot aan de drogere gebieden die meer in het binnenland voorkomen. Het park is de thuisbasis van een verscheidenheid aan wildlife, zoals eekhoorns, chipmunks, marmotten, bevers, herten, beren, coyotes en meer dan 190 soorten vogels. U overnacht 2 nachten in Manning Park.
Dag 3: Manning Provincial Park – Okanagan Valley ca. 180 km
Geniet van het spectaculaire landschap in Manning Provincial Park als u door de beboste valleien van de Cascade Mountains rijdt. Vandaag eindigt de rit in het zuiden de zonnige Okanagan Valley, dat bekend staat om zijn meren, wijn en fruit. Overnachting in de regio Oliver / Penticton.
Dag 4: Okanagan Valley – Christina Lake ca. 200 km
U vervolgt de route eerst naar het zuiden over de rollende heuvels langs prachtige meren en wijngaarden. Dan rijdt u via de Crowsnest Highway naar Christina Lake, het warmste meer in heel Canada.
Dag 5: Christina Lake – Nelson ca. 120 km
De route gaat verder naar het oude stadje Nelson in de West-Kootenays. Dit is het culturele centrum van de regio met veel galeries en historische gebouwen.
Dag 6 - 7: Nelson – Revelstoke & Revelstoke ca. 270 km
Maak po weg naar Revelstoke een stop bij de grotten van Ainsworth Hot Springs. Bezoek Kaslo en de zilvermijn van Sandon, nu een spookstad. Rijd langs de oevers van Arrow Lakes naar het bergdorp Revelstoke, waar u twee nachten verblijft.
Dag 8: Revelstoke – Golden 150 km
De Trans-Canada Highway leidt u langs de steile berghellingen en gletsjers naar Glacier National Park. Houd uw camera in de aanslag voor berggeiten en beren. Golden biedt goede mogelijkheden voor een rafting-trip.
Dag 9 - 11: Golden – Banff National Park & Banff ca. 140 km
Vandaag rijdt u door de diepe valleien van de Kicking Horse Pass in Yoho National Park in de richting van Banff. Bezoek de indrukwekkende Wapta Falls en mis zeker Emerald Lake en Lake Louise niet. U verblijft 3 nachten in de buurt van Banff N.P. zodat u ruim de tijd heeft om van Banff N.P. te genieten.
Dag 12: Banff National Park – via Icefields Parkway - Nordegg ca. 180 km
U rijdt vandaag over de beroemde Icefields Parkway (Highway 93), die staat aangeschreven als één van de mooiste wegen ter wereld. Er staan spectaculaire vergezichten met ongerepte, turquoise meren, kronkelende watervallen en eeuwenoude gletsjers op het programma. Kijk goed of u herten, zwarte beren of coyotes ziet. Stop bij Johnston Canyon, Morant’s Curve, Bow Lake en Peyto Lake.
Dag 13 - 14: Nordegg - via Icefields Parkway – Jasper National Park & Jasper ca. 200 km
De route gaat verder over de Icefields Parkway. Athabasca Falls, Sunwapta Falls, Glacier Skywalk, Athabasca Glacier... Uw persoonlijke digitale road book en reis app zorgt ervoor dat u niets mist! U verblijft de komdende 2 nachten in Jasper N.P.

Dag 15 - 16: Jasper National Park – Clearwater & Wells Gray Provincial Park ca. 320 km
De Yellowhead Highway brengt u via Mount Robson Provincial Park (genoemd naar de hoogste piek in de Canadese Rockies) en de Cariboo Mountains naar Clearwater en Wells Gray Provincial Park, waar u 2 nachten verblijft.
Dag 17: Wells Gray Provincial Park – Lillooet ca. 290 km
Vandaag ervaart u het gold rush verleden van BC. De route brengt u langs historische gebouwen, door unieke geologische landschappen, en naar delen van de originele Cariboo Wagon Road die in de jaren 1860 door meer dan 10.000 pioniers werd gebruikt.
Dag 18: Lillooet – Whistler ca. 130 km
U rijdt door het schilderachtige kustgebergte met de wonderschone Duffey en Joffre Lakes. Struin door de straten van Whistler. Huur een fiets of kajak, maak een mooie wandeling of neem de Peak 2 Peak Gondola.
Dag 19: Whistler – Burnaby / Vancouver regio & camper inleveren ca. 140 km
Rijd de schilderachtige Sea-to-Sky Highway langs de Stille Oceaan. Er is veel te zien langs deze route, van watervallen, een kopermijn tot adembenemende vergezichten. 
De volgende dag komt de campertour tot een einde wanneer u uw camper terugbrengt bij het verhuurbedrijf. 

Routekaart

Recensies

Campingreis: door 5 nationale parken van Canada 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Hotelinformatie

Dag Bestemming Budget hotel
Dag 1 - 2 Manning Park Provincial Park camping in regio Manning Park
Dag 3 Oliver camping in regio Oliver / Penticton
Dag 4 Christina Lake camping in regio Christina Lake BC
Dag 5 Nelson camping in regio Nelson BC
Dag 6 - 7 Revelstoke camping in regio Revelstoke
Dag 8 Golden camping in regio Golden BC
Dag 9 - 11 Banff National Park camping in regio Banff N.P.
Dag 12 Nordegg camping in regio Nordegg / Cline River AB
Dag 13 - 14 Jasper National Park camping in regio Jasper
Dag 15 - 16 Clearwater camping in regio Clearwater / Wells Grey N.P.
Dag 17 Lillooet camping in regio Lillooet
Dag 18 Whistler camping in regio Whistler BC
Dag 19 Burnaby Camping in regio Burnaby / Fort Langley

Excursies