Campingreis: Langs de hoogtepunten van Alberta & British Columbia vanuit Edmonton met gereserveerde campings

 • Begin- en eindpunt: Edmonton
 • Uw campings zijn gereserveerd en betaald
 • Incl. routeboek/travel App. met veel tips.
 • 20 dagen
 • Camperreis
 • Campingtour, Reizen met kinderen, Bouwstenen
 • Reiscode: ACA2004236
Al onze reizen zijn maatwerk.

Helaas is deze reis (tijdelijk) niet beschikbaar. Indien u een prijsopgave voor deze of een soortgelijke reis wenst voor deze reis dan kunt u telefonisch/ per e-mail contact met ons opnemen.

Kan ik u helpen?
Corine Klootwijk
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Excursies

Langs de hoogtepunten van Alberta & British Columbia vanuit Edmonton


Deze campingreis begint en eindigt in Edmonton. U maakt een indrukwekkende reis per camper door de provincies Alberta en British Columbia. Alle campings zijn vooraf gereserveerd en het Travel Book dat u ter plaatse ontvangt vermeldt alle bezienswaardigheden die u onderweg kunt zien en die u dankzij dit boek nu niet mist.

In deze reis zijn heel veel beroemde nationale parken opgenomen. U begint met een bezoek aan Elk Island National Park waar u bizons, elanden en herten kunt spotten. Op weg naar Jasper National Park passeert u enkele beroemde azuurblauwe meren die u absoluut moet bezoeken en rijdt u naar het Wells Gray Provincial Park dat bekend staat om het wild (zwarte beren, grizzly beren, elanden, berggeiten, kariboes, wolven, poema’s etc), watervallen en de ongerepte wildernis. Dan wachten de beroemde steden Whistler waar ooit de Olympische Spelen plaatsvonden en de mooiste stad van Canada: Vancouver. Via een bezoek aan de warme Okanagan Valley, die bekend staat om zijn meren, wijn en fruit en Revelstoke en Golden bereikt u Banff, het oudste nationale park van Canada dat bekend staat om zijn ongeëvenaarde berglandschap en bergtoppen. Tenslotte rijdt u over de beroemde Icefields Parkway, die staat aangeschreven als één van de mooiste wegen ter wereld via Jasper naar Edmonton.
 
Indicatie totaal aantal te rijden kilometers: 3000 kilometer, o.b.v. de hieronder beschreven route, exclusief eventuele extra toegevoegde locaties.

Lees meer

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reisbeschrijving

Dag 1 - 2: Camper ophalen + Edmonton – Elk Island National Park ca. 60 km
Vandaag haalt u uw camper op en nadat de boodschappen binnen zijn, is het tijd om de stad achter u te laten en de ‘great outdoors’ op te zoeken. U rijdt richting Elk Island National Park, waar u vanuit uw comfortabele camper bizons, elanden en herten kunt zien die vrij in het park rondlopen in hun natuurlijke omgeving. Met wat geluk kunt u zelfs de Canadese lynx of coyote spotten.
Hier zult u 2 nachten verblijven.
Dag 3 - 4: Elk Island National Park – Jasper National Park ca. 410 km
U rijdt Yellowhead Country binnen via de Yellowhead Highway, een snelweg die de vier West-Canadese provincies met elkaar verbindt: British Columbia, Alberta, Saskatchewan en Manitoba. Op weg naar Jasper kunt u Miette Hot Springs, Medicine Lake en Maligne Lake bekijken. Maak een boottocht op Maligne Lake naar Spirit Island, één van de meest gefotografeerde plekken ter wereld. Bewonder de watervallen van Maligne Canyon. Loop langs het ravijn over de zeven bruggen en geniet van het prachtige uitzicht.
U zult hier 2 nachten verblijven.
Dag 5 - 6: Jasper National Park – Clearwater (Wells Gray Provincial Park) ca. 320 km
Vandaag rijdt u verder naar Clearwater, waar u 2 nachten zult verblijven.
Dag 7: Clearwater (Wells Gray Provincial Park) – Lillooet ca. 300 km
Vandaag ervaart u het gold rush verleden van British Columbia. De route leidt u langs historische gebouwen, door unieke geologische landschappen en naar delen van de originele Cariboo Wagon Road die in de jaren 1860 door meer dan 10.000 pioniers werd gebruikt.
Dag 8: Lillooet – Whistler ca. 130 km
Dag 9 - 10: Whistler – Vancouver ca. 125 km
U neemt vandaag de indrukwekkende Sea-to-Sky Highway langs de Stille Oceaan naar Vancouver. Geniet van de prachtige uitzichten over zee, gigantische bergen, kletterende watervallen, leuke dorpjes en mooie parken.
Dag 11: Vancouver – Manning Provincial Park ca. 215 km
Dag 12 - 13: Manning Provincial Park – Penticton (South Okanagan Valley) ca. 185 km
Geniet van het spectaculaire landschap in Manning Provincial Park als u door de beboste valleien van de Cascade Mountains rijdt. Vandaag eindigt de rit in de warme Okanagan Valley, die bekend staat om zijn meren, wijn en fruit.
Rij de prachtige weg langs Okanagan Lake naar Naramata, bezoek een paar wijnhuizen en maak kennis met de heerlijke wijnen van de Okanagan. Koop wat vers fruit onderweg en eet het lekker op terwijl u op het strand van Okanagan Lake of Skaha Lake van het uitzicht geniet. Slenter over de gezellige Main Street en bezoek de SS Sicamous, een grote raderstoomboot. Het kan flink warm zijn hier in de Okanagan. Koel af op de ‘Channel’ in een bootje waar u van het ene naar het andere meer met de stroom meedrijft.
U verblijft 2 nachten in Penticton.
Dag 14: Penticton (South Okanagan Valley) – Revelstoke ca. 265 km
De prachtige Highway 97 loopt grotendeels langs Okanagan Lake en leidt u via diverse leuke dorpjes naar Revelstoke. Verken de Monashee en Selkirk Mountains rond Revelstoke. Bekijk de Revelstoke Dam, ga kanoën of rijd via de Meadows in the Sky Parkway naar de top van Mount Revelstoke voor een prachtig uitzicht.
Dag 15: Revelstoke – Golden ca. 150 km
De Trans-Canada Highway leidt u langs steile berghellingen en gletsjers naar Glacier National Park. Houd uw camera in de aanslag voor berggeiten en beren. Golden biedt goede mogelijkheden voor een raftingtrip.
Dag 16 - 17: Golden – Banff National Park ca. 75 km
U rijdt vandaag door de diepe valleien van de Kicking Horse Pass in Yoho National Park in de richting van Banff. Bezoek de indrukwekkende Wapta Falls en mis zeker Emerald Lake en Lake Louise niet.
Dag 18: Banff National Park – Jasper National Park ca. 290 km
U rijdt over de beroemde Icefields Parkway (highway 93), die staat aangeschreven als één van de mooiste wegen ter wereld. U kunt spectaculaire vergezichten met ongerepte, turquoise meren, kronkelende watervallen en eeuwenoude gletsjers verwachten. Kijk goed of u schapen, herten, zwarte beren of coyotes ziet. Stop bij Johnston Canyon, Morant’s Curve, Bow Lake en Peyto Lake.Maar ook bij de Athabasca Falls, Sunwapta Falls, Glacier Skywalk, Athabasca Glacier…Het Travel Book zorgt ervoor dat u niets mist!
Dag 19 - 20: Jasper National Park – Edmonton ca. 365 km - inleveren camper in Edmonton.
U laat de Rockies achter u en rijdt vandaag richting Edmonton.
De volgende ochtend levert u de camper weer in.

Routekaart

Recensies

Campingreis: Langs de hoogtepunten van Alberta & British Columbia vanuit Edmonton met gereserveerde campings 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Excursies