16 van 29

Campingreis: Hoogtepunten van Alberta & British Columbia vanuit Edmonton

 • Begin- en eindpunt: Edmonton
 • Uw campings zijn gereserveerd en betaald
 • Incl. routeboek/travel App. met veel tips
 • 20 dagen
 • Camperreis
 • Campingtour, Reizen met kinderen, Bouwstenen
 • Reiscode: ACA2004236
Al onze reizen zijn maatwerk.
Kan ik u helpen?
Maudy Zuidema
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie
 • Excursies

Hoogtepunten van Alberta & British Columbia vanuit Edmonton met gereserveerde campings

 
Edmonton: een slimme plek om uw Canada camperreis te starten. Veel mensen kiezen voor Calgary of Vancouver als startpunt voor hun camperreis door het westen van Canada, waardoor de campers op deze locatie het eerste volgeboekt zijn. Maar wist u dat u vanuit Nederland ook rechtstreeks naar Edmonton kunt vliegen, dat u in Edmonton camperverhuurdepots zijn van diverse verhuurders en dat u in ca. 3,5 uur naar de Rocky Mountains rijdt?
 

Uw camperrondreis vanuit Edmonton

Daarom hebben wij deze route vanuit Edmonton samengesteld. Nadat u de camper in Edmonton heeft opgehaald, start u in Elk Island National Park. Een uniek gebied op slechts een uur ten oosten van Edmonton. In dit prairie landschap, afgewisseld met bossen woont een enorme hoeveelheid wildlife. De bison is hier de ster van het park.  
Vervolgens verruilt u de prairies voor de bergen. Alle hoogtepunten van de Canadese Rockies passeren de revue: Jasper N.P., Banff N.P., Wells Grey P.P., Mount Revelstoke N.P. en Yoho N.P. 
 

De adembenemend mooie natuur van Canada

Verwacht aqua blauwe bergmeren, besneeuwde bergtoppen, bulderende watervallen, dichte dennenwouden en ijzige gletsjers. Tussen de parken door rijdt u over schitterende routes, met talloze uitkijk punten. Kijk onderweg uit naar wildlife: grote kans dat u zomaar langs de kant van de weg beren , elanden of ander wildlife ziet lopen.
 
Ook de zonnige Okanagan Valley met fijne stranden langs de vele meren en de fantastische stad Vancouver vindt u op uw route. Uiteraard hebben we ook voor deze reis de campings voor u gereserveerd. Zo bent u verzekerd van een plek. Het route boek / de travel app maakt uw reis als uw persoonlijke reisgids helemaal compleet!Indicatie totaal aantal te rijden kilometers: 3000 kilometer.

Lees meer

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1 - 2: Camper ophalen + Edmonton – Elk Island National Park ca. 60 km
Vandaag haalt u uw camper op en nadat de boodschappen binnen zijn, is het tijd om de stad achter u te laten en de ‘great outdoors’ op te zoeken. U rijdt over de praries van Alberta, ten oosten van Edmonton naar Elk Island National Park. In dit park leeft een enorme concentratie wildlife.  Vanuit uw comfortabele camper ziet u bizons, elanden en herten. Met wat geluk kunt u zelfs de Canadese lynx of coyote spotten.
Hier zult u 2 nachten verblijven.
Dag 3 - 4: Elk Island National Park – Jasper National Park ca. 410 km
U rijdt Yellowhead Country binnen via de Yellowhead Highway. Maak een stop in Miette Hot Springs, waar u heerlijk kunt ontspannen in warme mineraal baden. U verblijft 2 nachten in of nabij Jasper N.P.  Een van de hoogtepunten van de Canadese Rocky Mountains. Maak een boottocht op Maligne Lake naar Spirit Island, één van de meest gefotografeerde plekken ter wereld. Bewonder de watervallen van Maligne Canyon. Loop langs het ravijn over de zeven bruggen en geniet van het prachtige uitzicht.

Dag 5 - 6: Jasper National Park – Clearwater (Wells Gray Provincial Park) ca. 320 km
Vandaag rijdt u verder via Mount Robson Provincial Park, vernoemd naar de hoogste berg van Canada, naar Clearwater, waar u 2 nachten zult verblijven. Uw uitvalsbasis om de bulderende watervallen van Wells  Grey Provincial Park te bekijken.
Dag 7: Clearwater (Wells Gray Provincial Park) – Lillooet ca. 300 km
Vandaag ervaart u het gold rush verleden van British Columbia. De route leidt u langs historische gebouwen, door unieke geologische landschappen en naar delen van de originele Cariboo Wagon Road die in de jaren 1860 door meer dan 10.000 pioniers werd gebruikt.
Dag 8: Lillooet – Whistler ca. 130 km
Dag 9: Whistler – Burnaby / Vancouver ca. 125 km
U neemt vandaag de indrukwekkende Sea-to-Sky Highway langs de Stille Oceaan naar Vancouver. Geniet van de prachtige uitzichten over zee, gigantische bergen, kletterende watervallen, leuke dorpjes en mooie parken.
Dag 10: Burnaby / Vancouver
We selecteren bij voorkeur een camping in de omgeving van Vancouver voor u, waarvandaan u per openbaar vervoer naar Downtown Vancouver kunt reizen. Dan kunt u de camper vandaag laten staan en na alle natuur pracht genieten van de fantastische stad Vancouver. 
Dag 11: Vancouver – Manning Provincial Park ca. 215 km
U verlaat het stedelijke gebied rond Vancouver en rijdt naar Manning Park. Het landschap van Manning Provincial Park varieert van weelderige, groene vegetatie die kenmerkend is voor kustgebieden, tot aan de drogere gebieden die meer in het binnenland voorkomen. 
Dag 12 - 13: Manning Provincial Park –Oliver / Penticton ca. 185 km
Geniet van het spectaculaire landschap in Manning Provincial Park als u door de beboste valleien van de Cascade Mountains rijdt. Vandaag eindigt de rit in de warme Okanagan Valley, die bekend staat om zijn meren, wijn en fruit.
U verblijft 2 nachten in Oliver /  Penticton.
Dag 14: Oliver / Penticton – Revelstoke ca. 265 km
Op weg naar Revelstoke! De kortste route is ca. 250 km. Kiest u voor een kleine omweg van ca. 30 km dan komt u langs de grotten van Ainsworth Hot Springs. Maak een stop in het charmante dorp Kaslo en de zilvermijn van Sandon, nu een spookstad. Vervolgens rijdt u langs de oevers van Arrow Lakes naar Revelstoke.
Dag 15: Revelstoke – Golden ca. 150 km
De Trans-Canada Highway leidt u langs steile berghellingen en gletsjers naar Glacier National Park. Houd uw camera in de aanslag voor berggeiten en beren. Golden biedt goede mogelijkheden voor een raftingtrip.
Dag 16 - 17: Golden – Banff National Park ca. 75 km
U rijdt vandaag door de diepe valleien van de Kicking Horse Pass in Yoho National Park in de richting van Banff. Bezoek de indrukwekkende Wapta Falls en mis zeker Emerald Lake en Lake Louise niet. U verblijft 2 nachten in Banff.
Dag 18: Banff National Park – Icefields Parkway - Jasper National Park ca. 290 km
U rijdt over de beroemde Icefields Parkway (highway 93), die staat aangeschreven als één van de mooiste wegen ter wereld. U kunt spectaculaire vergezichten met ongerepte, turquoise meren, kronkelende watervallen en eeuwenoude gletsjers verwachten. Kijk goed of u schapen, herten, zwarte beren of coyotes ziet. 
Dag 19 - 20: Jasper National Park – Devon / Edmonton ca. 365 km - inleveren camper in Edmonton.
U laat de Rockies achter u en rijdt vandaag richting Edmonton. Wellicht rijdt u nog door naar de West-Edmonton Mall, het grootste overdekte winkel en entertainment complex van Noord-Amerika. Naast ruim 800 winkels beschikt het over een subtropisch zwemparadijs, een schaatshal en meerdere hotels.
 
Een laatste overnachting is voor u geboekt nabij Devon, gelegen aan de North Sasketchewan River,  op ca. 30 minuten van Edmonton. De volgende ochtend levert u de camper weer in.

Routekaart

Recensies

Campingreis: Hoogtepunten van Alberta & British Columbia vanuit Edmonton 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Hotelinformatie

Dag Bestemming Budget hotel
Dag 1 - 2 Elk Island National Park Camping Elk Island (AB)
Dag 3 - 4 Jasper National Park camping in regio Jasper
Dag 5 - 6 Clearwater camping in regio Clearwater / Wells Grey N.P.
Dag 7 Lillooet camping in regio Lillooet
Dag 8 Whistler camping in regio Whistler BC
Dag 9 - 10 Burnaby Camping in regio Burnaby / Fort Langley
Dag 11 Manning Park Provincial Park camping in regio Manning Park
Dag 12 - 13 Oliver camping in regio Oliver / Penticton
Dag 14 Revelstoke camping in regio Revelstoke
Dag 15 Golden camping in regio Golden BC
Dag 16 - 17 Banff National Park camping in regio Banff N.P.
Dag 18 Jasper National Park camping in regio Jasper

Excursies