4 van 29

Campingreis: Rocky Mountains & Yellowstone National Park

 • Begin- en eindpunt: Calgary
 • Campings zijn gereserveerd en betaald
 • Gepersonaliseerd digitaal routeboek
 • 20 dagen
 • Camperreis
 • Individueel, Reizen met kinderen, Bouwstenen, Campingtour
 • Reiscode: ACA2004232
Al onze reizen zijn maatwerk.
Kan ik u helpen?
Mirja Rempt
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie
 • Excursies

Rocky Mountains & Yellowstone per camper vanuit Calgary met gereserveerde campings

 
Stelt u zich eens voor: frisse berglucht, ongerepte natuur, onvergetelijke vergezichten, wilde dieren... Een avontuur dat drie weken duurt en waarin u enkele van de meest imponerende Noord-Amerikaanse nationale parken bezoekt. Wat zult u genieten van de natuurlijke pracht en praal van deze omgeving! En genieten kunt u volop, want de campings hebben we voor u gereserveerd en in uw persoonlijke roadbook en travel app leest u de beste tips om het maximale uit uw reis te halen.
 

Camperreis door Canada en de Verenigde Staten vanuit Calgary

 
U begint en eindigt in Calgary. Ontdek de gevarieerde landschappen van Waterton Lakes National Park. Verken de Going-to-the-Sun Road in Glacier National Park. Bewonder de Old Faithful geiser in Yellowstone National Park. Geniet van het majestueuze berglandschap in Grand Teton National Park. Verken het vulkanische wonderland van Craters of the Moon. Bezoek de vele watervallen in Wells Gray Provincial Park. Via de iconische Icefields Parkway rijdt u van Jasper naar Banff. Langs turquoise meren, ijsvelden, gletsjers, watervallen en alpenweiden.  
 
Indicatie aantal te rijden kilometers: 4200 kilometers.

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1 - 2: Camper ophalen + Calgary – Waterton Lakes National Park ca. 270 km
U rijdt door glooiende, groene heuvels langs de Cowboy Trail naar Waterton Lakes National Park. In dit park komen de hoge bergen van de Rocky Mountains samen met het vlakke land van de prairies. Onderweg rijdt u langs veel ranches en oude dorpjes. Stop bij Head-Smashed-In Buffalo Jump en kom alles te weten over de jachtmethoden van de Plains People.
U verblijft hier 2 nachten.
Dag 3 - 4: Waterton Lakes National Park – Glacier National Park (VS) ca. 160 km
Vandaag steekt u, op weg naar Glacier National Park, de grens over naar de VS. Op weg naar Glacier National Park valt Chief Mountain direct op: het rijst als een blok beton boven de groene bossen uit. Glacier National Park heeft veel te bieden: van groene bossen tot alpenweiden, ruige bergketens en spectaculaire meren. Er is een uitgebreid netwerk van langere en kortere wandelpaden voor bezoekers die van de wildernis en de rust willen genieten.
U verblijft hier 2 nachten.
Dag 5: Glacier National Park – Deer Lodge ca. 340 km
Vandaag rijdt u door Big Sky Country. Geniet van de prachtige route die we voor u hebben uitgezet die u door Swan Valley voert. In Deer Lodge krijgt u dat echte cowboy gevoel: open vlaktes, veel vee...Hier vindt u meer musea en historische collecties dan in enige andere stad in het noordwesten van de VS. Bezoek ook de oude gevangenis in Deer Lodge, hier is ook een mooi automuseum gevestigd.
Dag 6 - 7: Deer Lodge – Yellowstone National Park ca. 296 km
De route gaat verder naar het zuiden, naar Yellowstone National Park. 96% van het park ligt in de staat Wyoming, 3% in Montana en 1% in Idaho. Het park is ontstaan door een enorme vulkaanuitbarsting meer dan 600.000 jaar geleden. Vandaag de dag kunt u genieten van een hoogvlakte met bergen, diepe dalen, geisers en warmtebronnen. Daarnaast heeft het park een overvloed aan wildlife: beren, bighorn-schapen, bizons en elanden dwalen door het park, vaak vlak voor u. Vandaag rijdt u de Upper Loop in het park, die langs Mammoth Hot Springs, Tower Falls en Upper Falls leidt.
U verblijft hier 2 nachten
Dag 8: Yellowstone National Park – Grand Teton National Park ca. 150 km
Grand Teton National Park ligt in het noordwesten van Wyoming, direct ten zuiden van Yellowstone National Park. Het park beschikt over één van de meest spectaculaire bergketens ter wereld, de Teton Range. Deze steile bergen hebben geen voorgebergte en rijzen direct omhoog uit de prachtige vallei, die bekend staat als Jackson Hole. U treft in dit park veel wilde dieren aan, waaronder de iconische zeearend. Geniet van een boottocht op Jenny Lake om Hidden Falls, één van de mooiste bezienswaardigheden van dit park, te zien of reserveer een plekje op een cruise voor een vaartocht op Jackson Lake.
Dag 9: Grand Teton National Park – Craters of the Moon ca. 255 km
Craters of the Moon National Park staat in groot contrast met al die groene berglandschappen van de laatste dagen. Het park werd gevormd tijdens acht belangrijke eruptieve perioden tussen 15.000 en 2.000 jaar geleden. Tijdens deze periode groeide het Craters of the Moon lavagebied uit tot een oppervlakte van 1600 vierkante kilometer. Rijd de 11 km lange route en stap af en toe uit voor een korte wandeling. Ontdek de ondergrondse tunnels en grotten!
Dag 10: Craters of the Moon – Missoula ca. 450 km
De route leidt u weer terug naar het noorden en voert u door prachtige landschappen. Dit gebied staat in het teken van de dagen van weleer, met thema’s als bontvangst, mijnbouw, goudkoorts, oude nederzettingen en er is veel Amerikaans erfgoed te bewonderen. Missoula staat bekend als de ‘Tuinstad’ met zijn vele bomen en weelderig groen landschap. Het is gelegen in het hart van de noordelijke Rockies waar vijf valleien samenkomen.
Dag 11: Missoula – Newport ca. 336 km
Het imponerende berglandschap met diepe valleien en blauwe meren voert u verder in noordelijke richting. Newport is een kleine, landelijke stad in het noordoosten van de staat Washington aan de oever van de Pend-Oreille River. Bezoekers kunnen genieten van wandelen, vissen, varen en zwemmen.
Dag 12: Newport – Nelson ca. 185 km
Vandaag steekt u de grens over naar Canada. Nelson is een echt kunstenaarsdorp en telt veel gerestaureerde, oude gebouwen. Een leuk dorpje om te voet te verkennen of tijdens een tocht met de oude, gerestaureerde tram (streetcar #23). Meer zin in een wandeling in de natuur? In Cottonwood Falls Park en Kokanee Creek Provincial Park komt u zeker aan uw trekken.
 
Dag 13: Nelson – Revelstoke ca. 251 km
Breng op weg naar Revelstoke een bezoek aan Ainsworth Hot Springs en het oude stadje Kaslo. Neem de gratis veerboot die u van Galena naar Shelter Bay over Upper Arrow Lake brengt. Bekijk de dam bij Revelstoke en maak een tocht naar de top van Mount Revelstoke via de Meadows-in-the-Sky Parkway om te genieten van het spectaculaire berglandschap met alpenbloemen. Altijd al eens willen raften? This is the place to be!
Dag 14 - 15: Revelstoke – Wells Gray Provincial Park ca. 276 km
De Trans-Canada Highway Brengt u door het Shuswap Lakes gebied naar de warme woestijn rond Kamloops. De Adams River staat bekend om zijn indrukwekkende zalmentrek. Na jarenlang in de zee geleefd te hebben, zwermt de zalm in de late zomer terug naar zijn geboortegrond om te paaien en vervolgens te sterven. Rijd door de Thompson River Valley naar Wells Gray Provincial Park.
U verblijft hier 2 nachten.
Dag 16 - 17: Wells Gray Provincial Park – Jasper National Park ca. 318 km
De Thompson River biedt een prachtig uitzicht op de Cariboo Mountains. Volg de oude handelsroute, de Yellowhead Highway, naar Mount Robson Provincial Park, genoemd naar de hoogste piek in de Canadese Rocky Mountains. U ziet veel wilde dieren zoals herten, zwarte beren, grizzlyberen en berggeiten. U verblijft 2 nachten in Jasper.

Dag 18 - 19: Jasper National Park – Banff National Park ca. 290 km
U kunt de beroemde Icefields Parkway in 3 uur afleggen, maar vanwege het spectaculaire landschap zou dat meer dan zonde zijn. Geniet van de kristalblauwe meren, gletsjers, beboste heuvels en diverse indrukwekkende watervallen. U kunt allerlei soorten dieren tegenkomen, zoals bighorn-schapen, herten, zwarte beren en prairiewolven. Het Travel Book leidt u stap voor stap langs alle indrukwekkende bezienswaardigheden en uitkijkposten van de Crowfoot gletsjer tot Peyto Lake, Columbia Icefields en Lake Louise. Hier verblijft u 2 nachten.
 
Dag 20: Banff National Park – Calgary ca. 130 km + inleveren camper
Vandaag komt deze camperreis tot een einde. U rijdt door het prachtige Kananaskis Country richting Calgary waar u uw huis op wielen inlevert bij het verhuurbedrijf.

Routekaart

Recensies

Campingreis: Rocky Mountains & Yellowstone National Park 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Hotelinformatie

Dag Bestemming Budget hotel
Dag 1 - 2 Waterton camping Waterton Lakes National Parc
Dag 3 - 4 Glacier National Park camping Glacier N.P. (Montana)
Dag 5 Deer Lodge camping Deer Lodge (Montana)
Dag 6 - 7 Yellowstone National Park camping Yellowstone N.P. (Wyoming)
Dag 8 Grand Teton National Park camping Grand Teton N.P. (Wyoming)
Dag 9 Craters of the Moon camping Craters of the moon (Idaho)
Dag 10 Missoula camping Missoula (Montana)
Dag 11 camping Newport (Washington)
Dag 12 Nelson camping in regio Nelson BC
Dag 13 Revelstoke camping in regio Revelstoke
Dag 14 - 15 Clearwater camping in regio Clearwater / Wells Grey N.P.
Dag 16 - 17 Jasper National Park camping in regio Jasper
Dag 18 - 19 Banff National Park camping in regio Banff N.P.

Excursies