5 van 31

Campingreis: Rocky Mountains & Yellowstone National Park met gereserveerde campings 2019

 • Begin- en eindpunt: Calgary
 • Uw campings zijn gereserveerd en betaald
 • Incl. routeboek/Travel App. met veel tips
 • 20 dagen
 • Camperreis
 • Individueel, Reizen met kinderen, Bouwstenen, Campingtour
 • Reiscode: ACA1809291
Al onze reizen zijn maatwerk
Kan ik u helpen?
Alexandra Burger
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Alexandra Burger alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek

Canadian Cowboys & America’s Big Five per camper met gereserveerde campings

 
Stelt u zich eens voor: frisse berglucht, ongerepte natuur, onvergetelijke vergezichten, wilde dieren...Een avontuur dat drie weken duurt en waarin u enkele van de imponerendste Noord-Amerikaanse nationale parken bezoekt en unieke en eigenzinnige steden zoals Nelson en Banff. Wat zult u genieten van de natuurlijke pracht en praal van deze omgeving!
U begint en eindigt in Calgary. Nadat u de camper in ontvangst heeft genomen begint u aan een schitterende reis. Ontdek Waterton Lakes National Park met zijn gevarieerde landschappen en de thuisbasis voor veel soorten wilde dieren. Verken de Going-to-the-Sun Road in Glacier National Park. Bewonder de watervallen, maak korte wandelingen en bezoek de Old Faithful geiser in Yellowstone National Park. Geniet van het majestueuze berglandschap in Grand Teton National Park. Verken het vulkanische wonderland van Craters of the Moon. Bezoek de vele watervallen in Wells Gray Provincial Park. Ontdek de iconische Icefields Parkway tussen Jasper en Banff die langs turquoise meren, eeuwenoude ijsvelden, gletsjers, watervallen en alpenweiden loopt. En zorg ervoor dat u uw camera klaar heeft liggen voor een close-up met bighorn-schapen, bizons, geiten, elanden en beren.
Beknopte route
 • Dag 1 Camper ophalen + Calgary – Waterton Lakes National Park ca. 268 km
 • Dag 2 Waterton Lakes National Park
 • Dag 3 Waterton Lakes National Park – Glacier National Park (VS) ca. 157 km
 • Dag 4 Glacier National Park
 • Dag 5 Glacier National Park – Deer Lodge ca. 340 km
 • Dag 6 Deer Lodge – Yellowstone National Park ca. 296 km
 • Dag 7 Yellowstone National Park
 • Dag 8 Yellowstone National Park – Grand Teton National Park ca. 150 km
 • Dag 9 Grand Teton National Park – Craters of the Moon ca. 255 km
 • Dag 10 Craters of the Moon – Missoula ca. 450 km
 • Dag 11 Missoula – Newport ca. 336 km
 • Dag 12 Newport – Nelson ca. 185 km
 • Dag 13 Nelson – Revelstoke ca. 251 km
 • Dag 14 Revelstoke – Wells Gray Provincial Park ca. 276 km
 • Dag 15 Wells Gray Provincial Park
 • Dag 16 Wells Gray Provincial Park – Jasper National Park ca. 318 km
 • Dag 17 Jasper National Park
 • Dag 18 Jasper National Park – Banff National Park ca. 290 km
 • Dag 19 Banff National Park
 • Dag 20 Banff National Park – Calgary ca. 130 km + inleveren camper

Toon alle dagen

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1: Camper ophalen + Calgary – Waterton Lakes National Park ca. 268 km
U rijdt door glooiende, groene heuvels langs de Cowboy Trail naar Waterton Lakes National Park. In dit park komen de hoge bergen van de Rocky Mountains samen met het vlakke land van de prairies. Onderweg rijdt u langs veel ranches en oude dorpjes. Stop bij Head-Smashed-In Buffalo Jump en kom alles te weten over de jachtmethoden van de Plains People.
Dag 2: Waterton Lakes National Park
Rijd naar Red Rock Canyon en ga naar Blakiston Falls en kijk goed of u onderweg wilde dieren tegenkomt. U kunt Waterton Lake ook per boot ontdekken of via de prachtige Akamina Parkway en huur een kano op Cameron Lake. Wilt u uzelf eens verwennen met een high tea? Het prachtige Prince of Wales Hotel serveert er een geweldig uitzicht bij.
Dag 3: Waterton Lakes National Park – Glacier National Park (VS) ca. 157 km
Vandaag steekt u, op weg naar Glacier National Park, de grens over naar de VS. Op weg naar Glacier National Park valt Chief Mountain direct op: het rijst als een blok beton boven de groene bossen uit. Glacier National Park heeft veel te bieden: van groene bossen tot alpenweiden, ruige bergketens en spectaculaire meren. Er is een uitgebreid netwerk van langere en kortere wandelpaden voor bezoekers die van de wildernis en de rust willen genieten.
Dag 4: Glacier National Park
Ontdek de beroemde Going-to-the-Sun Road met een bus, bekijk de geiten bij de Goat Lick en ga kanoën op Lake McDonald. Maak een wandeling naar prachtige watervallen en geniet van indrukwekkende vergezichten. Two Medicine Valley is een rustiger deel van het park, maar ook indrukwekkend mooi. Glacier National Park heeft een overvloed aan wildlife, waaronder grizzlyberen, wolven, poema’s, berggeiten en bighorn-schapen. Vergeet uw camera niet!
Dag 5: Glacier National Park – Deer Lodge ca. 340 km
Vandaag rijdt u door Big Sky Country. Geniet van de prachtige route die we voor u hebben uitgezet die u door Swan Valley voert. In Deer Lodge krijgt u dat echte cowboy gevoel: open vlaktes, veel vee...Hier vindt u meer musea en historische collecties dan in enige andere stad in het noordwesten van de VS. Bezoek ook de oude gevangenis in Deer Lodge, hier is ook een mooi automuseum gevestigd.
Dag 6: Deer Lodge – Yellowstone National Park ca. 296 km
De route gaat verder naar het zuiden, naar Yellowstone National Park. 96% van het park ligt in de staat Wyoming, 3% in Montana en 1% in Idaho. Het park is ontstaan door een enorme vulkaanuitbarsting meer dan 600.000 jaar geleden. Vandaag de dag kunt u genieten van een hoogvlakte met bergen, diepe dalen, geisers en warmtebronnen. Daarnaast heeft het park een overvloed aan wildlife: beren, bighorn-schapen, bizons en elanden dwalen door het park, vaak vlak voor u. Vandaag rijdt u de Upper Loop in het park, die langs Mammoth Hot Springs, Tower Falls en Upper Falls leidt.
Dag 7: Yellowstone National Park
Een volle dag om de andere wonderen van Yellowstone te verkennen. Een betoverende wereld van modderpotten, geisers, geothermische zwembaden en wildlife wacht op u. Vandaag rijdt u de Lower Loop die u ondermeer naar de Old Faithful Geyser en het prachtige Yellowstone Lake leidt. Ons uitgebreide Travel Book zorgt ervoor dat u niets mist.
Dag 8: Yellowstone National Park – Grand Teton National Park ca. 150 km
Grand Teton National Park ligt in het noordwesten van Wyoming, direct ten zuiden van Yellowstone National Park. Het park beschikt over één van de meest spectaculaire bergketens ter wereld, de Teton Range. Deze steile bergen hebben geen voorgebergte en rijzen direct omhoog uit de prachtige vallei, die bekend staat als Jackson Hole. U treft in dit park veel wilde dieren aan, waaronder de iconische zeearend. Geniet van een boottocht op Jenny Lake om Hidden Falls, één van de mooiste bezienswaardigheden van dit park, te zien of reserveer een plekje op een cruise voor een vaartocht op Jackson Lake.
Dag 9: Grand Teton National Park – Craters of the Moon ca. 255 km
Craters of the Moon National Park staat in groot contrast met al die groene berglandschappen van de laatste dagen. Het park werd gevormd tijdens acht belangrijke eruptieve perioden tussen 15.000 en 2.000 jaar geleden. Tijdens deze periode groeide het Craters of the Moon lavagebied uit tot een oppervlakte van 1600 vierkante kilometer. Rijd de 11 km lange route en stap af en toe uit voor een korte wandeling. Ontdek de ondergrondse tunnels en grotten!
Dag 10: Craters of the Moon – Missoula ca. 450 km
De route leidt u weer terug naar het noorden en voert u door prachtige landschappen. Dit gebied staat in het teken van de dagen van weleer, met thema’s als bontvangst, mijnbouw, goudkoorts, oude nederzettingen en er is veel Amerikaans erfgoed te bewonderen. Missoula staat bekend als de ‘Tuinstad’ met zijn vele bomen en weelderig groen landschap. Het is gelegen in het hart van de noordelijke Rockies waar vijf valleien samenkomen.
Dag 11: Missoula – Newport ca. 336 km
Het imponerende berglandschap met diepe valleien en blauwe meren voert u verder in noordelijke richting. Newport is een kleine, landelijke stad in het noordoosten van de staat Washington aan de oever van de Pend-Oreille River. Bezoekers kunnen genieten van wandelen, vissen, varen en zwemmen.
Dag 12: Newport – Nelson ca. 185 km
Vandaag steekt u de grens over naar Canada. Nelson is een echt kunstenaarsdorp en telt veel gerestaureerde, oude gebouwen. Een leuk dorpje om te voet te verkennen of tijdens een tocht met de oude, gerestaureerde tram (streetcar #23). Meer zin in een wandeling in de natuur? In Cottonwood Falls Park en Kokanee Creek Provincial Park komt u zeker aan uw trekken.
 
Dag 13: Nelson – Revelstoke ca. 251 km
Breng op weg naar Revelstoke een bezoek aan Ainsworth Hot Springs en het oude stadje Kaslo. Neem de gratis veerboot die u van Galena naar Shelter Bay over Upper Arrow Lake brengt. Bekijk de dam bij Revelstoke en maak een tocht naar de top van Mount Revelstoke via de Meadows-in-the-Sky Parkway om te genieten van het spectaculaire berglandschap met alpenbloemen. Altijd al eens willen raften? This is the place to be!
Dag 14: Revelstoke – Wells Gray Provincial Park ca. 276 km
De Trans-Canada Highway Brengt u door het Shuswap Lakes gebied naar de warme woestijn rond Kamloops. De Adams River staat bekend om zijn indrukwekkende zalmentrek. Na jarenlang in de zee geleefd te hebben, zwermt de zalm in de late zomer terug naar zijn geboortegrond om te paaien en vervolgens te sterven. Rijd door de Thompson River Valley naar Wells Gray Provincial Park.
Dag 15: Wells Gray Provincial Park
In Wells Gray Provincial Park kunt u genieten van meer dan 250.000 hectare pure wildernis. Er valt hier veel wildlife te spotten: zwarte beren, grizzlyberen, berggeiten, caribou, herten, elanden, wolven en poema’s. Bewonder de Dawson Falls en Helmcken Falls, die zich in een diep gat storten. Dit park wordt ook wel het waterval-park genoemd. Aan het einde van deze dag weet u waarom. Het Travel Book zorgt ervoor dat u geen waterval of uitkijkpunt mist.
Dag 16: Wells Gray Provincial Park – Jasper National Park ca. 318 km
De Thompson River biedt een prachtig uitzicht op de Cariboo Mountains. Volg de oude handelsroute, de Yellowhead Highway, naar Mount Robson Provincial Park, genoemd naar de hoogste piek in de Canadese Rocky Mountains. U ziet veel wilde dieren zoals herten, zwarte beren, grizzlyberen en berggeiten.
Dag 17: Jasper National Park
U heeft een volle dag om Jasper National Park te verkennen. Het park staat bekend om zijn dikke bossen, vele wandelpaden, blauwe meren en wilde dieren. Er is hier zo veel te zien en te doen. Boek een cruise op Maligne Lake, bezoek de alpenweiden en de gletsjer van Mount Edith Cavell. Neem de gondel naar de top van Whistler Mountain of neem een duik in de Miette Hot Springs.
Dag 18: Jasper National Park – Banff National Park ca. 290 km
U kunt de beroemde Icefields Parkway in 3 uur afleggen, maar vanwege het spectaculaire landschap zou dat meer dan zonde zijn. Geniet van de kristalblauwe meren, gletsjers, beboste heuvels en diverse indrukwekkende watervallen. U kunt allerlei soorten dieren tegenkomen, zoals bighorn-schapen, herten, zwarte beren en prairiewolven. Het Travel Book leidt u stap voor stap langs alle indrukwekkende bezienswaardigheden en uitkijkposten van de Crowfoot gletsjer tot Peyto Lake, Columbia Icefields en Lake Louise.
Dag 19: Banff National Park
Een volle dag om Banff en omgeving te verkennen. U heeft voldoende tijd om Lake Minnewanka, Vermillion Lakes, Johnston Canyon, het indrukwekkende Banff Hotel en Sulphur Mountain te zien waar u kunt zwemmen in de hete baden en de gondel naar de top van de berg kunt nemen. Banff zelf is prachtig gelegen tussen enorme bergen aan de Bow River en is een leuk dorpje waar het altijd gezellig druk is. U treft hier vele winkeltjes en restaurants aan.
Dag 20: Banff National Park – Calgary ca. 130 km + inleveren camper
Vandaag komt deze camperreis tot een einde. U rijdt door het prachtige Kananaskis Country richting Calgary waar u uw huis op wielen inlevert bij het verhuurbedrijf.

Routekaart

Recensies

Campingreis: Rocky Mountains & Yellowstone National Park met gereserveerde campings 2019 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

01 mei 2019 - 30 september 2019


Prijsindicatie in Euro per persoon:

Aantal personen:
2 personen 642
3 personen 448
4 personen 352

Vetrekdata:
Dagelijks vertrek mogelijk. 

Inbegrepen:

 • 19 Overnachtingen op campings voor de camper en het aantal samenreizende personen in de camper.
 • Lokale belasting over de camping-nachtprijs.
 • Routeboek.
 • Gebruik maken van een Travel app.

Niet inbegrepen:

 • Vluchten naar / van Calgary.
 • Camperhuur.
 • Eerste hotelovernachting na aankomst van de vlucht.
 • Maaltijden en excursies.

Camperhuur:   
Wij kunnen u camperhuur aanbieden met de verhuurmaatschappijen: Fraserway & Four Seasons, CanaDream en Cruise Canada

Opmerking
Voor deze reis bedraagt de aanbetaling 50% van de reissom en zijn er afwijkende annuleringsvoorwaarden van toepassing. Indien uw aantal camperhuur nachten afwijkt (meer of minder dan 19 nachten) dan kan de campingtour op maat worden aangepast.
Kijk hier voor deze aanvullende informatie.