5 van 29

Campingreis: The Maritimes met gereserveerde campings

 • Begin- en eindpunt: Halifax
 • Uw campings zijn gereserveerd en betaald
 • Incl. routeboek/travel App. met veel tips
 • 20 dagen
 • Camperreis
 • Individueel, Campingtour
 • Reiscode: ACA2004231
Al onze reizen zijn maatwerk.
Kan ik u helpen?
Maudy Zuidema
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Uitbreidingen

Campertour Nova Scotia, New Brunswick & Prince Edward Island met gereserveerde campings

 
De kusten aan de noordelijke Atlantische Oceaan herbergen vele schatten: schoeners en andere grote zeilschepen, afgemeerd in de havens van Nova Scotia, de indrukwekkende getijde verschillen in de Bay of Fundy met de grootste getijde verschillen ter wereld en de roodgekleurde zandstranden van Prince Edward Island. Maar maritiem Canada strekt zich ook uit over landbouwgronden, rivierdalen en grote bosgebieden. 
 

Camperreis Oost-Canada: de maritieme schatten.


Tijdens deze camperreis komen de rijke geschiedenis van Maritiem Canada, het prachtige kustlandschap en de authentieke stadjes ruim aan bod.
Pittoreske vissersdorpjes zoals Peggy’s Cove, Mahone Bay en Lunenburg. Via Kejimkujik National Park naar Annapolis Royal, waar alles het rijke historische verleden ademt. Proef de wijnen in de Annapolis Valley en maak kennis met het verleden van de Acadiërs’, de eerste Franse kolonisten, in Grand-Pré.
Als u onderweg bent naar Prince Edward Island (PEI), plan dan tijd in om over de oceaanbodem te lopen tijdens laagwater bij Hopewell Rocks en te smullen van een broodje kreeft in Shediac. Breng ook een bezoek aan Charlottetown.
Terug naar Nova Scotia, naar het ruige noorden: de Cape Breton Highlands, voor de werkelijk oogverblindend mooie Cabot Trail toertocht. Via Sherbrooke rijdt u terug naar Halifax.
 
Indicatie aantal te rijden kilometers 2500 kilometers, o.b.v. de gepubliceerde route, exclusief eventuele extra toegevoegde plaatsen op de route.
 

Lees meer

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1: Camper ophalen in Halifax – Peggy’s Cove area ca. 58 km
Vandaag haalt u uw camper op. Nadat de boodschappen binnen zijn, is het moment aangebroken de stad achter u te laten en de natuur in te trekken! U volgt de Lighthouse Route naar Peggy’s Cove waar de beroemde vuurtoren stevig op zijn rotspunt staat.
Dag 2 - 3: Peggy’s Cove area – Lunenburg ca. 127 km
Vandaag vervolgt u uw weg over de Lighthouse Route. U komt langs zandstranden, ruige kustlijnen, mooie baaien bestrooid met eilandjes en authentieke vissersdorpjes zoals Mahone Bay, met helder gekleurde huizen en winkels in Victoriaanse stijl, fleurige historische tuinen en drie beroemde kerken. U verblijft 2 nachten in Lunenberg
Dag 4 - 5: Lunenburg – Annapolis Royal ca. 145 km
U rijdt door een gebied met glooiende heuvels, dennenbomen en langs de La Have River richting Kejimkujik National Park. Na een bezoek aan dit park rijdt u naar Annapolis Royal. De volgende dag heeft u de gelegenheid om de geschiedenis van de stad Annapolis te ontdekken. Deze mooie stad heeft een erfgoeddistrict met ruim 135 dicht bij elkaar gebouwde huizen en musea in Victoriaanse stijl. Vergeet niet een bezoek te brengen aan Fort Anne, het oudste nationaal erfgoed van Canada. Hier kunt u het Koninklijk Handvest uit 1621 zien, waarin de naam en vlag van Nova Scotia werden vastgelegd.
Dag 6: Annapolis Royal – Grand Pré ca. 146 km
Ons TravelBook voert u naar Grand Pré via Hall’s Harbour, één van de mooiste natuurlijke havens aan de noordkant van de Bay of Fundy met de hoogste waterstanden ter wereld bij hoogwater.
Dag 7: Grand Pré – Five Islands ca. 194 km
U rijdt vandaag langs Minas Basin in het noordoosten van de Bay of Fundy naar Five Islands Provincial Park.
Dag 8 - 9: Five Islands – Fundy National Park ca. 252 km
Via Parrsboro rijdt u naar Joggins Fossil Cliffs, waar u oeroude dieren kunt ontmoeten die hier miljoenen jaren geleden leefden, zoals de eerste reptielen die op aarde voorkwamen, vroege dinosaurussen en reuze libellen. Daarna rijdt u in noordelijke richting naar Fundy National Park in New Brunswick. U verblijft hier twee nachten.

Dag 10 - 11: Fundy National Park – Prince Edward Island ca. 250 km
U verlaat de provincie New Brunswick, maar niet vóórdat u de majestueuze ‘bloempotrotsen’ van Hopewell Rocks’ hebt gezien en in Shediac op de foto bent gezet met de grootste kreeft ter wereld! Steek daarna de 12,9 km lange Confederation Bridge over en u komt in Canada’s kleinste en dunstbevolkte provincie, Prince Edward Island.
Dag 12: Prince Edward Island – Pictou ca. 113 km + ferry
Vanochtend kunt u nog wat meer zien van Prince Edward Island. In de middag neemt u de ferry (niet inbegrepen) naar Pictou, Nova Scotia. Slenter langs de historische waterkant van Pictou. Geniet van de historische Schotse architectuur, de stranden, wandelpaden, musea, restaurants, winkels en de vriendelijke mensen.
Dag 13: Pictou – Chéticamp ca. 263 km
Het TravelBook leidt u over de Ceilidh Trail, een pittoreske route van ongeveer 100 km, waarbij u uitzicht heeft op de Gulf of St. Lawrence aan de westkant van Cape Breton Island. Deze route eindigt in Margaree Harbour en komt samen met de Cabot Trail. Chéticamp, uw eerste stop langs de schilderachtige Cabot Trail, is een traditioneel vissersdorp van Acadië. U kunt een bezoek brengen aan St. Peter’s Church en aan Les Trois Pignons, een cultureel centrum en wandkleedmuseum. Of boek een excursie om walvissen te spotten.
Dag 14 - 15: Chéticamp – Ingonish ca. 104 km
Het 115 km lange deel van de Cabot Trail dat klimt en daalt door het Cape Breton Highlands National Park is werkelijk indrukwekkend. Wegen vlak naast kliffen, winderige hoogvlaktes, bijzondere dorpjes en ontmoetingen met elanden vormen de aantrekkelijke hoogtepunten van deze populaire route. U kunt kiezen uit meer dan 25 wandelpaden, maar een ‘must’ voor alle reizigers is de Sky Line Trail! Aan het eind van dit wandelpad kijkt u vanaf een indrukwekkende klif op een landtong uit over de ruige kustlijn.
Dag 16: Ingonish – Baddeck ca. 105 km
Uw tocht door Cape Breton Highlands National Park is bijna afgelopen, maar de Cabot Trail gaat gewoon verder! U kunt de ferry nemen naar Bird Islands waar u papegaaiduikers en andere zeevogels kunt zien, alsmede zeehonden en Amerikaanse zeearenden. Verder op uw route ligt Baddeck, een levendige en bruisende stad aan Bras d’Or Lake, met een pittoreske haven en met historische attracties zoals de Alexander Graham Bell National Historic Site, waar u een boeiend kijkje kunt nemen in leven en werk van de man die de telefoon uitvond. Bras d’Or Lake is de moeite van het ontdekken waard. Het is een grote binnenzee met deels zoet en zout water, waardoor er verschillende ecosystemen kunnen bestaan, zoals wilde dieren en een grote populatie Amerikaanse zeearenden.
Dag 17: Baddeck – Louisbourg ca. 147 km + ferry
Overal kunt u genieten van het uitzicht op het meer! Onderweg naar Louisbourg komt u in het Highland Village Museum bij Iona alles te weten over het leven van de eerste Schotse kolonisten. In dit museum van 17 hectare komt de geschiedenis tot leven en wordt u begroet in het Keltisch. Louisbourg is een kleine stad, bekend om de Fortress of Louisbourg, een Canadees nationaal erfgoed. Dit ‘levende museum’ is de grootste historische reconstructie in Noord-Amerika van een 17de eeuwse Franse garnizoensstad. Ongeveer 60 gebouwen zijn in de oorspronkelijke staat teruggebracht, waardoor dit één van de grootste en meest indrukwekkende voorbeelden is van Canadees nationaal erfgoed.
Dag 18: Louisbourg – Sherbrooke ca. 269 km
Als u langs de zuidkant van het Bras d’Or Lake rijdt, kunt u St. Peter’s Canal Historic Site bezoeken. Hier krijgt u informatie over de aanleg en over de geschiedenis van het kanaal dat al meer dan 140 jaar de Atlantische Oceaan verbindt met het Bras d’Or Lake. Als u Sherbrooke Village bezoekt, gaat u terug in de tijd, want daar wordt het cultureel erfgoed van het 19de eeuwse Nova Scotia tot leven gebracht door gekostumeerde vertellers, zoals een hoefsmid, pottenbakker, wever en boekdrukker. Deze streek van Nova Scotia is oogstrelend ongerept en een paradijs voor natuurliefhebbers, met kilometers wandelpaden en eindeloze mogelijkheden om wilde dieren te spotten.
Dag 19 - 20: Sherbrooke – Halifax area ca. 200 km – inleveren camper in Halifax
De grilligheid van de kustlijn, authentieke vissersdorpjes, stranden die zich uitstrekken zover als het oog reikt, dát zijn de kenmerken van de Eastern Shore van Nova Scotia. We zorgen ervoor dat u niets mist! U kunt de Liscomb River Trail lopen of een wandelroute kiezen in Taylor Head Provincial Park. Geniet van een picknick in Marie Joseph Provincial Park, of van de hartelijke ontvangst aan de Eastern Shore in het authentieke huis van een vissersgezin. Relax op het 5 km lange witte zandstrand van Martinique Beach Provincial Park of leer surfen bij Lawrencetown Beach Provincial Park.
De campertour komt de volgende dag tot een einde wanneer u uw camper terugbrengt bij het verhuurbedrijf.

Routekaart

Recensies

Campingreis: The Maritimes met gereserveerde campings 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Uitbreidingen

Stopover of citytrip Toronto

Vliegt u via Toronto naar uw eindbestemming in Canada of de Verenigde Staten, dan kunt u uw vlucht onderbreken met een verblijf in de stad Toronto!
 
Maakt u een camperreis vanuit Toronto, start dan met een verblijf in een centraal gelegen hotel in Toronto, voordat u de camper ophaalt en de Canadese natuur in trekt.
 
Speciaal hiervoor hebben wij een 4-daagse stopover of citytrip Toronto samengesteld. 
 
 

€ 365,-