7 van 36

Campingreis: Vancouver Island met gereserveerde campings

 • Begin- en eindpunt: Vancouver
 • Uw campings zijn gereserveerd en betaald
 • Incl. routeboek/travel App. met veel tips
 • 14 dagen
 • Camperreis
 • Campingtour, Individueel, Reizen met kinderen, Bouwstenen
 • Reiscode: ACA2004235
Al onze reizen zijn maatwerk.
Kan ik u helpen?
Alexandra Burger
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Alexandra Burger alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek

Campertour Vancouver Island en Sunshine Coast

Deze route begint en eindigt in Vancouver en voert u per veerboot naar Vancouver Island en de Sunshine Coast. U begint in Victoria, de mooie hoofdstad van British Columbia, waar u lekker kunt rondstruinen in de haven of het mooie, authentieke centrum en waar u een orka-tour kunt maken. Niet ver van Victoria, verstopt in de regenwouden, ligt het vissersdorpje Sooke. Hier vandaan gaat de route langs de kust en door de bossen naar Lake Cowichan, waar u mooi kunt wandelen en van de rust kunt genieten. Via Nanaimo rijdt u via de adembenemende Pacific Rim Highway naar Tofino en Ucluelet, vanwaar u het Pacific Rim National Park met de indrukwekkende regenwouden en stranden kunt ontdekken. Het Travel Book zorgt ervoor dat u niets mist. Campbell River wordt omgeven door prachtige natuur. Hier kunt u deelnemen aan een tour op zoek naar orka’s en beren of Elk Falls en Strathcona Provincial Park ontdekken. Dan steekt u het water over naar de Sunshine Coast, een paradijsje met kleine dorpjes, veel kunstenaars, prachtige natuur en vergezichten. Via Lund en Sechelt reist u per veerboot weer terug naar Vancouver.

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1 - 2: Camper ophalen + Vancouver – Victoria
Vandaag haalt u uw camper op. De veerboot brengt u in 2 uur van de Lower Mainland naar Vancouver Island, een prachtige tocht langs allerlei eilandjes. Let goed op of u dolfijnen of orka’s ziet onderweg. U verblijft 2 nachten in Victoria.
Dag 3: Victoria – Sooke
U rijdt vandaag niet ver, maar wat een verschil is Sooke vergeleken met het bruisende Victoria. Dit kleine vissersdorpje aan de Pacific (Grote Oceaan) heeft verrassend veel te bieden: bezoek de potholes en het adembenemende East Sooke Regional Park. 
Dag 4: Sooke – Lake Cowichan
U rijdt langs de kust in noordelijke richting en passeert diverse mooie en verlaten stranden waarop veel hout ligt wat dat Canada-gevoel compleet maakt. Via Juan de Fuca Provincial Park verlaat u de kust in Port Renfrew en rijdt u door dichte bossen naar het kleine Lake Cowichan. U kunt hier heerlijk wandelen of bij mooi weer de Cowichan River afdrijven op een band. 
Dag 5: Lake Cowichan – Nanaimo
Nanaimo heeft een grote haven en een prachtige promenade waar u heerlijk kunt flaneren en van het uitzicht kunt genieten. Probeer zeker de Nanaimo Bar, een zoete lekkernij met chocola en kokos. 
Dag 6 - 7: Nanaimo – Tofino / Ucluelet
U rijdt naar de westkust van het eiland, een prachtige route en ons Travel Book zorgt ervoor dat u niets van al dit moois mist. Bezoek de geiten op het dak in Coombs en de oerbomen in Cathedral Grove.
Dag 8 - 9: Tofino / Ucluelet – Campbell River
U rijdt weer terug naar de oostkant van het eiland waar u via de stranden van Parksville en de mooie kust van Qualicum Beach in noordelijke richting rijdt en uitkomt in Campbell River. Ontdek het stadje en bewonder de houtsnijwerken. Vanaf de Discovery Pier ziet u misschien wel zalm zwemmen, adelaars vliegen of een walvis spuiten. Ontdek Strathcona en Elk Falls Provincial Park en ga op zoek naar wilde dieren. U verblijft hier 2 nachten.
 
Dag 10 - 11: Campbell River – Lund
Vandaag steekt u met de veerboot over naar de Sunshine Coast. In Comox gaat u aan boord en komt u uit in Powell River, een stadje waar de ‘great outdoors’ gecombineerd wordt met een cultureel tintje. U rijdt even in noordelijke richting naar Lund. Ook in Lund is veel te doen, vooral voor natuurliefhebbers. U kunt hier heel mooi kanoën langs de kust. Of neem de 15 minuten durende watertaxi naar Savary Island. U waant zich hier in een tropisch paradijs!
U verblijft 2 nachten in Lund.
Dag 12: Lund – Sechelt
Op weg naar Sechelt passeert u Skookumchuck Narrows Provincial Park waar een 4 km lange wandeling u naar een uitzichtpunt voert waar het wilde water een waar schouwspel opvoert. Via grappige dorpjes met veel kunstenaars bereikt u Sechelt.
Dag 13 - 14: Sechelt – Burnaby – camper inleveren Vancouver
U keert met de veerboot terug naar Low Mainland. Stop bij Grouse Mountain en neem de gondel omhoog voor een adembenemend uitzicht op Vancouver en omgeving en loop over de wiebelende Capilano Suspension Bridge.
De volgende dag komt de campertour tot een einde wanneer u uw camper terugbrengt bij het verhuurbedrijf. 

Routekaart

Recensies

Campingreis: Vancouver Island met gereserveerde campings 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

Vertrekperiode: 01 mei 2021 - 30 september 2021

Prijsindicatie in Euro per persoon:

Aantal personen:
2 personen 475
3 personen 350
4 personen 275

Vertrekdata: Dagelijks vertrek is mogelijk.

Inbegrepen:

 • 13 Overnachtingen op campings voor de camper en het aantal samenreizende personen in de camper.
 • Lokale belasting over de camping-nachtprijs.
 • Routeboek.
 • Gebruik maken van een Travel app.   

Niet inbegrepen:

 • Vluchten naar / van Vancouver.
 • Camperhuur.
 • Eerste hotelovernachting na aankomst van de vlucht.
 • Maaltijden en excursies.

Camperhuur:
Wij kunnen u camperhuur aanbieden met diverse verhuurmaatschappijen, deze vindt u onder het thema Reizen per camper/Informatie en prijzen camperhuur/Canada. Selecteer de campermaatschappij van uw keuze voor de informatie over de campertypes en voorwaarden.

Opmerking
Voor deze reis bedraagt de aanbetaling 50% van de reissom en zijn er afwijkende annuleringsvoorwaarden van toepassing. Indien uw aantal camperhuur nachten afwijkt (meer of minder dan 19 nachten) dan kan de campingtour op maat worden aangepast.
Kijk hier voor deze aanvullende informatie.