6 van 29

Campingreis: Vancouver Island & Sunshine Coast

 • Begin- en eindpunt: Vancouver
 • Uw campings zijn gereserveerd en betaald
 • Incl. routeboek/travel App. met veel tips
 • 14 dagen
 • Camperreis
 • Campingtour, Individueel, Reizen met kinderen, Bouwstenen
 • Reiscode: ACA2004235
Al onze reizen zijn maatwerk.
Kan ik u helpen?
Mirja Rempt
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie

Vancouver Island en Sunshine Coast met gereserveerde camping

 
Een fantastische route die begint en eindigt in Vancouver, over Vancouver Island en langs de Sunshine Coast. Deze route is de hele zomer schitterend, maar ook bijzonder geschikt voor reizigers die in het voorjaar of najaar reizen. In deze regio's zijn de campings veelal van vroeg in het voorjaar tot laat in de herfst geopend. Het aantal te rijden kilometers is beperkt, maar de natuurpracht is overweldigend! Wij hebben de campings voor u gereserveerd en onderweg leest u de beste reistips in uw persoonlijke road book en reis app.
 

Camperreis langs de schitterende kusten van West-Canada

Vanuit Vancouver, reist u per ferry naar Vancouver Island en rijdt u naar de mooie stad Victoria. Hier is het heerlijk rondstruinen in de haven en het mooie, authentieke centrum. Vervolgens rijdt u naar het vissersdorp Sooke, Lake Cowichan, Nanaimo en over de adembenemende Pacific Rim Highway naar Tofino en Ucluelet. Uitvalsbasis voor het Pacific Rim National Park met de indrukwekkende regenwouden en stranden. Terug naar de andere kant van Vancouver Island, naar Campbell River, omgeven door prachtige natuur. Maak tijdens uw verblijf op Vancouver Island zeker een Whale Watch boot tocht. Een schitterende ervaring.
 

Per camper langs de Canadese Sunshine Coast.

Dan steekt u het water over naar de Sunshine Coast, een paradijsje met kleine dorpjes, veel kunstenaars, prachtige natuur en vergezichten. Via Lund en Sechelt reist u per veerboot weer terug naar Vancouver. Tip: de meeste veerdiensten op deze route kunnen we voor u reserveren. Boek de overtochten bij, zodat u verzekerd bent van een plek voor uw camper op de veerboot op de juiste dag en tijd.
De volgende overtochten, die onderdeel zijn van de route kunnen we vooraf reserveren:
Tsawwassen - Swartz Bay (dag 1)
Comox - Powell River (dag 10)
Langdale - Horshoe Bay (dag 13)
 
Indicatie totaal aantal te rijden kilometers: ca. 1200 kilometer 
 
 

Lees meer

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1 - 2: Camper ophalen + Vancouver – Victoria ca. 100 km
Vandaag haalt u uw camper op. De veerboot (niet inbegrepen in de reissom, we adviseren u de overtocht bij uw reis bij te boeken om verzekerd te zijn van plek om een geschikte tijd) brengt u in 1,5 uur van de Lower Mainland naar Vancouver Island, een prachtige tocht langs allerlei eilandjes. Let goed op of u dolfijnen of orka’s ziet onderweg. U verblijft 2 nachten in Victoria.
Dag 3: Victoria – Sooke ca. 45 km
U rijdt vandaag niet ver, maar wat een verschil is Sooke vergeleken met het bruisende Victoria. Dit kleine vissersdorpje aan de Pacific (Grote Oceaan) heeft verrassend veel te bieden: bezoek de potholes en het adembenemende East Sooke Regional Park. 
Dag 4: Sooke – Lake Cowichan ca. 100 km
U rijdt langs de kust in noordelijke richting en passeert diverse mooie en verlaten stranden waarop veel hout ligt wat dat Canada-gevoel compleet maakt. Via Juan de Fuca Provincial Park verlaat u de kust in Port Renfrew en rijdt u door dichte bossen naar het kleine Lake Cowichan. U kunt hier heerlijk wandelen of bij mooi weer de Cowichan River afdrijven op een band. 
Dag 5: Lake Cowichan – Nanaimo ca. 80 km
Nanaimo heeft een grote haven en een prachtige promenade waar u heerlijk kunt flaneren en van het uitzicht kunt genieten. Probeer zeker de Nanaimo Bar, een zoete lekkernij met chocola en kokos. 

Dag 6 - 8: Nanaimo – Tofino / Ucluelet ca. 190 km
U rijdt naar de westkust van het eiland, een prachtige route en ons Travel Book zorgt ervoor dat u niets van al dit moois mist. Bezoek de geiten op het dak in Coombs en de oerbomen in Cathedral Grove.
Dag 9 - 10: Tofino / Ucluelet – Campbell River ca. 250 km
U rijdt weer terug naar de oostkant van het eiland waar u via de stranden van Parksville en de mooie kust van Qualicum Beach in noordelijke richting rijdt en uitkomt in Campbell River. Ontdek het stadje en bewonder de houtsnijwerken. Vanaf de Discovery Pier ziet u misschien wel zalm zwemmen, adelaars vliegen of een walvis spuiten. Ontdek Strathcona en Elk Falls Provincial Park en ga op zoek naar wilde dieren. U verblijft hier 2 nachten.
 
Dag 11 - 12: Campbell River – Lund ca. 120 km
Vandaag steekt u met de veerboot over naar de Sunshine Coast. (niet inbegrepen in de reissom, we adviseren u de overtocht bij uw reis bij te boeken om verzekerd te zijn van plek om een geschikte tijd) In Comox gaat u aan boord en komt u uit in Powell River, een stadje waar de ‘great outdoors’ gecombineerd wordt met een cultureel tintje. U rijdt even in noordelijke richting naar Lund. Ook in Lund is veel te doen, vooral voor natuurliefhebbers. U kunt hier heel mooi kanoën langs de kust. Of neem de 15 minuten durende watertaxi naar Savary Island. U waant zich hier in een tropisch paradijs!
U verblijft 2 nachten in Lund.
Dag 13: Lund – Sechelt ca. 130 km
Op weg naar Sechelt passeert u Skookumchuck Narrows Provincial Park waar een 4 km lange wandeling u naar een uitzichtpunt voert waar het wilde water een waar schouwspel opvoert. U zult merken dat u de sunshine coast bijzonder waterrijk is met talloze waterwegen, fjorden en eilanden. Daardoor zijn ferry overtochten een onderdeel van de doorgaande kustweg: de sunshine Coast Highway. Vandaag maakt de oversteek per ferry van Saltery Bay naar Earls Cove van ca. 45 minuten onderdeel uit van uw route. (niet inbegrepen in de reissom, deze overtocht kunt u alleen ter plaatse betalen) Via pittoreske dorpjes waar veel kunstenaars wonen bereikt u Sechelt.
Dag 14: Sechelt – Burnaby – camper inleveren Vancouver ca. 80 km
Ook vandaag heeft u een ferry oversteek op uw route naar Low Mainland, van Langdale naar Horseshoe Bay (niet inbegrepen in de reissom, we adviseren u de overtocht bij uw reis bij te boeken om verzekerd te zijn van plek om een geschikte tijd). Stop bij Grouse Mountain en neem de gondel omhoog voor een adembenemend uitzicht op Vancouver en omgeving en loop over de wiebelende Capilano Suspension Bridge.
De volgende dag komt de campertour tot een einde wanneer u uw camper terugbrengt bij het verhuurbedrijf. 

Routekaart

Recensies

Campingreis: Vancouver Island & Sunshine Coast 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Hotelinformatie

Dag Bestemming Budget hotel
Dag 1 - 2 Victoria camping in regio Victoria
Dag 3 Sooke Camping Sooke (Vancouver Island)
Dag 4 Lake Cowichan camping Lake Cowichan
Dag 5 Nanaimo Camping Nanaimo
Dag 6 - 8 Tofino camping in regio Ucluelet & Tofino
Dag 9 - 10 Campbell River camping Campbell River
Dag 11 - 12 Lund Camping Lund (BC)
Dag 13 Sechelt Camping Sechelt / Gibsons
Dag 14 Burnaby Camping in regio Burnaby / Fort Langley