Cruise in Canada

Cruise in Canada


Bent u van plan om een mooie cruise in Canada te maken aan het begin of het einde van uw reis? Doen, zeggen wij. Wat is een cruise, waar moet u op letten en waarom zou u een cruise maken in Canada? Wij vertellen het u graag en wensen u alvast een behouden vaart! 

 

Wat is een cruise?

Een cruise is het maken van een rondreis, maar dan per schip. Wij werken samen met de Holland America Line. Deze rederij is al meer dan 70 jaar gespecialiseerd in, onder andere, cruises van Canada naar Alaska. Een cruise betekent ontspanning en genieten in een luxe ambiance. Zodra u aan boord gaat, wordt u in de watten gelegd. U kunt het een beetje vergelijken met een luxe 5-sterren resort, maar dan varend op het water. Er zijn vaak verschillende restaurants, een casino, zwembad, spa, fitness, winkels en live entertainment in de avond aan boord van het cruiseschip. U  hoeft niets tijdens een cruise, maar u kunt van alles. U ziet het prachtige landschap aan u voorbij trekken, terwijl u in uw luie stoel op het dek zit. Bovendien wordt er (dagelijks) gestopt bij bijzondere plaatsen in Canada tijdens een cruise reis, waar u van boord kunt gaan om alles zelf te ontdekken. Aan het einde van de dag gaat u weer aan boord, op weg naar een volgende spectaculaire plek tijdens de cruise in Canada. 

 

Waarom zou ik een cruise maken in Canada?

Het maken van een Canada cruise is weer een hele andere beleving om het land te bezichtigen dan vanuit een camper of huurauto. Tijdens een cruise komt u op plaatsen waar u met over land niet kunt komen. Bovendien leven er andere dieren in de zee dan op het land en ziet u tijdens uw cruise in Canada walvissen, orka’s, walrussen, dolfijnen, zeehonden en zeeschildpadden. Vanuit Vancouver vertrekt er een onvergetelijke cruise naar Alaska, waarbij alle dieren op u wachten.

 

Hoe gaat het aan boord van een cruiseschip?

Het is een wereld op zich, aan boord van een cruiseschip. Anders dan in een luxe resort, zijn er bepaalde ‘regels’ aan boord. Welke regels dat zijn, leggen we u graag uit in onze cruise praktische informatie.  

 

Kan ik een combinatie maken van een rondreis en een cruise?

Jazeker! Dat kan maar al te goed. Zo heeft u een bijzonder reisprogramma vol met verrassingen en onvergetelijke belevenissen. De meeste mensen doen een cruise in Canada dan ook voorafgaand of aansluitend aan een rondreis door Canada. Of u nu per huurauto reist of een camperreis door Canada maakt, dat maakt niet uit. Waar we wel naar moeten kijken, is de route die u reist. Maakt u een ‘rondje’, waarbij u vertrekt en terugkomt in dezelfde plaats (bijvoorbeeld Vancouver), dan maakt het niet uit wanneer u de cruise maakt. Vertrekt u vanuit Vancouver naar Calgary (link nieuwe pagina)? Dan ligt het voor de hand dat u de cruise aan het begin van uw rondreis maakt. Reist u juist andersom van Calgary naar Vancouver? Dan is het logisch dat u de cruise aan het einde van de reis maakt. Bij WRC weten wij alles over de verschillende cruises en wat het handigste is, dus laat u zeker door ons informeren. De ‘kers op de taart’ is dan bijvoorbeeld de 8-daagse Canada cruise met vertrek vanuit  naar de indrukwekkende natuur en gletsjers van Alaska! Via de befaamde met sneeuw en ijs omhulde Inside Passage vaart u naar, onder andere, de indrukwekkende 40 kilometer lange gletsjer de Tracy Arm en het National Gold Rush Historical Park, waar de gold rush nog op het netvlies van de bewoners staat gebrand.

Overtuigd? Leuk! Neem dan contact op met ons team. Maudy, onze doorgewinterde cruise-specialist, staat u maar al te graag te woord en kan u op alle vragen een antwoord geven. Als u samen met haar uw cruise in Canada samenstelt, weten wij zeker dat het een droom zal zijn die waarheid wordt.