Ontdek
met WRC Reizen
Zoekcriteria toevoegen
Aanbieding
Bestseller
Teus Keus
Premium
Uw gekozen zoekcriteria worden hier weergegeven

ReisaanbodNew Brunswick

 
New Brunswick is een provincie van Canada. Het ligt aan zee en maakt deel uit van de Canadian Maritimes. Hiertoe worden ook de andere oostelijke provincies, Nova Scotia en Prince Edward Island gerekend. Het landschap bestaat uit groene bossen, een ruige, rotsige kustlijn en lange stranden. Het gebied  is officieel tweetalig: men spreekt hier Engels en Frans. Het gebied werd ooit vernoemd naar het Duitse Brunswijk.
 
Interessante locaties zijn de Mount Carleton en de Fundy baai. Bij de Fundy baai ziet u tweemaal per dag een getijden beweging met een enorme amplitude.  De provincie telt ca. 750,000 inwoners. Grote steden zijn St John en Fredericton. Bijzondere attracties zijn het landschap, de kustlijn en de culturele schatten.
 
In augustus wordt hier New Brunswick Day gevierd. Tijdens deze dag heeft men vrij en viert men de geschiedenis en cultuur, met muziek, dans en lokale gerechten. Belangrijk onderdeel van de economie zijn de landbouw en de visserij. In de landbouw worden aardappelen en knollen geteeld. Bij de visserij richt men zich op zalm, kreeft , krab en mossel. In restaurants serveert men Acadische gerechten, met aardappelen, (varkens-)vlees en zoet fruit.
 
Het gebied heeft een gemengd land/zee klimaat. In de zomer is het warm, de winters in het noorden zijn tamelijk koud. In het zuidelijk gebied zijn de winters dankzij een zee-klimaat wat milder.
               

Corine Klootwijk
WRC New Brunswick specialist

Als New Brunswick specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.