5 van 15

Nova Scotia, indrukwekkend en veelzijdig

 • Ontdek New Brunswick en Nova Scotia
 • Prince Edward Island
 • Schilderachtige landschappen en mooie steden
 • 16 dagen
 • Autoreis
 • Individueel
 • Reiscode: ACA170920
Al onze reizen zijn maatwerk
Kan ik u helpen?
Maudy Zuidema
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie
 • Uitbreidingen

Autorondreis door de Atlantische Provincies

Dit is al jarenlang de populairste rondreis door de Atlantische Provincies. Tijdens deze tour bezoekt u de provincies New Brunswick, Nova Scotia en Prince Edward Island. Dit gebied bestaat uit eilanden, schiereilanden en vasteland. Hier is de natuur al eeuwenlang onveranderd. Het levensritme is nog identiek zoals het was in de tijd van onze grootouders. De Atlantische Provincies bestaan uit een mix van ‘toegankelijke wildernis’, schilderachtige landschappen, mooie en bezienswaardige steden. Bovendien vindt u er nog ruimte en is het gemakkelijk om een landschap voor u zelf te vinden!

Kijk hier voor een beschrijving van de accommodaties tijdens de rondreis. 
Beknopte route
 • Dag 1 Vliegreis Amsterdam - Halifax
 • Dag 2 Halifax - South Shore / Liverpool ca. 160 km
 • Dag 3 South Shore / Liverpool - Kejimkujik NP / Digby ca. 160 km
 • Dag 4 Kejimkujik NP / Digby Area
 • Dag 5 Kejimkujik NP / Digby - Wolfville ca. 140 km
 • Dag 6 Wolfville - Parrsboro ca. 175 km
 • Dag 7 Parrsboro – Shediac / Sackville ca. 160 km
 • Dag 8 Fundy National Park ca. 270 km
 • Dag 9 Shediac / Sackville - O’Leary / Alberton ca. 170 km
 • Dag 10 O’Leary / Alberton - Charlottetown ca. 160 km
 • Dag 11 Charlottetown – Margaree / Glenville ca. 340 km
 • Dag 12 Margaree / Glenville - Sydney Area 300 km
 • Dag 13 Sydney Area - Eastern Shore ca. 260 km
 • Dag 14 Eastern Shore - Halifax ca. 200 km
 • Dag 15 Vliegreis Halifax – Amsterdam
 • Dag 16 Amsterdam

Toon alle dagen

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam - Halifax
U vliegt met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze naar Halifax. Na aankomst neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u naar uw accommodatie. De hoofdstad van Nova Scotia (380.000 inwoners) is trots op haar ouderdom en haar historische bezienswaardigheden. Halifax heeft vijf universiteiten en verschillende colleges en de ambiance van een oude universiteitsstad. Diverse schepen, onder meer de schoener Bluenose II, zijn te zien in de prachtige haven. Ook zijn er oude warenhuizen en winkels met scheepsuitrusting in het toeristische havencentrum.

Atlantica Hotel Halifax

Deze accommodatie ligt op enkele minuten van de Citadel Hill en de Dalhousie Universiteit. Het hotel beschikt over een fitnesscentrum, binnenzwembad, hot tub en sauna. The Seasons by Atlantica Restaurant & Lounge is gevestigd in Hotel Halifax Atlantica. Het hotel beschikt tevens over een eigen geldautomaat en een gratis limousinedienst naar het centrum van Halifax. De 230 kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv met pay-per-view-films, een zithoek en een bureau. Bekijk hier meer informatie over de accommodaties tijdens deze reis.

Dag 2: Halifax - South Shore / Liverpool ca. 160 km
De vele vissersdorpjes waar de vissers dagelijks op pad gaan om kreeft te vangen, liggen verspreid over de eilanden en zijn omgeven door witte stranden. Bezoek vandaag Peggy’s Cove, Canada’s meest gefotografeerde vissersdorp. Op veel ansichtkaarten uit dit gebied prijkt de vuurtoren op een uit zee oprijzende klif met op de achtergrond kleurige vissershuisjes. Bezoek vervolgens Lunenburg, een historisch dorp aan de kust met zijn galerieën met Inuit en folkloristische kunst. Als u nog tijd over heeft ga dan even zonnebaden op de witte zandstranden of ontdek Canada’s grootste piratenschat als u via de kustweg naar uw overnachtingsadres rijdt.
Dag 3: South Shore / Liverpool - Kejimkujik NP / Digby ca. 160 km
Op een uur rijden van Lunenburg ligt het Kejimkujik National Park dat bestaat uit 380 km2 idyllische bossen-, meren- en rivierenlandschap. Rotstekeningen en een Indiaanse begraafplaats wijzen erop dat de Indianen hier al meer dan 5000 jaar leven. Het wemelt er van schildpadden van wel 40 cm lang, een teken van warme zomers.
Dag 4: Kejimkujik NP / Digby Area

Whale watching tour

U kunt vandaag een ‘whale watching tour’ maken in de Bay of Fundy met kliffen die meer dan 60 meter hoog zijn. Hier kan men de grootste aantallen en soorten walvissen vinden van Canada. Het indrukwekkende getijverschil in deze trechtervormige baai is het grootste ter wereld. Bij vloed is het water hier 12 meter diep, terwijl u bij eb het wad te voet kunt verkennen (onder begeleiding van een parkwachter). Alternatief: ontdek het Kejimkujik National Park per auto, per fiets, te voet of per kano.
Dag 5: Kejimkujik NP / Digby - Wolfville ca. 140 km
De Annapolis vallei is het agrarische gebied van Oost-Canada. Al 300 jaar wonen boeren op dit vruchtbare land in rijk versierde houten huizen. Kreeftmaaltijden zijn een specialiteit van deze streek. In 1605 stichtte Samuel de Champlain op de oever tegenover Annapolis Valley de eerste nederzetting van Canada, de Habitation Port Royal. Bezoek vanmiddag de Grand Pre Winery voor een tour en proeverij (inbegrepen).
Dag 6: Wolfville - Parrsboro ca. 175 km
De Bay of Fundy heeft de grootste getijverschillen, die binnen een paar uur weer wijzigen. Vanaf de, in de omgeving liggende, beboste heuvels heeft u een prachtig uitzicht over de beboste valleien.
Dag 7: Parrsboro – Shediac / Sackville ca. 160 km
Ontdek het Parrsboro / Joggins gebied waar de getijden van de Bay of Fundy recentelijk fossielen hebben blootgelegd; het betreft de grootste voorraad fossielen van Noord-Amerika. Fossielen van voetafdrukken van mensen en dieren van miljoenen jaren geleden kunt u vinden aan deze kust.
Dag 8: Fundy National Park ca. 270 km
Het Fundy National Park is 206 km2 groot en heeft steile kliffen en rivieren met zeer helder water. Met een laag getijde kunt u door de Hopewell Rocks wandelen. Deze grote rotsen lijken op gigantische vazen en worden bijna, elke 6 uur, door het getijde overspoeld.
Dag 9: Shediac / Sackville - O’Leary / Alberton ca. 170 km
De 13 km lange ‘Confederation Bridge’ brengt u naar Prince Edward Island met zijn eindeloze zandstranden, boerderijen en pittoreske landwegen. Het beeld dat de meeste bezoekers van Prince Edward Island bijblijft is dat van rode aardappelvelden, mooie zandstranden en de fris geschilderde huizen. Het vriendelijke eiland is de kleinste provincie van Canada, slechts 200 km lang en maximaal 60 km breed. Omdat de kust rijk aan baaien is, beschikt P.E.I., zoals de naam meestal wordt afgekort, echter over zo’n 800 km aan strand. En omdat de temperatuur van het zeewater hier ’s zomers ook nog eens boven de 20 graden uitkomt, is het eiland één van de populairste vakantiebestemmingen van Canada.

West Point Lighthouse Inn

Slapen in een vuurtoren, in slaap vallen met het geluid van de zacht rollende golven, genieten van een spectaculaire zonsondergang...
Het viersterren West Point Lighthouse Inn beschikt over 13 kamers en biedt een zeldzame mogelijkheid om eens te logeren in een vuurtoren. De kamers zijn voorzien van alle moderne faciliteiten en beschikken over een eigen badkamer. Bekijk hier meer informatie over de accommodaties tijdens deze reis.

Dag 10: O’Leary / Alberton - Charlottetown ca. 160 km
Een houten boerderij uit de 19de eeuw, die de schrijfster van de klassieke novel ‘Anne of Green Gables’ heeft geïnspireerd, kunt u vinden in het Prince Edward Island National Park. Ook heeft u de mogelijkheid om een ‘zeehonden-watching cruise’ te maken. De provinciehoofdstad Charlottetown, die in 1720 werd gesticht door de Fransen, heeft met 33.000 inwoners een charmante kleinsteedse flair. In de gerestaureerde oude wijk Old Charlottetown zijn tal van fraaie huizen van welvarende kapiteins en kooplui behouden gebleven.
Dag 11: Charlottetown – Margaree / Glenville ca. 340 km
Een 75 minuten durende ferrytocht brengt u terug naar Nova Scotia. Hier zijn de trechtermondingen van de rivieren rijk aan vis. Dit trekt vele visarenden aan, die u kunt bewonderen terwijl zij naar vis duiken. Vanaf de weg kunt u aalscholvernesten ontdekken. De heuvels leiden naar het ruigere landschap van Cape Breton Island. ‘Ciad mile Failte’! Honderdduizend keer welkom! Deze oude Keltische groet is op Cape Breton Island nog vaak te horen. Sinds 200 jaar wonen er Schotten op het 10.300 km2 grote eiland aan de oostkant van Nova Scotia. Dat ze zich hier thuis voelen is niet verwonderlijk, want het schrale hoogland en de ruige kust doen verbluffend veel aan de Schotse Hooglanden denken. 

Glenora Inn & Distillery Resort

Wow! U verblijft in de enige Single Malt Whiskey distilleerderij van Noord Amerika. De ligging is fantastisch, u verblijft immers aan de voet van Cape Breton Mountains. De pub is geopend van juli t/m oktober. Er is een gift shop aanwezig en u kunt een tour boeken in de 'distillery' van dit hotel. Vraag de baliemedewerker van de receptie voor meer info. Glenora Inn kent een intieme sfeer en telt maar 15 kamers en chalets. Een unieke ervaring! Het restaurant is geopend van half mei t/m 24 oktober. Bekijk hier meer informatie over de accommodaties tijdens deze reis.

Dag 12: Margaree / Glenville - Sydney Area 300 km
In de morgen kunt u een ‘whale-watching cruise’ maken. Vervolgens reist u via de Cabot Trail naar Sydney. De Cabot Trail is in Oost-Canada één van de allermooiste, erg populaire en pittoreske routes. Dit wordt niet voor niets de mooiste route van Oost-Canada genoemd: steile kliffen en verlaten hoogveengebieden, rode granietrotsen te midden van opspattend schuim en kleine vissersdorpen met opgestapelde kreeftenvallen. U rijdt langs watervallen, snelstromende beekjes en u heeft grote kans dat u elanden ziet. Een dagtocht die wij u van harte kunnen aanbevelen. 
Dag 13: Sydney Area - Eastern Shore ca. 260 km
Een zijweg leidt u naar de Forteresse van Louisbourg. Dit is het grootste Nationaal Historisch Park van Canada en de sterkste vesting die ooit door de Fransen in Noord-Amerika is gebouwd. Tussen juni en eind september laten gekostumeerde ‘animators’ de tijden van zomer 1744 herleven. U ziet hier exercerende soldaten en aristocraten die de lakens uitdelen – een nauwkeurige weergave van het leven in 1744. De liefde voor de geschiedenis gaat zo ver dat in de twee restaurantjes van het museumstadje wordt gekookt op basis van 18de eeuwse recepten.
Dag 14: Eastern Shore - Halifax ca. 200 km
De ‘Marine route’ gaat door wouden, langs havens en over heuvels. Vanaf de smalle kustweg heeft u een prachtig zicht op de oceaan. In dit gebied kunt u heerlijke gerookte zalm, makreel of paling kopen. ’ s Avonds kunt u gezellig eten aan de haven in Halifax.
Dag 15: Vliegreis Halifax – Amsterdam
Een laatste dag om nogmaals Halifax te verkennen. In de loop van de dag levert u de auto in op de luchthaven en checkt u in voor uw terugvlucht naar Nederland.
Dag 16: Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

Routekaart

Recensies

Nova Scotia, indrukwekkend en veelzijdig 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

20 mei 2018 - 10 oktober 2018


Hotels tijdens deze reis:

I.v.m. beperkte beschikbaarheid van de genoemde accommodaties in Canada wordt automatisch een alternatieve, gelijkwaardige accommodatie gereserveerd (zonder overleg) indien de genoemde accommodatie is vol geboekt.


Prijsindicatie in Euro per persoon:

Vertrek uit Nederland: 2 pers 3 pers 4 pers
Laagseizoen 1965 1638 1472
Hoogseizoen 2210 1837 1663

Toeslag deluxe hotels: Alleen mogelijk op basis van 2-persoonskamers € 223,- per persoon voor 14 overnachtingen.

Indicatie vertrekperiode seizoen:
Laagseizoen: 20 mei  - 21 juni 2018 & 27 augustus - 15 oktober 2018.
Hoogseizoen: 22 juni - 26 augustus 2018. 

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam - Halifax met United of Air Canada.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • 14 Overnachtingen in genoemde middenklasse of deluxe hotels op basis van logies. Bij 2 personen: 2 persoonskamer, bij 3 personen: 3 persoonskamer en bij 4 personen: 4 persoonskamer. (deluxe hotels alleen 2 persoonskamers). Kijk hier voor de hotelbeschrijvingen van de hotels tijdens deze reis.
 • 14 Dagen autohuur van Alamo op basis van Gold pakket, type Intermediate (C) bij 2 personen en type Full-size (E) bij 3-4 personen.
 • Grand Pre Winery Tour en proeverij op dag 6.
 • Informatiepakket (engelstalig) bij aankomst in het eerste hotel.

Niet inbegrepen:

 • Eventueel extra verhoging brandstoftoeslag.
 • Maaltijden, entreegelden nationale parken.
 • Ferrytickets naar en van Prince Edward Island en tolgelden.
 • Overige kosten.
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel Upgrade hotel
Dag 1 Halifax Atlantica Hotel The Prince George Hotel
Dag 2 White Point White Point Beach Resort White Point Beach Resort
Dag 3 - 4 Kejimkujik National Park Mersey River Chalets & Nature Retreat Digby Pines Golf Resort & Spa
Dag 5 Wolfville Blomidon Inn Victoria’s Historic Inn
Dag 6 Parrsboro The Parrsboro Mansion Inn Gillespie House Inn
Dag 7 - 8 Shediac Little Shemogue Country Inn Little Shemogue Country Inn
Dag 9 O'Leary Rodd Mill River Resort West Point Lighthouse Inn
Dag 10 Charlottetown Hotel on Pownal The Great George
Dag 11 Cheticamp L’Auberge Doucet Inn Glenora Inn & Distillery Resort
Dag 12 Sydney Cambridge Suites Hotel Sydney Cambridge Suites Hotel Sydney
Dag 13 Charlos Cove Seawind Landing Country Inn Liscombe Lodge
Dag 14 Halifax Atlantica Hotel The Prince George Hotel

Uitbreidingen

Onderbreek uw reis op IJsland!

Vliegt u met Icelandair naar de Verenigde Staten of Canada? Dan kunt u uw reis onderbreken op IJsland! Ontdek dit indrukwekkende land met haar vulkaangesteente, imposante gletsjers, watervallen en borrelde warmwaterbronnen!

Klik hier voor meer informatie over de Stopover IJsland!

€ 163,-