Ontdek Oost-Canada

Ontdek Oost-Canada


Quebec, Montreal of de spetters van de Niagara Falls voelen? U bezoekt deze hoogtepunten stuk voor stuk tijdens een rondreis door Oost-Canada. Bij veel reislustige globetrotters staat Canada hoog op de wensenlijst. Wij begrijpen maar al te goed waarom. Met meer dan 40 jaar reiservaring in Canada durven wij te zeggen dat we uw ideale Canada reis kunnen samenstellen en de niet-te-missen plekken kennen. Kom hier snel te weten hoe WRC Reizen u kan helpen bij een reis door Oost-Canada.

 

Waarom u voor Oost-Canada kiest?

Zodra u nog niet eerder kennis heeft gemaakt met Canada, is een rondreis door Oost-Canada sterk aan te raden. Waar velen eerst voor West-Canada zullen kiezen door de ongerepte natuur, biedt Oost-Canada misschien nog wel meer afwisseling. Hier vindt u namelijk grote, imposante steden als Montreal en Toronto met prachtige bezienswaardigheden. Maar ook de bekende Canadese natuur met unieke wildlife. Oost-Canada biedt het allemaal. En dat allemaal op slechts 8 uur vliegen, direct vanaf Schiphol Airport.

 

  

 

Rondreis door Oost-Canada: auto vs. camper

Er zijn verschillende opties om door Oost-Canada te reizen. Zo kunt u Canada verkennen per huurauto, per camper of per trein. Ieder vervoersmiddelen heeft zo z’n voordelen om Oost-Canada mee te verkennen. Reizen door Oost-Canada per camper is praktisch omdat u een rijdend huis op wielen heeft. U heeft alle spullen bij de hand en u slaapt middenin de natuur. Daarbij zijn er vaak aanbiedingen om campers weg te brengen. Hiermee bespaart u vaak veel geld! Reist u liever met de auto door Canada? Dat kan natuurlijk ook. Parkeren is een stuk gemakkelijk en u heeft het comfort van (luxe) hotels. Welke voors- en tegens camper- tegen autoreizen nog meer hebben? Maudy zet de voors- en tegens van camper- en autoreizen voor u op een rij.

Heeft u geen zin om al deze kilometers zelf te rijden of wilt u helemaal niet zelf rijden en alleen maar genieten van het uitzicht? Dan is een treinreis (of een combinatie daarvan) echt iets voor u.

 

Dit moet u weten over reizen naar Oost-Canada

Gaat u mee naar Oost-Canada? Natuurlijk snappen wij dat er bij het boeken van een reis naar Oost-Canada veel vragen komen kijken. Om het u gemakkelijker te maken, zetten we graag een aantal praktische punten op een rij:

  • Reisduur: Voor een rondreis door Oost-Canada adviseren we minimaal 14 dagen. Door de vliegtijd en relatief lange afstanden houdt u zo nog voldoende dagen over om volop te genieten. Wilt u 3 weken op reis naar Canada? Of misschien zelfs 4? Stel zelf uw reis samen of laat u inspireren door een van de voorbeeldreis.
  • Doorreis: Een rondreis door Oost-Canada kan prima gecombineerd worden met andere vakantiebestemmingen, waardoor je unieke reiscombinaties in 1 vakantie kunt maken. Vooral vanwege het grote vluchtaanbod vanuit Toronto zijn de mogelijkheden groot. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie met Florida, diverse Caribische eilanden, subtropische Costa Rica of het mystieke IJsland.
  • Gemiddelde reisafstand: De reisafstanden in Canada kunnen verraderlijk zijn. Van Toronto naar Ottawa is het iets meer dan 400 kilometer rijden, maar de reistijd bedraagt vaak zeker 5 uur. Canada is daarbij ontzettend groot. Vanaf Vancouver aan de westkust naar Halifax aan de oostkust reist u maar liefst 6.000 kilometer. Omgerekend: van Nederland naar Saudi-Arabië. Blijft u echter enkel in Oost-Canada, dan zijn de afstanden beter te behappen.
  • Beste reisperiode: in de maanden mei t/m september heeft u de kans op het beste weer. Dit valt tevens ook in het hoogseizoen. Wilt u Oost-Canada juist verkennen tijdens Indian Summer? Reis dan in september. Of wilt u de zalmtrek juist bewonderen? Dan is de maand oktober de beste periode om naar Canada te reizen.  

 

   

 

Zo zag hun Oost-Canada reis eruit:

Een reis door Oost-Canada, wij kunnen er met al ons enthousiasme over vertellen. Maar wat te denken van reizigers die bij WRC Reizen hun droomreis boekten? Lees meer over de reiservaring van familie Kuil naar Oost-Canada.

“Wat een veelzijdig land is Canada toch ook. Wij hebben onze rondreis door Canada gecombineerd met Florida. In Canada hebben we een camper gehuurd voor onze rondreis door Oost-Canada. We kregen een bijna nieuwe camper mee met nog geen 40.000 km. op de teller met alles erop, erin en eraan!

Wereldreizigers Romy & Eddy delen graag hun persoonlijke reistips voor Oost-Canada in een video

 

Waarom met WRC op reis?

Samen met u stellen onze Canada-experts uw droomreis samen, zodat u onbezorgd op reis kunt naar Oost-Canada. Met meer dan 40 jaar Canada ervaring weten onze reisspecialisten precies waar ze het over hebben. Jaarlijks helpen wij honderden Canada reizigers aan een droomreis. Maak gebruik van een van onze voorbeeldreizen, of stippel samen met ons uw eigen pad uit. Ziet u het helemaal zitten, een reis door Oost-Canada? We gaan graag voor u een de slag. Neem contact op met Canada-experts Mirja, Maudy of Corine.

Zoekcriteria toevoegen
Aanbieding
Bestseller
Teus Keus
Premium
Uw gekozen zoekcriteria worden hier weergegeven

Reisaanbod

19 dagen Camperreis + Individueel
21 dagen
  • Black Friday aanbieding!
  • Veel keuze in campers en locaties
  • Verrassende combinatie mogelijkheden
Bekijk