25 van 34

Vuurtorens en verborgen schatten van Nova Scotia

 • Vuurtoren van Peggy's Cove
 • Walvissen spotten
 • Kroonjuweel in oost Canada
 • 16 dagen
 • Autoreis
 • Individueel
 • Reiscode: ACA170921
Al onze reizen zijn maatwerk
Kan ik u helpen?
Mirja Rempt
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie
 • Uitbreidingen

Nova Scotia, een kroonjuweel aan de oostkust

De provincie Nova Scotia is een kroonjuweel aan de oostkust van Canada. Het schiereiland en de omliggende eilanden bieden u alle mogelijkheden om te genieten van veel buitenactiviteiten. De kustlijn is zeer gevarieerd en heeft rotsachtige inhammen en schijnbaar eindeloze, maagdelijke zandstranden. In het binnenland vindt men nog de wildernis en bossen met rivieren en meren waarin de blauwe lucht met haar donzige witte wolken zich spiegelt.

De meeste bewoners van Nova Scotia wonen in Halifax, de grootste stad aan de oostkust van Canada en in de talrijke kleine stadjes en vissersdorpjes. Weelderige rivierdalen met hier en daar een verdwaalde boerderij verbinden de bossen met de kust. De bewoners, waarvan de voorouders uit alle windstreken van de wereld komen, zijn erg vriendelijk en wonen hier al generaties lang. Bijna elke dag is er wel ergens in de provincie een festival met o.a. muziek en dans en toeristen zijn er van harte welkom. Vooral wanneer er in de kleine dorpskerk het aardbeien- of bosbessenseizoen wordt gevierd of tijdens een multicultureel muziekfestival aan zee.

Kijk hier voor een beschrijving van de accommodaties tijdens de rondreis
Beknopte route
 • Dag 1 Vliegreis Amsterdam – Halifax
 • Dag 2 Halifax
 • Dag 3 Halifax – Mahone Bay / Western Shore ca. 100 km
 • Dag 4 Mahone Bay / Western Shore – Yarmouth ca. 250 km
 • Dag 5 Yarmouth – Digby ca. 125 km
 • Dag 6 Digby – Wolfville ca. 140 km
 • Dag 7 Wolfville – Tatamagouche ca. 190 km
 • Dag 8 Excursie Sunrise Trail Regio
 • Dag 9 Tatamagouche – Inverness/Cheticamp ca. 300 km.
 • Dag 10 Excursie Cabot Trail ca. 300 km
 • Dag 11 Inverness/Chetikamp – West Bay ca. 275 km
 • Dag 12 West Bay – Charlos Cove ca. 160 km
 • Dag 13 Excursie Eastern Shore
 • Dag 14 Charlos Cove - Halifax ca. 260 km
 • Dag 15 Vliegreis Halifax – Amsterdam
 • Dag 16 Amsterdam

Toon alle dagen

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Halifax
U vliegt met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze naar Halifax. Na aankomst neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt naar uw accommodatie. De steden Halifax en Dartmouth en de drukke haven ertussen heten u van harte welkom. Rondom het Citadel National Park staan hoge glazen gebouwen en moderne winkelcentra gebroederlijk naast historische gebouwen waarin boetiekjes en barretjes zijn gevestigd.
Dag 2: Halifax
Vanochtend kunt u een drie uur durende ‘whale and nature tour’ maken (optioneel). ’s Middags kunt u naar Peggy’s Cove rijden, het meest gefotografeerde vissersplaatsje van Canada, en u kunt door andere schilderachtige kustplaatsjes wandelen. Peggy’s Cove is één van de mooiste vissersplaatsjes aan de Atlantische Oceaan, 45 km ten zuidwesten van Halifax, en bezit een wereldberoemde vuurtoren op een uit zee oprijzende klif. Voor 's avonds heeft u in Halifax de keuze om in één van de vele visrestaurantjes heerlijk te eten. 
Dag 3: Halifax – Mahone Bay / Western Shore ca. 100 km
Lunenburg is een historisch stadje aan de kust. Hier kunt u o.a. het Atlantic Fisheries Museum bezoeken en de kunstgalerijen met inuit (eskimo) en folkloristische kunst. Ook kunt u een wandeling maken langs de witte zandstranden. Veel van de 3000 inwoners zijn nakomelingen van Duitse en Zwitserse kolonisten die zich hier rond 1750 vestigden. In 1921 werd in Lunenburg de beroemde schoener Bluenose gebouwd, die tal van zeilraces won en de Canadese munt van 10 cent siert. Vanmiddag kunt u kajakken. Bij deze reis is de huur van een kajak voor 2 uur inbegrepen. 

Atlantica Hotel & Marina Oak Island****

Deze viersterren accommodatie biedt u alles wat u nodig heeft voor een aangenaam verblijf. Het resort ligt aan zee met uitzicht op de Mahone Bay en heeft een eigen jachthaven, een spa en 2 zwembaden. Tevens is er een restaurant en bar. De 105 kamers hebben een balkon en zijn comfortabel ingericht en beschikken over een eigen badkamer. Bekijk hier meer informatie over de accommodaties tijdens deze reis.

Dag 4: Mahone Bay / Western Shore – Yarmouth ca. 250 km
Op een uur rijden van Lunenburg ligt het Kejimkujik National Park. Aan de zeezijde van het park, voorzien van een schitterende kuststrook, kunt u zeehonden aantreffen. Het is een idyllisch meren- en rivierlandschap - ideaal om te zwemmen, kamperen en vooral te kanoën. De haven van Shelburne herinnert u aan de dagen van weleer toen de houten schepen vanaf dit punt naar Europa, Nieuw-Engeland en het Caribisch gebied vertrokken. 
Dag 5: Yarmouth – Digby ca. 125 km
Vandaag kunt u een whale watching tour maken door de Bay of Fundy. In dit gebied heeft u de grootste kans om walvissen te spotten. Het heuvelachtige achterland van het gelijknamige park eindigt bij meer dan 60 meter hoge kliffen. Het indrukwekkende getijdeverschil in deze trechtervormige baai is het grootste ter wereld. Bij vloed is het water hier 12 meter diep, terwijl u bij eb het wad te voet kunt verkennen. Bezoek één van de schilderachtige vuurtorens in de omgeving en bekijk het nabijgelegen kleine Annapolis Royal, het oudste bewoonde stadje in Canada. Dit kleine plaatsje met 600 inwoners ligt te midden van fruitboomgaarden en pittoresk boerenland.
Dag 6: Digby – Wolfville ca. 140 km
Highway 1 leidt u over door bomen beschaduwde straten en langs gracieuze houten huizen met prachtige tuinen. Deze woningen werden ruim honderd jaar geleden gebouwd door rijke kooplui en zeekapiteins. Het resultaat van 300 jaar hard werken in de vallei is vooral te zien in Annapolis Royal, de oudste bewoonde stad in Canada. Bezoek hier de Grand pre Winery voor een tour en proeverij (inbegrepen).
Dag 7: Wolfville – Tatamagouche ca. 190 km
U maakt kennis met één van ’s werelds hoogste getijdenverschillen. Hierdoor hebben de getijrivieren brede zandbanken en zoute randen tijdens eb. Een waar eldorado voor vele vogels. Zes uur later is alles weer bedekt door metershoog water. U logeert twee nachten in Tatamagouche. 

Train Station Inn

Dit eeuwenoude treinstation in Tatamagouche biedt accommodatie in oude treinwagons. De Inn heeft een eigen museum en een restaurant. De 9 unieke maar eenvoudige kamers zijn voorzien van airconditioning, een koelkast, gratis WiFi, een kabeltelevisie en een zithoek. Elke kamer beschikt over een eigen badkamer. Het restaurant Dining Car is in het hoogseizoen geopend en biedt lunch- en dinermenu's. Na een bezoek aan het spoorwegmuseum bij het hotel, kunt u naar de cadeauwinkel en het café. Op 10 minuten lopen ligt Main Street met winkels, cafés en de Raven Art Galler. Bekijk hier meer informatie over de accommodaties tijdens deze reis.

Dag 8: Excursie Sunrise Trail Regio
Een mooie tocht door dit gebied leidt u naar een op de werelderfgoed van Unesco vermelde grootste concentratie van dinosaurusfossielen in Canada. U kunt heerlijk ontspannen in het warme oceaanwater aan de vele stranden van Northumberland Strait. 
Dag 9: Tatamagouche – Inverness/Cheticamp ca. 300 km.
Onderweg kunt u in Pictou bij het gerestaureerde waterfront stoppen. U kunt hier heerlijk winkelen en lekker eten aan de haven. Vanaf de kant van de weg kunt u aalscholvernesten ontdekken. Golvende heuvels leiden u naar het woeste landschap van Cape Breton. ‘Ciad mile Failte’! Honderdduizend keer welkom! Deze oude Keltische groet is op Cape Breton Island nog vaak te horen. Sinds 200 jaar wonen er Schotten op het 10.330 km2 grote eiland. Dat ze zich hier thuis voelen is niet verwonderlijk, want het schrale hoogland en de ruige kust doen verbluffend veel aan de Schotse Hooglanden denken. U logeert twee nachten in Margaree.
Dag 10: Excursie Cabot Trail ca. 300 km
Een uitstekende gelegenheid om de beroemde Cabot Trail te rijden. Dit is in Oost-Canada één van de allermooiste, erg populaire en pittoreske routes. Dit wordt niet voor niets de mooiste route van Oost-Canada genoemd: steile kliffen en verlaten hoogveengebieden, rode granietrotsen te midden van opspattend schuim en kleine vissersdorpen met opgestapelde kreeftenvallen. U rijdt langs watervallen, snelstromende beekjes en u heeft grote kans dat u elanden ziet. Een dagtocht die wij u van harte kunnen aanbevelen. 
Dag 11: Inverness/Chetikamp – West Bay ca. 275 km
Het Forteresse van Louisbourg is vandaag de belangrijkste attractie. Dit is het grootste Nationaal Historisch Park van Canada en de sterkste vesting die ooit door de Fransen in Noord-Amerika is gebouwd. Tussen juni en eind september laten gekostumeerde ‘animators’ de tijden van zomer 1744 herleven. U ziet hier exercerende soldaten en aristocraten die de lakens uitdelen – een nauwkeurige weergave van het leven in 1744. De liefde voor de geschiedenis gaat zo ver dat in de twee restaurantjes van het museumstadje wordt gekookt op basis van 18de eeuwse recepten.
Dag 12: West Bay – Charlos Cove ca. 160 km
U rijdt langs de kust van Bras D’Or Lake, waar honderden adelaren hun nesten hebben. Hierna keert u terug naar het vasteland van Nova Scotia. De tocht gaat verder langs de ruwe, oostelijke kustlijn. Dit is een gebied dat nauwelijks door toeristen wordt bezocht. U verblijft twee nachten in Charlos Cove. 
Dag 13: Excursie Eastern Shore
Een dag ter vrije besteding. U kunt een cruise maken naar de eilandjes voor de kust, kajakken op de oceaan of een wandeling maken en de ‘back roads’ ontdekken die door de bossen lopen. Ook kunt u heerlijk luieren aan de verlaten stranden. 
Dag 14: Charlos Cove - Halifax ca. 260 km
De ‘Marine Drive’ leidt u door de bossen, over heuvels en langs vissersdorpjes. Vanaf de smalle wegen heeft u prachtig zicht op de oceaan. In deze omgeving kunt u gerookte zalm, makreel en paling kopen. 
Dag 15: Vliegreis Halifax – Amsterdam
Nadat u de huurauto heeft ingeleverd is het tijd om in te checken voor uw terugvlucht naar Nederland. 
Dag 16: Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

Routekaart

Recensies

Vuurtorens en verborgen schatten van Nova Scotia 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

01 mei 2018 - 15 oktober 2018
 

Prijsindicatie in Euro per persoon:

Vertrek uit Nederland: 2 pers 3 pers 4 pers
Laagseizoen 2081 1809 1609
Hoogseizoen 2326 2008 1800

Indicatie vertrekperiode seizoen:
Laagseizoen: 20 mei  - 21 juni 2018 & 27 augustus - 15 oktober 2018.
Hoogseizoen: 22 juni - 26 augustus 2018.

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam - Halifax met United of Air Canada.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • 14 Overnachtingen in de vermelde accommodatie of gelijkwaardigs op basis van logies. Bij 2 personen: een 2 persoonskamer, bij 3 personen: een 3 persoonskamer en voor 4 personen: twee 2 persoonskamer. Kijk hier voor de hotelbeschrijvingen van de hotels tijdens deze reis.
 • 14 Dagen autohuur van Alamo op basis van Gold pakket, type Intermediate (C) bij 2 personen en type Full-size (E) bij 3-4 personen.
 • Grand Pre Winery Tour en proeverij op dag 6.
 • Informatiepakket (Engelstalig) bij aankomst in eerste hotel.

Niet inbegrepen:

 • Eventueel extra verhoging brandstoftoeslag.
 • Maaltijden, entreegelden nationale parken.
 • Overige kosten.
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel
Dag 1 - 2 Halifax Hampton Inn by Hilton
Dag 3 Mahone Bay Atlantica Hotel & Marina Oak Island
Dag 4 Yarmouth Rodd Yarmouth
Dag 5 Digby Harbourview Inn
Dag 6 Wolfville Blomidon Inn
Dag 7 - 8 Tatamagouche Train Station Inn
Dag 9 - 10 Inverness/Chetikamp Tulloch Inn
Dag 11 West Bay Dundee Resort & Golf Club
Dag 12 - 13 Charlos Cove Seawind Landing Country Inn
Dag 14 Halifax Hampton Inn by Hilton

Uitbreidingen

Onderbreek uw reis op IJsland!

Vliegt u met Icelandair naar de Verenigde Staten of Canada? Dan kunt u uw reis onderbreken op IJsland! Ontdek dit indrukwekkende land met haar vulkaangesteente, imposante gletsjers, watervallen en borrelde warmwaterbronnen!

Klik hier voor meer informatie over de Stopover IJsland!

€ 163,-