Wegbreng camperspecial West-Canada voorjaar 2023

 • Reizen in april - mei
 • Van Vancouver of Calgary naar Edmonton
 • Van Vancouver of Calgary naar Whitehorse
 • 15 dagen
 • Camperreis
 • Individueel, Reizen met kinderen
 • Reiscode: ACA20221201
€ 1300,-
Bovenstaande betreft de meest gunstige prijs,
bekijk prijzen en vertrek voor meer informatie.
Al onze reizen zijn maatwerk.

Helaas is deze reis (tijdelijk) niet beschikbaar. Indien u een prijsopgave voor deze of een soortgelijke reis wenst voor deze reis dan kunt u telefonisch/ per e-mail contact met ons opnemen.

Kan ik u helpen?
Maudy Zuidema
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie

Breng een Canadream camper van Vancouver of Calgary naar Edmonton of Whitehorse (Yukon)

 
 
Wegbreng campers': voor de ervaren Canada-camperreiziger een begrip, voor de reiziger die altijd al eens een rondreis Canada per camper heeft willen maken voor een wel heel voordelig tarief, de kans!
Het voorjaar, aan het begin van het ‘camperreis’ seizoen, is de periode om dat campers naar de juiste verhuurlocatie gereden moeten worden, zodat het juiste aantal campers op de juiste verhuurlocatie staan. Dit geeft u de uitgelezen kans om voor een heel gunstige prijs een camperreis te maken! 

Wegbreng camperspecial: West-Canada naar Edmonton

De camperverhuurmaatschappij Canadream gaat de vestiging in Edmonton uitbreiden, aangezien Edmonton een ideaal startpunt (of eindpunt) is voor een reis door de Canadese Rocky Mountains. Dat betekent dat er campers naar Edmonton gereden moeten worden.
 •          Campertypes DVC vanuit Calgary naar Edmonton
Alle campers moeten tussen 1 mei en 10 mei 2023 in Edmonton ingeleverd worden. De campers kunnen tussen 3 april en 3 mei opgehaald worden. De minimale huurperiode is 7 nachten, maximaal 28 nachten. In onderstaande reis zijn we uitgegaan van 12 nachten camperhuur.
 

Wegbreng camperspecial: Noord-Canada naar Whitehorse

Daarnaast zijn er campers die naar Whitehorse in het hoge noorden van Canada, provincie Yukon gereden moeten worden. Het betreft de stoere truckcampers (type TCA), ideaal voor deze regio. Yukon grenst aan Alaska en is net zo uitgestrekt en ongerept als Alaska. De campers staan vanaf 25 april klaar in Vancouver en Calgary en dienen uiterlijk 28 mei in Whitehorse ingeleverd te worden. Minimale huurperiode is 14 nachten, maximaal 28 nachten. 

Voorjaar en meivakantie

De reisperiode valt in het vroege voorjaar. Houdt er rekening mee dat nog niet alle campings geopend zijn, hoger gelegen bergpassen afgesloten kunnen zijn (afhankelijk van de wegcondities) en dat indien het ’s nachts vriest, de camper ‘winterized’ moet zijn. Dan kunt u op die dagen, geen gebruik maken van het water en rioleringssysteem in de camper.   
Daar staat tegen over dat u voor een ongekend laag tarief kunt reizen en dat het een bijzondere periode is: dit is de periode van het ontluikende voorjaar, waarin de schitterende bergmeren vaak nog bevroren zijn, dit levert betoverend mooie foto’s op! De periode waarin de populaire nationale parken als Jasper en Banff nog rustig zijn, de dieren uit hun winterslaap komen, de bloesems bloeien. Bovendien valt de huurperiode precies in de meivakantie!
Heeft u altijd al eens met uw kinderen naar Canada willen reizen, maar is de zomer vakantie te duur? dan is dit uw kans!
Maar wees er snel bij, want er zijn slechts een zeer beperkt aantal campers beschikbaar.
 

Lees meer

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Vancouver of Calgary
U vliegt naar Vancouver of Calgary. Na aankomst reist u  met shuttle service (aangeboden door het hotel) naar het hotel nabij de luchthaven. Wilt u eerst enkele dagen de stad verkennen, dat is met name voor Vancouver een aanrader, dan kunnen we voor meerdere nachten een hotel in het centrum voor u reserveren, voordat u de camper ophaalt.
 

Sandman Hotel Vancouver Airport

Dit hotel ligt op een steenworp afstand van de internationale luchthaven van Vancouver en biedt een gratis pendeldienst van/naar de luchthaven. Het beschikt over een eigen restaurant en moderne kamers. Begin de dag met een kop koffie uit het koffiezetapparaat op uw kamer of met een stevige workout in het fitnesscentrum. Ontspan in het bubbelbad van het hotel of geniet van een maaltijd en een cocktail in de Moxie Grill & Bar. Op korte liggen verscheidene winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. 

Sandman Inn Calgary Airport

Na aankomst te Calgary is het heerlijk om even een nachtje in het Sandman Inn Calgary Airport te verblijven. U wordt vriendelijk welkom geheten en er is een ruime kamer gereserveerd die voorzien is van alle moderne comfort. Na een duik in het zwembad en een hapje gegeten te hebben in het hotel, wacht u een ontspannen nacht en bent u ’s morgens uitgerust en al enigszins gewend aan het tijdsverschil.
 

Dag 2: Camperhuur van Canadream
Op eigen gelegenheid reist u naar en naar het verhuurkantoor van Canadream in Vancouver of Calgary, waar uw camper in de middag klaar staat. Na instructie over de werking van de camper en het afhandelen van het papierwerk (wat u voor vertrek al grotendeels heeft voorbereid d.m.v. de online check in) gaat u op pad. U bent vrij om uw eigen route te bepalen. De eerste stop zal ongetwijfeld een supermarkt zijn, om proviand voor de eerste dagen in te slaan. Plan op de eerste dag geen lange rijafstanden.
 
U beschikt voor 12 nachten over de camper als u de camper in Edmonton inlevert en 14 nachten naar Whitehorse. Het aantal huurdagen kan naar wens worden. Meer informatie over de campertypes.
Dag 3 - 14: Camperreis van Vancouver naar Edmonton of Whitehorse
U bent vrij om uw eigen route te bepalen. Haalt u de camper op in Vancouver? Overweeg dan de schitterende Sunshine Coast op de route mee te nemen. Of neem een zuidelijke route, via de zonnige Okanagan Valley, waarde fruitbomen in bloei staan. Levert u de camper in Edmonton in? Dan gaat u ongetwijfeld de ontluikende natuur in de Rocky Mountains ontdekken. Rijdt u naar Whitehorse, dan rijdt u via de schitterende Cariboo regio door het enorm uitgestrekte noorden van British Columbia naar de Yukon. Hier zijn files een onbekend begrip; u kunt soms uren rijden en slechts een enkele tegenligger tegenkomen. Ze natuur is ruig en ongerept en zal beslist een diepe indruk op u achter laten.  
 
 
Dag 15 - 16: Inleveren camper Edmonton of Whitehorse + vliegreis naar Amsterdam
In de ochtend levert u de camper in bij het verhuurstation in Edmonton en reist u op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Edmonton waar u incheckt voor uw terugvlucht. Levert u de camper in Whitehorse in (na minimaal 14 nachten camperhuur), dan is het veelal noodzakelijk om een laatste hotelovernachting in Whitehorse vast te leggen. In verband met de lange vliegreis vanuit Whitehorse terug naar Nederland, waarvoor 1 of 2 x overstappen noodzakelijk is, is het vertrek vanaf de luchthaven van Whitehorse vaak 's ochtends vroeg. Te vroeg om dezelfde ochtend de camper in te leveren. Maar geen probleem, wij regelen graag een hotelovernachting in Whitehorse voor u. (niet inbegrepen) De volgende dag komt u aan in Nederland.

Routekaart

Recensies

Wegbreng camperspecial West-Canada voorjaar 2023 1300 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

Reisperiode Vancouver of Calgary naar Edmonton: 3 april - 10 mei 2023 ()

Reisperiode Vancouver of Calgary naar Whitehorse: 25 april - 28 mei 2023 

Prijsindicatie in Euro per persoon:

 

route prijs vanaf inbegrepen KM's campertypes
Van Calgary naar Edmonton 1300 500 km DVC, SVC, MHA, MHX
Van Vancouver naar Whitehorse 2100 2800 km TCA
Van Calgary naar Whitehorse

2050

2500 km TCA

 

Huurperiode one way naar Edmonton:

 • Ophalen tussen 3 april - 3 mei 2023
 • Uiterste inlever datum camper: 10 mei 2023
 • Minimale huurperiode: 7 nachten, maximaal 28 nachten   

Huurperiode one way naar Whitehorse:

 • Ophalen tussen vanaf 25 april 2023
 • Uiterste inlever datum camper: 28 mei 2023
 • Minimale huurperiode: 14 nachten, maximaal 28 nachten   

Inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam naar Calgary terug vanuit Edmonton of naar Vancouver en terug vanuit Whitehorse.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • 1 overnachting in een hotel nabij de luchthaven van aankomst op basis van logies. 
 • 12 nachten camperhuur (naar Edmonton) en 14 nachten camperhuur naar Whitehorse van CanaDream op basis van het vermelde campertype.
 • Aantal vrije kilometers zoals vermeld in de prijstabel
 • Publieke aansprakelijkheidsverzekering (CA$ 5.000.000,-).
 • Camper schadeverzekering met eigen risico CA$ 1000,- tot CA$ 1750,- (afhankelijk van de gebeurtenis).
 • Klaarzetkosten.
 • 24/7 Pechhulp.
 • Camper uitrusting en linnen pakket
 • Toeslag rijden door de US en 1 extra bestuurder
 • Huur campingstoelen (alleen naar Edmonton)
 • Northern Surcharge (alleen naar Whitehorse
 • CanaDream Club lidmaatschap.

Niet inbegrepen:

 • Extra verzekeringen. 
 • Transfer naar en van het verhuurstation.
 • Extra gereden kilometers CA$ 0,75 per kilometer, ter plaatse te voldoen.
 • Benzine, campings, entreegelden, maaltijden en overige kosten. 
 • Reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds €45,- per boeking. 

Ter plaatse te betalen

 

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel Upgrade hotel
Dag 1 Vancouver Sandman Hotel Vancouver Airport Sandman Inn Calgary Airport