Ontdek
met WRC Reizen
Zoekcriteria toevoegen
Aanbieding
Bestseller
Teus Keus
Premium
Uw gekozen zoekcriteria worden hier weergegeven

Reisaanbod

18 dagen Autoreis + Reizen met kinderen
18 dagen
  • Boottocht in Tortuguero National Park.
  • Kajakken in Puerto Viejo de Sarapiqui.
  • Snorkelen in Samara.
€ 2900,-
Bekijk
19 dagen Autoreis + Individueel
19 dagen
  • Verblijf in Tortuguero National Park.
  • 03 Overnachtingen in Granada (Nicaragua).
  • Van tropische wouden tot prachtige stranden.
€ 3250,-
Bekijk
21 dagen Rondreis + Individueel
21 dagen
  • Once in a lifetime reis!
  • Eldorado voor natuurliefhebbers.
  • Heerlijk strandverblijf.
€ 3420,-
Bekijk


Costa Rica

Natuur, sportieve actie en overal dieren, dat is Costa Rica! Duizenden schildpadden op Tortuguero. Apen in elke boom die u ziet en een fascinerend regenwoud boordevol dieren. Ruige kusten en hoge golven afgewisseld met palmenstranden. Of wat dacht u van raften, skybridges of ziplinen in Monteverde. Het wordt een vast een fantastische vakantie in Costa Rica.Wij stellen deze uiteraard graag met u samen, lees dus gauw verder.

Costa Rica is een bestemming die erg bezig is met duurzaam toerisme. Wind, water en biomassa: alles wordt gebruikt. De zee wordt overigens ook goed gebruikt om te surfen en alle duizenden vleermuizen leven als een God in Frankrijk in één van de vele grotten. Kijk daarnaast vooral ook veel omhoog, naar de bomen. De toekans, ara’s, aapjes en natuurlijk de luiaards zullen u met liefde aanstaren. Onderwater is het trouwens zeker niet minder gesteld met de prachtige dieren. Hier zwemmen de tropische vissen, roggen en dolfijnen gezellig met u mee. Wilt u nog meer avontuur en mooie dingen ontdekken? Combineer dan uw reis met Panama of Nicaragua.

In welke periode kan ik het beste naar Costa Rica reizen?

De beste reistijd voor een vakantie naar Costa Rica is van november tot en met april. In de droge tijd ligt de temperatuur zo rond de 25 – 30 graden. Het regenseizoen loopt ongeveer van mei/juni tot november. In de natte tijd blijft de temperatuur overdag in het algemeen ook boven de 20 graden, maar ’s avonds kan het dan wel wat koeler zijn. Tijdens de regentijd kan er elke dag een bui vallen, meestal in de namiddag. De rest van de dag is het echter meestal zonnig en aangenaam zodat het ook dan goed reizen is in Costa Rica. De meest natte maand is over het algemeen oktober; het kan dan wekenlang elke middag flink regenen waardoor zelfs bepaalde wegen slechter worden.

Op reis naar Costa Rica, waar kan ik allemaal naartoe?

Tijdens uw vakantie naar Costa Rica heeft u verschillende uitvalshoeken en mogelijkheden. Waar heeft u zin in? Maakt u een combinatie met een (buur)land en hoe lang heeft u de tijd? Aan de hand van deze, en meer, vragen, kunnen we samen met u uw droomreis samenstellen.

Ontmoet bijvoorbeeld de schildpadden in het Tortuguero National Park, de krokodillen in Puerto Viejo de Sarapiqui en de quetzal vogel in het Monteverde Cloud Forest. Zin in actie? Ga dan paardrijden in het Arenal Volcano National Park, raften op de Sarapiqui rivier of wandelen bij Punta Leona. Heerlijke stranden vindt u bij Sámara en Cahuita National Park. En wat dacht u ervan om uw vakantie in Costa Rica in Nicaragua af te sluiten? Dit land zin boordevol cultuur en heerlijke stranden.

Stop-over mogelijkheden voor uw reis naar Costa Rica

Er zijn een aantal leuke stopover mogelijkheden voor onze reizen naar Costa Rica. Stop bijvoorbeeld op de heen- of terugreis een paar dagen in het tropischePanama en bezoek het Panama kanaal, ga shoppen in New York of bezoek de Niagara Falls vanuit Toronto
Enthousiast geworden? Leuk, wij zijn het al jaren! Wilt u meer praktische informatie over zaken als visa, reisdocumenten en lokale tijden? Bekijk dan onze complete informatiegids over Costa Rica, waarin niet alleen waardevolle tips & tricks over Costa Rica in staan, maar waar u ook de persoonlijke experiences van ons team vindt.

Maudy Zuidema
WRC Costa Rica specialist

Als Costa Rica specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Ons reisaanbod in Costa Rica

De reizen binnen Costa Rica zijn als volgt onderverdeeld: