5 van 7

Promoreis Langs de Cubaanse Privé Juwelen

 • U kunt zelf invulling geven aan deze rondreis
 • Mogelijkheid om prachtige natuurparken te bezoeken
 • Gunstige tarieven
 • 15 dagen
 • Rondreis
 • Individueel
 • Reiscode: AVS171218
Al onze reizen zijn maatwerk
Kan ik u helpen?
Maudy Zuidema
WRC Cuba specialist

Als Cuba specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie

Autoreis op privébasis met overnachtingen in goede Cubaanse B&B’s door het Westen en Midwesten van Cuba

 
Het swingende Cuba behoort tot de meest veelzijdige bestemmingen in het Caribische gebied. Een uniek land in de wereld, dat erom vraagt bezocht te worden, en dat ook ruimhartig zal terugbetalen. ‘La Isla Grande’ biedt veel voor elk soort reiziger; van cultuur- en natuurliefhebber tot feestende zon-aanbidder. Voor een indrukwekkende rondreis, geslaagde strandvakantie of een bruisende citytrip. Goed aanvliegbaar, zonzeker en immer goed geluimd. Voel het ritme van Cuba.
 
Cuba vormt een bestemming met diverse mogelijkheden op gebied van historie, cultuur en natuur. Uiteraard vindt u hier de heerlijke hagelwitte stranden, verwend door het subtropische klimaat en de vele zon-uren. Varadero klinkt waarschijnlijk het meest bekend in de oren en heeft alles wat een Caribische strandvakantie tot een feest maakt. Te beginnen met ruim twintig kilometer wit zandstrand waar u kunt genieten met een mojito in de hand.
 
Deze 15-daagse reis heeft de naam “langs de Cubaanse Privé Juwelen”! U verblijft namelijk in ''casas particulares''. De namen van de casas krijgt u van tevoren van ons aangereikt. Na akkoord worden deze voor u vastgelegd en krijgt u met uw reisbescheiden een voucher hiervan opgestuurd. Ook krijgt u een plattegrond mee. De casas staan op bijzondere locaties, bv in de natuur of aan het strand.
 
Betaling voor verblijf in casas geschiedt ter plaatse, direct aan de eigenaren. Op deze manier draagt u bij aan de Cubaanse economie en de ontwikkeling van het moderne toerisme dat ten bate komt van de lokale gemeenschap.
 
Tarieven variëren over het algemeen tussen CUC25,(ca. 20 Euro) - en CUC30,- (ca. 25 Euro) per kamer per nacht. Bijkomende kosten voor ontbijt: ca. CUC4,- p.p. (ca. 3 Euro).

Lees meer

Beknopte route
 • Dag 1 Vliegreis Amsterdam – Havana
 • Dag 2 - 3 Havana
 • Dag 4 Havana – Viñales ca. 190 km
 • Dag 5 Viñales
 • Dag 6 Viñales – Las Terrazas / Soroa ca. 115 / 135 km
 • Dag 7 Las Terrazas / Soroa
 • Dag 8 Las Terrazas/Soroa – Santa Clara ca. 350 km
 • Dag 9 Santa Clara – Trinidad ca. 152 km
 • Dag 10 Trinidad
 • Dag 11 Trinidad – Cienfuegos 81km
 • Dag 12 Cienfuegos
 • Dag 13 Cienfuegos – Varadero 258 km
 • Dag 14 Varadero – vliegveld Havana + vliegreis Havana – Amsterdam
 • Dag 15 Amsterdam

Toon alle dagen

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Havana
U vliegt met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze naar Havana. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel in Havana, waar u verblijft in Hotel Starfish Montehabana***, op basis van logies en ontbijt.

Hotel Starfish Montehabana

Dit gunstig geprijsde hotel heeft alles in zich om uw verblijf hier aangenaam te maken. Door de recentelijke overname van dit hotel door een nieuw management, zijn veel verbeteringen op allerlei niveaus doorgevoerd. Hoewel een ***-hotel, is hier veelal sprake van een ****-kwaliteit. Naast de standaard rooms zijn er ook junior suites die beschikken over een eigen keukentje. Alle kamers zijn uitgerust met een ruime en complete, moderne badkamer. Als groot pluspunt kunnen gasten van dit hotel gratis gebruikmaken van het grote zwembad van het naastgelegen luxehotel (Memories Miramar). Ook van de andere faciliteiten van dat hotel kan men (tegen betaling) gebruikmaken, waaronder de tennisbanen. Verdere pluspunten zijn de aanwezigheid van een winkeltje grenzend aan het hotel, de aanwezigheid van een autoverhuurpunt direct in dit hotel en een gratis parkeergarage onder het hotel, met een directe liftverbinding naar de hotelkamers. Ook is er een shuttle service vanuit het hotel naar Oud-Havana. Deze brengt u in zo’n 15 minuten voor CUC 5,- p.p. naar de oude binnenstad. Dichtbij zijn diverse goede restaurants te vinden en bovendien één van Havana’s grootste supermarkten.

Dag 2 - 3: Havana
Havana is ongetwijfeld één van de mooiste steden van het Caribische gebied. Indien u nog nooit in Havana bent geweest, is het wellicht een idee om als eerste kennismaking met de stad, u een paar uur rond te laten rijden in een Amerikaanse Klassieker uit de ’50-er jaren. U krijgt zo een goede eerste indruk van Havana’s stratenstelsel en de verschillende wijken van deze stad met ongeveer 2 miljoen inwoners. Wij kunnen dit van tevoren voor u regelen (mét of zonder Engelssprekende gids). In de middag van dag 3 haalt u de auto op, zodat u de volgende morgen direct na het uitchecken kunt wegrijden.
Dag 4: Havana – Viñales ca. 190 km
Onderweg kan een bezoek gebracht worden aan de natuurparken Soroa of Las Terrazas. Ook de provinciehoofdstad Pinar del Río kan bezocht worden voordat verder gereden wordt naar de Viñales vallei. Eenmaal aangekomen in Viñales verblijft u twee nachten in een Casa Particular, zo mogelijk met direct zicht op de prachtige Viñales vallei (ter plaatse te betalen).
Dag 5: Viñales
U kunt deze dag in Viñales diverse leuke activiteiten ondernemen. Zo kan er een paardrijtocht of wandeltocht o.l.v. een gids gemaakt worden door de omliggende tabaksplantages, waarbij een kopje Cubaanse koffie bij een tabaksboer niet mag ontbreken. Verder behoort een onderaards boottochtje door de ‘Grot van de Indiaan’ tot de mogelijkheden. Cuba’s grootste onderaardse grottenstelsel bevindt zich ook in de buurt. Hier kan men afdalen onder leiding van een gids, inclusief mijnwerkershelm met zoeklicht erop. Heel interessant is het om zelf met de auto naar Cueva de los Portales te gaan. In dit grottencomplex hield Ché Guevara zich schuil ten tijde van de Cubaanse rakettencrisis van 1962. Een lokale gids vertelt u de ins en outs over Ché’s toen geheime verblijfplaats.  
Dag 6: Viñales – Las Terrazas / Soroa ca. 115 / 135 km
Vanochtend of na de lunch rijdt u weer richting Havana. Het is een relatief korte rit, die u uitgebreid de mogelijkheid geeft om de natuurparken Soroa en/of Las Terrazas te bezoeken. In Soroa kan gezwommen worden bij een grote waterval en hier in de buurt kan een bezoek gebracht worden aan Cuba’s grootste orchideeënkwekerij. Natuurpark Las Terrazas is ontstaan door een in de jaren ’70 succesvol verlopen herbebossingsproject. De lokale gemeenschap is ontstaan uit de werknemers die toen bij dit project betrokken waren. Er is hier een stuwmeertje waarin gezwommen kan worden en waar kabels overheen zijn gespannen waarlangs u een canopy tour kunt maken van boomtop tot boomtop vanwaar mooie uitzichten op het landschap beneden. In de nabijgelegen rivier San Juan kan ook gezwommen worden. Verder zijn er diverse (ruïnes van) 19de eeuwse Franse koffieplantages in de buurt. Om deze te bezoeken en om meer te weten te komen over de rijke plaatselijke flora en fauna, kan een daarin gespecialiseerde gids worden geboekt, die hierover vertelt al wandelend langs één van de mogelijke routes.  U verblijft twee nachten in een goede Casa Particular in natuurpark Las Terrazas of natuurpark Soroa (ter plaatse te betalen).  Wilt u direct aan de rivier San Juan overnachten? Dat kan ook! In dat geval kunnen wij ook de zgn. ‘Rustic Cabins’ voor u reserveren. Eenvoudige natuuraccommodatie. Dit is zeker een unieke locatie en ervaring!
Dag 7: Las Terrazas / Soroa
Een aanrader in natuurgebied Las Terrazas, is het maken van een Canopy Tour! Via 6 stalen kabels, maakt u een prachtige panoramische tocht van in totaal 1.600 meter (het langste Canopy traject van Cuba!). Het startpunt is bij het boothuis (Casa de Botes).
Dag 8: Las Terrazas/Soroa – Santa Clara ca. 350 km
Vandaag wordt het langste traject gereden van deze rondreis. Aan te raden is direct na het ontbijt te vertrekken. Afhankelijk van de vertrektijd, luncht u onderweg of in Santa Clara (rijtijd: ongeveer 5 uur). Vanaf Santa Clara zou u een bezoek kunnen brengen aan de noordkust. Het koloniale plaatsje Remedios bijvoorbeeld. Dit is ook de enige plaats op Cuba met twee kerken rondom het centrale plein. Doorrijden naar de eilandengroep Cayo Santa Maria is ook een mogelijkheid. In Santa Clara zelf kunt u onder andere het indrukwekkende mausoleum van Ché Guevara bezoeken. De troepentransporttrein ‘El tren blindado’ is een ander historisch symbool. Deze werd in 1958 door de oprukkende vrijheidsstrijders opgeblazen en daarmee werd de strijd definitief beslist en kon Havana ingenomen worden.
Dag 9: Santa Clara – Trinidad ca. 152 km
Gezien de relatief kleine afstand naar Trinidad, kunt u in de morgen ook nog deze omgeving gaan verkennen, voordat u uit Santa Clara vertrekt. De route door het Sierra del Escambray gebergte is een mooie, maar op diverse plaatsen dient u hier stapvoets te rijden over stukken on-geasfalteerde weg. De snelweg via Sanctí Spíritus brengt u sneller en comfortabeler naar Trinidad. U verblijft hier twee nachten in een goede Casa Particular in het koloniale centrum van dit stadje of nabij Trinidad (20 km), op een zeer bijzondere plek in de bergen (ter plaatse te betalen).
Dag 10: Trinidad
Het oude centrum is zeer de moeite waard om doorheen te wandelen. Er zijn kerkjes, musea en de bar ‘Canchánchara’ is een begrip. Maar ook de omgeving biedt meerdere mogelijkheden om te bezoeken. Zo leent het natuurpark Topes de Collantes in het Sierra del Escambray gebergte zich voor mooie wandelingen langs watervallen, een stuwmeer en naaldbossen, met diverse zwemmogelijkheden. De mooie stranden van Trinidad kunnen ook bezocht worden. Langs de weg van Trinidad naar Sanctí Spiritus bevindt zich de suikermolenvallei (Valle de los Ingenios). De rijkdom van Trinidad is voornamelijk te danken aan de vele suikerrietplantages die er vroeger waren. Met een stoomtreintje kunt u langs alle interessante plekken gereden worden. Het bekendst is de plantage Manaca Iznaga, gesticht in 1750. Vanuit de toren, die hier staat, werden de plantageslaven in de gaten gehouden. ’s Avonds wordt er op veel plaatsen in het centrum muziek gemaakt.
Dag 11: Trinidad – Cienfuegos 81km
Ook vandaag kan laat worden vertrokken uit Trinidad, afhankelijk van de plannen voor deze dag. De kustweg van Trinidad naar Cienfuegos loopt meermaals vlak langs de zee en biedt daardoor vaak mooie uitzichten. U verblijft hier twee nachten in een goede Casa Particular. Indien mogelijk reserveren wij hier een Casa op een bijzondere locatie (ter plaatse te betalen).
Dag 12: Cienfuegos
Cienfuegos is één van de mooiste koloniale plaatsen op Cuba. Uniek is de Franse architectuur, die in veel koloniale gebouwen wordt teruggevonden. Dit komt omdat de Fransen in het verre verleden hier aan land zijn gekomen, nadat ze van Haïti waren weggevlucht door een massale slavenopstand. Zij brachten de Franse bouwkunst van die tijd mee naar Cuba. Het is een rustige en schone stad, gelegen aan de baai van Cienfuegos. Net als Havana heeft deze stad haar eigen zeeboulevard. Vanaf Cienfuegos kan een bezoek gebracht worden aan de nabijgelegen stranden, waar zich ook de mogelijkheid voordoet om met dolfijnen te zwemmen. Tevens beschikt de stad over een mooie botanische tuin. 

De Varkensbaai

Ook kan een dagexcursie gemaakt worden naar de Varkensbaai. Hier kwamen in 1961 door de Amerikaanse CIA gesteunde rebellen aan land, om te trachten het bewind van Fidel Castro omver te werpen. Er is hier een museum, die deze mislukte invasie herdenkt. In de buurt zijn ook diverse mooie plekjes waar gezwommen/gesnorkeld/gedoken kan worden (duik-snorkelapparatuur ter plaatse te huren).

Dag 13: Cienfuegos – Varadero 258 km
Wilt u zo vroeg mogelijk in de middag in Varadero aankomen, dan rijdt u vanaf Cienfuegos direct de snelweg op en rijdt u richting de stad Matanzas (via Colón). Anders kan er via de Varkensbaai, Playa Larga en La Boca/Guamá de snelweg opgereden worden waar onderweg diverse interessante stops te maken zijn. U rijdt vervolgens naar Cuba’s bekendste badplaats Varadero, dat in het bezit is van een 20 km langgerekt prachtig zandstrand.  Ergens in de middag wordt de auto ingeleverd en kunt u de laatste dagen nog even heerlijk relaxen aan één van de mooiste stukken strand van deze plaats, voordat u weer terugreist. U verblijft twee nachten in Hotel Brisas del Caribe****, op basis van All-Inclusive. Wij hebben voor u de standaard rooms in de noordvleugel van dit hotel gecontracteerd. Dat zijn de kamers die het dichtst bij het strand en de meeste hotelvoorzieningen gelegen zijn. Een aantal van deze kamers hebben zeezicht. 

Hotel Brisas del Caribe

Er zijn drie zwembaden alsmede een leuk zwembadje voor de wat jongere kinderen. Naast het buffetrestaurant, zijn er 3 à-la-carte restaurants (vooraf reserveren verplicht). Verder is er een 24/7 snackbar en 5 bars over het complex verspreid. De BBQ-grill bij het strand is bijzonder goed en voor de lunch een alternatief voor het buffetrestaurant. Niet gemotoriseerde watersporten, zoals trapboten, kayaks en zeilboten alsmede snorkeluitrusting (tegen borg) zijn inbegrepen. Een animatieteam organiseert diverse activiteiten overdag en ’s avonds is er avondentertainment/cabaret. Het uitgebreide All-Inclusive programma en een breed scala aan faciliteiten maken dit hotel tot een populaire vakantiekeuze voor zowel stellen als gezinnen. Het vriendelijke hotelpersoneel, de gevarieerde keuze in het buffetrestaurant en de heerlijke koffie in de coffee-corner, maakt het verblijf hier nog een stukje aangenamer.

Dag 14: Varadero – vliegveld Havana + vliegreis Havana – Amsterdam
Vandaag volgt de bus transfer naar de luchthaven van Havana/Varadero. Vervolgens checkt u in voor uw terugvlucht.
Dag 15: Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

Routekaart

Recensies

Promoreis Langs de Cubaanse Privé Juwelen 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

01 november 2017 – 31 oktober 2018


Introductie korting:
Boek voor 31 maart 2018 en ontvang € 75,- introductie korting per persoon!


Prijsindicatie in Euro per persoon, bij 2 samenreizende personen:

Reisperiode:
Winterperiode, vanaf 1667
Laagseizoen zomer, vanaf 1580
Hoogseizoen zomer, vanaf 1857

Indicatie seizoensindeling:
Winterperiode: 03 januari - 30 april 2018.
Laagseizoen zomer: 01 mei - 30 juni 2018 & 01 september - 31 oktober 2018.
Hoogseizoen zomer: 01 juli - 31 augustus 2018.              


Inbegrepen

 • Retourvlucht Amsterdam naar Havana met KLM.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • 03 Overnachtingen in Hotel Starfish Montehabana op basis van verblijf in een 2-persoonskamer inclusief ontbijt.
 • 02 Overnachtingen in Hotel Brisas del Caribe op basis van verblijf in een 2-persoonskamer inclusief ontbijt.
 • Bustransfer hotel Varadero - luchthaven Havana.
 • 10 Dagen (10 x 24 uur) auto huur vanaf middag dag 3 t/m middag dag 13 (huurauto wordt bij hotel in Havana afgeleverd en in Varadero ingeleverd) Type auto: economy categorie 4 deurs inclusief onbeperkt aantal kilometers.
 • Wegenkaart van Cuba.
 • Toeristenkaart voor Cuba. (kopie paspoort bij boeking noodzakelijk)

Ter plaatse te voldoen:

 • 09 Overnachtingen in Casas Pariculares ca. CUC 25,- tot CUC 30,- per kamer per nacht + ontbijt ca. CUC 4,- p.p.p.n.
 • All-risk autoverzekering CUC 10,- per dag x 9 dagen, te voldoen bij aanvang van de autohuur.
 • Eigen risico CUC 350,-.
 • Eventuele 2e chauffeur CUC 30,- te voldoen bij aanvang van de autohuur.
 • Drop-off kosten autohuur (Havana - Varadero) CUC 20,- te voldoen bij aanvang van de autohuur. 

Niet inbegrepen

 • Eventuele extra verhoging brandstoftoeslag.
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Overige kosten.
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

Opmerking m.b.t. autohuur:

 • De tank dient met dezelfde inhoud te worden afgeleverd als de stand bij het ophalen van de auto.
 • In geval van schade / ongeluk zo spoedig mogelijk melden bij het dichtstbijzijnde politie bureau om een schade rapport op te laten maken.
 • Voorbeelden autotypes economy : Peugot 208, Peugot 301, Geely GC-6  en BYD F3.
 • Voorkeur kan worden aangegeven, maar niet worden gegarandeerd.                     

OpmerkingDe koers van de CUC (Cuban convertible Currency) staat gelijk aan de US$ dollar. 

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel
Dag 1 - 3 Havana Hotel Starfish Montehabana
Dag 4 - 6 Viñales Casa Particular - Viñales Vallei
Dag 7 Las Terrazas Casa Particulares Las Terrazas
Dag 8 Santa Clara Casa Particular Santa Clara
Dag 9 - 10 Trinidad Casa Particular - Trinidad
Dag 11 - 12 Cienfuegos Casa Particular - Cienfuegos
Dag 13 Varadero Hotel Brisas del Caribe