Dag- en meerdaagse cruises Milford Sound en Doubtful Sound

Dag- en meerdaagse cruises Milford Sound en Doubtful Sound


Fiordland National Park 
In het zuidwestelijke deel van het Zuidereiland ligt: Fiordland National Park, een dunbevolkt, zeer uitgestrekt gebied van ongekende natuurschoon. Kenmerkend zijn spectaculaire fjorden die zich een lange weg door de Southern Alps banen, omgeven door een weelderig groen landschap waar imposante watervallen van de steile rotsen naar beneden vallen. 

De bekendste fjorden zijn Milford Sound en Doubtful Sound. De schoonheid van de fjorden is het beste te bewonderen vanaf een schip. Er is een breed aanbod aan boottochten en cruises in duur variërend van enkele uren tot 2 dagen. Wilt u zeker zijn van een plaats op een cruise, reserveer dan gelijktijdig met uw rondreis een plek op een van onderstaande cruises door Milford Sound of Doubtful Sound. Milford Sound is makkelijker bereikbaar en daardoor drukker bezocht. Doubtful Sound, is de een na grootste fjord in het gebied en ligt meer afgelegen dan Milford Sound. U kunt zelf naar het vertrekpunt Milford of Manapouri reizen. Ook is het mogelijk om een bustransfer te boeken vanuit Queenstown of Te Anau. 

Cruises Milford Sound 

1. Milford Sound Nature Cruise

Deze Nature Cruise, aan boord van de Milford Mariner of Milford Wanderer duurt twee en een half uur waarbij de gids u uitvoerig informeert over de flora en fauna van dit prachtige fjordengebied dat in open verbinding staat met de Tasman Zee. Deze cruise wordt dagelijks uitgevoerd en in het hoogseizoen zijn er meerdere afvaarten per dag.

2. Milford Sound Overnight Cruise, 2 dagen 
Wilt u iets bijzonders? Dan adviseren wij u een cruise te maken waarbij u aan bood overnacht. Tijdens de stilte van de avond laat de overweldigende natuur een onvergetelijke indruk achter. De overnight cruises vertrekken aan het einde van de middag en keren omstreeks 09:00 uur ’s ochtend weer terug. De Milford Wanderer biedt alleen gemeenschappelijke accommodatie op basis van indeling en de luxere Milford Mariner heeft 2-persoonshutten met privéfaciliteiten.      

 

Cruises Doubtful Sound

1. Doubtful Sound Wilderness
Cruise 
Deze 8 uur durende dagtocht vertrekt dagelijks vanuit Manapouri. De tocht begint met een cruise over Lake Manapouri, vervolgens een busrit over Wilmot Pass om vervolgens aan boord te stappen voor de cruise door Doubtful Sound. Dit fjord staat bekend om de onaangetaste natuur en het uitbundige dierenleven. Zo ziet u, met wat geluk, dolfijnen en robben tijdens de cruise.

2. Doubtful Sound Overnight Cruise, 2 dagen 
Rond het middaguur vertrekt u vanuit Manapouri aan boord van de Fiordland Navigator. De accommodatie aan boord bestaan uit 2-persoonshutten met eigen faciliteiten en 4-persoonshutten voorzien van stapelbedden. Is Doubtful Sound overdag al indrukwekkend, aan het einde van de middag en de vroege avond zijn de stilte en natuur overweldigend. Wakker worden met het geluid van kletterend water is toch wel heel bijzonder! 


Prijzen en vertrek
01 januari 2019 - 31 maart 2020


Prijsindicatie in Euro per persoon, bij 2 samenreizende personen
:

Milford Marinier overnight Cruise
April, mei en september 205
November t/m maart 299

Vertrek is mogelijk van 15 september t/m 20 mei, vertrektijd ca. 16:30 uur, aankomst tijd ca. 09:15 uur op dag 2, vertrekpunt Milford Sound Visitor Terminal.

Inbegrepen:

 • 01 Overnachting aan boord in een 2-persoons cabine.
 • 1x 3 gangen diner.
 • 1x ontbijt.
 • Kayak trip met natuurgids per tender boot.

Scenic Milford Sound cruise
Volwassene vanaf 54
Kind 5 - 14 jaar vanaf 14
Optioneel bij te boeken:
Picknick lunch 13
Lunch buffet 24

Opmerking: Duur: 1 uur en 40 minuten, vertrek mogelijk om 11:00, 13:00 or 15:00 uur, hele jaar, vertrekpunt Milford Sound Visitor Terminal.

Milford Sound ochtend of middag natuur cruise
Volwassene vanaf 65
Kind 5 - 14 jaar vanaf 14
Optioneel bij te boeken:
Picknick lunch 13
Dicovery centre 25

Opmerking: Duur: 2 uur, dagelijks vertrek om 10:30 of 12:55 uur vanaf de Milford Sound Visitor Terminal.

Milford Nature Cruise vanuit Te Anau
Volwassene vanaf 116
Kind 5 - 14 jaar vanaf 59
Optioneel bij te boeken:
Picknick lunch 13
Lunch buffet 24

Opmerking: Duur: ca. 6,5 uur, vertrek 08:00 of 09:50 of 10:20 uur, dagelijks vanaf het Real Journeys Te Anau Visitor Centre.

Doubtful Sound Dag Cruise vanuit Manapouri
Volwassene vanaf 190
Kind 5 - 14 jaar vanaf 41
Optioneel bij te boeken:
Picknick lunch 13
Deluxe picknick lunch 17

Opmerking: Duur: ca. 6,5 a 7 uur, vertrek om 09:45/10:30 uur vanuit Real Journeys Visitor Centre Pearl Harbour Lake Manapouri.

Navigator overnight cruise vanuit Manapouri
Volwassene vanaf 429
Kind 5 - 14 jaar vanaf 215
Optioneel bij te boeken:
Picknick lunch 13

Opmerking: Dagelijks vertrek: van 01 september t/m 20 mei om 12:00/13:30 uur, aankomst 11:45 uur op dag 2, vertrekpunt Real Journeys Visitor Centre Pearl Harbour, Lake Manapouri.

Inbegrepen:

 • 01 Overnachting aan boord in een 2-persoons cabine.
 • 1x 3 gangen diner.
 • 1x ontbijt.
 • Lake Manapouri cruise.
 • Wilmot Pass busreis.
 • Kayakken.
Milford Mariner overnight cruise
Volwassene vanaf 342
Kind 5 - 14 jaar vanaf 172
Optioneel bij te boeken:
Picknick lunch 13

Opmerking: Dagelijks vertrek: van 15 september - 20 mei om 12:45 uur, aankomst om 12:30 uur op dag 2, vertrekpunt Real Journeys Visitor Centre, Lake Drive Te Anau.

Inbegrepen:

 • 01 Overnachting aan boord in een 2-persoons cabine.
 • 1x 3 gangen diner.
 • 1x ontbijt.
 • Kayak trip met natuurgids per tender boot.

Voor de cruises met overnachting geldt het volgende
Er kunnen geen grote koffers aan boord meegenomen worden, alleen een tas met spullen voor de overnachting meenemen: regenjas, warme vest / trui, wandelschoenen, zwemkleding, zonnebrandcrème, insecten werende middelen, camera en contant geld.