Excursiemogelijkheden Cairns/Port Douglas

Excursiemogelijkheden Cairns/Port Douglas


In combinatie met onze reizen naar de Australië en soms afhankelijk van onze lokale vertegenwoordiging kunnen wij onderstaande excursies voor u reserveren. De excursies moeten bij boeking van de reis worden opgegeven.

Vermelde prijzen zijn een prijsindicatie in Euro per persoon en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

1. Full Day Daintree Dreaming Tour with Kuku Yalanji Cultural Habitat Tour
Deze leuke, exclusieve tour maakt het mogelijk om deel te nemen aan een echte Aboriginal culturele ervaring. U ontmoet de broers Kubirri Warra die de tradities van hun voorouders volgen. De broers leren u hoe u een speer moeten werpen en laten zien hoe u kunt zoeken en jagen op vis, modderkrabben en mosselen. Kom meer te weten over bushtucker en medicijnen voordat u gaat genieten van de vangst van de dag. Vervolgens reist u naar Mossman Gorge, waar u wordt verwelkomd met een traditionele 'rokende' ceremonie. Deze ceremonie wordt geleid door Aboriginals. In het Mossman Gorge Center kunt u genieten van een heerlijke lunch. Na de lunch ervaart u één van 's werelds oudste en mooiste regenwouden – Daintree National Park. U maakt een gemakkelijke wandeling over promenades, tracks en bruggen waarbij u prachtige foto’s kunt maken van spectaculaire watervallen en bergketens. Uw gids zal u alles vertellen over de rijke flora en fauna van dit verbazingwekkende regenwoud. 

 • Inbegrepen: retourtransfer vanaf uw hotel, transfer per voertuig met airconditioning, begeleiding door ervaren chauffeur/gids, begeleide wandeltocht, lunch in het Mossman Gorge Center, morning tea, 2 uur durende Coastal & Cultural Walk met Kuku Yulanji Cultural Habitat Tours, welkom bij Country Smoking Ceremonie.
 • Vertrek: in de periode van 01 april 2019 tot 31 maart 2020 op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.
 • Wat mee te nemen: hoed, zonnebrandcrème, insectenwerend middel, handdoek, badkleding en een fles water.

Vanaf €150,- per persoon.

 

2. Full Day Cape Tribulation Tour
Tijdens deze tour bezoekt u Cape Tribulation, Daintree & Mossman Gorge. De dag begint met een bezoek aan het Mossman Gorge Centre. Ontdek de geheimen van 's werelds oudste tropische regenwoud terwijl uw chauffeur u meeneemt op een prachtige wandeling door de kloof. U leert alles over de geschiedenis van deze bijzondere plek. Vervolgens stapt u aan boord van de Daintree River Cruise. U komt meer te weten over het ingewikkelde ecosysteem van Daintree. Onderweg kunt u wilde dieren spotten, misschien zelfs wel de zoutwaterkrokodil! Geniet van een heerlijke BBQ-lunch in het regenwoud van Noah Valley. In dit gebied vindt ment primitieve bloeiende planten, waaronder de Idiospermum, één van de oudste plantenstammen die tegenwoordig nog in de wereld worden gevonden. Vervolgens door naar Cape Tribulation: waar het regenwoud het rif ontmoet. Wandel over het wereldberoemde regenwoudstrand, bewonder de kustlijn en het koraalrif van de Kulki Lookout. Inmiddels heeft u vast zin in een verfrissing. U stopt bij de Daintree Ice Cream Company, geniet van een heerlijke ijscoupe met exotisch fruit en vier smaken ijs (glutenvrije en zuivelvrije opties beschikbaar). Na dit heerlijke ijsje geniet u van het spectaculaire uitzicht over de Daintree River Estuary, Snapper Island en verder tot aan de Coral Sea bij het Alexandra Lookout. Een prachtige dag! 

 • Vertrek: om 07:00 uur tot 18:30 uur.
 • Duur: gehele dag.
 • Inbegrepen: Mossman Gorge Centre, Cape Tribulation Beach en wandeling, lunch, Alexandra Lookout, Daintree River Cruise, Daintree Ice Cream Company, professionele chauffeur/gids.

Vanaf €126,- per persoon.

3. Quicksilver Outer Barrier Reef Cruise 
Vandaag gaat u naar Agincourt Reef, gelegen aan de uiterste rand van het Great Barrier Reef. Dit is de plek waar de Coral Sea het Great Barrier Reef ontmoet. In Agincourt Reef liggen speciale riffen, die bekend staan als 'linten', parallel aan het continentale plat. Deze lintriffen zijn erkend als de meest ongerepte ecosystemen in het Great Barrier Reef. Helder water zorgt ervoor dat u goed onder water kunt kijken, stimuleert rijke koraalgroei en ondersteunt het spectaculaire zeeleven. Dé beste locatie waar u het mooiste van de natuur kunt zien! 

 • Inbegrepen: ochtend- en namiddagthee, tropische Smorgasbord-lunch, gebruik van een snorkeluitrusting, Coral Viewing Semi-Submersible, Onderwater observatorium, milieubelastingen.

 • Vanuit Cairns.
 • Duur: 11 uur.
 • Vertrektijd: om 07:30 uur, retour om 18:30 uur.

 • Vanuit Port Douglas.
 • Duur: 9 uur.
 • Vertrektijd: om 08:30 uur, retour om 17:30 uur.

Vanaf €165,- per persoon.

4. Full Day Marine World Outer Barrier Reef Cruise
U vertrekt vanuit Cairns met een snelle catamaran naar het Great Barrier Reef. Uniek voor Reef Magic Cruises, de moderne catamarans zijn nooit volgeboekt en garanderen daarom veel ruimte en comfort. Eenmaal aangekomen bij het All-weather Marine World-platform kunt u snorkelen in de beschutte koraallagune, duiken (geen ervaring nodig) of mee gaan met een snorkel safari onder begeleiding. Bent u geen zelfverzekerde zwemmer? Blijf dan droog en bekijk het rif vanuit de Semi-Submersible Reef Viewer, Glass Bottom Boat of neem een kijkje in het onderwater observatorium. Ook is het mogelijk om een Helmet Dive uit te proberen, een leuke ervaring zonder dat uw haar nat wordt, of zweef boven het rif met de spectaculaire Reef Scenic Helicopter Flight. 

 • Inbegrepen: 90 minuten transfer per snelle catamaran, ochtend- en middagthee, 5 uur op het Marine World-activiteitenplatform, Warm/koud tropisch lunchbuffet, gebruik van snorkeluitrusting (masker/snorkel/vinnen), boottochten met Semi-Submersible Reef Viewer en Glass Bottom Boat, gratis thee/koffie/gefilterd drinkwater.

Vanaf €150,- per persoon.

5. Full Day Kuranda Scenic Rail and Skyrail
U reist naar het treinstation om aan boord van de Kuranda Scenic Rail te stappen. Deze adembenemende reis op één van 's werelds meest schilderachtige treinroutes brengt u naar Kuranda. Bekijk de Barron Falls voordat u aankomt bij het prachtige Kuranda Station. De rest van de dag heeft u de tijd om het ‘dorp in het regenwoud’ te verkennen. Ontdek de gezellige markt of bezoek het Australian Butterfly Sanctuary of het kleurrijke Birdworld. Voor 's werelds mooiste regenwoudervaring stapt u in een gondel van de Skyrail. U zweeft over de boomtoppen van het regenwoud. Onderweg kunt u uitstappen en een wandeling door het regenwoud maken of het CSIRO Interpretive Center bezoeken. Uw tour eindigt bij Caravonica Lakes, waar de bus u opwacht om terug te brengen naar uw accommodatie.

 • Inbegrepen: gratis transfer van hotel Cairns naar het station, ticket voor de Kuranda Scenic Rail om 08:50 uur, ticket voor kabelbaan Skyrail Rainforest, retour transfer naar hotel.
 • Vertrek: om 07:00 uur en retour om 17:30 uur.
 • Duur: gehele dag.

Vanaf €97,- per persoon.

6. Walkabout Adventures - Full Day Cultural Tour
Breng de dag door met een lokale Aboriginal gids, leer over cultureel belangrijke gebieden en de relaties die de Kuku Yalanji nog steeds hebben met hun land. Leer over de geschiedenis, cultuur en tradities van de lokale Aboriginals. Tijdens de begeleide wandeling door het regenwoud en langs de kust leert u alles over het milieu, verschillende soorten voedsel en medicijnen die uit de natuur worden gebruikt, mag u traditionele Aboriginal jachtmethoden proberen en speerwerpen. Om het avontuur compleet te maken, kunt u afkoelen in een prachtige zoetwaterbeek. 

 • Duur: 8 uur.
 • Vertrekpunt: Port Douglas.
 • Inbegrepen: retour transfer vanaf de accommodatie, comfortabel vervoer, professionele Aboriginal gids, lunch en drinken.
 • Wat mee te nemen: hoed, zonnebrandcrème, camera, badkleding, handdoek, muggenspray, comfortabele schoenen.

Vanaf €137,- per persoon.

 

Zoekcriteria toevoegen
Aanbieding
Bestseller
Teus Keus
Premium
Australië

Reisaanbod

27 dagen Autoreis + Individueel
27 dagen
 • Afwisselende reis in prettig tempo.
 • 2800 kilometer langs de Oostkust.
 • Ideaal als eerste reis naar Australië.
€ 5325,-
Bekijk
24 dagen Camperreis + Individueel
24 dagen
 • Maui, Britz & Mighty, Apollo, Star, Cheapa.
 • Diverse locaties en campertypes.
 • Profiteer van de beste aanbiedingen.
Bekijk
4 dagen Rondreis + Bouwstenen
4 dagen
 • Bruisend Melbourne
 • Fietstocht door Melbourne met gids
 • Beachlife in St. Kilda
€ 435,-
Bekijk
1 2 3