Excursiemogelijkheden Dunedin

Excursiemogelijkheden Dunedin


Maak uw Nieuw-Zeeland reis compleet met één of meerdere excursies! Vermelde prijzen zijn een prijsindicatie in Euro per persoon, bij deelname van minimaal 2 personen. De excursieprijzen kunnen per seizoen en aantal deelnemende personen afwijken. Prijzen onder voorbehoud van wijziging.

1. Monarch Wildlife Cruises - One-hour Wildlife Cruise (tour 1) 
Fraaie 1 uur durende cruise waarbij u de prachtige ruige kustlijn niet ver van de haven van Otago verkent. De bemanning vertelt u alles over de natuur, de geschiedenis en de geologie van dit schitterende gebied. U vaart langs ’s werelds enige nestplaats van de noordelijke koninklijke albatros, misschien vliegen ze zelfs wel vlak langs de boot! Zie de indrukwekkende pelsrobben vechten, spelen en luieren op de rotsen en op de zandstranden kunt u zeehonden spotten.

 • Duur: 1 uur.
 • Vertrekpunt: Wellers Rock werf, Otago schiereiland (40 minuten rijden van Dunedin).
 • Vertrek: dagelijks.
  - In de periode 01 oktober 2019 - 14 april 2020 om 10:00 uur, 11:30 uur, 13:30 uur, 15:00 uur, 16:30 uur.
  - In de periode 15 april – 30 september 2020 om 14:30 uur. 
 • Inbegrepen: Gebruik van jassen en verrekijkers.

Vanaf € 33,- per persoon.

 

2. Monarch Wildlife Cruises - Otago Peninsula Wildlife Tour inclusief Penguin Place (tour 2P)
Dit is uw kans om de prachtige, eigenzinnige Yellow Eyed Penguin in het wild te zien! Deze pinguïnsoort is alleen te vinden aan de zuidoostkust van Nieuw-Zeeland. Tijdens een rondleiding van 90 minuten door het Penguin Place Conservation Reserve zal de gids uitleggen waarom deze prachtige pinguïns helaas een bedreigde diersoort zijn. U komt alles te weten over het behoud en het vrijwilligerswerk dat gedaan wordt om ervoor te zorgen dat deze pinguïns niet uitsterven.  Een korte busrit brengt kleine groepjes bezoekers naar het reservaat, waar uw gids u te voet zal leiden door de unieke overdekte loopgraven naar de uitkijkpunten. Vanaf hier kunt u het broedgedrag en de kuikens van deze schuwe pinguïns van dichtbij bekijken en fotograferen. Of u het reservaat kunt bezoeken is afhankelijk van de tijd van het jaar en het broedseizoen. Vervolgens stapt u aan boord van de Wildlife Cruise rond Taiaroa Head, de enige nestplaats ter wereld van de noordelijke koninklijke albatros op het vasteland. Tijdens de cruise kunt u de indrukwekkende pelsrobben zien spelen en zwemmen in de buurt van hun broedkolonies, op zee kunt u tot wel 20 verschillende soorten zeevogels (waaronder albatrossen en stormvogels) spotten en kunt u pinguïns en dolfijnen zien. U vaart langs prachtige baaien, het historische vissersdorp Careys Bay en de drukke haven van Port Chalmers terug naar Otago Harbour.

 • Vertrekpunt: Op de hoek van Wharf Street en Fryatt Street, Dunedin.
 • Vertrek: dagelijks.
  - In de periode 01 oktober 2019 - 14 april 2020 om 08:30-14:00 uur of van 13:00-19:00 uur.
  - In de periode 15 april – 30 september 2020 van 13:00-18:00 uur.
 • Inbegrepen: Gebruik van jassen en verrekijkers. Transfers en versnaperingen inbegrepen.
 • Pick up/drop off: Transfers vanaf accommodaties in Dunedin op aanvraag. 
 • Belangrijke informatie: Het is niet mogelijk de ochtend tour van te voren te reserveren. De middag tour wordt aanbevolen. Het aantal Yellow Eyed Penguins is de laatste jaren dramatisch gedaald. Het is een zeer bijzondere ervaring om bij deze tour 2 of meer van deze pinguïns te zien.

Deze tour vereist een gematigd niveau van fitheid omdat er een wandeling van ongeveer een kilometer en een beklimming van 90 treden in de tour zit.

Vanaf € 87,- per persoon.

 

3. Royal Albatross Centre - Albatross Tour
Een interessante rondleiding van ongeveer een uur waarbij u alles te weten komt over de Northern Royal Albatross, gevolgd door een mooie korte film van Natural History New-Zealand en een bezoek aan mogelijke uitkijkpunten op Taiaroa Head. 

 • Duur: 1 uur.
 • Vertrek: Dagelijks tussen 24 november en 23 april. (behalve Eerste Kerstdag)
  -Zomer: 10:15 uur tot zonsondergang - rondleidingen vanaf 11:00 uur.
  - Winter: 10:15 uur tot zonsondergang - rondleidingen vanaf 10:30 uur.

Ieder jaar in de periode van 17 september tot 23 november wordt alleen de Taiaroa Experience Tour aangeboden. De vogels keren in deze periode terug naar de broedplaatsen en men wil de overlast voor de vogels zo veel mogelijk beperken.

Vanaf € 33,- per persoon.

 

4. Yellow-eyed Penguin Reserve Tour
De rondleiding begint met een korte introductie en een overzicht van de problemen waar de Yellow Eyed Penguins mee te maken hebben. Ook laat men zien hoe men probeert deze pinguïnsoort te laten voortbestaan. Een korte busrit brengt u naar het reservaat waar u te voet verder gaat. De wilde Yellow Eyed Penguins, ook wel Hoiho genoemd, worden vaak gezien in het reservaat. Uw gids zal u ook andere inheemse dieren in het wild en interessante flora langs de weg laten zien. Hoogtepunten tijdens deze tour zijn o.a. het spotten van inheemse vogelsoorten, pelsrobben ontdekken, een wandeling door een prachtig inheems bos en moerasgebied en een bezoek aan het opvangcentrum voor pinguïns.

 • Duur: 90 minuten.
 • Vertrek: Dagelijks in de periode oktober – maart:
  - Wild life and wetlands tours: regelmatig tussen 10:15 uur - 16:45 uur.
  - Yellow-eyed Penguin Tours: 10:15 uur, 11:45 uur, 13:15 uur, 14:15 uur, 15:15 uur, 15:45 uur, 16:15 uur, 16:45 uur, 17:15 uur en 17:45 uur. April tot september: alleen om 15.45 uur.
  - Per rondleiding maximaal 15 personen.

Vanaf € 34,- per persoon.

5. Speights Brewery Heritage Centre Tour with Dinner Package/
De Speights-brouwerij is een icoon in Dunedin en omgeving en deze tour is een must voor iedereen die het zuiden van Nieuw-Zeeland bezoekt. U maakt kennis met de geschiedenis van de Speights-brouwerij in 1876 tot het heden. U brengt een bezoek aan de unieke op zwaartekracht werkende brouwerij (vermoedelijk de enige brouwerij in zijn soort op het zuidelijk halfrond). U mag de ingrediënten zien, ruiken, aanraken en proeven die Speight's bier "the Pride of the South" maken. Er zijn ook een aantal leuke en informatieve audiovisuele en interactieve displays die zowel voor jong als oud aantrekkelijk zullen zijn. De rondleiding is niet compleet zonder de mogelijkheid om het assortiment van de zes bieren te proeven. Deze worden geserveerd in de privé Heritage Bar, waarbij elk bier een volledige beschrijving krijgt terwijl u proeft. Na de rondleiding loopt u naar het beroemde Speights Ale House voor een heerlijk twee gangen diner en misschien nog een paar biertjes!

 • Duur: 90 minuten (inclusief smaakwaardering)
 • Vertrek: dagelijks behalve op Kerstdag, Goede Vrijdag en Paaszondag.
  - Zomer rondleidingen (01 oktober - 30 maart): om 12:00 uur, 14:00 uur, 16:00 uur, 17:00 uur, 18:00 uur en 19:00 uur.
  - Winter rondleidingen (01 april - 30 september): om 12:00 uur, 14:00 uur en 16:00 uur.
 • Check-in: 15 minuten voorafgaand aan de rondleiding.
 • Belangrijke informatie: Iedereen die aan rondleiding deelneemt, moet zich houden aan de veiligheidsvoorschriften. Het is belangrijk dat bezoekers die rondlopen in de brouwerij als groep bij elkaar blijven en geen van de machines mogen aanraken. De complete rondleiding is niet geschikt voor mensen die een hulpmiddel bij het lopen gebruiken, u dient een aanzienlijk aantal trappen af te dalen. Het is verplicht om platte en dichte schoenen te dragen.
 • Inclusief: Een Speights Brewery Tour en een 2-gangen diner in het Speights Ale House.

Vanaf € 43,- per persoon.

Zoekcriteria toevoegen
Aanbieding
Bestseller
Teus Keus
Premium
Nieuw-Zeeland

Reisaanbod

37 dagen Autoreis + Individueel
35 dagen
 • Compleet Nieuw-Zeeland
 • 7 excursies inbegrepen
 • Aangenaam reistempo
€ 7250,-
Bekijk
24 dagen Camperreis + Individueel
24 dagen
 • Maui, Britz & Mighty, Apollo, Star, Cheapa
 • De beste camperdeals
 • Elke maand nieuwe aanbiedingen
Bekijk
30 dagen Autoreis + Individueel
29 dagen
 • Verblijf in luxe en sfeervolle accommodaties
 • Autorondreis van 4 weken
 • 4 schitterende excursies inclusief
€ 7525,-
Bekijk