Excursiemogelijkheden Kwazulu Natal en Drakensberg

Excursiemogelijkheden Kwazulu Natal en Drakensberg


In combinatie met onze reizen naar Zuid-Afrika en soms afhankelijk van onze lokale vertegenwoordiging kunnen wij onderstaande excursies voor u reserveren. De excursies moeten bij boeking van de reis worden opgegeven.

Vermelde prijzen zijn een prijsindicatie in Euro per persoon, bij deelname van minimaal 2 personen. Excursieprijzen kunnen per seizoen en aantal deelnemende personen afwijken. Prijzen onder voorbehoud van wijziging. U ontvangt van ons de actuele prijs in uw offerte.

 

1. St. Lucia Hippo & Crocodile Boat trip
Een unieke manier om vanaf het St. Lucia meer het wild aan de oevers te zien en te genieten van duizenden vogels. Uw gids, tevens kapitein, vertelt over dit meer terwijl u krokodillen en hippos en diverse andere kleinere diersoorten spot. Vervolgens maakt u een wandeling in het iSimangaliso Wetland Park waar u zich zult verbazen over het steeds wisselende landschap in dit werelderfgoed gebied.

Duur: 2 uur. Vertrektijden, zomer 08:00 uur en elke 2 uur daarna, laatste tocht om 16:00 uur en in de winter 07:30 uur en elke 2 uur daarna en laatste tocht om 15:30 uur.
Inclusief: begin ochtend en laat in de middag pauze voor koffie/thee.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 12,-

 

2. Turtle tour – St. Lucia
Op weg naar het strand maken de deelnemers een ‘night drive’ waarbij u de kans heeft om luipaarden, buffels, neushoorns en antilopen te zien. Vervolgens wordt over het strand gereden op zoek naar de schildpadden. Op de terugweg wordt weer een night game drive gemaakt.

Duur: 6/7 uur. Vertrektijd van excursie is afhankelijk van het getij.
Inclusief: gids, voertuig, snacks, no-alcoholische drankjes, toegangsgeld voor Eastern Shores.
Extra informatie: maximaal aantal deelnemers is 10 personen. Deze excursie is seizoensgebonden en vindt plaats van november tot februari. Deelnemers moeten er rekening mee houden dat ‘turtle sigthseeings’ niet gegarandeerd kunnen worden en dat men warme kleding en een regenjas mee moet nemen.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 80,-

 

3. Magoebaskloof Canopy tour - Tzaneen
De Magoebaskloof Canopy tour onder leiding van een ervaren gids is een onvergetelijke ervaring als u door het dichte woud en over de spectaculaire Letaba River watervallen van platform naar platform slingert.

Duur: 2,5 uur (vertrek iedere 30 minuten).
Inclusief: lichte lunch en drankje. 

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 58,-

 

4. Canopy tour Drakensberg
De Drakensberg Canopy Tour is een bijzonder, 3 tot 4 uur durend eco-avontuur in het inheemse Blue Grotto woud in de Centrale Drakensbergen. Ervaar de natuur zo als nooit tevoren terwijl u, geharnast en hangend aan stalen kabels door boomtoppen en langs bergwanden glijdt van platform naar platform. Geniet van deze tocht door dit bos waar meer dan 100 vogelsoorten verblijven. Het uitzicht op de Drakensbergen, watervallen en rivieren is adembenemend.

Duur: 3 tot 4 uur. In de zomer van 06:00-16:00 uur en in de winter van 08:00-17:00 uur.
Inclusief: benodigde materialen, gids, vervoer, verfrissingen en lichte maaltijd.
Extra informatie: elke 45 minuten vertrekt er een tocht in vrijwel alle weersomstandigheden. Boek van tevoren om verzekerd te zijn van een plaats.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 43,-

 

5. Scotours  Drakensberg
Geniet van een spannende 4,5 km alpine afdaling per scooter. Men rijdt over een steil terrein, langs groene weiden en een inheems bos. Een gratis 4x4 rit brengt u naar de top van de berg. De scooters zijn niet-gemotoriseerd waardoor zij erg eco-vriendelijk zijn. Ze zijn ontworpen in Zwitserland. De scooters zijn stabiel en de snelheid wordt door u zelf bepaald. 

Duur: 2 uur.
Inclusief: helm en gids.
Extra informatie: men moet dichte schoenen dragen.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 36,-