Excursiemogelijkheden Montreal

Excursiemogelijkheden Montreal


In combinatie met onze reizen naar Canada en soms afhankelijk van onze lokale vertegenwoordiging kunnen wij onderstaande excursies voor u reserveren. De excursies moeten bij boeking van de reis worden opgegeven.

1. Montreal Sightseeing Cruise
Stap aan boord van deze cruise en beleef de stad vanuit een ander perspectief. U vaart over de prachtige St. Lawrence River langs de toeristische attracties van Montreal. Tijdens de tour leert u meer over de geschiedenis van de stad én kunt u genieten van het uitzicht over de skyline.

  • Periode: midden mei - midden oktober
  • Duur: 1.5 uur

Prijsindicatie per persoon: €28,-

 

 

2. Fietstours door Montreal

Op een leuke én actieve manier de stad ontdekken! Een gids neemt u mee langs de niet-te-missen hoogtepunten en verborgen pareltjes. Onderweg leert u de stad beter kennen door de verhalen die de gids vertelt. U heeft de keuze uit 3 verschillende fietstours:

De Montreal Plus Guided Bicycle Tour laat u de geschiedenis, prachtige architectuur en de verschillende wijken van de stad zien. Na afloop van de tour kunt u de fiets de hele dag gebruiken om de stad zelf te verkennen.

The Essentials – South Montreal Bike Tour neemt u mee naar het zuiden van de stad en laat u zien waarom Montreal wordt beschouwd als meest Europese stad in Noord-Amerika. De tour start om 10:00 en om 14:00.

Ervaart u liever hoe de locals leven? Dan is de ‘Hoods & Hidden Gems – North Montreal Bike Tour iets voor u. U fietst door het noorden van de stad, langs prachtige parken en verborgen straatjes. Onderweg komt u langs het traditionele Little Italy en de grootste openlucht boerenmarkt – Jean Talon. De tour begint om 10:00 en 14:00.

  • Periode: tussen april en oktober
  • Duur: 3 uur

Prijsindicatie per persoon: v.a. €57,-

3. Wandeltours door Montreal
Ontdek de stad te voet tijdens één van de begeleide tours. Kijk welk thema het beste aansluit bij uw interesses. 

De Old Montreal East Walking Tour neemt u mee buiten de begaande paden, in het oosten van de stad. Langs de Onze Lieve Vrouwen Basiliek met als eindpunt de Bonsecours markt, een koepelvormige openbare markt.

De Old Montreal West Walking Tour, door het westen van de stad, neemt u mee langs de hoogtepunten van Montreal en eindigt bij het Pointe-a-Calliere Museum.

Liever de gehele stad zien in één tour? Dan is de Entire Old Montreal tour iets voor u: een combinatie van de East & West tour, ook te boeken op verschillende dagen.

Naast de vele historische, oude gebouwen kunt u ook prachtige muurschilderingen bewonderen. Tijdens de Street Art & Mural Walking Tour, loopt u langs méér dan 35 van de meest opmerkelijke muurschilderingen. Leer over het hoe, wat en waarom van de illegale en legale kunst.

Naast de groepsrondleidingen zijn er ook privé wandeltours met verschillende thema’s mogelijk, zoals diverse ‘food tours’ en een geschiedenis tour. Te boeken vanaf 2 personen.

  • Periode: tussen april en oktober
  • Duur: 1.5 - 3 uur

Prijsindicatie per persoon: v.a. €20,-