Excursiemogelijkheden Quebec

Excursiemogelijkheden Quebec


In combinatie met onze reizen naar Canada en soms afhankelijk van onze lokale vertegenwoordiging kunnen wij onderstaande excursies voor u reserveren. De excursies moeten bij boeking van de reis worden opgegeven.

1. Grand Walking Tour of Quebec City
Neem de tijd om Quebec op een rustig wandeltempo te verkennen. Onderweg vertelt de gids u meer over de geschiedenis van de stad en de prachtige architectuur. De wandeling begint in het historische Upper Town, waar u uitzicht heeft over de St. Lawrence River. De tour vervolgt zijn weg naar Lower Town en neemt u mee langs het indrukwekkende grande hotel Chateau Frontenac, het artistieke Antique & Art District en Place Royale; de ‘’geboorteplaats’’ van de stad. Vergeet niet om af en toe uw camera erbij te pakken om de schitterende hoogtepunten vast te leggen!

Voor de liefhebbers is er een culinaire wandeltour als alternatief. Op 7 verschillende plekken kunnen verschillende lekkernijen en drankjes geproefd worden.

 • Periode: het gehele jaar
 • Duur: 2 uur

Prijsindicatie per persoon: €21,-

 

2. Fietstours door Quebec
Eén van onze favoriete manieren om een stad te verkennen: gewoon op de fiets! Er zijn verschillende opties mogelijk. Vertrek om 10:30 om samen met een gids Upper Town te ontdekken. Fiets langs de charmante straatjes, met Europese geïnspireerde architectuur, in het historische deel van de stad en leer over het verleden, heden en toekomst van Quebec.

Gaat u liever wat later op de dag, dan start er om 14:30 een tour die u meeneemt naar Lower Town. De gids begeleidt u door de hippe straatjes, stille straten en parken. Onderweg spot u street art en prachtige architectuur. Tijdens de tour brengt u een bezoek aan the Old Quebec Public Market, waar lokale goederen te vinden zijn waaronder het authentieke Maple Syrup!

Wilt u graag Upper & Lower Town ontdekken? Dan kunt u een combi boeken. Dit kan op dezelfde dag, maar ook op verschillende dagen.

 • Periode: april - oktober
 • Duur: 3 uur

Prijsindicatie per persoon: v.a. €57,-

 

3. Montmorency Falls Via Ferrata
Een échte aanrader voor de spanningzoekers: maar liefst drie verschillende ‘Via Ferrata’ routes nabij de Montmorency watervallen. ‘Via Ferrata’ is een uitgezet parcours langs een rotswand waar je met een doorlopende kabel vastzit aan staalkabels. Geniet van een prachtig uitzicht over het eiland Île d’Orléans. Met de doorlopende kabel hoef je je niet bezig te houden met het wisselen van kabels. De tour is in een kleine groep onder begeleiding van een professionele gids.

Voor beginners is er ‘The Explorer’, welke ongeveer 2,5 uur duurt. Hiervoor is een minimumlengte van 200m vereist. Bent u wat meer ervaren, dan kunt u mee met de Montmorency Cascade of de Zip Line 120. Voor de Montmorency Cascade is een minimumlengte van 260m en de Zip Line 120 hanteert een minimumlengte van 120m. 

 • Periode: 19 juni - 15 augustus: dagelijks
               05 juni - 13 juni: alleen het weekend
               16 augustus - 11 oktober: dagelijks
 • Duur: ongeveer 2.5 uur

Prijsindicatie per persoon: v.a. 28,-

 

4. Montmorency Falls Double Zip Line
Klaar voor een adrenaline kick? Deze 300 meter lange zipline neemt u mee over de inham en langs de kliffen van de Montmorency watervallen. Terwijl uw benen in de lucht bungelen geniet u van de adembenemende uitzichten! U kunt ervoor kiezen om de zipline alleen te doen, of tegelijkertijd met uw partner/kind/vriend/vriendin.

Het minimumgewicht is 40,8 kilo.

 • Periode: 15 mei - 13 juni: in de weekenden en vakanties
               19 juni - 11 oktober: dagelijks
 • Duur: 300 meter/5 minuten

Prijsindicatie per persoon: €24,-