Excursiemogelijkheden vanuit Bangkok

Excursiemogelijkheden vanuit Bangkok


 

Vermelde prijscategorie zijn een prijsindicatie in Euro per persoon, bij deelname van minimaal 2 personen. 

Prijscategorie:
0 - 30 euro  per persoon bij 2 personen
€€ 31 - 60 euro  per persoon bij 2 personen
€€€ 61 - 100 euro  per persoon bij 2 personen
€€€€ 101 + euro  per persoon bij 2 personen

The Amazing Bangkok Cycle Tour (prijscategorie €€ - €€€)
Het decor van Bangkok vol met torenflats en het vele, hectische verkeer verandert op verbazingwekkende wijze in dat van kleine laantjes, buurtmarkten en huiselijkheid.Het oversteken van de Chao Phraya rivier per lange staartboot naar de ‘longen van Bangkok’ is een onvergetelijke ervaring. Het is een zeer groen gebied met plantages, bananenbomen en kokosnootpalmen, geen auto’s en geen hoge gebouwen. U fietst over smalle paden en hoort regelmatig het vriendelijke ‘hello’ om u heen, geweldig! De lokale Engelssprekende gids zal u alle ins en outs uitleggen tijdens deze onvergetelijke route. 

Als u deze tocht niet heeft gemaakt...heeft u Bangkok niet echt gezien!

Halve dagtour (maandag-zondag)
Dagelijks van 08;00-12:00 uur & 13:00-17:00 uur.
Inclusief een korte lange staartboottocht.

Dagtour (maandag-vrijdag)
Dagelijks van 10:00-15:00 uur.
Inclusief een extra lange staartboottocht en lunch.

Weekendtour (zaterdag-zondag)
Zaterdag en zondag van 10:00-16:00 uur.
Inclusief lunch, een speciale lange staartboottocht, een bezoek aan een authentieke markt aan het water.
 

 

De Kanalen Tour (prijscategorie €€€)
Het is onmogelijk om alle kanalen zelf te verkennen. Daarom is deze tour speciaal ontworpen om bezoekers een onvergetelijk inzicht te presenteren in het leven aan de klongs (kanalen) van Bangkok.Er wordt met verschillende boten gevaren: de Chao Phraya Express boot, langstaartboten en kleine 3-4 persoonsbootjes om de kleinste kanalen te verkennen. Aangezien de route vaak wordt veranderd is het niet mogelijk om een exacte beschrijving te geven.De gids neemt u mee de wal op om een tempel, dorpje, school, boomgaard of marktje te bezoeken. Het gewone leven van de Thai aan het water staat centraal tijdens deze tour. Halverwege de middag eindigt de tour bij de pier van Chinatown. U kunt dan zelf Chinatown gaan verkennen (en vooral lekker dineren). Een tocht die u niet mag missen om een bijzondere indruk van Bangkok te krijgen en tevens een dagje uit de drukke stad te zijn. Lokale lunch inbegrepen. Deze tour wordt dagelijks uitgevoerd om 08:15 uur. 
 

 

Dagtour River Kwai (prijscategorie: €€€)
Rond 06:45 uur wordt u opgehaald vanuit de lobby van uw hotel in Bangkok. De tocht gaat eerst naar de wereldberoemde drijvende markt Damnoen Saduak. Hier maakt u een leuke boottocht en valt u van de ene in de andere verbazing. Vervolgens gaat u naar de beroemde brug ‘Bridge over the River Kwai’, het oorlogsmuseum en de oorlogsbegraafplaats. De lunch is vervolgens in Kanchanaburi waarna de gids u op het boemeltreintje zet. De spoorlijn begint waar nu de beruchte Birma spoorlijn ophoudt. De trein rijdt heel voorzichtig over de gevaarlijk uitziende houten viaducten, zodat u goed van de vergezichten kunt genieten. Vervolgens keert u weer terug naar Bangkok. Deze tour wordt dagelijks uitgevoerd om 06:45 uur.

Terug naar top

Bangkok show & diner (Silom Village) (prijscategorie: €)
Een prima gelegenheid om een voorproefje te krijgen van de heerlijke Thaise keuken en te genieten van de eeuwenoude danscultuur. Midden in het zaken- en uitgaanscentrum Silom vindt u Silom Village. Het is een op traditionele Thaise wijze met teakhout gebouwde eetgelegenheid met een gezellig terras. Hier kunt u genieten van een uitgebreid Thais diner terwijl u wordt vermaakt door een 6-act show van klassieke dansen en korte toneelstukken. Hier wordt de Thaise geschiedenis in de vorm van dans uitgelegd. De rijk bewerkte kostuums en de delicate bewegingen zijn een lust voor het oog en u waant zich in lang vervlogen tijden. Na de voorstelling en diner kunt u per taxi terug naar het hotel of het beroemde nachtleven op Silom Road bekijken. Transfers van en naar uw hotel zijn niet inbegrepen. Dagelijks (m.u.v. woensdag) om 19:30 uur. 
 

Luxe diner cruise over de Chao Phraya (prijscategorie: €€)
De twee oevers van Chao Phraya rivier staan vol met historische bezienswaardigheden en vormen een ideaal decor voor een heerlijke cruise inclusief een diner. Als u ’s avonds over de Chao Phraya rivier vaart, onthult zich onder het maanlicht een feeërieke omgeving van indrukwekkende neo-klassieke gebouwen en paleizen tot houten huizen op palen. Wat Arun (Tempel van de Dageraad), Wat Phra Kaew en het Grand Palace zijn de hoogtepunten van deze tocht over de River of Kings. Ook ziet u de moderne gebouwen aan de oevers vol met verlichtingen. U krijgt een zeer uitgebreid buffet met zowel Thaise gerechten als internationale lekkernijen. Keuze genoeg voor iedereen. De intrigerende omgeving verzekert u dat het een ervaring zal zijn die u nooit zult vergeten. Alcoholische drankjes zijn niet inbegrepen. Transfer van/naar uw hotel is niet inbegrepen. Er geldt een toeslag op Valentijnsdag, Songkran, Loy Krathong, kerstavond en oudjaars avond. Dagelijks om 18:30 uur.

Baiyoke Skytower diner (prijscategorie: €)
Het Bangkok Sky Restaurant is gelegen op de 76ste en 78ste verdieping van het Baiyoke Sky Hotel, de hoogste wolkenkrabber van Thailand. Neem de glazen lift aan de buitenkant van het gebouw naar de bovenste verdiepingen. Slechts een glazen wand scheidt u van de wereld buiten! U kunt genieten van een uniek dinerbuffet met keuze uit verschillende gerechten uit de Aziatische en Europese keuken. Het buffet is inclusief toegang tot het observatiedek op de 77ste en het ronddraaiende panoramadak op de 84ste etage – spectaculair en romantisch! Transfer van en naar uw hotel is niet inbegrepen. Op oudjaarsdag geldt een toeslag. Dagelijks. 

Terug naar top

Loy Nava cruise & diner (prijscategorie: €€)
Verwen uzelf op een onvergetelijke avond aan boord van één van de meest luxueuze varende restaurants in Bangkok. De twee oevers van de Chao Phraya rivier staan vol met historische bezienswaardigheden en vormen een ideaal decor voor een heerlijke diner cruise. Ervaar de Chao Phraya in stijl met de Loy Nava cruise, met de Tahsaneeya Nava, een omgebouwde, teakhouten rijstboot. Als u ’s avonds over de Chao Phraya rivier vaart, onthult zich onder het maanlicht een sprookjesachtige omgeving van indrukwekkende, neo-klassieke gebouwen en paleizen tot aan houten huizen op palen. Wat Arun (Tempel van de Dageraad), Wat Phra Kaew en het Grand Palace zijn de hoogtepunten van deze tocht over de River of Kings. Tijdens uw romantisch diner wordt er op de achtergrond zachtjes Thaise ‘kim’ muziek gespeeld (Thaise xylofoon) begeleid door klassieke Thaise dansen. Geniet van de traditionele Thaise gerechten van één van de 6-gangenmenu’s. Maak een keuze uit het Thais traditionele menu, Thais seafood menu of een Thais vegetarisch menu. De menu’s zijn zorgvuldig gekozen om aan ieders smaak te voldoen en gebaseerd op gerechten uit elk van de verschillende gastronomische Thaise regio’s – het noorden, het noordoosten (Isan), het zuiden en de centrale vlakte. Gasten krijgen een beschrijving van de gerechten en de regio’s waaruit ze afkomstig zijn. Loy Nava neemt u mee op een reis door de Thaise geschiedenis, cultuur en gastronomie in een romantische ambiance en verzekert u dat het een ervaring zal zijn die u nooit zult vergeten.

 • Keuze uit twee vertrektijden: 18:00 en 20:00 uur.
 • Dagelijks.
 • Gratis transfer van/naar hotels in het centrum van Bangkok.
 • Geen gedeelde tafels.
 • Elk menu biedt keuze uit 4 voorgerechten, soep, keuze uit 5 hoofdgerechten, dessert en fruit, thee/koffie, gebotteld water.
 • Drankjes zijn niet inbegrepen.
 • Toeslag op Valentijnsdag, Songkran, Loy Krathong, kerstavond en oudjaars avond. 

Siam Niramit Show en Dinerbuffet (prijscategorie: €€)
Het Koninkrijk Thailand is een land vol pracht en culturele schatten die in de loop der eeuwen bijeengebracht zijn. Verplaatst u in de tijd en geniet van het glorieuze oude Siam. Bezoekers zijn sprakeloos en geboeid door de grootsheid van deze buitengewone theatervoorstelling met Thaise kunst en cultuur. In het eerste gedeelte wordt verteld hoe Siam het kruispunt werd waar verschillende beschavingen elkaar ontmoetten. Het tweede gedeelte laat zien hoe het ‘karma’ de onderlinge banden verstevigd en in het laatste deel hoe religieuze ceremonieën het belang van het Thaise leven dienen. Deze wervelende show wordt opgevoerd door 150 acteurs met een keur aan uitbundige kostuums in een bijzonder decor op een gigantisch groot podium (vermeld in het Guinees World Records boek). Samen met een aantal speciale high-tech effecten spreekt het zeer tot de verbeelding en zal het zeker geen minuut vervelen. In aansluiting daarop kunt u een wandeling maken door een nagebouwd origineel Thais dorp om iets van de sfeer van toen te proeven. Voorafgaand aan de presentatie neemt u deel aan een eveneens groots opgezet lopend internationaal buffet. Transfers van en naar uw hotel in het centrum van Bangkok zijn inclusief. Dagelijks om 18:30 uur. 
 

Grand Palace en Tempeltour  (prijscategorie: €€)
In de ochtend wordt u door uw gids bij uw hotel opgehaald. Uw eerste stop is bij de voormalige residentie van de Thaise monarchie, het Grand Palace en de Wat Phra Kaew. U bezoekt hier de belangrijkste bezienswaardigheden waaronder Coronation Throne Hall, Royal Reception Hall, Royal Funeral Hall, Golden Chedi en Royal Pantheon. Wat Phra Kaew is een architectonisch wonder en herbergt de heilige Smaragden Boeddha en is de meest heilige tempel van Thailand. Gepaste kleding is vereist (geen korte broeken, mouwloze shirts en sandalen). Hierna loopt u naar de nabijgelegen Wat Pho, of Wat Phra Chetupon zoals de tempel bij de Thai ook bekend staat. Wat Pho is niet alleen de grootste tempel van Bangkok, maar ook de oudste tempel, zelfs ouder dan de stad. De tempel is vooral bekend vanwege de enorme liggende Boeddha die zich hier bevindt. Deze zeer indrukwekkende Boeddha is 46 meter lang en 15 meter hoog en symboliseert de overgang van Boeddha naar het nirvana. Na het bezoek aan de Wat Pho loopt u naar de Tha Tien express boot en neemt u een ferry naar de Thonburi-zijde van de Chao Phraya river. Hier ligt één van de meest opmerkelijke tempels van Thailand, vernoemd naar de Indiase god van de dageraad: Wat Arun (Tempel van de dageraad). De imposante prang (toren) van Wat Arun is één van Bangkok’s bekendste en meest gefotografeerde monumenten. De laatste tempel die u bezoekt is Wat Benchamabophit. Deze prachtige tempel is gebouwd in een mengsel van Thaise en 19de eeuwse Europese stijlen. De muren zijn van Carrara-marmer, vandaar de bijnaam ‘Marmeren Tempel’. Lunch in een lokaal restaurant is inbegrepen. Dagelijks om 08:30 uur.   
 

Bangkok City Tour  (prijscategorie: €€€)
Tijdens deze tour staan twee bijzondere elementen, een stuk modern én een stuk traditioneel Bangkok rond het kanaal Saen Saeb, op het programma. Uw gids haalt u rond 08:00 uur bij uw hotel op. Lopend of per taxi gaat u naar de Chai Phraya rivier waar u met de Thai samen op een lokale express boot stapt in zuidelijke richting. U neemt de skytrain en stapt uit bij Siam Square.  U wandelt door het nieuwe hippe deel van Bangkok naar Jim Thompson’s House. U kunt hier een rondleiding krijgen, maar nog leuker is het om verder te lopen naar Klong Saen Saeb, één van Bangkoks oudste kanalen. Hier vindt u een zijdeweverij verstopt tussen de huizen. U springt (letterlijk) op een kanaalboot naar de Golden Mountain. Daar aangekomen klimt u omhoog om de tempel en het uitzicht te bewonderen. Vervolgens maakt u kennis met de ambachtelijke manier van monnik schalen maken in ‘Monk’s Village’. Na afloop neemt de gids afscheid. Lunch is inclusief. Dagelijks van 08:00-13:30 uur.

Terug naar top.

Grand Palace, Wat Pho en Chinatown (prijscategorie: €€€)
Om ca. 09:00 uur wordt u door uw gids bij uw hotel opgehaald. Uw eerste stop is bij de voormalige residentie van de Thaise monarchie, het Grand Palace en de Wat Phra Kaew. U bezoekt hier de belangrijkste bezienswaardigheden zoals Coronation Throne Hall, Royal Reception Hall, Royal Funeral Hall, Golden Chedi en Royal Pantheon. Wat Phra Kaew is een architectonisch wonder en herbergt de heilige Smaragden Boeddha. Wat Phra Kaew is de meest heilige tempel van Thailand en gepaste kleding is daarom vereist (geen korte broeken, mouwloze shirts en sandalen). Hierna loopt u naar de nabijgelegen Wat Pho, of Wat Phra Chetuphon, zoals de tempel bij de Thai ook bekend staat. Wat Pho is niet alleen de grootste tempel van Bangkok, maar ook de oudste tempel, zelfs ouder dan de stad. Wat Pho is vooral bekend vanwege de enorme liggende Boeddha die zich hier bevindt. Deze zeer indrukwekkende Boeddha is 46 meter lang en 15 meter hoog en symboliseert de overgang van Boeddha naar het nirvana. Op het grote terrein van Wat Pho bevinden zich meer dan 1000 Boeddhabeelden waarvan veel beelden uit de voormalige hoofdsteden Ayutthaya en Sukhothai komen. Na het bezoek aan de Wat Pho gaan we nog een flinke wandeling maken in Chinatown. Hier vindt u in de honderden kleine straatjes wel duizenden winkeltjes met allerlei snuisterijen. Het bruist er zowel overdag als ’s avonds met de ontelbare kleine straatrestaurantjes. Wat een drukte! Na afloop wordt u teruggebracht naar uw hotel. Lunch in een lokaal restaurant is inbegrepen tijdens deze tour. Dagelijks vertrek om 09:00 uur.
 

Grand Palace en Kanalen Tour (prijscategorie: €€€€)
U wordt om 08.30 uur opgehaald bij uw hotel voor een bezoek aan het beroemde Grand Palace, het verblijf van de vroegere Thaise koningen. Het paleisdomein bestaat uit twee delen, het religieuze deel en het woondeel. In het religieuze deel staan meer dan 100 tempels, maar de bekendste is toch wel de tempel Emerald Buddha (Wat Phra Kaew). In deze tempel staat op een hoge zuil een jaden Boeddhabeeldje van zo’n 75 cm groot, de Smaragden Boeddha. Elke afzonderlijke tempeltoren is een bezienswaardigheid op zich. Het geheel van al deze tempels en tempelwachter is betoverend. Veel goud en glimmedingetjes (soms echte edelstenen, soms stukjes glas) die schitteren in de zon. Adembenemend. Na de lunch volgt een tocht door de kanalen van Bangkok. Al eeuwen staat Bangkok bekend als het Venetië van het Oosten, de hele agglomeratie heeft meer dan 20.000 km aan kanalen. Het is eigenlijk onmogelijk om al deze kanalen zelf te verkennen, daarom is deze tour speciaal ontworpen om bezoekers een onvergetelijk inzicht te presenteren in het leven aan de klongs (kanalen) van Bangkok. Er wordt met verschillende boten gevaren, de Chao Phraya Express boot, longtailboten en kleine 3-4 persoonsbootjes om de kleinste kanalen te verkennen. Omdat de route veranderlijk is, is het lastig om een precieze omschrijving te geven. De gids neemt u mee de wal op om een tempel, dorpje, schooltje of markt te bezoeken. Rond 16:00 uur eindigt de tour bij de pier van Chinatown. U kunt nu zelf Chinatown gaan verkennen (en vooral ook heel lekker gaan eten). Lunch is inclusief. Dagelijks om 08:30 uur.

Ayutthaya dagtour (prijscategorie: €€€€)
’s Ochtends omstreeks 09:00 uur vertrekt u per minibus met gids vanaf uw hotel in Bangkok naar Ayutthaya. De eerste stop is het Bang Pa In (het zomerpaleis), dat ca. 20 kilometer ten zuiden van Ayutthaya ligt. Bang Pa In bestaat uit diverse paleisgebouwen in verschillende stijlen. Een deel is van buiten te zien, het Wehat Chamrun kunt u ook van binnen bekijken. Verder kunt u heerlijk dwalen door de mooie, met meertjes versierde tuinen rond de gebouwen. Een Thaise lunch is inbegrepen. We varen met de boot van het Bang Pa In naar het dorp Ayutthaya. Daar bezoekt u ’s middags de tempel ruïnes van Ayutthaya zoals Wat Phra Si Samphet, Wat Mongkol Bophit en Wat Thammikarat (leeuwensculpturen) en tenslotte de Wat Phanana Choeng met een 10 meter hoge, zittende Boeddha. Niet voor niets is Ayutthaya door UNESCO uitgeroepen tot World Heritage Site. Hierna keert u terug naar Bangkok waar u tussen 16:00-17:00 uur aankomt. Dagelijks om 09:00 uur.

Terug naar top.


Ayutthaya, Bang Pa In & cruise (prijscategorie: €€€)
Omstreeks 07.00 uur vertrekt u per luxe bus uit Bangkok. Als eerste wordt Bang Pa In bezocht, na ongeveer 1,5 uur rijden. Dit is het zomerpaleis dat werd gebruikt door koning Chulalongkorn, Rama V, om zich terug te trekken. Hij was een bewonderaar van Europese architectuur, de gebouwen zijn dan ook een mix van Europese en Oriëntaalse bouwstijl. Ook de Chinezen hebben een paviljoen in hun stijl neergezet als teken van erkentelijkheid. Vervolgens worden de tempels Mahathat, Phra Si Sanphet en Wihan Phra Mongkhon Bophit bezocht. Deze ruïnes zijn de overblijfselen van wat eens het machtige Ayutthaya was, de hoofdstad van Thailand. Nadat het koninkrijk Siam voor de laatste keer was verslagen, hebben de Birmezen de stad compleet verwoest. De restanten geven echter een goed beeld hoe schitterend deze stad moet zijn geweest. Mede door de 51 oorlogen die er zijn gevoerd tussen Birma (huidige Myanmar) en Thailand, hebben alle Boeddhabeelden een zorgelijke blik. Deze begeleide rondgang eindigt bij een pier aan de Chao Phraya, waar een luxueuze boot ligt te wachten om terug te gaan naar Bangkok. Op de boot kunt u zowel binnen als buiten zitten of op het dak lekker liggen zonnen. Een uitgebreid lunchbuffet met internationale en Thaise gerechten wordt geserveerd. Daarna is het ontspannen en genieten van het fascinerende landschap langs de rivier. Frisdrank of bier kan aan boord worden gekocht. Weer aan wal bent u verrijkt met een herinnering die u niet snel zult vergeten. Dagelijks om 07:00 uur. 

Amphawa dagtour (prijscategorie: €€€€)
Rond 07:00 uur wordt u opgehaald vanuit de lobby van uw hotel in Bangkok. De tocht gaat eerst naar de Mae Klong markt die zijn bekendheid heeft gekregen door de trein die dwars door de markt rijdt. Bij dit schouwspel valt u van de ene verbazing in de andere! Op weg naar de markt brengt u ook nog een bezoek aan zoutvlaktes waar op traditionele wijze zout wordt gewonnen. Na alle geuren en kleuren van de Mae Klong markt gaat u verder naar de wereldberoemde drijvende markt, Damnoen Saduak. Tijdens dit bezoek aan de markt maakt u per longtailboot een tocht langs de kraampjes. Terug aan wal, met de beentjes op de grond en na een welverdiende lokale Thaise lunch gaat u op weg naar de Bencharong porseleinfabriek. Bencharong is een traditionele vorm van Thaise keramiek, bekend om zijn kleurrijke, hand geschilderde patronen. Als laatste wordt een bezoek gebracht aan de tempel Wat Bang Kung die beroemd is vanwege de kleine kapel die volledig wordt omsloten door de wortels van een banyanboom. Het is bijna net alsof de boom zelf de pijlers van de tempel is en dat zonder de wortels de tempel in elkaar zou vallen. U kunt de tempel van binnen bekijken. Hierna keert u terug naar Bangkok en wordt u bij uw hotel afgezet. Wildlife Center Friends of Thailand (€€€€)
Uw bezoek aan het Wildlife Center Friends of Thailand zult u niet snel vergeten. In Thailand (en elders op de wereld) was het tot voor kort heel gangbaar om wilde dieren in te zetten puur voor het ‘vermaak’ van toeristen. In Thailand gebeurde dat op grote schaal. Er zijn veel afgerichte dieren die thans niet meer worden ingezet voor toerisme, maar daardoor worden verstoten door de eigenaar. Deze dieren en andere mishandelde en verwaarloosde dieren worden door WFFT met veel liefde en zorg opgevangen. Bij het WFFT kunt u een dagje meelopen en kijken. Het is een goedgeorganiseerde opvang, opgezet en geleid door Edwin Wiek uit Nederland. Naast opvang en rehabilitatie wordt er door het WFFT aandacht besteed aan educatie, onderzoek en preventie.

Programma
U vertrekt om 07:00 uur uit Bangkok of 09:00 uur uit Cha’am / Hua Hin. De tour bij het WFFT begint om 10:00 uur. Tijdens uw bezoek krijgt u een gids die u ongeveer 400 dieren laat zien die hier logeren, waaronder olifanten, makaken, beren, gibbons, otters en krokodillen. Deze dieren zijn hier absoluut geen attractie op zich. Alleen als het schema en de gemoedstoestand van één van de olifanten het toelaat, mag u de olifant voeren en eventueel wassen. Sommige olifanten zijn zodanig geconditioneerd en gewend aan mensen dat het proces om ze weer mensenschuw te maken niet meer zal slagen. Slechts met die olifanten is interactie toegestaan. U luncht met de vrijwilligers en ’s middags gaat u per jeep de omliggende olifantenverblijven bekijken. WFFT koopt zoveel mogelijk grond om in de buurt een olifantenreservaat aan te leggen.

Zoekcriteria toevoegen
Aanbieding
Bestseller
Teus Keus
Premium
Thailand

Reisaanbod

19 dagen Rondreis + Individueel
18 dagen
 • Bangkok & River Kwai.
 • Khao Sok NP.
 • Koh Yao Yai & Phuket.
€ 3470,-
Bekijk
21 dagen Rondreis + Individueel
21 dagen
 • Indrukwekkende 19-daagse rondreis Thailand.
 • Bezoek aan het authentieke Oost-Thailand.
 • Verblijf op jungle rafts (bamboevlotten) River Kwai.
€ 3050,-
Bekijk