Excursiemogelijkheden vanuit Battambang - Cambodja

Excursiemogelijkheden vanuit Battambang - Cambodja


Vermelde prijzen zijn een prijsindicatie in Euro per persoon, bij deelname van minimaal 2 personen. Excursieprijzen kunnen per seizoen en aantal deelnemende personen afwijken. Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.


Fietstour Traditional Livelihoods - Halve dag|
Dit is de populairste fietstour in dit gebied waarbij u kennismaakt met het dagelijkse leven op het platteland. U fietst van dorpje naar dorpje. U wordt met een tuktuk opgehaald en naar het startpunt van de fietstour gereden en aan het einde van de tour wordt u weer teruggebracht. Onder begeleiding van een lokale Engelssprekende gids maakt u een mooie tocht langs enkele dorpjes in de omgeving van Battambang. U zult zien hoe men rijstpapier, prahoc (een typisch Cambodjaanse vispasta), grolan (sticky rice in bamboe) en andere gerechten maakt. In één van de dorpjes ontmoet u een dorpsbewoner die al meer dan 20 jaar betrokken is bij de handel in gedroogde bananen. Hij vertelt hoe deze handel het leven heeft gesteund van veel gezinnen in het dorp.

Vertrek: dagelijks om 07:30 tot 11:30 uur en 13:40 tot 17:30 uur.
Inclusief: huur fiets, helm, transfers per tuk tuk, kokosnoot drankje, Engelssprekende lokale gids.
Aantal deelnemers: samen met andere reizigers.
Afstand: circa 23 kilometer.

Terug naar boven.

Battambang Tour - Dagtour
Battambang heeft meer te bieden dan u in eerste instantie zou denken. U ontdekt dit tijdens een prachtige rit naar het platteland. Onder begeleiding van een lokale gids bezoekt u onder andere het Kam Ping Buy meer, de Sampou en Crocodile berg en de Aek Phnom Tempel.’s Middags maakt u een tocht met een bamboetreintje. Dit vervoermiddel, dat niet veel meer is dan een paar assen, een motortje en een platform, wordt nog steeds dagelijks gebruikt door de lokale bevolking. Tijdens een bezoek aan de ‘Killing Rocks’ wordt u eraan herinnerd wat voor gruwelijkheden zich hier tijdens het Khmer Rouge regime hebben afgespeeld.

Inclusief: transport per privé auto met chauffeur, Engelssprekende gids, entreegeld.

Terug naar boven.


Vanuit Battambang of Siem Reap

Banteay Chhmar tempel en homestay - 2 dagen / 1 nacht
Dag 1: Siem Reap of Battambang – Banteay Chhmar inclusief lunch en diner.
Uw privétaxi haalt u na het ontbijt op bij uw hotel en rijdt in circa 3,5 uur naar Banteay Chhmar. Dit is een dorpje vlakbij het prachtige tempelcomplex van Banteay Chhmar waar u kennismaakt met het dorpsleven. Bij aankomst wordt u verwelkomd op het kantoor van het Community Based Tourism. De plaatselijke vrouwengroep bereidt ondertussen onder een strohut een heerlijke Cambodjaanse lunch. Na de lunch maakt u kennis met het gastgezin van uw homestay en heeft u wat tijd om u op te frissen. ’s Middags brengt u een bezoek aan het tempelcomplex Banteay Chhmar, met één van de grootste tempels van Cambodja uit de Angkor periode. De kans is groot dat u de tempels voor uzelf hebt; een heerlijke ervaring na de drukte van Angkor Wat. Na een bezoek aan de tempel rijdt u door het dorp op een ossenkar en bezoekt u het zijdecentrum waar u meer te weten kunt komen over het traditionele weefproces. Vanavond eet u wel heel bijzonder, want het diner wordt geserveerd in de tempel, bij het licht van houten fakkels. 


Dag 2: Banteay Chhmar – Battambang of Siem Reap inclusief ontbijt en lunch.
Na een lekker lokaal ontbijt bezoekt u de lokale markt in het dorp. Geniet van alle geluiden, kleuren en geuren tijdens een wandeling over de markt. Vervolgens maakt u een ritje met een Kuyon, een tractor-achtig voertuig dat is gebouwd om door de diepe modder en rijstvelden te kunnen rijden. De lunch wordt geserveerd in de Banteay Torp-tempel. Na de lunch is het tijd om afscheid te nemen van uw gastgezin en rijdt u met een privétaxi terug naar Siem Reap of Battambang.  

Opmerkingen
De activiteiten zijn afhankelijk van de weg- en weercondities.
Tijdens de homestay beschikt u over een matras, muskietennet, katoenen lakens, dekens, kussen en een fan op batterijen. U deelt de badkamer met andere gasten die is voorzien van een westers toilet en douche (geen heet water). Elektriciteit is aanwezig van 06:00-23:00 uur, maar de stroom valt overdag weleens uit.
 

Terug naar boven.


Prijzen en vertrek: 
01 mei 2018 t/m 30 september 2019

Prijzen in Euro per persoon, bij deelname van minimaal 2 personen
:

Excursiemogelijkheden vanuit Battambang
Fietstour Traditional Livelyhoods 18
Battambang Tour 18
Banteay Chhmar tempel en homestay 2 dagen / 1 nacht 167

Bij meer dan 2 personen kunnen er voor sommige excursies afwijkende prijzen van toepassing zijn. U ontvangt de prijs voor uw reisgezelschap op uw reisofferte. 

Inbegrepen:

  • Tour volgens beschrijving, inclusief transfers en lokale gids. (Engels sprekend)
Zoekcriteria toevoegen
Aanbieding
Bestseller
Teus Keus
Premium
Cambodja

Reisaanbod

16 dagen Rondreis + Individueel
16 dagen
  • Fascinerende reis met veel hoogtepunten
  • Verblijf in viersterren accommodaties
  • Veel interessante excursies inbegrepen
Bekijk
18 dagen Rondreis + Individueel
18 dagen
  • Bijzondere, veelzijdige en avontuurlijke reis
  • Veel leuke en lokale activiteiten inbegrepen
Bekijk
19 dagen Rondreis + Reizen met kinderen
19 dagen
  • Verblijf in familiekamers en bungalows.
  • Hoogtepunten: Siem Reap, Battambang en Phnom Penh.
  • Strandverblijf op een klein eilandje.
Bekijk